Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė MIRENA

Po vaiko gimimo irgi norejau isideti "Mirena". Bet taip ir neprisiruosiau.

Taip, is tikruju kai kurioms isnyksta visai menesines; kai kurioms teplioja, bet tepliojimas neturi buti istisus 5 metus. Tepliojimas gali pasireiksti pirmaisias menesiais. O jei teplioja, reiskia spirale, greiciausiai, blogai ideta.. ten kur reikia.

Be to paskaiciavus kiek mes isleisime geriamoms tabletems per 5 metus, ir jos turi daug salutiniu povekiu, nes hormonu kiekis yra didesnis, nei "Mirenoje"... ir svarbiausia (man asmeniskai) .. Jei istatot paprasta varine spirale, tai, is tikruju, tai pastojimo js neapsisaugojot, nes tokios spirales neleidzia prisitvirtinti apvaisintam kiausineliui prie gimdos sieneliu. Kitip sakant, jus pastojate (greiciausiai nekieviena menesi), o po to ivyksta mikroabortas. Man tai nepriimtina.
Su "Mirena" viskas kitaip. Jus nepastojate, nes hormonai, issiskiriantys is spirales stabdo ovuliacija.

Rimtai galvoju gal reiketu isideti ta "Mirena" arba pabandyti kontraceptini pleista "Evra".

Sekmes, merginos.
Atsakyti
Esu jau nuo birzelio su Mirena. Galiu pasakyti, kad man tai thumbup.gif Jokiu pilvo skausmu, jokiu kraujavimu thumbup.gif Pateplioja tpmis dienomis kazkiek, bet ikloto pakanka, o kartais visai nebuna. Nu nesijauciu as kaip klimaksine (cia kazkas sako, kad taip jaustusi). O tai nestumo metu irgi jaustis reiktu kaip klimaksinei??? Juk pirmus menesius nieko ir nejauti, tik zinojimas yra, kad laukiesi, o cia zinojimas, kad veikia hormonas. Man ir nuo tableciu isnykdavo menesines, bet kazkaip ir tada nesijauciau klimaksine.
Atsakyti
Isidejau MIRENA beveik pries metus. Kai gydytojai pasiskundziau labai gausiomis menesinemis, ji is karto paklause, ar dar planuoju tureti vaiku artimiausius 5 metus. Tada rekomendavo Mirena. Esu labai patenkinta, nes zymiai sumazejo kraujavimas. Sakot, kad 500lt moketi yra brangu, bet padalnkim 500lt penkeriems metams, gaunasi 100 lt metams. Tuos 100lt padalinkim i 12 menesiu, gaunasi mazdaug 8lt menesiui. Kur jus rasite pigesne kontraceptine priemone? Be to, nebereikia pirkti tamponu, maziau paketu reikia. Pigumas akivaizdus. Tik matyt, baisu is karto issiskirti su didesne pinigu suma. Na, vienas nepatogumas - labai nereguliarios menesines pasidare.
Atsakyti
desiuos ir as mirena.gana atvargau su tom tabletem.tai pamirsti isgert tai isvaziuji kur ir nepasiimi.o dar tepliojimai viduri ciklo...tai nesirgimo dienu ne kazin kiek iseidavo ax.gif del kainos tai jo....bet kai paskaiciuoji kiek iseidavo menesiui tabletems tai nekyla klausimas...daktare sake kad kai kas ima ir issimoketinai... wink.gif tik bijau kad gali netikt. frusty.gif
Atsakyti
Spirale Mirena nesioju jau beveik 5 metai.Siu metu geguze bus lygiai 5,.Pasakysiu,stai ka,kai idejo,tai tris menesius dar sirgau,paskui pranyko visiems penkeriems, kartais labai retai suskausdavo pilvo apacia,akimirkai kokiai,gal per kelis menesius karta,ir viskas,o siaip labai geras dalykas,jokio vargo del kraujavimo,nes jo paprasciausiai nebuvo,visus penkerius metus,kartais matyt sirgimo dienomis patepliodavo sviesiai rusvai,bet ir vel be skausmo,ir padalinus kaina penkeriems metams ,menesiui susidaro juokinga suma.As irgi kaip ir jus ,kai dejausi nezinojau kas ir kaip ,o ir nepatare niekas taip kaip dabar,dabar mes visos diskutuojam ir suzinom viena is kitos ivairias nuomones,o tada as tariausi su daktare ir savimi,kai pranyko men,buvo sioks toks stresas,bet paskui neregetas gerumas,pailsejau tikraja to zodzio prasme.
Atsakyti
si penktadieni einu detis spirale mirena,esu anksciau pries 14 metu bandziusi paprasta varine,bet netiko sad.gif ,organizmas atmete verysad.gif ,ar kas nors yra bande detis mirena po to kai paprasta netiko?ir kaip tai veike? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jurate19 @ 2005 02 16, 17:01)
si penktadieni einu detis spirale mirena,esu anksciau pries 14 metu bandziusi paprasta varine,bet netiko sad.gif ,organizmas atmete verysad.gif ,ar kas  nors yra  bande detis mirena po to kai paprasta netiko?ir kaip tai veike?  blink.gif

Parasyk, buk gerute, ar neskaudziai deda ta Mirene. Man gydytoja liepe ja butinai isivesti, nes tai vienintele priemone, kuri neleis mano endemetriozei dideti. Nezinau ar tai tiesa...Ir dar. Jei nebebuna menesiniu, kaip suprasim, kad vystosi kokia liga? Pvz. menesiniu sutrikimas daznai susijes su kokiu uzdegimu, cistom, kaklelio ligom. Juk sutrikus menesiniu ciklui begam pas gydytoja? O kaip dabar ka suprasim, jei menesiniu nebus?
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2005 02 17, 10:20)
Parasyk, buk gerute, ar neskaudziai deda ta Mirene. Man gydytoja liepe ja butinai isivesti, nes tai vienintele priemone, kuri neleis mano endemetriozei dideti. Nezinau ar tai tiesa...Ir dar. Jei nebebuna menesiniu, kaip suprasim, kad vystosi kokia liga? Pvz. menesiniu sutrikimas daznai susijes su kokiu uzdegimu, cistom, kaklelio ligom. Juk sutrikus menesiniu ciklui begam pas gydytoja? O kaip dabar ka suprasim, jei menesiniu nebus?


na man tai visai neskaudejo,nes gydytoja pradejo kalbeti apie si bei ta ir net nepastebejau kaip idejo biggrin.gif ,bet kaip lietuvoj deda as nezinau g.gif unsure.gif
Atsakyti
na taip uselius tai pajauciau.bet kadangi gydytoja patare savaite susilaikyt nuo santykiu tai kas liecia vyra dar nezinau kaip ten bus ax.gif blush2.gif sake jei trukdys tai patrumpins.tai dabar bijos vargsiukas smileysex.gif o jauciuosi kaip ir gerai.tik kartais dar numaudzia pilvo apacia siek tiek.bet reik manyt kad greit praeis.nieko nebijok ir dekis.as uz MIRENA.
Atsakyti
Aš irgi, prieš 3 mėnesius, įsistačiau „Mireną", kol kas laaabai patenkinta. Tiesa, pirmas 4 savaites tepliojo, paskui mėnesinės vėlavo 10 dienų( tai testą nusipirkau, galvoju, maža kas...), antros mėnesinės buvo ne tokios gausios kaip įprastai, trečios - tik tepliojimas 3 dienas. Pergyvenu, kad tik visai neišnyktų, nes kaip tada stebėti ar nepastojai? Nes vis tiktai maža, bet galimybė yra. O kas jei bus jau per vėlu ką nors daryti? Vaikeliai tai jau du.
Atsakyti
QUOTE(vilko_puse @ 2005 03 24, 00:37)
Saulytuke, o man gydytoja sake atvirksciai. tai ka dabar daryt?
zodziu, padariau isvada, kad nereikia daugiau nieko irodineti. suprantu, kad kiekvienas atvejis turi dvi puses, bet tiek nesamoniu ir klaidinancios informacijos dar niekur nemaciau.
pradziai issiaiskinkite, kaip veikia kontraceptines tabletes ir spirale Mirena.


Sutinku. Todėl gal geriau paplepėti, ne kas ką kam sakė, o tiesiog apie konkrečią kiekvienos patirtį g.gif
Aš įsidėjus Mirena trečias mėnuo ir esu patenkinta. Pirmos mėnesinės buvo gausios, antros mažesnės, bet jokių skausmų, nepatogumų ar pnš. Tik PMSas vis tiek būna tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Paramela @ 2005 04 16, 11:52)
Ne,moket uz nieka nereikia, butent del to, kad vykdoma studija norint issiaiskint ar spirales nesukelia uzdegimu. Idejimas, spirale, echoskopija,tyrimai bus atliekami nemokai. Ir kas tam tikra laika per tuos 5 metus reiks ateiti apziurai.


aišku tada.
aš jei neturėčiau varinės įsidėjus - gal ir sutikčiau išbandyti ax.gif Bet kadangi varinė pas mane jau virš metų, tai kaip ir nenoriu kol kas keisti blush2.gif
po kito vaikučio gal ir susigundysiu cool.gif
Atsakyti