Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė MIRENA

Aš irgi turiu ją jau septyni mėnesiai, ir pasitikiu ja 100 proc. ir gydytoja man ją rekomendavusi, taip sakė. Minusas tas tepliojimas, kad vis dar pasitaiko. Esu turėjusi problemų su pastojimu, paskui kaip nekeista su apsisaugojimu, tačiau man Mirena tinka. O kaina kažkaip labai aštri tą mėnesį kai perki, tai pasijaučia, o vėliau kažkaip pasimiršta... Bendrų patarimų čia būti negali. labai individualiai kiekvienai iš mūsų.
Tiesa turėjau kažkada varinę spiralę ir man ji netiko, gausios mėnesinės tęsdavosi 10 d. ir teko man jos atsisakyt.
Aš siūlyčiau pasitarti su savo ginekologe, jeigu gerą turit.
Atsakyti
Mirena-gera spiralė tuo,kad nereikia gerti hormonų,o tai tik pliusas skrandžiui. Be to tai gera apsauga neplanuojančioms pastoti. Ilgiau nešiojant,labai sutrumpėja mėnesinės. O pastoti su ja yra beveik neįmanoma,nes tai dviguba apsauga.
Atsakyti
Turiu įsidėjus Mirena spiralę nuo kovo mėn. Po kol kas, išskyrus pradžioj kraujavimą kokį mėn, tai atsiliepimai tik teigiami. Kadangi jau sergu mėnesinėm, tai pliusas didžiulis, tęsiasi tik pora dienų, užtenka kasdienių įklotų ir jokių skausmų thumbup.gif Aišku dėjimo procedūra ne pati maloniausia, ypač, kai pamatai kokius įrankius naudoja doh.gif bet visa kita thumbup.gif
Prieš dėdama irgi labai svarsčiau dėl kainos, bet kadangi su vyru nusprendėm, kad antras neanksčiau kaip po penkių metelių, tai paskaičiavom, kad apsimoka.
Atsakyti
QUOTE(rapoliute @ 2005 08 19, 22:20)
isidedi ir galva neskauda 5-is metus.....

beje, mano ginekolog tikino, kad 5 metai, tai gamintojo apsidraudimas, o šiaip apsauga ir visiems 7 m.

gal ir teisybė, juk moteriškės jau vien sudėjimu skiriasi tongue.gif
Atsakyti
As isidejus Mirena jau beveik metai. Ir esu labai patenkinta. Minusas man - tepliojimas pirmus gal du, o gal ir beveik tris menesius, bet po to praejo ir jau pamirsau. O pliusai - tai visi: nepykina, netempia krutu, kaip visada budavo nuo kontr. tableciu, jokiu panasiu salutiniu dalyku. Bet svarbiausia - nebereikia apie joki apsisaugojima galvoti. Man po pametinuku pats baisiausas sapnas buvo susapnuoti, kad esu trecia karta nescia. smile.gif Atsibusdavau ispilta salto prakaito smile.gif Del tu kosmaru nebebuvo baisu ir tie pinigai. Isidejau - ir dabar ramu, ir pati gerai jauciuosi, ir kosmaru nebesapnuoju smile.gif
Tikrai, rekomenduoju - jei tik neplanuojat leliuku 5 metus.
Atsakyti
QUOTE(rapoliute @ 2005 08 19, 23:20)
pastojama , jei blogai ideda....

O kai įdeda ar tikrina echoskopu ar kaip kitaip g.gif Iš kur tada žinot, ar gerai įdėta, ar sumokėjus tokius pinigėlius tu būsi tarp tų 1%, kurioms spiralė nepadės g.gif
Atsakyti
QUOTE(rapoliute @ 2005 08 19, 23:20)
aisku , geriau chemija................. nejuokinkit.... blink.gif cia tik mano nuomone....

Mirenoj ta pati chemija - tie patys sintetiniai hormonai, kaip ir KT. Skirtumas, kad tik jų kasdien neryji, o įsidedi dozę ilgam laikui.
Atsakyti
QUOTE(Adrijaana @ 2005 08 22, 14:02)
Skirtumas ne vien „ryjime" ar „neryjime"  schmoll.gif
Iš spiralės hormonai patenka tiesiai ten - kur reikia. O tabletės hormonai pereina per visą virškinimo sistemą, kol patenka į kraują, neigiamai veikdami virškinimo organus. Kiek teko girdėti, tai ypač KT „nepatinka" kepenims.  unsure.gif

Hormonai iš hormoninės spiralės, kaip ir iš hormoninio pleistro, deja, taip pat patenka ir į kepenis per kraują.
Atsakyti
Adrijaana, mane tikrino echoskopu net du kartus po idejimo: ish kart po proceduros,ir po savaites. mirksiukas.gif Dejausi priesh menesi, vis dar truputi pateplioja,bet l. tikiuosi, kad jau ilgai nebetruks.. O hormonu spirale tikrai ishskiria maziau... bent jau man taip gdytojas sake. Beto, mano l.jautrus skrandis, tad dziaugiuosi, kad nereik ryt chemijos kas diena mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano ginekologė sakė kad geriausia dėti kazkur 3 mėnesinių dieną, tuomet kaklekis yra šiek tiek prasivėręs, taciau pvz., aš maitinu ir manau kai eisiu jos dėtis man dar ko gero mėnesinių nebus, tai gydytoja sako kad jau du kartus gimdzius neturėtų būti jokių problemų ir be mėnesinių dedant.
Atsakyti
4u.gif ... na vat palyginau... ir mirenoje ir micro 30 yra hormono levonorgestrelio Micro 30 - Vienoje tabletėje yra 0,03 mg levonorgestrelio.
Mirena išskiria 20 mikrogramų per 24 valandas. O beto ji veikia labiau gimdoje, tad manau i pienuką tikrai labai labai mažai paklius.
Atsakyti
Gali buti, tu teisi ax.gif
Pvz. man Mirena parekomendavo, nes gimdymai buvo sunkus, teko daryti cezari ir dar tie cezariai abu komplikuoti, tai gydytoja sake vienareiksmiskai tik Mirena jei deti spirale
Atsakyti