Įkraunama...
Įkraunama...

Kasos, skirtos mamoms

O įdomu kiek pasiteisina "šeimos auto" vietos, kai net neįgaliųjų vietose visada galima rasti kokį balvoną stovint biggrin.gif

O mano nuomonė lygiai ta pati (skubu nuraminti besijaudinančias dėl mano nervų ir sveikatos - realiai, man nei šilta, nei šalta nuo tų lengvatų smile.gif ) - nė vienai kojos nenutrūktų pastačius mašiną laisvose vietose aikštelės krašte, išsitraukus tuos vežimus ir prasieinant porą šimtų metrų toliau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 19:36)
O įdomu kiek pasiteisina "šeimos auto" vietos, kai net neįgaliųjų  vietose visada galima rasti kokį balvoną stovint biggrin.gif

O mano nuomonė lygiai ta pati (skubu nuraminti besijaudinančias dėl mano nervų ir sveikatos - realiai, man nei šilta, nei šalta nuo tų lengvatų smile.gif ) - nė vienai kojos nenutrūktų pastačius mašiną laisvose vietose aikštelės krašte, išsitraukus tuos vežimus ir prasieinant porą šimtų metrų toliau biggrin.gif

"Šeimos vietos" pasiteisina dėl to, kad yra palikta plačiau vietos, todėl nekyla problemų, kai reikia iš autokėdutės iškelti vaiką, gali pakankamai plačiai atsidaryti duris ir nereikia bijoti, kad nubrozdinsi šalimai stovinčiai auto šoną. Taip, yra problema, kai į tas vietas arba skirtas neįgaliesiems statosi tie, kurie tikrai gali pasistatyti kitur. Bet čia jau žmogaus problema ir tikrai ne visi yra tokie.
Atsakyti
Būtent dėl supratimo stokos ir atsiranda išvis toks poreikis lengvatoms ir tokių, kurie vis vien nepaisys.

Man įdomu užsienio prekybcentriuos yra tokios kasos? Gal kas žinot?
Nes aš kiek šalių buvau (pagrinde Europa apvažinėta) dar nėsyk nemačiau g.gif Bet aš neinu į prekybcentrius, visur man patinka mažos vietinės parduotuvėlės, kavinukės ir pan ...jose nemačiau tokių sprendimų.
Neįgaliesiems tik yra.
Ai tiesa, Slovakijos ir Vengrijos prekybcentriuos esu buvus. Nebuvo tokių kasų schmoll.gif Kitų šalių prekybos centrų nemačiau..
Vengrija vaikų ir šeimų atžvilgiu ypatingai atšiauri pasirodė.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 14:16)

Vaikus mokau supratimo, tik tiek.

vat jo ir pasigedau jūsų komentaruose:)

Atsakyti
QUOTE(@nda @ 2013 10 31, 15:53)
O aš manau, kad čia ne nuo sveikatos būklės, o nuo charakterio priklauso. Vieni ir ko nealpdami jokių privilegijų neprašys, o kitiems šiaip svarbu valdžią parodyti. Pvz. važiavau autobusu, kadangi sėdėjau link autobuso galo, puikiai mačiau, kiek be manęs važiuojančiųjų. Nei daug, nei mažai - 2. Stotelėje įlipo bobutė, priėjo prie manęs ir pareikalavo jai užleisti vietą. Na tiek to, bobutė su lazdele, gal kol iki manęs atšlepsėjo jėgų toliau paeiti nebeturi. O ir šiaip kitoje stotelėje išlipti reikia. Užleidau. Bobutė išlipo toje pačioje stotelėje kaip ir aš. Susitikome prie sankryžos, nes degė raudonas šviesoforo signalas. Ta bejėgė bobutė lazdelę tik čiupt į horizontalę padėtį ir bėgte per gatvę  bigsmile.gif

Na ir puiku, kada pati busi bobute, vaziuosi mikriuku ir paskui lazdele mosuosi - parasyk savo komentus kodel ir del ko.
O as dabar galiu atsakyti - nestukes ir su mazaisiais isteriskais klykianciais niekada nepagalvos apie kitus, nes pas juos neva problemos, jos nescios, vaikai isterikai, ir ko cia plysaut, ''mums skirtos kasos - naudojames privilegijomis'', neskirtos pensininkams, kurie zyzia galbut nuo to, kad kazkas skauda ir kad 5 vaikai senai uzauginti be tu kasu - ju problemos, maskatuojam mes savo pilvais ir vaikais vezimuose nestuke.gif thumbup.gif . Musu vaikai gi klykia(o kodel?), nes yra vaiku ir ramiu parduotuveje... g.gif

Kodel Pietu Koreja (cia visoms labai isprususioms klausimas) pasieke toki auksta issilavinimo ir ekonomini lygi , lyginantsu S Koreja? Todel, kad visu pirma, buvo panaikintos lengvatos, tokios kaip invalidams, nescioms, karo veteranams. Visi pilieciai tapo lygus, todel buvo galima pradeti kurti viska ant naujo, ''Be pilvo, ar popieriaus, be mazyliu'' . O cia pas mus kas darosi - blush2.gif nescia mamania su triju-keturiu metu vaikioku prie kasu savo stratuso negali issiaiskintoi, net vargsas sunekas apsauginis nezino kuriuoj pusej jam buti priklauso... blush2.gif .
O kokios lengvatos musu probobutems buvo, kai jos laukuose gimdydavo ir pagimdziusios toliau rugius pjaudavo? Nebereikia atsakyti, didvyres maitintojos, klausimas abstraktus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 31 spalio 2013 - 23:28
QUOTE(laukianti29 @ 2013 10 31, 22:50)
vat jo ir pasigedau jūsų komentaruose:)

Komentarai yra niekis.
Ne spec. kasoj praleista nėščioji, apmokėtas seno žmogaus pirkinys, jei jam pinigėlių neužtenka apmokėt, pagalba suprakaitavusiai mamai, kai ji viena ranka prekes krauna, o kita barškučiu mosuoja mažyliui...tame esmė. O ne privilegijų kūrimo palaikyme. Supratingumas, tai nėra tokios spec.kasos sukūrimas. Geriau savo vaiką ugdyt ir aiškint, kad subinę nuo sėdynės reik autobuse pakelt, jei vyresnis žmogus stovi ar nėščiai moteriai padėt pirkinius panešt.
Gali stovėt toj kasoj išsižiojęs ir per amžius nesuprast, kodėl, kai tos lentutės virš galvos nebus reik padėt žmogui.

Ta diskusija man primena situaciją su mano sūnėnu, kuriam aiškinau, kad negalima mindyt kieme skruzdėlių. Kai paaiškinau kodėl, paklausiau ką pasakys kitam vaikui, jei pamatys skriaudžiant gyvą padarą..o jis man -"pasakysiu, eik į savo kiemą ir mindyk".
Tad gal daugiau ir nereikia, pakanka, kai supratingumas spec.kasom ir apsiriboja..eik į savo kasą ir stovėk, pensininke biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 22:27)
Vengrija vaikų ir šeimų atžvilgiu ypatingai atšiauri pasirodė.

Kodėl jums taip pasirodė? Netrumpai ten gyvenau, tai kiek teko girdėti, kaip tik tėvai džiaugiasi sąlygomis g.gif

QUOTE(cambala @ 2013 11 01, 00:24)
Na ir puiku, kada pati busi bobute, vaziuosi mikriuku ir paskui lazdele mosuosi - parasyk savo komentus kodel ir del ko.

Nemanau, kad rašysiu kitaip. Yra tekę ir man, pavadinkime, sunkiomis sąlygomis važiuoti viešu transportu. Nė minties nebuvo, kad kas nors turėtų sėdimą vietą užleisti. Nemanau, kad mano požiūris pasikeis po keliasdešimt metų. O aprašytu atveju juk nemanote, kad bobutei mano vietos prireikė dėl to, kad stovėti sunku. Kai visame autobuse užimtos tik 3 vietos, manau vietos atsisėsti yra pakankamai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 10 31, 10:23)
man asmeniškai nebereikia. bet klausytis, kaip už nugaros klykia metinis pilietis - irgi ne mano nervams....

o tas 'pirmesnės" turbūt tik tuo, kad  mažam vaikui nelabai išaiškinsi, kad 'pavargau", 'netyčinė šlapia nelaimė", 'noriu gerti" - nelabai įtikinama priežastis paleisti kakarynę ar būti ištiktam priepuolio.

drinks_cheers.gif pritariu. kencia gi tie kurie - iki 3m.- dar kalbet nemoka. ir kencia kad ir del tevu kalets. malasi tevai prekybos saleje visa valanda, vaikas isvargsta, arba pabunda ir rekia.... del vaiku/kudikiu tos eiles ir sukurtos yra... nes pati mama gali buti abai netgi didvyre. bet jei jos vaikas istisai klyks, kai priekyje stovi 17 zmoniu, tai - kam nuo to bus geriau? tuomet kantrioji mama, kuri nesipraso praleisti, pataps kalta, kodel ji tyi ir nesipraso praleisti.
o vaikus palikti namie irgi ne visada imanoma, jei esi vienisa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 01 lapkričio 2013 - 12:30
QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 22:27)

Nėra schmoll.gif Yra, tik vietos automobiliui privažiuoti prie parduotuvės: neįgaliesiems ir automobiliams su mažais vaikais su vežimėliais 4u.gif
Jei autobuse, traukinyje ar metro įlipa neįgalusis su vėžimėliu ir mamytė su vaiku, mamytė turi sulankstyti vėžimą, imti vaiką ant rankų ir užleisti vietą invalidui. Dar yra pirmos sėdynės, kuriose pirmenybė sėsti tiems, kam sunkiau stovėti: nėštukei, mamai su vaiku, neįgaliam. Bet, jei vienoje vietoje yra keli, pirmenybė tik invalidui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 30, 17:53)
Aš vietoj šeimų su vaikais geriau tikrai kasas seniems žmonėms padaryčiau smile.gif

O dabar dažniausiai sveiki jauni žmonės eina kaip tankai ir dar vaikus moko, kad visi turi kelią duoti biggrin.gif

RASMa, siaip yra kitaip realybej. kasos vaikams yra vaikams iki 3 METU AMZIAUS. taip ir parasyta. ne iki 10m. koks ten pyplys gali didziuotis ir jaustis tanku? tam pypliui vienodai, jis pavarges ir nori namo.

tavo tas linkejimas kad nebutu uzrasu - labai sveikintinas. bet...ar tikrai manai, kad taip visi ir ismoks greitai atjausti, praleisti? visi mokinsis su keiksmais. stai stoves visi ilgoj eilej - skubantis verslininkas, kuriam bobeliu dejones tas pats, nes jis uzimtas vyras ir jam kiekviena minute suskaiciuota, nescia, kuriai bloga, bet kuriai pilvas ne is tolo nesimato, mama su dvynukais, kita su vienu reksniu... ir? kam pirmenybe? visi jausis svarbus. nes jei vien pensininkus praleidines, ilgainiui skubantys sveiki zmones ims nekesti priesais spetyniu atsistojusiu rypuojanciu pensininku. ir tt. ir pan.
o del neigaliuju stovejimu vietu prie PC - parkavimo vietu - taip kaip tik as uz tokiuz ZENKLUS. kauno akropoly, deja, yra tokiu chamu, kurie stato nuolat i tas neigaliuju vietas...mano drauge,turinti negalia, kiek atvaziuoja, tai nuolat vietos uzimtos...vat tau ir kultura. tai, rasma, jei zmogus zenklo neklauso, kad tai neigaliojo vieta, manai, jis susiprotes, siaip palikti tuscia vieta arciau PC, jei to zenklo net nebutu?? g.gif
Papildyta:
QUOTE(M.K. @ 2013 10 30, 18:23)
Tai panaikinkim ir neįgaliųjų vietas.
net dabar, su lentelėm, atsiranda begalė pusgalvių, kurie stato jų vietose. Apie sąmoningumą kalbos nėra kol kas. Nėra to supratimo. nėra.

vat apie ka as drinks_cheers.gif unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 07:10)
Mano vaikų auginimas ir mano vargai, rūpesčiai patiriami dėl jų - nėra visuomenės problema, kuri turėtų man juos spręsti.

g.gif g.gif g.gif
o cia dar galima labai pasigincyti bigsmile.gif o tai nesame visi - viena didele seima,? (ar as viena tokia idealiste, su ta M. Jacksono "make the world a better place"? ar nesame patys visuomene ir neturetume palengvinti vienas kito nastas? juk eini pro sali, kazkas saukias pagalbos, kad ir del savo problemu prasigeres girtuoklis, gi paduosi jam ranka...? g.gif kita drauge, vezimelyje, nuvaziavusi i maskva, sake: siauas, tokia sostine, o neigalieji neintegruoti jokiomis techno prasmemis, i eiline didesne parda ar muzieju neieisi, apie jokius keltuvus nera kalbos...
tavo/mano vaikai yra/bus nauda/dziaugsmas visuomenei, tai ar jie reikiamu metu neturi sulaukti atjautos?
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 07:10)

Todėl jei turėsiu 4, 7 ar 10 požiūris nuo to nesikeis..

nelabai esi teisi. auklejimas cia ne prie ko, jei aplinkybes tau nuolat geros. jei po keliones nereik sustot prie namu ir nubegt su zirzianciu pavargusiu vaiku i parduotuve, sio ei to - gi zmogus nera robotas, negali susiplanuot, kada jo vaikas zirs, nezirs, ir ar maisto visad bus namie, tu keliu produktu...
dabar apiperka vyras, veliau - bus paauge vaikai ir priziures tavo mazesnius vaikus, kol tu isleksi i parduotuve.
apsviesk situacija kaip vienisa mama, su dviem trim pametinukais galetu ramiai stoveti kasoj. vaiku amzius - iki 3-4m. ne visos turi galimybiu, ar zmoniu, kurie apiperka...atsimerk 4u.gif ir buk supratingesne... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 01 lapkričio 2013 - 14:47
QUOTE(@nda @ 2013 11 01, 11:44)
Kodėl jums taip pasirodė? Netrumpai ten gyvenau, tai kiek teko girdėti, kaip tik tėvai džiaugiasi sąlygomis  g.gif

Nenoriu absoliutinti, bet toks įspūdis dėl žmonių (ypač vid.amžiaus ir vyresnių).
Mano vaikai nemušami, tuo tarpu Vengrijoje triskart gavo kailin nuo svetimų žmonių tiesiog absurdiškose situacijose: vienąsyk prekyvietėje, kai persigalvojo dėl pirkinio (vieną paveiksliuką norėjo pakabinti ir paimtikitą), tai gerokai gavo per rankas; kitąsyk sunkiai ropštėsi iš keltuvo kalne, tai priėjęs vožė per kuprą ir dar palietė gyvą skulptūrą, tai irgi atsisukęsvaikui tvojo ranka. Ir šiaip nepakantūs..pvz. jei klausia vaikas - ignoruoja, ir visokios kitokios smulkmenos. Tikrai neįsivaizduoju kaip tada baudžia už isterijas ar blogą elgesį.
Jaunesni, didmiestyje tai dar nieko..bet vyresni žmonės provincijose, tai tikrai didelis skirtumas jaučiasi nuo LT. Čia svetimam vaikui uždrožus per visą valstybę nuskambėsi..
Vienintelė šalis iš 12-14 lankytų paliko tokį įspūdį ax.gif
Nieko nemačiau specializuota ar pan. Jokių žaidimo kampelių ir t.t., kaip pas mus kavinukėse būna g.gif Vienintelę vietą tik buvome radę ir tai paaiškėjo, jog ne vengrų, o užsienio kapitalo įmonė.
QUOTE(Limcamca @ 2013 11 01, 13:26)
Nėra  schmoll.gif Yra, tik vietos automobiliui privažiuoti prie parduotuvės: neįgaliesiems ir automobiliams su mažais vaikais su vežimėliais  4u.gif
Jei autobuse, traukinyje ar metro įlipa neįgalusis su vėžimėliu ir mamytė su vaiku, mamytė turi sulankstyti vėžimą, imti vaiką ant rankų ir užleisti vietą invalidui. Dar yra pirmos sėdynės, kuriose pirmenybė sėsti tiems, kam sunkiau stovėti: nėštukei, mamai su vaiku, neįgaliam. Bet, jei vienoje vietoje yra keli, pirmenybė tik invalidui  4u.gif

Ačiū 4u.gif Vadinasi tikrai nesu nepastabi,nes irgi nė vienoj valstybėj nemačiau.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 10 31, 10:53)
Rasma, o jūs atsisakėte valstybinio darželio,

lotuliukas.gif nemaniau, kad tave , tokia nuolat susitvardancia, isves Rasma is ....tavo stiliaus... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2013 10 31, 19:27)

blink.gif bet tas lietuviu saves negerbimas ir menkinimas - tai mistinis blink.gif nu ir kas kad nera? jei nera - ir mes turim - tai gal pasidziaukim, a??? tai gal ir NUO MUSU kazkuri salis nusikopijuos??? ar mes jau tokie suvarge, glusi, negalime BENT VIENOJ VIETOJ PAVYDZIU BUTI EUROPAI???? nu jau cia tai pratrukau... cia kaip su tom motinystes atostogomz...ne vienoj europj ner TOKIU ILGU.... TAI CIA BLOGAI?? vadinasi, lietuva nieko negali israsti, ka butu galima kitoms salims nusikop[ijuoti, mes cia tik - vargetos - nuo europos kopijuojames , ar ne? tuoj "zole" legalizuosimes kaip olandijoj, nes gi OLANDAI -mmhmmm wub.gif lygis, tai ne bankrutuojantys lietuviai cool.gif ir pan. gun_bandana.gif
Atsakyti