Bus truputį off topic šioje temoje, bet kad kalba išsirutuliojo, tai..
QUOTE(flight @ 2013 11 01, 15:23)
O kodėl ne kaip Amerikoje, pora mėn ir viskas, į dabrelį mamytei kulniuoti laikas?
Arba į darbą kulniuoti (jei pasirenkama karjera), arba paskiria save šeimai (jei vyras sutinka tą šeimą išlaikyti). Nepaisant visko, JAV nestebina itin daug vaikų turinčios šeimos ir toli gražu - ne asocialios ar valstybės išlaikomos

Kitąvertus JAV mamos auklėmis neieško darbingo amžiaus išsilavinusių moterų vaikų priežiūrai (LT reiktų, kad turėtų vaikų (su patirtim), būtų apie 30-ies, baigusi mokslus ir ne tik vaikus prižiūrėtų, ugdytų, bet dar ir buityje tarnautų..ir viskas už minimumą).
Asmeniškai man nebūtų tragedijos, jei tokių ilgų motinystės atostogų ir lengvatų nebūtų. Mano sprendimo gimdyti ir auginti vaikus neįtakoja nei atostogų ilgis, nei pašalpų mokėjimas. Nes mes su vyru esame atsakingi už savo šeimą. Todėl abu turime stengtis dėl savo vaikų - aš greičiausiai rinkčiausi šeimą ir nedirbčiau, o vyras stengtųsi, kad mums nieko netrūktų
Mano nuomone, valstybė geriau ne suteiktų ilgas atostogas, o galimybė dirbti ir daug uždirbti. Tada atkristų ir vaikų palikimo problema, ir moters savęs realizavimo ne vien šeimoje.
Dabar, kol valstybėje tokia tvarka, žinoma taip ir gyvenu. Bet tik man ir kitiems tėvams gerai, o ne pačiai valstybei...
QUOTE(given444 @ 2013 11 01, 15:30)
rasma, ka as prikuriau???? paklausiau i ka nesugebi atsakyti.
rasma, kas tau tas UZSIENIS- ?? KEISTA, kodel tu vis dar vilniuj....

Prikūrėt tai, ko aš nerašiau ir mintyje neturėjau. Kodėl jūs savo požiūrį ir žodžius pritaikote man dėl paprasčiausio klausimo? Jūs sukuriat mano klausimui intonacijas ir darot išvadas už mane pačią.
Aš esu Vilniuj, nes Lietuva yra mano Tėvynė. Mes joje gyvenam ir džiaugiamės. O užsienis man - galimybė keliauti, pamatyti daugiau, susipažinti ir su kitokiu gyvenimu. Kita šalis taip pat yra mano sesers gyvenimas, nes ji turi kitos šalies pilietybę.
Jokia valstybė man nėra rojus. Rojus yra man mano gyvenimas ir mano šeima.
QUOTE(flight @ 2013 11 01, 15:38)
Tai ok, kodėl mums neatsisakius motinystės atostogų? Gi irgi - lengvata, nereikalinga..O dekretas toks ilgas kam? Paskutines dvi savaites pasiimi ir tvarka, nėštumas - ne liga.
Sutinku, kad nėštumas ne liga. Ir tikrai toks ilgas dekretas taikomas visuotinai galbūt ir nereikalingas

Pagal moters savijautą, tai kam nėštumas sunkus, tai galėtų būti išduodamas nedarbingumo pažymėjimas dėl sveikatos būklės, o ne visas suniveliuot į vieną. Gerai, kad yra galimybė neit į dekretą, jei to nenori.
Aš pati visus dekretus dirbau pagal galimybes. Nė vieno dekreto neišnaudojau "kaip priklauso".
Papildyta:QUOTE(laukianti29 @ 2013 11 01, 15:40)
UK toki7 kasų nėra, bet ir požiūrio tokio į vaikus kaip LT nėra

Pakantumo daugiau, empatijos daugiau, suvokimo
O kaip jūs manote tas pakantumas, empatija, suvokimas pasiekiamas? Per kažkokios soc. grupės išskyrimą, lengvatas jai?
Kaip manot, daug pensininkų bus už jaunas šeimas, kai jų pensijų mažinimo sąskaita pvz. sprendžiamas pašalpų mamoms klausimas? Daug žmonių bus už šeimas su vaikais, jei visur kur įmanoma bus prikabinėta lentelių apie lengvatas su vaikais - be eilės, be teisės pabūti ramiai ir t.t.
Nėra baisus tas straipsnis, kur jūs įdėjot nuorodą. Aš be proto myliu savo vaikus ir jau daug metų esu neatskiriama nuo jų. Bet noriu, kai bus mūsų su vyru sukaktis (pvz. kitąmet bus 17 m drauge) nueiti į restoraną. Kuriame galėtume pasėdėt mudu abu, be vaikų, tik jis ir aš. Ir tikrai nenorėčiau, kad man 4 kartą per 12 metų išėjus su vyru be vaikų kažkas tą vakarą sugadintų ne laiku ir ne vietoj pasirodęs su vaikais.
Vaikai manęs neerzina, aš jiems esu pakanti (ne meditacinės muzikos koncertuose ar renginiuose suaugusiems), bet reik ir suprast kitų žmonių poreikius. Su vaikais renkuosi tas vietas apsilankyti, kurios jiems pritaikytos

Nei man smagu kovot su jų nuoboduliu (ir iš to kylančiu siautimu) kavinėje, nei kitiems žmonėms turi būti pakenčiamas mano vaikų erzelis..
QUOTE(@nda @ 2013 11 01, 16:56)
Kaip įdomiai, niekad nieko panašaus nepastebėjau.
Aš ir nenoriu kategoriškai teigti..praleidau vos tris savaites. Gali būti, kad tai tik sutapimai nutikę mums. Na, tik man toks įspūdis susidarė

Galbūt, jei pagyvenčiau, tai atrasčiau ir daugiau draugiškumo, pritaikymo