Įkraunama...
Įkraunama...

Kasos, skirtos mamoms

QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 11:18)
Man neabejotinai nesunku, bet ne dėl vaikų amžiaus, o dėl požiūrio smile.gif  Kai niekas man nieko neprivalo, tai ir nėra problemų  smile.gif Lengvatos gal ir reikalingos, bet tik jau ne dėl vaikų. Kiek vaikų turėti ir kaip gyventi renkasi šeimos...ir visos žino laukiančius sunkumus. Visai neetiška kitiems baksnoti po nosimi savo vaikais kaip išskirtinumu ir prioritetu. Gal toj kasoje močiutė stovi išauginusi 5 vaikus? O gal ir šiandien gyvybę išgelbėjęs ir pavargęs medikas? Kiekvienas žmogus gali surast priežasčių kodėl jam sunku..
Supratingumu reikia vadovautis, o ne spec.įrengtom kasom..

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Ta ir bandziau pasakyti apie senus zmones, kad jie galbut bambia todel, kad yra pavarge, jiems kazka skauda. Bet va mamytes aiskina, kad tie pensininkai turi pasakyti ka jiems skauda ir paparasyti uzleisti eile doh.gif . Na gerbiamosios, esu 100% isitikinusios, kad kada pacios busit apie 70 metu amziaus, tikrai jums bus ne galvoj kaip cia paprasyti jaunesniuju ir jiems paaiskinti kad skauda inkstai ar kojos praleisti be eiles. Jus jau mastysit kitaip.
Aisku, esat busimos mamytes ir mamytes su vaikais, turit tas jums skirtas kasas ir naudokites, bet kazkokio tai dydvyriskumo, kad su mazu vaiku, tikrai nematau. As daugiau linkusi atjausti senus zmones ir nelabai grazu cia taip kategoriskai kai kam pasisakyti pries tuos pensininkus.
O kas liecia invalidu vietas, tai pazistu viena ''invalida'', naglas, visai ne invalidas, stato savo X5 invalidu vietoj ir pastoviai visiems aiskina savo teises doh.gif . Svarbu pazymejima turi.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 11:37)
Ne dvigubi standartai, o klausimas auditorijai biggrin.gif
Toms, kurioms dėl vaikų turėjimo reik pirmumo kasoje. Kuo jos pirmesnės būtent mano klausime aprašytų žmonių atžvilgiu?
Man spec.kasų nereikia..aš ne iš Orwell'o knygos "Gyvulių ūkis" biggrin.gif Kur visi lygūs, bet yra lygesnių.

man asmeniškai nebereikia. bet klausytis, kaip už nugaros klykia metinis pilietis - irgi ne mano nervams....

o tas 'pirmesnės" turbūt tik tuo, kad mažam vaikui nelabai išaiškinsi, kad 'pavargau", 'netyčinė šlapia nelaimė", 'noriu gerti" - nelabai įtikinama priežastis paleisti kakarynę ar būti ištiktam priepuolio.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 10 31, 12:23)
man asmeniškai nebereikia. bet klausytis, kaip už nugaros klykia metinis pilietis - irgi ne mano nervams....

Bet tas metinis pilietis gali ir ne savo kasoje stovėt..tai pagal "taisykles" išeina, kad neturi būti praleistas be eilės? biggrin.gif

O jeigu specialioje kasoje klykia metinis pilietis (tarkim pavargęs) ir stovi pvz. 5 metukų pilietis, kuris sunkiai serga? (genetine, lėtine, nepagydoma ar pan. liga). Kuriam pirmumas? g.gif

O jei į specialią kasą atsistos moteris su raudono vyno buteliu (negalit žinot, gal ji po chemoterapijos ar švitinimo onkologiniam tik ir svajoja, kaip greičiau pasiekt lovą), o jūs gi su vaiku! (Karusia, čia ne jums asmeniškai klausimai...čia visuomenei ir man pačiai klausimai)
Atsakyti
Na ir diskusija biggrin.gif

Man keistai skamba mintys apie susireikšminimą ir vargšus pensininkus. Prekybcentriuose, kur paprastai prekinuosi, tose nėštukių- mamyčių eilėse dažnai stovi..jaunimas, alaus bambalių prisikrovę, kokie dar pensininkai? biggrin.gif Bobutės nei prašyčiau užleisti, nei piktinčiausi, gi viskas žmogiška ir suprantama.
Ir - jei jau yra tokios kasos, tai jomis ir naudojamasi, o kodėl neturėtume? Kas čia tokio baisaus ar negero?
Atsakyti
Žinot, kaip greitosios pagalbos medikai mokomi suteikti pagalbą pvz. didelės avarijos atveju, kai yra daug nukentėjusių? Kaip jums atrodo, kuris pirmiau sulauks pagalbos: kuris dejuos, vaitos, klyks, skųsis ar tas kuris gulės tyliai? Prie kurio pribėgs medikas pirmiausiai?

Ir vėlgi, klykimas ne visada reiškia blogiausia. Čia priklauso nuo vaiko temperamento ir charakterio...kitas gal irgi su nelaime kelnėse, alkanas, bet nežviegs..O kitam viskas bus gerai, bet negavęs šokoladuko voliosis agonijoje..
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 12:44)
Žinot, kaip greitosios pagalbos medikai mokomi suteikti pagalbą pvz. didelės avarijos atveju, kai yra daug nukentėjusių? Kaip jums atrodo, kuris pirmiau sulauks pagalbos: kuris dejuos, vaitos, klyks, skųsis ar tas kuris gulės tyliai? Prie kurio pribėgs medikas pirmiausiai?

Ir vėlgi, klykimas ne visada reiškia blogiausia. Čia priklauso nuo vaiko temperamento ir charakterio...kitas gal irgi su nelaime kelnėse, alkanas, bet nežviegs..O kitam viskas bus gerai, bet negavęs šokoladuko voliosis agonijoje..

O siaip, idomumo delei, ar daugiau parsuotuvej kasu nera, tik ta mamu ar expreso? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 13:35)
O jeigu specialioje kasoje klykia metinis pilietis (tarkim pavargęs) ir stovi pvz. 5 metukų pilietis, kuris sunkiai serga? (genetine, lėtine, nepagydoma ar pan. liga). Kuriam pirmumas? g.gif

O jei į specialią kasą atsistos moteris su raudono vyno buteliu (negalit žinot, gal ji po chemoterapijos ar švitinimo onkologiniam tik ir svajoja, kaip greičiau pasiekt lovą), o jūs gi su vaiku! (Karusia, čia ne jums asmeniškai klausimai...čia visuomenei ir man pačiai klausimai)

Rasma, o jūs atsisakėte valstybinio darželio, visiems vaikams, ir vedate į privačius? Nes juk, o jei kažkam to darželio labaiu reikia nei jums, o jūs va, vietą užimat, kitiems neleidžiat ten patekti?

O mieste tikriausiai nevažinėjate su mašina, vaikštote pėstute - nes o jei kam staigiai į ligoninę prireiktų, ir jūs su savo mašina gatvėje priešais būtumėt tos lemtingos kelios minutės?

O savo namų duris nuolat laikote atrakintas - juk jei kažkam prireiktų ekstra pagalbos, o negalėtų net durų mygtuko paspauti.. ?

O savo vaikams neleidžiate suptis ir žaisti vaikų žaidimo aikštelėse - nes juk, gal atsiras koks vaikas, kuris ten pažaisti nori labiau?

..Taip mąstant, galima iki absurdo prieiti - o gal išvis nekvėpuoti, kad netrukdyti kažkam kitam gyventi? Ar to reikia mokyti savo vaikus?

Jei yra nėščiųjų-mamų kasa, tai, pagal susitarimą, ta kasa naudojasi nėščios ir mamos su mažais vaikais, ir jos neturi kaskart aiškintis, prašytis ir kt.. Jei ateina (kokį vieną kartą iš kelių tūkstančių ) moteris po chemoterapijos ar koks hiperaktyvus dešimtmetis - tai įmanoma pasakyti žodžiais, paprašyti užleisti, visiems viskas bus aišku. Bet NEITI į tą kasą mamytei su kūdikiu vien todėl, kad gal -kada nors - o gal ir ne - ten atsistos moteris po chemoterapijos??
Kai atsistos - tada ir užleisim, ir nesvarbu kokioje kasoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 31 spalio 2013 - 12:59
QUOTE(flight @ 2013 10 31, 12:53)
Rasma, o jūs atsisakėte valstybinio darželio, visiems vaikams, ir vedate į privačius? Nes juk, o jei kažkam to darželio labaiu reikia nei jums, o jūs va, vietą užimat, kitiems neleidžiat ten patekti?

O mieste tikriausiai  nevažinėjate su mašina, vaikštote pėstute - nes o jei kam staigiai  į ligoninę prireiktų, ir jūs su savo mašina gatvėje priešais būtumėt tos lemtingos kelios minutės?

O savo vaikams neleidžiate suptis ir žaisti vaikų žaidimo aikštelėse - nes juk, gal atsiras koks vaikas, kuris ten pažaisti nori labiau?

..Taip mąstant, galima iki absurdo prieiti

Tai ir neikim prie absurdų. Yra kasos ir naudokimės, jei yra galimybės. O jei tądien nepraėjot be eilės ar stovėjo kiti žmonės, tai tada forumuose ir nesipiktinkim tokiu siaubu biggrin.gif

Leidžiu suptis ir žaisti, bet jei ateina daugiau vaikų ir prieina prie sūpynių, laukia, aš matau, kad nori suptis, tai visada savo vaiko paklausiu "gal leisim ir kitam pasisupt?". O jei vaikas paprašo, tai savo vaikui pasiūlau kitą veiklą kieme ir leidžiam kitam vaikui pasisupt smile.gif Tai nenormalu?

Būdama namie durų niekad nerakinu (ir dėl to pastoviai sulaukiu priekaištų iš vyro biggrin.gif ). Mašinos niekad nerakinu, niekur..niekaip nepriprantu doh.gif
Važinėju su mašina, bet spec. tarnybų mašinas matau iš tolo ir žinoma, traukiuos iš kelio kiek įmanydama greičiau.

O darželiuose privilegijom nesinaudoju. Kai augo vyresnėlė nebuvo tokios bėdos su valst. darželiais, vedžiau ją nuo daugiau nei 4 m. į tą, kur buvo pilna vietų. Vidurinėlis eina nuo 3 ir šiemet paskutiniai metai, bet irgi žinau, kad niekam neužlindom, nes didesnė problema darže su dvimetinukais. Mažoji nuo 3 m. eis į privatų, nes valstybiniai man nepatogioje vietoje, pakeičiau darbą.

Vaikus mokau supratimo, tik tiek.
Stoju į bet kokią eilę ir vaikų turėjimu nesinaudojau dar ir tikuos neteks.
Atsakyti
QUOTE(wixxxx @ 2013 10 31, 13:52)
O siaip, idomumo delei, ar daugiau parsuotuvej kasu nera,  tik ta mamu ar expreso? biggrin.gif

drinks_cheers.gif nėr, tik ta vienintelė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2013 10 31, 12:48)
Bet va mamytes aiskina, kad tie pensininkai turi pasakyti ka jiems skauda ir paparasyti uzleisti eile doh.gif . Na gerbiamosios, esu 100% isitikinusios, kad kada pacios busit apie 70 metu amziaus, tikrai jums bus ne galvoj kaip cia paprasyti jaunesniuju ir jiems paaiskinti kad skauda inkstai ar kojos praleisti be eiles. Jus jau mastysit kitaip.

O aš manau, kad čia ne nuo sveikatos būklės, o nuo charakterio priklauso. Vieni ir ko nealpdami jokių privilegijų neprašys, o kitiems šiaip svarbu valdžią parodyti. Pvz. važiavau autobusu, kadangi sėdėjau link autobuso galo, puikiai mačiau, kiek be manęs važiuojančiųjų. Nei daug, nei mažai - 2. Stotelėje įlipo bobutė, priėjo prie manęs ir pareikalavo jai užleisti vietą. Na tiek to, bobutė su lazdele, gal kol iki manęs atšlepsėjo jėgų toliau paeiti nebeturi. O ir šiaip kitoje stotelėje išlipti reikia. Užleidau. Bobutė išlipo toje pačioje stotelėje kaip ir aš. Susitikome prie sankryžos, nes degė raudonas šviesoforo signalas. Ta bejėgė bobutė lazdelę tik čiupt į horizontalę padėtį ir bėgte per gatvę bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 12:35)
O jeigu specialioje kasoj uriam pirmumas? g.gif

O jei į

QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 13:16)
Tai ir neikim prie absurdų.

nugis tikai neikim prie absurdų.... ar reikia algoritmo per penkis puslapius, kur nustatytų aptarnavimo tvarką 25 atvejams vienu metu?

Tiek "šeimos vietos", tiek 'kasos su mažais vaikais" skirtos apgalvojant - mažiau nervų - kad vaikas trenks mašinos dureles į gretimą, nes aikštelė per siaura plačiai atidaryti duris ar juo labiau ištraukti vežimėlį. Tiek ir tos šeimos kasos - ar tikrai kasdien prekybcentriuose malasi žmonės su buteliais būtent po chemijų? nu ne kasdien. kaip nekasdien ir betonu stovi bobutės su kopūstais toje vaikų kasoje...

paprastas žmogiškumas, atsižvelgimas į silpnesniuosius patampa nervų tampymo vieta irnesakyk.gif perdėtai jautriems nesusireikšminantiems
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 14:16)

Leidžiu suptis ir žaisti, bet jei ateina daugiau vaikų ir prieina prie sūpynių, laukia, aš matau, kad nori suptis, tai visada savo vaiko paklausiu "gal leisim ir kitam pasisupt?". O jei vaikas paprašo, tai savo vaikui pasiūlau kitą veiklą kieme ir leidžiam kitam vaikui pasisupt smile.gif Tai nenormalu?

Tai normalu, aš irgi taip darau, bet kalba juk buvo ne apie tai. wink.gif
Atsakyti