QUOTE(Rasma @ 2013 10 30, 17:53)
Aš vietoj šeimų su vaikais geriau tikrai kasas seniems žmonėms padaryčiau
O dabar dažniausiai sveiki jauni žmonės eina kaip tankai ir dar vaikus moko, kad visi turi kelią duoti
RASMa, siaip yra kitaip realybej. kasos vaikams yra vaikams iki 3 METU AMZIAUS. taip ir parasyta. ne iki 10m. koks ten pyplys gali didziuotis ir jaustis tanku? tam pypliui vienodai, jis pavarges ir nori namo.
tavo tas linkejimas kad nebutu uzrasu - labai sveikintinas. bet...ar tikrai manai, kad taip visi ir ismoks greitai atjausti, praleisti? visi mokinsis su keiksmais. stai stoves visi ilgoj eilej - skubantis verslininkas, kuriam bobeliu dejones tas pats, nes jis uzimtas vyras ir jam kiekviena minute suskaiciuota, nescia, kuriai bloga, bet kuriai pilvas ne is tolo nesimato, mama su dvynukais, kita su vienu reksniu... ir? kam pirmenybe? visi jausis svarbus. nes jei vien pensininkus praleidines, ilgainiui skubantys sveiki zmones ims nekesti priesais spetyniu atsistojusiu rypuojanciu pensininku. ir tt. ir pan.
o del neigaliuju stovejimu vietu prie PC - parkavimo vietu - taip kaip tik as uz tokiuz ZENKLUS. kauno akropoly, deja, yra tokiu chamu, kurie stato nuolat i tas neigaliuju vietas...mano drauge,turinti negalia, kiek atvaziuoja, tai nuolat vietos uzimtos...vat tau ir kultura. tai, rasma, jei zmogus zenklo neklauso, kad tai neigaliojo vieta, manai, jis susiprotes, siaip palikti tuscia vieta arciau PC, jei to zenklo net nebutu??
Papildyta:
QUOTE(M.K. @ 2013 10 30, 18:23)
Tai panaikinkim ir neįgaliųjų vietas.
net dabar, su lentelėm, atsiranda begalė pusgalvių, kurie stato jų vietose. Apie sąmoningumą kalbos nėra kol kas. Nėra to supratimo. nėra.
vat apie ka as
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 07:10)
Mano vaikų auginimas ir mano vargai, rūpesčiai patiriami dėl jų - nėra visuomenės problema, kuri turėtų man juos spręsti.
o cia dar galima labai pasigincyti

o tai nesame visi - viena didele seima,? (ar as viena tokia idealiste, su ta M. Jacksono "make the world a better place"? ar nesame patys visuomene ir neturetume palengvinti vienas kito nastas? juk eini pro sali, kazkas saukias pagalbos, kad ir del savo problemu prasigeres girtuoklis, gi paduosi jam ranka...?

kita drauge, vezimelyje, nuvaziavusi i maskva, sake: siauas, tokia sostine, o neigalieji neintegruoti jokiomis techno prasmemis, i eiline didesne parda ar muzieju neieisi, apie jokius keltuvus nera kalbos...
tavo/mano vaikai yra/bus nauda/dziaugsmas visuomenei, tai ar jie reikiamu metu neturi sulaukti atjautos?
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 07:10)
Todėl jei turėsiu 4, 7 ar 10 požiūris nuo to nesikeis..
nelabai esi teisi. auklejimas cia ne prie ko, jei aplinkybes tau nuolat geros. jei po keliones nereik sustot prie namu ir nubegt su zirzianciu pavargusiu vaiku i parduotuve, sio ei to - gi zmogus nera robotas, negali susiplanuot, kada jo vaikas zirs, nezirs, ir ar maisto visad bus namie, tu keliu produktu...
dabar apiperka vyras, veliau - bus paauge vaikai ir priziures tavo mazesnius vaikus, kol tu isleksi i parduotuve.
apsviesk situacija kaip vienisa mama, su dviem trim pametinukais galetu ramiai stoveti kasoj. vaiku amzius - iki 3-4m. ne visos turi galimybiu, ar zmoniu, kurie apiperka...atsimerk

ir buk supratingesne...