Įkraunama...
Įkraunama...

Argumentai, kad nesidarytų aborto

QUOTE(gutute @ 2005 07 14, 17:04)
rusne,tai saunu!tai turbut eisi i kumas?o as noriu tyliai i ausi pakudeti:as jau 2 sav  nestuke.gif  tik tssssss.  blush2.gif dar niekas nezino!mano diedas numirs is laimes.bet dar nieko nesakysiu schmoll.gif  o tai per anksti drinks_cheers.gif

Niekam niekam nesakysiu mirksiukas.gif tik tyliai tyliai pasveikinsiu ir palinkesiu gero nestumo smile.gif
Atsakyti
Neseniai buvau Jurbarko kapinėse ir ten prie įėjimo stovi kryžius negimusiems vaikams, su žodžiais " atleisti negaliu sau, kad negimusį tave žudžiau" . Manau, stipresnio argumento kaip ir nebereikia, neduok Dieve, prie tokio kryžiaus graudžias ašaras lieti.
Atsakyti
Jei pamatyčiau prie tokio kryžiaus nors vieną vyrą verkiantį, tada patikėčiau, kad abortas negali būti išeitis. Kažkodėl verkia tik moterys. Nes joms nuo mažens į galvą įkalta, kad vaikai - moteriai vienintelis savęs realizavimo būdas. Kažkodėl vyrams visda dzin, kiek jų užtaisytų vaikų buvo nužudyti abortais.
Tokie kryžiai tik dar labiau sustiprina ir taip įsitvirtinusią kvailą nuomonę, kad dėl aborto kalta moteris ir tik moteris. Nesąmonė.
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 08 04, 09:08)
Kažkodėl vyrams visda dzin, kiek jų užtaisytų vaikų buvo nužudyti abortais.
Tokie kryžiai tik dar labiau sustiprina ir taip įsitvirtinusią kvailą nuomonę, kad dėl aborto kalta moteris ir tik moteris.

Aisku, kalti abu. Bet vyras juk nenesioja vaisiaus savyje, ir nesupranta tos besimezgancios gyvybes moteryje kaip vaiko... Ta prasme, pas moteri siuo atveju didesnis suvokimas, ka ji daro... O antras dalykas - pries darant aborta visada galutini taska padeda moteris. Nemanau, kad nors vienas vyras nuveze moteri pas gydytoja ir prievarta padare jai aborta - cia jau kriminalas... Vyras gali jai grasinti, kad paliks, gali nuo jos nusisukti, ikalbineti, bet vis tiek galutini sprendima priims moteris... Ir man naturalu yra tai, kad moterys labiau atgailauja...
Atsakyti
QUOTE(roof @ 2005 08 04, 09:25)
Nemanau, kad nors vienas vyras nuveze moteri pas gydytoja ir prievarta padare jai aborta - cia jau kriminalas... Vyras gali jai grasinti, kad paliks, gali nuo jos nusisukti, ikalbineti, bet vis tiek galutini sprendima priims moteris... Ir man naturalu yra tai, kad moterys labiau atgailauja...

Teko girdėti vieną atvejį Italijoje, kad vienas vyriškis, kai sužinojo, kad jo draugė laukiasi dvynukų, susitarė su ginekologu, kažkaip tą moterį "prinarkošino" ir per prievartą padarė abortą... verysad.gif
Ir vyrų nereikia ginti.Dažnai jie patys įkalbinėja moterį pasidaryti abortą ir net palydi iki operacinės...
Atsakyti
Nuodėme, tuose žodžiuose neminima moteris ar vyras, minima sielos būklė " negaliu atleisti sau". Čia nebūtinai turi būti moteris, gali ir vyras taip jaustis paskatinęs savo vaiko motiną nužudyti vaisių. Kad moterys po to daugiau kenčia yra tiesa, juk iš jos nešioja kūdikį, ir jose plevena vaikelio siela.
Atsakyti
QUOTE(roof @ 2005 08 04, 09:25)
Aisku, kalti abu. Bet vyras juk nenesioja vaisiaus savyje, ir nesupranta tos besimezgancios gyvybes moteryje kaip vaiko... Ta prasme, pas moteri siuo atveju didesnis suvokimas, ka ji daro... O antras dalykas - pries darant aborta visada galutini taska padeda moteris. Nemanau, kad nors vienas vyras nuveze moteri pas gydytoja ir prievarta padare jai aborta - cia jau kriminalas... Vyras gali jai grasinti, kad paliks, gali nuo jos nusisukti, ikalbineti, bet vis tiek galutini sprendima priims moteris... Ir man naturalu yra tai, kad moterys labiau atgailauja...

O manai, kad moteris visada suvokia, kad nešioja savyje vaiką, o vyras ne? Kodėl vyras tokio suvokimo neturi? Jam tiesiog dzin, kas bus, nes atsakomybė ne jam, jei tas vaikas ir gims. Galutinio taško moteris nepadeda. Apsispręsti visada padeda aplinkybės. Asmeniškai žinau atvejį, kai moteriai buvo grasinama smurtu, kad ji pasidarytų abortą. Taip ir pasakė: jei nepasidarysi aborto - negyvensi nei tu, nei tas benkartas. Kažkodėl vyrą galima kaltinti dėl aborto tik tada, jei jis pats jį padarytų, o visa atsakomybė suverčiama moteriai. Psichologinis smurtas taip pat yra smurtas. Mano nuomone, vyras kaip tik labiau atsakingas dėl aborto, nes nuo jo priklauso moters apsisprendimas. Moteris dažnai būna tik aplinkybių auka. Ir dar turi prisiimti ir iškęsti visus kaltinimus - nesvarbu, ar nusprendžia vaiką gimdyti, ar ne, vis tiek ji yra kaltinama dėl visko.
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 08 04, 09:34)
vyras kaip tik labiau atsakingas dėl aborto, nes nuo jo priklauso moters apsisprendimas. Moteris dažnai būna tik aplinkybių auka.

Man tikrai kitaip atrodo... Nuo vyro priklauso moters apsisprendimas? Jeigu visos moterys butu padariusios, kaip geriau ju vyru nuomone, tai manau, kad butu nepalyginamai daugiau abortu... Moteris siuo atveju, man prilygsta nusikaltimo vykdytojui, o vyras nusikaltimo bendrininkui... Siaip as nesmerkiu tokiu zmoniu (smerkiu tik pati aborta kaip reiskini) ir nevadinu ju nusikalteliais - cia tik palyginimas... Ir vis tiek nesuprantu, kaip tavo nuomone vyras gali tureti toki pati suvokima (butent siuo atveju) kaip moteris... Juk ne jis pajunta savo organizmo permainas, ne jis gulasi po irankiais, ne jis istveria skausma, po to komplikacijas (ar pasekmes), ne jis sapnuoja po to kosmariskus sapnus.. Vyras gali suprasti aborta tik teoriskai, o moteris ir praktiskai... Nemanau, kad gali buti tokiu izvalgiu, jautriu, giliu vyru, kurie iki galo galetu suprasti ka patiria siuo atveju moteris... Del to jie ir nejaucia (ar maziau jaucia) savigrauzos... Aisku, as nesakau, kad tai nuima nuo vyru atsakomybe... Bet man suprantama, kaip jie po to gali ramiai miegoti ir nesikankinti... JIE TIESIOG NESUVOKIA TO IKI GALO...
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 08 04, 10:08)
Jei pamatyčiau prie tokio kryžiaus nors vieną vyrą verkiantį, tada patikėčiau, kad abortas negali būti išeitis. Kažkodėl verkia tik moterys.

Mano tetis buvo tikrai neabejingas tokiems dalykams. Kiek žinau, mūsų šeimoje nebuvo aborto, bet tėvas gailėdavo svetimų vaikų. Gal dėlto ir aš tokia "jautri" šiuo klausimu. Jau nuo paauglystės žinojau, kad tai neteisinga ir negerai būtent tėvo dėka.\
QUOTE(roof @ 2005 08 04, 10:52)
Vyras gali suprasti aborta tik teoriskai, o moteris ir praktiskai... Nemanau, kad gali buti tokiu izvalgiu, jautriu, giliu vyru, kurie iki galo galetu suprasti ka patiria siuo atveju moteris... JIE TIESIOG NESUVOKIA TO IKI GALO...

Priimant sprendimą labai dažnai abu būna vienodai "nepatyrę" (juk dažnai abortas daromas pirmam vaikučiui), todėl abu vienodai žali ir nesuprantantys ar vienodai suprantantys, vienodai spendžai tik pagal atsakomybę, žmoniškumą ir pan, o ne pagal patirtį. Išgyventi moteriai gal ir sunkiau po pačio pašalinimo.
Jei nėra prievartos, vis dėl to galutinį žingsnį žengia moteris. Vyrus kaltinu už nemąstymą, atsakomybės nebuvimą ir poziciją"čia ne mano reikalas, ką nori, tegul tą ir daro".
Atsakyti
Argi mažas argumentas GYVYBĖ? blush2.gif

Pakalbėkit su šeimomis,kurios metų metais nesulaukia mažylių cry.gif Jiems tai šventas dalykas...O tie,kuriems ta gyvybė dovanojama, elgiasi neatsakingai. Juk tai ne tas pats,kas užmušti musę...Žiauru.
Atsakyti
Jei dar kam reikes argumentu, tai kai as pasiskaiciau- apsiverkiau cry.gif

Zmogaus paslaptis
Atsakyti
Sveikute!Mano patirtis gal siek tiek panasi i tavaja.As gimdziau 20m.,studente...Apsispresti irgi buvo sunku,nes is pacio artimiausio zmogaus(vaiko tevelio)palaikymo nesulaukiau,nors jo taip reikejo...Nors draugas ir vyresnis,baiges mokslus,turintis gera darba,bet matyt ne amziuje visa esme,o galvoje!Bet leliuka as turiu biggrin.gif ir gal nerasysiu koks jisai fainuolis,nes skaityti ir 5 valandu neuzteks smile.gif Bet neneigsiu,kad buvo lengva.Buvo tikrai sunku,ziauriai sunku,net neisivaizdavau kad gali buti taip sunku....Depresijos,nepasitikejimas savimi,nesutarimai su draugu ir begales ju...
Mano nuomone per kancias zmogus tobuleja,sustipreja,atsirenka vertybes.Mum jau 1,9 metuku tongue.gif ir viskas eina tik geryn,juolab neisivaizduoju nei as,nei draugas kaip galetu nebuti musu Kipriuko biggrin.gif
Siulyciau pasakyti tevams apie savo norus,jausmus ir jokiu budu nesigedyti prasyti pagalbos,nes jos tikrai reiks sad.gif Nebijok laikytis savo nuomones,klausyk ka sako tavo sirdis ir protas,nes paskutini taska padesi tik tu.
Kaip benusprestum,linkiu tau stiprybes ir daug sypsenu!Dziaukis gyvenimu,jis toks grazus!
Nors grazu ir PRASMINGA gyvenima padaro musu atzalos 4u.gif Ka jau bekalbeti koks malonumas matyti savo bruozus mazame zmogeliuke,stebeti kaip auga,protingeja,smaikstauja.O ko vertas vienas jo apsikabinimas...buciukas...Jokiais pinigais tai nepamatuosi ir niekas neatstos tavo kudikelio prisilietimu,prisiglaudimu...
pati susigraudinau cool.gif
Sekmes
Atsakyti