Merginos, puikus pasiulymas,tos kurios susigundet isidet "Mirena"!!!
Kontraceptines spirales "Mirena" uz dyka!!!
Dedamos "Kildos" klinikoje 5 m. Idejus spirale jus esate tikrinama kas ta tikra laika,atliekami tyrimai. Pagal pageidavima gali buti bet kada isimama. Siuo metu dedamos uz dyka. Del informacijos rasykite cia arba skambinkite telefonu...(+37065232100 Sandra) Kaunas
QUOTE(Ugne @ 2004 01 12, 11:53)
Jau nepamenu tiksliai, bet gal pries kokius astuonerius metus man buvo ivesta varine spirale. Menstruacijos buvo ilgesnes, skausmingos ir labai gausios.
Po ketveriu metu, isemus spirale, vartojau geriamuosius kontraceptikus - menstruaciju laikas sutrumpejo, jos pasidare ne tokios gausios ir skausmingos, bet as pasunkejau kokia 8-10 kg
Dabar noreciau detis Mirena, bet kol kas negaliu, nes maitinu
kudikeli...

Dabar noreciau detis Mirena, bet kol kas negaliu, nes maitinu

Kai pagimdžiau pirmąjį vaikutį, tai buvo prieš 5 metus, dar lygonineje pasiteiravau apie kontroceptines priemones.

Vienintelė apsaugos priemonė kuria naudojame yra prezervatyvai, bet per 6 lytinio gyvenimo metus

Kontrceptinės tabletės mane labai gasdina, nes informacineme lape tiek negerovių prirašyta, kad net nesuprantu kas jas iš vis gali gerti.

Iš trijų pažistamų merginų, kurios ilgą laiką gėrė KT, vienai sustreikavo širdis, kita niekaip negali pastoti, o trečiai auglys atsirado (nežinau ar tai tikrai nuo KT, bet gyditoja sakė, kad taip gali būti).
Norėčiau paklausti mamyčių, kurios yra linkusios storėti, ir naudojo Mirena, kaip vis dėl to su tuo svoriu.
Kažkur jau rašiau, bet pakartosiu. Esu su Mirena jau metus. Esu superpatenkinta. Nuo tablecių svoris kildavo, su Mirena nepriaugau nei vieno gramo. Jokiu skausmų, jokių mėnesinių. Beje Mirenos patikimumas 99,99.
QUOTE(Zanetux @ 2005 04 27, 10:54)
Mirena man per brangu, o be to, kažkur girdėjau, kad geriausia ją dėtis pagimdžius norimą vaikučių skaičių 

Teko ir man girdėti. Bet čia absoliutus blefas. Mirenos veikimo principas yra lygiai toks pat kaip kontraceptinių tablečių. Mirena ne spiralė. Mirena - intraurinė sistema. Tik kontaceptikai yra ne tabletės, o į spiralės formos plastiko gabalėlį "sudėti" tie patys estrogenai (jeigu teisingai prisimenu), kurie yra tabletėse ir kasdien yra išskiriamas tam tikras hormonų kiekis. Kaip ANTRINĖ apsaugos priemonė yra ir paprastos spiralės veikimo principas.
Prieš dedantis ją perskaičiau kruva įvairiausios literatūros. Beje, užsienyje ji yra įvedama ir paauglėms, nes tai hormoninis kontraceptikas.
as einu treciadieni detis mirenos. manau, kad man tai pati tinkamiausia apsauga- kt gerti negliu del sveikatos problemu, taip pat turbut butu ir su pleistru

siaip statuose, bent jau mano gydytojo teigimu mirena nera labai populiari, labiausiai del kainos, nes joks draudimas jos nedengia, o amerikieciai zmones praktiski, uz nieka moketi nenori, nepaskaiciuoja zmones, kad kt per 5 metus daugiau iseina

Sveikos, norejau pasiteirauti, gal kas naudojate Mirena spirale?
Kaip salutiniai reiskiniai, savijauta?
Ka gero ar blogo galetumete apie ja pasakyti...
Susidomejau ir smarkiai planuoju, bet noreciau padrasinancio atsiliepimo, nes
jos kaina man kosmine...

jos kaina man kosmine...

Aš turėjau. Šiaip nieko daiktas, kas nenori 5 metus pastoti tikrai rekomenduoju
Pliusai:
1.labai sumažėja kraujavimas mėnesinių metu, praktiškai lieka tik kelių dienų tepliojimas (jau vien "ant paketų" kas mėnesį susitaupo
)
2.nereikia nieko prisiminti, vieną kartą įsidedi ir 5 metus rami galva
3. išnešiojus 5 metus, kaina tikrai atsiperka - mėnesiui išeina apie 10 lt
, o kur dar paketų ir visokių diklofenakų kainos (čia kaip kam
)
4. jokių šalutinių poveikių nepastebėjau - nei galvą skaudėjo, nei pykino, nei krūtys jautresnės tapo.
Mano pastebėti minusai:
1.Tik įdėjus spiralę apie 1 mėn kraujavo
, o paskui baigėsi ir daugiau nesikartojo. liko tik tepimas.
2. tas "tepliojimas" nereguliarus, prasideda ir pasibaigia kada nori (laaaabai siutini atostogų metu
) - bet gal čia nuo organizmo priklauso
3. kartais pamausdavo pilvo apačią (nestipriai, gyd. sakė, kad nuo spiralės gimda truputį spazmuoja)
4. Kai aš tokia nelabai žinanti ko ir kada noriu, po 1,5 metų ją išsiėmiau, nes laaabai užsimaniau antro lialiaus
Taigi finansais man išėjo brangokai

Pliusai:
1.labai sumažėja kraujavimas mėnesinių metu, praktiškai lieka tik kelių dienų tepliojimas (jau vien "ant paketų" kas mėnesį susitaupo

2.nereikia nieko prisiminti, vieną kartą įsidedi ir 5 metus rami galva
3. išnešiojus 5 metus, kaina tikrai atsiperka - mėnesiui išeina apie 10 lt

4. jokių šalutinių poveikių nepastebėjau - nei galvą skaudėjo, nei pykino, nei krūtys jautresnės tapo.
Mano pastebėti minusai:
1.Tik įdėjus spiralę apie 1 mėn kraujavo

2. tas "tepliojimas" nereguliarus, prasideda ir pasibaigia kada nori (laaaabai siutini atostogų metu

3. kartais pamausdavo pilvo apačią (nestipriai, gyd. sakė, kad nuo spiralės gimda truputį spazmuoja)
4. Kai aš tokia nelabai žinanti ko ir kada noriu, po 1,5 metų ją išsiėmiau, nes laaabai užsimaniau antro lialiaus

QUOTE(nakutyte @ 2005 07 13, 14:41)
Sveikos, norejau pasiteirauti, gal kas naudojate Mirena spirale?
jos kaina man kosmine...

jos kaina man kosmine...

Kaina didelė tik iš pradžių, bet kaip paskaičiuoji, gaunasi ~10Lt. mėn. Tikrai nedaug, nes net gumytėms išeina daugiau. Savijauta

na nieko nesuprantu:Mirena isidėjau dar vasario mėnesi,o vis dar gana gausiai sergu.visos tik ir rašot,kad beveik nustojat sirgt...gal mano organizmas toks
gal kam irgi taip darosi?laukiu komentarų

QUOTE(pekutis @ 2005 07 16, 17:40)
na nieko nesuprantu:Mirena isidėjau dar vasario mėnesi,o vis dar gana gausiai sergu.visos tik ir rašot,kad beveik nustojat sirgt...gal mano organizmas toks
gal kam irgi taip darosi?laukiu komentarų 

Mėnesinės nebūtinai turi išnykti, jos gali likti ir tokios pat ir gausesnės.
Patariu dėtis. Pati jau 7 mėn. turiu ,ir atsidžiaugti negaliu patogumu
O Motinos išvardinti minusai , apart 1, tikrai kiekvienai yra tik individualūs, nes aš jų neapturėjau

O Motinos išvardinti minusai , apart 1, tikrai kiekvienai yra tik individualūs, nes aš jų neapturėjau

QUOTE(gerlenda @ 2005 08 12, 14:00)
Neturiu spiralės, bet vienu metu labai apie ją galvojau ir pamačiau mano akim dideli minusą: pastoja moteris naudojantis Mirena 1 ar 2 proc.
(parašyta informaciniam lapelyje) Tai paskaičiuokite kiek gautusi pastojusių moterų Lietuvoje 3 000 000 žm.x1 proc. lygu 30 000 Lt
Atsisakiau ir toliau vartojų Regulon

Atsisakiau ir toliau vartojų Regulon

Gerlenda, informaciniame lapeleje visur rasho, kad nera 100 % apsaugos.. O Mirena man rekomendavo gydytojas, kaip pacia patikimiausia ish hormoniniu priemoniu. Pastojusiuju procentas del to toks, kad spirale arba blogai ideta (Vokietijoje patikrina po idejimo du kartus su echoskopu) arba spirale su broku(bet tai galima pastebeti, jei isidejus ja nera tepliojimo po idejimo apie 10 dienu)...
Man idejo tik priesh 2 savaites, tai dar vis pateplioja.. bet jau mazeja

Na, o jei kas pergyvenat del idejimo proceduros (ash pati baisiai pergyvenau, kad nezmonishkai skaudes...