nelabai supratau apie laidus....

QUOTE(Grazinulia @ 2009 02 22, 23:34)
Automato tempti nerekomenduojama, nes galima sugadinti dėžę. Nors dauguma turinčių automatus tam labai prieštarauja (spėju, kad nei viena/as dar dėl to netaisė mašinos). Tempiant automatą nesitepa greičių dėžė, bet sukasi visos dalys, todėl galima labai greitai sugadinti. O kai perki ne naują automatą, kuris ir taip gali būti parėjęs, tai tikimybė sugadinti tempiant dar padidėja.
Beje mechaninių tikrai nemažėja. Vienu metu buvo tokia gamintojų nuomonė, kad po kelių metų nebeliks naujų auto su mechanine, bet akivaizdu kad to nebus.
Taip, ir uztempiant jau automato neuzvesi...
Ir sugedusios transportavimas tik ant ratuku rekomanduojamas... Na, kaip rasiau, laaaabai patogu automata vairuoti (kol pratinausi, viena koja po sedyne laikaiu
), bet man asmeniskai sugedimo atveju patogiau su mechanine. Nera pinigeliu naujai masinai, tai sena geriau mechanine
Ir ziema man smagiau su mechanine vaziuoti- kai slidu, stabdau begiais, kai sniege iklimpsti - irgi lengviau isilinguoti
, na, kiekvienai kitaip, bet as per 12m tik 3m vairavau automata, tai prie mechanines labiau pratus...

QUOTE(satanele @ 2009 02 17, 20:13)
tai,gal namie ir skalbimo masina kokia "RYGA",o ne automatine laikai,kad invalide nesijaustum

QUOTE(deka @ 2009 02 28, 16:49)
tai,gal namie ir skalbimo masina kokia "RYGA",o ne automatine laikai,kad invalide nesijaustum 

na jau, ar tikrai jums atrodo, kad automobilis su mechanine pavarų dėže tai tas pats, kaip "RIGA" ??

sutinku, kad yra žmonių (tiek vyrų, tiek moterų). kuriems nelemta įvaldyti mechaninės dėžės, ir jie visur reiškia nepasitenkinimą šiuo variantu, bet čia jau kiek sutirštinta

QUOTE(ahaa @ 2009 03 01, 18:30)
na jau, ar tikrai jums atrodo, kad automobilis su mechanine pavarų dėže tai tas pats, kaip "RIGA" ??
sutinku, kad yra žmonių (tiek vyrų, tiek moterų). kuriems nelemta įvaldyti mechaninės dėžės, ir jie visur reiškia nepasitenkinimą šiuo variantu, bet čia jau kiek sutirštinta

O jums tikrai atrodo, kad automatinė pavara skirta invalidams?
Aš per tris metus automato eksploatacijos pasidariau išvadą, kad vienintelis jo minusas - brangus remontas..(jei prireiks).
O skaitydamas šią ir praeitą temas - padariau išvadą, kad pas mus tiesiog nemadinga pripažint, kad automatas visgi yra aukštesnis technikos lygis....
Net vairavimo pradinukės kartoja iš kitų nuklausytas nuomones, tipo su automatu nejaučiu technikos, o su mechanine jau taip valdau, taip valdau....
tebūnie pagal jus...
Amen.
QUOTE(deka @ 2009 02 28, 14:49)

as tik uz automata.
bijau kad per kamscius nedavaziuosiu iki darbo su mechanine(esu pradedancioji vairuotoja)
QUOTE(ahaa @ 2009 03 01, 19:30)

Automatą vairuoja nebūtinai tie, kam nelemta įvaldyti mechaninės. Aš net nenoriu jos valdyti, iškart pradėjau nuo automatinės

QUOTE(ahaa @ 2009 03 01, 18:30)

Man smalsu kažin kiek čia rašančių kritiką automatų atžvilgiu yra bent jau bandę juo važiuoti

Man tiek mechanika tiek automatas turi savų pliusų ir minusų. Dabar važinėju su automatu. Ir ne todėl, kad nemoku su mechanine ar esu tingi vairuotoja. Pasirinkime nugalėjo daugybė faktorių.
Ir pažįstu ne vieną tokį katras aršiai gynė mechanines ir galėjo kryžium gultis dievagodamasis, kad - niekada nesirinkčiau automato

Aš irgi ...17m metų stažo su mechaninėm, o dabar jau trys su opel automatu....Nesijaučiu neįgaliu patapęs...

Galiu suprast, kas prisibijo automatinių dėžių del galimo remonto kainų...Visko būna.
Galiu suprast ir tas , kur sako - automatas pasirinktas, nes su perjungimais nesusitvarkau....Nors toks požiūris mano nuomone yra giliai neteisingas....
Bet kai automatus kritikuoja jų nečiupinėję, ar tik epizodiškai...Ir aiškina, mol mėgstu pati valdyt, raut nuo šviesoforo...blablabla... automatai invalidams...tai ką ? Kaip kiaulė apie debesį, panašaus lygio nuomonė.
Aisku automata vairuot patogu, bet vis gi mechanine geriau

QUOTE(<Pienė> @ 2009 03 04, 23:09)
tęskite teskite,...dabar mes norim pasiklausyt, kaip jūs jaučiate mašiną valdydama ją pažeminta pavara įeidama į posūkį su valdomu šoniniu slydimu...kaip jums patinka startuoti nuo šviesoforo paliekant padangų dūmų uždangą.....Kaip dažnai užklimstate purve ir sniege, ir iššokate iš jo įsiūbavusi mašiną su sankaba ir gazu...ir kad nenorite šių malonumų netekti , jei tektų pereiti prie automato....Kad apskritai iš aukšto žiūrit į visokius 'invalidus" kuriems patinka APD...