Įkraunama...
Įkraunama...

Kasos, skirtos mamoms

QUOTE(Diamond Fėja @ 2013 10 30, 12:23)
Kai kurios mamytės tiesiog neturi kur palikti vaikučio, neturi ir tiek. Ar gal reiktų auklę pasisamdyti norint apsipirkti? Vienos mamos gali būti vienišos, kitos išsiskyrusios, trečių vyrai užsieniuose dirba, ketvirtų artimieji gal išvis nelinkę čiūčiuoti kūdikio, tokia realybė. Čia toms, kurios šalia turi gerą mamą, močiutę, tetą, anytą, seserį, draugę, to nesuprasti mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Arba, kūdikis žindomas krūtimi ir mama negali jo ilgiau kam nors palikti, o sėdėt tarp keturių sienų - nenori.
Arba - gal šeimoje dar du vaikai, gal vyras tuo metu vežioja juos po būrelius ar darželius ar daktarus, ar prižiūri namie, o mamai tenka būti su mažiausiu - kūdikiu.
Arba - gal visa šeimyna atvažiavo papramogaut į Akropolį, tėtis su kitais vaikais - kine ar ant ledo, o mamytė su leliuku šopinasi.

Ir iš viso, kūdikis prekybcentryje - visiškai normalu ir įprasta, nesuprantu, kuo čia baisėtis ar stebėtis g.gif Teisingai kažkuri rašė - ne naktiniam klube, ne teatre...
Atsakyti
Pas mus gaji nauja "kultūrinimosi" forma - prekybos centro lankymas biggrin.gif
Paklausi kiek kartų su vaikais teatre, kine, koncerte, parodoje, muziejuje ar kokioj edukacinėje programoje sudalyvavo, tai nesupras kam klausi.
Užtat vietoj pasivaikščiojimo mieste, parke ar pan. labai smagu atvažiuoti į prekybcentrį, trintis po parduotuves peršilus tarp baltarusių doh.gif
Jei tikslas būtų tik apsipirkti, tai kažin ar kuri į tą Akropolį ruoštųsi - nuėjai į artimiausią parduotuvę ir apsipirkai. Akropolis visgi daugeliui šeimų - atrakcija, pramoga ax.gif
Aš iš dukros klasiokių pastebiu tą tendenciją. Man taip keista, kai ją kviečia kartu praleisti laisvalaikį - nuvažiuoti į prekybos centrą blink.gif Kiek kalbinu kur nors smagiau, įdomiau nueit - ne, pasiima kelis Lt ir trinasi mergos visądien prekybcentryje. Po vieno karto nebeišleidžiu ir tiek..absurdiškas laisvalaikio leidimo būdas. Geriau tegu į kiemą pasigrožėt rudeniu išeina.

Neturiu kas išleidžia ir vyras dažnai su kitais dviem vaikais užsiima - eina į kiną, vežioja po būrelius kaip flight sakė, bet neturiu mados trintis parduotuvėse su mažu vaiku. Viskas suderinama...kraštutiniu atveju eičiau...laimė man - nekenčiu trynimosi parduotuvėse, nemėgstu apsipirkinėt..kančia man cool.gif
Atsakyti
QUOTE(snaige10 @ 2013 10 30, 11:52)
O aš nesuprantu kai kurių šiandieninių mamyčių: kam tuos mažiukus savo tempiasi į visokius Akropolius, Maximas ir pan.? Per gripo sezoną žiūrėk vis tiek pilna su kūdikiais, lyg parku būna Akropolio promenada važinėja. Kiek po to girdžiu darbe skundų, mes parduotuvėje rotu apsikrėtėm ir pan. Dar seniai teko skaityti kažkoks mažius persikirto galvą Akropolyje, vienžo ne tik, kad atsiveda, o dar ir neprižiūri - lyg apsauginiai būtų kokie auklės.

koks kieno skirtumas kam tamposi? Nori ir tamposi.
Atsakyti
O tai ko kniaukti forumuose tada dėl kasų, kuriose nepraleidžia, dėl mamos-mažylio kambarių, kurie užrakinti ir t.t. biggrin.gif Koks kitiems skirtumas kas joms blogai?
Atsakyti
PC reikalingas tam, kad nusipirkti ko reikia. Jei yra padarytos kasos atskiroms žmonių grupėms, būtų absurdiška jomis nenaudotis, jei į tą žmonių grupę patenki. Kodėl ne? Jos tam ir sukurtos. Esu šimtą procentų įsitikinusi, kad jei būtų sukurta atskira eilė pvz. pensininkams, nė vienas kitas ten nestovėtų- pensininkai suvalgytų tą nenaudėlį, kuris išdrįso.
Dėl PC lankymosi kaip pramoga- tai kiekvieno reikalas. Kam patinka eina į teatrą, kam patinka- eina pasitrainioti po PC. Nieko čia blogo. Jau geriau, nei trainiotis kiemais, ar už kampo kur gerti ir pan. Aišku, trainiodamasis PC kultūros nepasisemsi, bet ... na, yra daug žmonių nekultūringų ir nereikia jiems tos tikrosios kultūros ( kalbu plačiąja prasme). Nepriversi jų. Nors vaiką dar gali pakreipti reikiama, kaip sakoma, dvasingesne kryptimi, tik reikia, kad tėvai būti irgi atitinkami. O juk dauguma tėvų kokie? Kas dedasi? Baisu.
O į PC, jei neturiu kur palikti savo mažylės, vežuosi kartu. Susiperku pagal sudarytą iš anksto sąrašą, kad negaišti, ko man reikia ir atgal. Jei nori mano mergytė, dar pasisupa karuselėse ir pan. Nematau nieko čia blogo. Jei yra galimybė, nesivežu vaiko į parduotuves, bet dažniau nėra tokios galimybės. Tai gyvenu pagal galimybes.
O eilėmis skirtomis tėvams su vaikučiais naudojuosi, bet ne aklai. Jei pvz. yra kita kasa ir joje mažiau žmonių, stoviu, kur mažiau žmonių ir nematau problemos.
Dėl tėvų su vaikais kasų aš asmeniškai susidūriau su neigiamu požiūriu apie jas ne iš tų tėvų su vaikais, o iš aplinkinių. Vis visi viskuo nepatenkinti. Bet čia jau vos ne nacionalinis bruožas, reikia prie to pripratinti savo ausis biggrin.gif Nebegirdžiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 30, 16:42)
O tai ko kniaukti forumuose tada dėl kasų, kuriose nepraleidžia,  dėl mamos-mažylio kambarių, kurie užrakinti ir t.t.  biggrin.gif Koks kitiems skirtumas kas joms blogai?

esminis. Va kai ant akropolių kabės užrašai-tėvams su mažais vaikais/vaikais negalima, o jie vis tiek veršis-bus kita tema.
Atsakyti
Taip, be užrašų nebežinosim greit kas tinkama, kas ne..kas gerai, kas blogai...
Būtinai virš kasos turi būti lentutė, kad praleist nestuke.gif , kad leist arčiau parduotuvės pastatyt neįgaliam žmogui mašiną, kad nešikint šuns šalia vaikų žaidimo aikštelės ir t.t. Nėra užrašo - nėra supratimo?

Sopulingoji visuomenė..nėra užrašo blogai...yra - dar blogiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 30, 16:25)
Pas mus gaji nauja "kultūrinimosi" forma - prekybos centro lankymas biggrin.gif

Rasma - na nereikia taip vienpusiškai. Jei kažkas eina į PC, nebūtinai reiškia, kad nežino, kas yra kinas, kelionės, kultūra etc wink.gif Pasaulis nėra juodas- baltas, tie patys žmonės, kuriuos sutinkame prekybcentriuose - jie nėra plokšti vien todėl, kad juose lankosi, tiesiog mes gal dažnai linkę save sureikšmint ir "iškelt"...

Man patinka kartkartėmis "pasišopint", Akropoliai ir panašūs dariniai patinka tuo, kad ten daug visko vienoj vietoj, nereikia važinėti iš vienos pard. į kitą. Tai nereiškia, kad kasdien ar kas savaitgalį trauksiu su leliuku į PC - tai reiškia, kad jei užsimanysiu - ir nuvažiuosiu, tuo pačiu vyras su vaikais galės į kiną nueiti. O štai su kūdikiu į teatrą ar rimtą koncertą mintis nekiltų eiti - elementariausiai, gerbiu likusius atėjusius, tiek žiūrovus, tiek artistus.

Taip, atskira kategorija tų, kurie nuo ryto iki vakaro sėdi tam PC ir daugiau niekuo nesidomi (nors tai jų asmeninis reikalas). Bet mes gi kalbam ne apie tokius atvejus, o apie bendrai, mama su kūdikiu pasirodė prekybcentryje, nu siaubas siaubas, kaip ji galėjo...
Atsakyti
QUOTE(Vilibor @ 2013 10 30, 17:43)
Dėl PC lankymosi kaip pramoga- tai kiekvieno reikalas. Kam patinka eina į teatrą, kam patinka- eina pasitrainioti po PC. Nieko čia blogo. Jau geriau, nei trainiotis kiemais, ar už kampo kur gerti ir pan. Aišku, trainiodamasis PC kultūros nepasisemsi, bet ... na, yra daug žmonių nekultūringų ir nereikia jiems tos tikrosios kultūros ( kalbu plačiąja prasme).

Yra daug žmonių, kuriems patinka daug dalykų. Jie nespjauna į PC, bet nespjauna ir į kultūrą. Viskam - savas laikas ir kontekstas.

Mėgstu su vaikais nuvažiuot į Akropolį. Mes einam į knygyną (nu labai mums patinka tas "Pegasas") ir ten pasėdim ilgokai, kol abu vaikai išsirenka sau po knygą (ar kelias), aš irgi dažnai neatsispiriu pagundai (mėgstu knygas, o vaikai kasvakar užmiega paskaitę knygos, o ne smaksodami prie TV) ). Suvalgom ledų. Nueinam į kelias drabužių parduutoves, tai vienam, tai kitam vis ko prireikia. Nueinu į kosmetikos pard., tai kremo, tai plaukams kokios priemonės. Nueinam į Maximą maisto. Tuo pačiu, jei jau atėjo laikas - galiu nuvesti sūnų apsikirpti, mes su dukra tuo tarpu dar kur nors užsukam. Jei oras geras - leidžiu vaikams pažaist lauke aikštelėje. Patogu, smagu, nereikia duotis po visą miestą tai to, tai ano. A, beje - tik PC įmanoma įsigyt dabar populiaraus išmaniojo plastilino (kas augina kiek vyresnisu vaikus, supras, apie ką aš).
Ir man visai nebaisu pripažinti, kad mėgstu PC (nors kai ką mieliau perku turguje).

Kai bus leliukas, manau, niekas iš esmės nepasikeis. Jei tik neuždarys mamos-kūdikio kambarių ir specialių kasų biggrin.gif

Bet, tai tėra viena nedidelė galima laisvalaikio praleidimo dalis. Šalia daugybės daugybės visų kitų...
Atsakyti
Dėl akropolio ar didžiųjų parduotuvių tai kai kurių prekių galima rasti tik ten ir jokioje mažoje prie namų parduotuvėlėje nebus; kartais vykstame su mažyle apsipirkti, kartais prisideriname prie mano tėvų, kai jie išvažiuoja su mažąja į lauką; nelaikome dukrytės už uždarų durų ir devynių spynų, bet žinoma prioritetas yra laukas, parkai, o ne parduotuvėse psivaikščiojimai
dėl kasų (į temą) kai laukiausi tai jos labai naudingos buvo, nes laukiantis ilgiau stovint kažkaip galva svaigdavo tai naudojausi ramiausiai
kai su mažąja tai stebime, jeigu ji snaudžia nešyklėje, tai stengiamės besilaukiančią praleisti į priekį arba su itin neramiu mažyliu, jeigu mūsų spurda nerami tai arba stojamės į spec. kasos eilę arba vyras eina su vaiku į lauką, o aš į paprastą
beje Frankfurte dar nemačiau spec. kasų parduotuvėse, bet kažkaip ramiai sau atlaukiame savo eilės
Atsakyti
Su žviegiančiu vaiku ar nestuke.gif ir paprastoj kasoj pasiūlau praleist.
O ir eilių tokių nėra, kad labai baisu būtų (nežinau, nebent Kalėdų išavakrėse pačio piko metu važiuot smile.gif ).
Pati su vaikais dažniausiai stoju į paprastą kasą - juda greičiau. Bet kaip ir sakiau, dar nuo gimdymo nebuvau jokiam prekybcentryje ir labai tuo džiaugiuos. Gal kada nors kitąmet nueisiu..o gal ir ne, jei tik bus įmanoma neiti
Vyras kartais pasiūlo "prasiblaškyt" nuvažiuojant į parduotuves, bet man tas pasiūlymas keistokas...prasiblaškyti parduotuvėje? Kuo? Į gyvų karpių akvariumą pažiūrėt? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 30, 19:25)
Su žviegiančiu vaiku ar  nestuke.gif  ir paprastoj kasoj pasiūlau praleist.
O ir eilių tokių nėra, kad labai baisu būtų (nežinau, nebent Kalėdų išavakrėse pačio piko metu važiuot smile.gif ).
Pati su vaikais dažniausiai stoju į paprastą kasą - juda greičiau. Bet kaip ir sakiau, dar nuo gimdymo nebuvau jokiam prekybcentryje ir labai tuo džiaugiuos. Gal kada nors kitąmet nueisiu..o gal ir ne, jei tik bus įmanoma neiti
Vyras kartais pasiūlo "prasiblaškyt" nuvažiuojant į parduotuves, bet man tas pasiūlymas keistokas...prasiblaškyti parduotuvėje? Kuo? Į gyvų karpių akvariumą pažiūrėt? biggrin.gif

Na mes irgi mėgstame kitur "blaškytis", bet apsipirkti tenka patiems eiti ir deja didžiuosiuose PC didžiausias pasirinkimas
bet šios kasos gerai
Atsakyti