Įkraunama...
Įkraunama...

Mechaninė ar automatinė pavarų dėžė?

VW Caravelle 1993 metu 2.4 dyzelis pirkau su dezes gedimu. pataisymas kainavo 900 Lt, perprogramavo kompa. Meistrai apgavo siektiek, nes srote 200Lt kompas kainuoja. doh.gif Nuo tada per 4 metus nebuvo jokiu problemu su deze.
O tas pasakymas kad genda labai dezes ir brangus remontas, tinka gal nebent 20 metu senumo masinoms. Apynaujes masinos ir taip pilnos elektronikos, tai automatine greiciu deze tikrai nera kazkoks isskirtinis ar brangiau remontuojamas komponentas nei kiti masinos mazgai.
Atsakyti
(Neleidzia redaguoti raso kad klaida kazkokia ivyko)
Papildau:
Neseniai nusipirkau naujesne Caravelle 2001 2.5Tdi irgi su automatine deze, tai del dezes tikrai esu ramus. Svarbu tinkama eksploatacija. Laiku keisti tepalus, periodiskai tikrinti ju lygi. Laiku keisti filtra (jei keiciamas).
Pradedant vaziuoti pirmyn padėtį R reikia persokti greitai, Sustojus pries isjungiant varikli - greit persokti į "P", "N" padeti isvis stengtis kuo reciau naudoti. Tempiant masina geriausia uzsikelti varancius ratus ant traliuko, arba atjungti kardano velena. O jei tenka tempti paprastai tai geriau kokiu 30km/h greiciu nedideli atstuma.
Tai tiek. Dauguma deziu sugenda del netinkamos prieziuros, o kai kuriu meistru nuomone (ganetinai gaji Lietuvoje) kad tepalu dezei geriau isvis(!) nekeisti ir vaziuoti kol vaziuoja tiesiog stulbina,
gal ir varikliui tepalu nekeiskim, idomu kiek jis laikys?
Atsakyti
QUOTE(naaringiux @ 2009 06 21, 22:14)
Kreipiuosi į tas, kurios važinėja su automatu  bigsmile.gif Sakykit, kokios markės yra geriausi, mažai gestų ir pan.  4u.gif

statistika sako, kad daugiausiai gedimų apturi remault ir ford...paskui visi kiti francūzai.
Japonai ir vokiečiai - pakankamai patikimi. Apie amerikosus nieko pasakyt negaliu...nesidomėjau kažkaip.
Atsakyti
QUOTE(Oxen @ 2009 06 22, 05:46)
statistika sako, kad daugiausiai gedimų apturi remault  ir ford...paskui visi kiti francūzai.
Japonai ir vokiečiai - pakankamai patikimi. Apie amerikosus nieko pasakyt negaliu...nesidomėjau kažkaip.

tikra statistika pritariu drinks_cheers.gif 100% drinks_cheers.gif

Atsakyti
Ačiū už išsakytas nuomones 4u.gif Maniškė širdis labiau linksta Į Peugeot pusę wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2009 05 26, 11:53)
Sveiki, as vairuoju reno clio su automatine pavaru deze, seip tai esu patenkinta, tik nervina, kad isibegeja letai doh.gif

tai cia ne automato kalte,o variklio galingumas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(deka @ 2009 07 26, 13:11)
tai cia ne automato kalte,o variklio galingumas bigsmile.gif

Senesni automatai begejasi letai,t.y.,uzmynus gaza pirma "pagalvoja",ir tik paskui nusprendzia vaziuoti ax.gif Galingumas siuo atveju ne prie ko smile.gif Mano darbine beveik tris simtus arkliu turi,o pamegink ja is vietos isjudinti,ant gazo vos ne stotis turi doh.gif Automatas... ax.gif
Atsakyti
Maniskis Peugeot 306 automatas ,labai smagus masiniukas:P kolkas caca smile.gif

Mylim viens kita blush2.gif
Atsakyti
Automatas yra super ir ipac mieste,net mano vyras yra patenkintas thumbup.gif

Musu deze streikuoja,kai isijungia trecia pavara uzsidega ''servis'' ir kazka vokiskai kalba kompas,bet mes to nesuprantam.Gal kas buvo susidures su automato gedimais ir kartais zinot kur patikimai galima ja suremontuoti ar patikrinti,Vilniuje? ax.gif
Atsakyti
o as tik uz mechanine pavaru deze automobilyje
Atsakyti
QUOTE(milisena @ 2009 08 12, 22:03)

Mano vyras irgi taip sake, kol nepavazinejo su automatu biggrin.gif , no to laiko musu seimoje automobiliai tik su automatine pavaru deze thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(milisena @ 2009 08 12, 22:03)

thumbup.gif thumbup.gif automatas man ne mašina biggrin.gif aš kely negaliu nieko neveikt, man neįdomu taip, o ir trauka, kuro sąnaudos visai kitokios ax.gif turėjom mašiniuką automatą - nepatiko man visai su ja važiuot, negana to dažnai gesdavo, meistrų normaliai taisančių nėra, tai ir persidėjom vietoj automatinės mechaninę dėžę ax.gif nėrą net ką lygint thumbup.gif
Atsakyti