QUOTE(ragnez @ 2008 12 06, 18:39)
tai argumentas diskusijoje?
kodel as esu sioje temoje, nors "pagimdziau, pamaitinau, vaikai auga"? nes man idomu. nes motinyste matau platesniame kontekste. nes noriu pasidalinti patirtimi ir mintimis su moterimis, kurios dar tik zengia pirmus zingsnius i motinyste.
O kodel Ragnez iki siol nepasidalinote patirtimi? Kol kas tik atmusate oponenciu kamuoliukus. Pasidalinkite keliais sakiniais, Jusu nuomone visoms geriausia patirtimi

. As zinau Jusu poziuri i gimdyma, gerbiu ji, ir tikrai manau, kad esate laiminga bent jau todel, kad pagimdete sveikus vaikus. Bert tai nereiskia, kad toks fuksas praeis visoms. Kad ir man pav. uzvakar pagaliau isgirdau, kad galiu gimdyti pati, su salyga, kad tai bus be epiduro, nes turiu klaikia stuburo isvarza. Na gerai, gimdysiu be jo, bet remdamasi kazkokia aiskia nuomone, gydytoju isvada, pagaliau moksliskai pagristais teiginiais, isvardintomis priezastimis, kodel man geriau be to epiduro. Tikrai pasiskaicius laimingu gimdymo istoriuju nesoksiu i bala, nes nera niekur irodyta tokio pliuskenimosi nauda, gal yra, bet tikrai ne pas mus LT. Siuo atveju, is Jusu teksto sunku suprasti, ar noretumete placiau paskleisti savo poziuri, kad kitos mestu vonias ir nertu i balas, ar apginti savo pozicijas, kad nerete i bala, nes ji Jums makonesne uz vonia

Kas tai Ragnez?
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2008 12 06, 21:48)
o kur "nelaimingi atsitikimai" ligonineje?
ar nuostatos apie "priesiskas" lietuvos medicinos istaigas yra lauztos is pirsto?
kodel norvegijoje, kur moterys skatinamos gimdyti naturaliai ir maitinti krutimi, naujagimiu mirtingumo rodiklis vienas zemiausiu pasaulyje?
Todel Ragnez, kad sios salys yra tam tinkamai pasiruosusios. Kodel LT gydytojai skatina gimdyti gimdymo namuose, o ne tuberkuliozes ligonineje? O todel, kad tokios salygos siai dienai yra sukurtos gimdyvems musu salyje ir jos yra zymiai geresnes,negu tuberkuliozes ligonineje

. Cia isiterpiau i klausima, kuris buvo ne man uzduotas

, bet ..
O siaip, del Natukes, Jus klausete, ar galetu ligonines uztikrinti jos gimdymo plana?
O as visai nenoredama izeisti natukes, pasakysiu, nes natuke kreipesi i valdiska istaiga, i kuria kreipiasi ir gimdo tukstanciai. Bet Natuke skiriasi nuo ju tuo, kad Jos ego lenda per sonus, bet neuztenka resursu, kad ji visa islaikyti. Zinoma BAK ir kitos, uzsenio klinikos galetu jai tai uztikrinti saugiai, profesionaliai, atsizvelgdami i nestandartinius jos ypatumus, galetu ir aukstyn kojom prie lubu pakabinti, jeigu tik taokia poza sugalvotu

. Bet uz tai reikia moketi pinigus. Cia panasiai kaip su namu, turiu name 6 veluxus, keikiu nescia kasdien kilnodama rankas, kad firma nesugalvojo rankenos apacioje, nes nesciosios jais irgi karts nuo karto naudoja, bet puikiai zinau kodl tai padare, reikia uz patogumus moketi, kad kai staciau nama, tai neturejau lisnu 11 stuku, kad padaryciau pilna automatika. Norai turi buti tenkinami pagal galimybes, esu zvaigze, turiu pinigu, galiu, tai issidirbineju, negaliu, tai gimdau kaip visos. Noriu paissidirbineti nachaliavu, darau tai, bet nesigiriu kitoms, kad ir joms sarabanai neuzsisuktu ir nepadetu cicinu koncertu uzsakineti po langais ir neatvestu arklio i gimdykla, nes pasirodo jas arkliai ramina. Isivaizduokite, jeigu dabar daugumai mamu kazkas nestumo metu pasidarytu su psichika ir pradetu masiskai rasineti tokiu planus. I ka tai butu panasu?