Įkraunama...
Įkraunama...

Kasos, skirtos mamoms

O aš tas kasas naikinčiau...mažiau pasipiktinimo būtų. Dabar eilės neužleidžia ir jau tragedija..jau sugadinta nuotaika, jau reik aiškint, kad turi pirmenybę biggrin.gif

Beje, kiek teko bendrauti su neįgaliaisiais, tai jie tų kasų vengia. Žmonės nori būti "tokie kaip visi". Nė vienas nenori akcentuoti savo neįgalumo ir mielai keistų vežimėlį su teise apsipirkti spec. kasoje į ilgą eilę, kurią atstovi savom kojom. Beje, pravažiuoti spec. kasą su invalido vežimėliu Akropolyje g.b. labai sudėtinga. Bent vienos kasos pravažiavimas yra sudėtingas neįgaliajam - tos, kuri šalia savitarnos terminalų.
Keista, kad šeimas turinčias vaikų, savotiškai išskiria ir prilygina neįgalumui. Nėštumą tai dar dar.. suprantu, visgi būna ir labai bloga savijauta.

Aš vietoj šeimų su vaikais geriau tikrai kasas seniems žmonėms padaryčiau smile.gif

O dabar dažniausiai sveiki jauni žmonės eina kaip tankai ir dar vaikus moko, kad visi turi kelią duoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 30, 18:16)
Taip, be užrašų nebežinosim greit kas tinkama, kas ne..kas gerai, kas blogai...
Būtinai virš kasos turi būti lentutė, kad praleist nestuke.gif , kad leist arčiau parduotuvės pastatyt neįgaliam žmogui mašiną, kad nešikint šuns šalia vaikų žaidimo aikštelės ir t.t. Nėra užrašo - nėra supratimo?

Sopulingoji visuomenė..nėra užrašo blogai...yra - dar blogiau biggrin.gif

Tai panaikinkim ir neįgaliųjų vietas.
net dabar, su lentelėm, atsiranda begalė pusgalvių, kurie stato jų vietose. Apie sąmoningumą kalbos nėra kol kas. Nėra to supratimo. nėra.
Atsakyti
Keista skaityti trijų vaikų mamos tokį kategorišką požiūrį, rimtai. Juk būna įvairiausių situacijų, dėl ko tenka ir su visais trimis atvažiuoti apsipirkti, ir tada jau labai sunku tikrai. Aišku, visi vaikai skirtingi, bet su maniškiais parduotuvė - tikrai ne poilsis, bet dabar tokia realybė, kad už mane ten niekas nenueis, o ir vaikų nėra kam palikti. Tad tokie pasakymai "tai ko ten su vaikais" - nu kamon, dar kokią bevaikę suprasčiau, kad tiesiog jai sunku įsivaizduoti... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laukianti29 @ 2013 10 30, 23:55)
Keista skaityti trijų vaikų mamos tokį kategorišką požiūrį, rimtai.

Na, bet jei trijų vaikų mama nesilanko perkybcentriuose, knygynuose, kirpyklose ir pan., neturi poreikio/noro/malonumo kartais išeit apsipirkti ir turi ką nusiųsti į parduotuvę vietoje savęs - tai suprantama. Gal vyras apipirkinėja šeimą, o gal namų šeimininkė smile.gif

Atsakyti
Niekas nesakė ir nežadėjo, kad vaikus auginti bus lengva. Bet tikrai nejaučiu jokio pranašumo dėl to prieš kokį studentą, prieš bevaikes šeimas ar šeimas su vienu vaiku, ar pensininkus. Mano vaikų auginimas ir mano vargai, rūpesčiai patiriami dėl jų - nėra visuomenės problema, kuri turėtų man juos spręsti.
Aš lankausi su vaikais ten kur man malonu būti ir kur reikia, būtina..specializuotos parduotuvės vaikams, paštas, biblioteka, kavinės, kinoteatras, parduotuvė netoli namų kasdieniams poreikiams (tik joje yra ta kasa) ir t.t.
Specialių kasų man nereikia..lialius parpia vežime, kiti du čiauškia tarpusavyje ir apžiūrinėja prekes. Auklėju ir chaoso lentynose man nedaro. Privalo padėti tvarkingai į vietą, o jei buvo susitarta ko einame, tai susitarimo ir laikomės.
Kuo mažiau mamos isterijų dėl visko, tuo paprasčiau su vaikais kokie jie ir kiek jų bebūtų. Man svarbu juos išauklėti, kad suprastų, jog neabejotinai yra asmenybės, bet ne pasaulio bambos prie parduotuvės kasos, autobuse ar bet kurioj kt.viešoj vietoje. Gyvena tarp žmonių, ne miške.

Todėl jei turėsiu 4, 7 ar 10 požiūris nuo to nesikeis..
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 10:10)
Man svarbu juos išauklėti, kad suprastų, jog neabejotinai yra asmenybės, bet ne pasaulio bambos prie parduotuvės kasos, autobuse ar bet kurioj kt.viešoj vietoje. Gyvena tarp žmonių, ne miške.

O ar mamoms, kurios pasinaudoja spec. kasomis, tai nesvarbu? Ir ar visos jos - isterikės? g.gif

Rasma, tavo kiti du vaikai jau pakankamai dideli, bet ateina gi mamos ir su mažesniais, gerokai mažesniais. Maniškiai irgi jau senų senovėje jokių problemų parduotuvėje nekelia, o gal nekelia dar ir todėl, kad nuo mažų dienų buvo vedami ir pratinami - taigi, išmoko elgtis PC, išmoko susiskaičiuoti pinigus, išmoko matyti daug visko gražaus ir nezysti "nupirk", išmoko žinoti, kur yra tas anas ir trečias, išmoko atstovėti eilėje ir t.t. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 31 spalio 2013 - 09:54
o man jokio skirtumo, rėkia vaikai, pavargus nėštukė ar kas jai, tai tiesiog pagarbos ženklas. Todėl niekad ir nestodavau į tas kasas, kurios ne man. tas pats ir su express kasom.
Atsakyti
Gerai, kai parpia vezime, mano dvimetis jau senai vezime nebesedi, o daug kantrybes reikalaut is tokio mazo, nu kazin...
Kita vertus i didesnius PC as jo is vis nesivedu, o mazesniuose tai pastovi toje eileje smile.gif
Kita vertus, kam tada is vis tokia paslauga, jei naudotis niu niu, negalima, kad apkinkiniai tave ponia nepavadintu, apsurdas...
Papildyta:
QUOTE(M.K. @ 2013 10 31, 09:57)
o man jokio skirtumo, rėkia vaikai, pavargus nėštukė ar kas jai, tai tiesiog pagarbos ženklas. Todėl niekad ir nestodavau į tas kasas, kurios ne man. tas pats ir su express kasom.

drinks_cheers.gif: net ir mikre, kai vezu i darzeli, buna vyresnes moterys sako seskit, jei nera vietos, bet mes rade tam alternatyva, maziukas pas ta moteri ant keliu, as galiu ir pastovet, vyresni lai sedi smile.gif ir bedos nera, vadinasi supratingumas.
Atsakyti
Man neabejotinai nesunku, bet ne dėl vaikų amžiaus, o dėl požiūrio smile.gif Kai niekas man nieko neprivalo, tai ir nėra problemų smile.gif Lengvatos gal ir reikalingos, bet tik jau ne dėl vaikų. Kiek vaikų turėti ir kaip gyventi renkasi šeimos...ir visos žino laukiančius sunkumus. Visai neetiška kitiems baksnoti po nosimi savo vaikais kaip išskirtinumu ir prioritetu. Gal toj kasoje močiutė stovi išauginusi 5 vaikus? O gal ir šiandien gyvybę išgelbėjęs ir pavargęs medikas? Kiekvienas žmogus gali surast priežasčių kodėl jam sunku..
Supratingumu reikia vadovautis, o ne spec.įrengtom kasom..
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 12:18)
Man neabejotinai nesunku, bet ne dėl vaikų amžiaus, o dėl požiūrio smile.gif  Kai niekas man nieko neprivalo, tai ir nėra problemų  smile.gif Lengvatos gal ir reikalingos, bet tik jau ne dėl vaikų. Kiek vaikų turėti ir kaip gyventi renkasi šeimos...ir visos žino laukiančius sunkumus. Visai neetiška kitiems baksnoti po nosimi savo vaikais kaip išskirtinumu ir prioritetu. Gal toj kasoje močiutė stovi išauginusi 5 vaikus? O gal ir šiandien gyvybę išgelbėjęs ir pavargęs medikas? Kiekvienas žmogus gali surast priežasčių kodėl jam sunku..
Supratingumu reikia vadovautis, o ne spec.įrengtom kasom..

Kažkokie dvigubi standartai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Diamond Fėja @ 2013 10 31, 11:29)
Kažkokie dvigubi standartai g.gif

Ne dvigubi standartai, o klausimas auditorijai biggrin.gif
Toms, kurioms dėl vaikų turėjimo reik pirmumo kasoje. Kuo jos pirmesnės būtent mano klausime aprašytų žmonių atžvilgiu?
Man spec.kasų nereikia..aš ne iš Orwell'o knygos "Gyvulių ūkis" biggrin.gif Kur visi lygūs, bet yra lygesnių.
Atsakyti
Aha, ir man įdomu, kokia tų bobučių ir kitų ligotų asmenų reakcija į šalia prie paprastų kasų rėkiantį kūdikį?? Kiek iš jų praleistų?? Mane su vežimėliu, atmenu, yra praleidę tik vyresni vyrai, tokie jau senjorai ar netoli to amžiaus.
Atsakyti