QUOTE(Rasma @ 2013 11 01, 13:37)
Kodėl neturime?
Mes jau veltėdžių ir gyventojų iš pašalpų

rasma, nuosirdziai stebiuosi - vaika auginti veltedziavimas, kad ir iki mokyklinio amziaus? tu vel i krastutinumus puoli...su asocialais.
as pasikeitus nicka, esu viena is tu senbuviu, 2003m, prisijungusi...gerai atsimenu tavo postus, kur tu sakydavai, kad tavo svajone - atsiduoti vaikams, buti namu dvasia, skaityti mylimas knygas - ir tau tai kaifas, malonumas. nes tau vertybe - bendravimas ir zmones.
mes kalbam apie labai normalu laikotapri beje, 2metus mokami pinigai, o iki 3 (ar net 7m?) - issaugota darbo vieta. (jei vaikas su negalia.) kas cia blogai? veltedziavimas? tai gal net nenustojus kraujuoti reikia lekti i darba, pasirodyti kokia tu nenasta vastybei?
man rodos, visuomene turi buti visuomeniska, viena didele seima. turi buti gerbiamas senas zmogus, kudikis, darbingas zmogus. bet kas. turbut suderinti siuos aspektus - misija neimanoma
beje, taip ir neatsakei i mano klausima.klausiau eilinio buitinio dalykelio: tai negi niekad nesi su klykianciu vaiku ar dviem stovejus eilej ir pasigedus supratingumo? as savo pirma vaika vienturti auginau iki 7m, pakol gime kitas. bet ir tai puikiai galedavau isijausti i kitas mamas, kurioms ne taip patogu. mano vaikas nikead neklykdavo, bet budavo malonu, kai kas nors uzleisdavo, nes jis maldavosi suirzes vezime.
negi tau buvo malonu kad vengrijoj viesumoj vaikus musa? tavo netgi? tai bent pasidziaukim kad ne lietuva yra TOJI salis. negi musuose jau nieko negali buti gero, kas imama butu pavyzdziu?

sugebekim teisetai pasididziuoti, pasidziaugti, kas Lietuvoje yra gero...
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2013 11 01, 13:37)
atostogos? man rodos yra kitaip. atosotogos reiskia tam tikra poziuri i motinyste ir vaiko auginima. kad tai svarbu, kad valstybei atsipirks, ir tai apsimoka, moraline prasme: sveikos psichikos kuo maziau traumuojami pilieciai, o ne kaip belgijoje kisame nuo deja, kodel tie, kurie tose atostogose skundziasi, kad reiketu pakeisti si zodi". pvz, jmen i lopselius.
beje, apie tai pacia belgija - uzsimerkei - nepakomentavai...
kas tas apdainuojamas darbstumas? ar kad moteris laukuose pagimdziusi, po 3d. vel eidavo grebti, o vaikas salia susuktas - siene? tai buvo butinybe greiciau, gyvuliai, ukis, ner uz ka pasisamdyti laukuose vyriskos jegos... gal neidealizuokim ir tos praeities jau sitaip KIEKVIENAME ZINGSNYJE... o tu mamu paklause kas nors, kaip jos jautesi, kaip tie vaikai jautesi? pasakojo man prosenele, kaip dirbdavo vargses tuos lauko darbus, vaikus net aguonu nuoviru prigirdydavo, kad net miegotu ilgiau ir beveik nuolat - nes KAS GI TUOS DARBUS NUDIRBS

TAI gal jau nereikia sitaip...