Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė MIRENA

QUOTE(Fikas @ 2005 09 05, 15:00)
Na va aš įsidejau. Jauciuosi labai gerai, isidejau pries dvi dienas. Nuejau pasitikrinau ar viskas gerai, ar galiu detis, tada sulaksciau nusipirkau mirena ir isidejau. Pirma diena maude pilva, dabar jau ne.\
Bet kas keisciausia, kad per dvi dienas menzes baigesi, ar tiap gali buti?
Gydytoja sake, kad jos veiksmingumas bus jau pilnas menesinems pasibaigus. Tai dabar ir susimaisiau jau, kada ji jau veiksminga?
Informacineje knygeleje parasyta, kad po kiekvienu menesiniu reikia pasitikrinti paciai ar yra siulai, ar Jums tai liepe gydytoja daryti, nes man tai ne. O toje knygeleje parasyta, kad gydytojas turi pamokyti kaip tai padaryt.

nerieikia tikrai tikrintis tu siulu... as jau trys su trupuciu menesio ,kaip esu isidejusi ir esu patenkinta...tikuosi ,kad ir Tu busi...
QUOTE(kajote @ 2005 09 05, 19:46)
Nu, ir nesamone tada schmoll.gif nors gal ir nieko tokio... rolleyes.gif 
O, idomu tie siulai nesijaucia vaikinui  g.gif  unsure.gif

Sorry, kad tiek klausimu uzduodu blush2.gif tiesiog domiuosi, ne noriu irgi isideti ax.gif

nesijaucia..........

QUOTE(debesuota @ 2005 09 08, 04:34)
turiu klausimu kruvele :

1. kokio lygio tas tepliojimas? ar čia reikia mėnesį laiko arba net daugiau amžiais lakstyti į tuliką, visokiom priemonem apsikrovus?
2. o tamponus naudoti galima?
3. o kaip patikrina, ar gali ja dėtis? nebūna taip, kad va, įsidėjau, pabuvau mėnesį, o organizmas nepriėmė, tai 600 lt į balą...
4. ar noras nesumažėjo?
  kažikaip daug man, neišmanėlei, tų neaiškumų.... blush2.gif

1.man tepliojo tik pirmas kelias dienas ir viskas- daugiau jokiu tepliojimu...va jau turejau trecias menesines - galejau issiversti su kasdieniniais paketais, bet vis tiek dejausi normalius, nes bijojau ,kad gali pratrukti - nepratruko....esu patenkinta...
2.Galima
3.patikrina ar neturi kokiu zaizdeliu ar patologijos
4.neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tongue.gif ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(debesuota @ 2005 09 08, 12:34)
turiu klausimu kruvele :

1. kokio lygio tas tepliojimas? ar čia reikia mėnesį laiko arba net daugiau amžiais lakstyti į tuliką, visokiom priemonem apsikrovus?
3. o kaip patikrina, ar gali ja dėtis? nebūna taip, kad va, įsidėjau, pabuvau mėnesį, o organizmas nepriėmė, tai 600 lt į balą...
4. ar noras nesumažėjo?

Man pvz. menesines baigesi per dvi dienas. Teplioja labai labai nedaug. Su kasdieniniu paketu vaikscioti uztenka.
Nuejau pas gydytoja, echoskopu patikrino, nuvaziavau nusipirkau, isidejau. Mano gydytoja sake per jos ir jos vyro praktika issieme tik viena, kuri buvo isidejusi, bet dar ne karto negimdziusi, tai kazkas ten jai negerai buvo. O siaip man pora dienu pamaude pilva ir viskas dabar kaip ir nebuta jos. Idejus patikrino echoskopu ar viskas gerai. Dabar pirmas patikrinimas po 4 menesiu, tada kas pusmeti. Geras dalykas, as labai patenkinta.
Atsakyti
QUOTE(debesuota @ 2005 09 08, 12:34)
turiu klausimu kruvele :

4. ar noras nesumažėjo?

Po mirenos įvedimo dvi savaites tepė, bet užtekdavo kasdieninių įklotų, nereikėjo jokių paketų ar tamponų. O dabar per mėnesines tik 2-3 dienas tepa, bet labai labai mažai, tai aš išsigandus, kad nebūčiau užkibus blink.gif nuėjau pas gydytoją, apžiūrėjo viskas gerai.
Siūlų pačiai tikrintis ir čiupinėtis nereikia, (net gi negalima) nes netyčia galima ištraukti spiralę. O dėl noro tai tikrai nesumažėjo, nes nereikia pastoviai galvoti kokia čia ciklo diena, kur tos gumytės ir pan. biggrin.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu savo ispudziais apie Mirena.
Girdejau ivairiu nuomoniu, ir pati dvejojau, bet man buvo svarbu, kad nereiks sukti sau galvo ir yra patikima priemone.
Taigi isidejau pries 2 men. ir viskas gerai, tepliojimas buvo tik 3 dienas, pirmos menesines irgi 3 dienos ir ne menesines o tepliojimas, kai ejau pasitikrinti daktare pasake kad viskas gerai taip ir turi buti. Antros menesine uzsitese 5 dienas. Bet as nematau tame problemos. O jokiu salutiniu reiskiniu nepajauciau. Negalima naudoti tamponu, bet as ir nebuvau miegaja juos naudoti.
Taigi esu labai patenkinta ir visai nenusiviliau. thumbup.gif
Sekmes, kas tikrai galvojate apie Mirena, pasitarkite su gydytoju ir pirmin. cool.gif
Atsakyti
O as va issigandau. Nezinau ar tai normalu. Po spirales idejimo tas likusias menziu dienas kaip ir tik tepliojo. O dabar susirgau, pirmosios menesines po spirales, sirgimas normalus, nesumazejes. Ar per pirmasias taip gali buti, o paskui mazes? g.gif
Atsakyti
Gal ir normalu. Juk rašo, kad "palaipsniui kraujavimo dienų skaičius ir netenkamo kraujo kiekis ima mažėti kas mėnesį."
o vat man vis nededa Mirenos... sad.gif , reik dar laukt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EViki: 02 spalio 2005 - 16:52
QUOTE(Fikas @ 2005 10 02, 16:08)
O as va issigandau. Nezinau ar tai normalu. Po spirales idejimo tas likusias menziu dienas kaip ir tik tepliojo. O dabar susirgau, pirmosios menesines po spirales, sirgimas normalus, nesumazejes. Ar per pirmasias taip gali buti, o paskui mazes? g.gif

Normalu.
Toks sirgimas kaip iki isidejimo spirales dar gali buti ir kelis menesius,po to kraujavimas vis mazes ir sirgimo dienos trumpes,o galiausiai paliks tik tepliojimas. Kiekvienai labai individualiai.
Atsakyti
QUOTE(smile smile @ 2005 10 13, 15:47)
As irgi galvoju apie Mirena spirale, bet ziauriai bijau detis, pasakykit butent kaip skauda, ar labai, ar labai labai, ar laaaaaaaaaaabai???

Kaip kas priima skausma,yra tokiu,kurioms ir gimdymas pasirode vieni niekai blink.gif .
Siaip nemalonus jausmas,bet pats idejimas uztrunka tikrai labai trumpai. Ir nera toks skausmas nuo kurio galetum alpti mirksiukas.gif .
Atsakyti
As įsidejau mirena pries tris savaites.Viskas labai gerai,jokiu pasaliniu reiskiniu nejauciu.Bet tie siulai man labai nepatinka. sad.gif Jus visos rašote,kad jų nesijaucia.Bet ar juos uzciuopiate?Kokio ilgio jie palikti?Man jie kartais net islenda cry.gif Prašiau kad gydytoja patrumpintu,bet ji sako viskas gerai,taip turi buti.Esu pasimetusi.Parasykite,kaip ten jums.
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2005 10 19, 18:10)
As įsidejau mirena pries tris savaites.Viskas labai gerai,jokiu pasaliniu reiskiniu nejauciu.Bet tie siulai man labai nepatinka. sad.gif Jus visos rašote,kad jų nesijaucia.Bet ar juos uzciuopiate?Kokio ilgio jie palikti?Man jie kartais net islenda cry.gif Prašiau kad gydytoja patrumpintu,bet ji sako viskas gerai,taip turi buti.Esu pasimetusi.Parasykite,kaip ten jums.

Siaip gydytoja turetu nukirpti. Ir tikrinti ju paciai tikrai nereikia,gydytoja pati gali patikrinti ar viskas gerai,pvz.kas kelis menesius ateini ir isitikini kaip ten kas. Ir tau paciai daug ramiau butu.
Atsakyti
Neseniai pagimdžiusios forumietės dažnai teiraujasi, ar galima naudoti Mirena po gimdymo. Keletas faktų apie tai. Paskutiniame žurnalo ”Contraception” numeryje aprašomas pernai metais atliktas tyrimas, kuriame buvo lyginamos Mirena ir varinė spiralė (pastaroji dažnai naudojama po gimdymo tarp maitinančių mamų). Kokie rezultatai?

Šis tyrimas dar kartą patvirtino Pasaulio sveikatos organizacijos teiginį, kad nei varinė spiralė, nei hormoninė spiralė Mirena neturi jokios įtakos laktacijai ir pieno kokybei. Tyrimas netgi paneigė konservatyvias nuomones dėl ankstyvo Mirena įvedimo į gimdą: šią priemonę saugu naudoti praėjus vos 6 savaitėms po gimdymo – spiralėje esantys hormonai nemažina pieno gamybos ir yra saugūs kūdikiui. Tiek moterų kurios naudojo varines spirales, tiek moterų su Mirenomis, kūdikių vystymasis buvo labai panašus. Mirena naudojusių moterų kūdikių svoris nebuvo didesnis nei varines spirales nešiojusių moterų.

Jeigu skaitote angliškai, mokslinio tyrimo išvadas perskaitysite čia:
“In conclusion, the findings of the current study confirm that the use of LNG-IUS (Mirena) during the first postpartum year in lactating women provides highly effective and acceptable contraception and does not negatively influence breast-feeding or the growth and development of breast-fed infants.”
Atsakyti
Gal ir kvailas mano nerimas bet...

Spirale turiu jau 4 menesius. Ankciau santykiu metu siek tiek jausdavau ja. Dabar nebe. Pradejau nerymauti. Bet gal ji tiesiog pasislinko? Ar gali taip buti. Bet ji hormonine, tai veiksmingumas islieka tikriausiai? Tikiuosi neiskrito. Idomu ar pajausciau jei iskristu, siaip ne adata gi. O siulu tai nuo pat pradziu nejauciau, gydytoja sake nerikia ciupinetis ten yra jie ar ne. g.gif
Atsakyti