Įkraunama...
Įkraunama...

Svoris nėštumo metu pirmus 3 mėn.

QUOTE(Boruzele*** @ 2009 01 28, 17:29)
Manau geriau ir sveikiau priaugti truputuka svorio, negu isvis ne vieno kg nepriaugti g.gif  mirksiukas.gif

zinoma, taip geriau, bet kitas pykina lb pirmus menesius ir su maistu joms nesidraugauja, todel svoris net ne auga, o krenta g.gif
...man db beveik 20 savaiciu ir turiu kokius +3 kg, bet kai pilvukas prades augt sparciau, manau ir kg pajudes is vietos rolleyes.gif
Atsakyti
Na, o mano svoris vis toks pat, eina jau 14 savaite ir kas svarbiausia, as visiskai nenoriu valgyti,per prievarta koki obuoli suvalgau, man niekas neskanu, jau pradedu jaudintis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(blaxtiena @ 2009 02 11, 20:40)
Na, o mano svoris vis toks pat, eina jau 14 savaite ir kas svarbiausia, as visiskai nenoriu valgyti,per prievarta koki obuoli suvalgau, man niekas neskanu, jau pradedu jaudintis doh.gif

paskutinem dienom ir man nesinori valgyti, bet valgau, nes zinau, kad reikia.. As tai jau turiu apie+20kg blush2.gif
Atsakyti
Labas mergytės 4u.gif
Man svorio tema labai aktuali. Po pirmojo vaiko užsiauginau kg, kurių taip ir nesugebėjau numesti verysad.gif Valios stoka blush2.gif O štai dabar laukiuosi antrojo ir labai pergyvenu dėl svorio. Juk jau dabar esu su viršsvoriu, tai kaip atrodysiu ir jausiuosi kai užaugs pilvukas doh.gif Mums dar tik 7 sav, bet jau + 1 kg sugebėjau užsiauginti.
Gal, kuri esat susidūrusi su svorio problemomis ir galit patart kaip turėčiau maitintis
Atsakyti
Man 12 savaiteliu ir + ~3 kg. doh.gif Tikriausiai kad mesos visai nesinori siuo metu, o val bulves, makaronai, blynai thumbup.gif , o kur dar saldumynai...., nestumo pabaigoj, reiks duris namie platint. blush2.gif
Atsakyti
5 savaites ir - 2 kg blush2.gif labai pykint pradejo.... verysad.gif
Atsakyti
su pimu 9 svaiteje nei gramo nepriaugau,nors valgaiu daugiau nei dabar su antru,bet jau turiu 9 nestumo savaiteje 4,5kg.... doh.gif o aplamai su pirmu priaugau nuo 49 iki 83(jau po gimdimo) bet numeciau visus per 1,5 metu.o dabar tai nzn su tokiais tempais kiek priaugsiu doh.gif
Atsakyti
Man 7 savaites, svoris toks pat koks buves... Labai jau valgyt nesinori...Nevemiu bet pykina ir nuo visokiu prieskoniu, astriu kvapiu bloga darosi... Tai per dienas grauziu duonos lazdeles ir vaflius:)Dar kartais koki vaisiu ar darzove, daugiau nieko negaliu. Tikiuosi praejus 3 menesiams apetitas atsiras ir nebepykins. Gal kas gali pasidalint patirtimi, kada nustoja pykint?
Atsakyti
Aš 9 savaitėj tai gal kokį kg ir priaugau, nors svarstyklės +-2 kg visais laikais svyruodavo, priklausomai nuo to, ar vakae, ar ryte, ar po valgio, ar be rūbų matuojuos. Bet apetitu nesiskundžiu - mane kažkaip kaip tik ima pykinti tada, kai išalkstu, tada vos užkandu ir praeina. Dar ir brangiausiasis pajuto smagumą mane kimšti maistu, sako, reikia abiems, o be to nėra ko čia būt kūdenai, tai aš jau bijau, kad nepersistengtų paskui.
Čia gal jau prie kitos temos, bet ar netiesa, kad net jei ir truputį daugiau priaugi, tai paskui maitinant svoris nukrenta?
Atsakyti
Man jau 19savaiciu ax.gif ,pirmus du men turejau -3,nes pykino,ir skrandis visiskai nevirskino,nors valgyti norejau labai,nuo 16savaites blogumai,kaip ir apsitvarke,valgau nemazai turiu jau plius5,del svorio kazkodel nepergyvenu,pagimdzius pirma turejau-4,su antru per visa nestuma 9priaugau,po gimdymo turejau plius2.
Ka daryti,kad nepriaugti daug svorio-riboti mityba thumbup.gif .Su antru svoris pradzioje labai pradejo augti,nes daug valgiau doh.gif .Tuometu pradejau atrinkineti maista,valgyti tik tai,kas tikrai naudinga thumbup.gif ,daugiau vaisiu darzoviu,pasikankinau pora savaiciu,po to savaime maziau noredavau valgyti,ir kankinti nebereikejo thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(EvitaMaria @ 2009 02 28, 14:26)
Aš 9 savaitėj tai gal kokį kg ir priaugau, nors svarstyklės +-2 kg visais laikais svyruodavo, priklausomai nuo to, ar vakae, ar ryte, ar po valgio, ar be rūbų matuojuos. Bet apetitu nesiskundžiu  - mane kažkaip kaip tik ima pykinti tada, kai išalkstu, tada vos užkandu ir praeina. Dar ir brangiausiasis pajuto smagumą mane kimšti maistu, sako, reikia abiems, o be to nėra ko čia būt kūdenai, tai aš jau bijau, kad nepersistengtų paskui.
Čia gal jau prie kitos temos, bet ar netiesa, kad net jei ir truputį daugiau priaugi, tai paskui maitinant svoris nukrenta?

Logiškai mastant taip ir turėtų būti, bet ne visada realiai tai pasitvirtina, nes mamytės mitybos poreikiai padidėja netgi lyginant su nėštumu. Literatūroje rašoma taip: nėščia moteris turėtų suvalgyti plius 500 kcal per dieną daugiau nei įprastai nuo 12 nėštumo savaitės. Žinanti mamytė turėtų suvalgyti dar plius 500 kcal prie nėštumo normos. Taigi jeigu gaunamos kalorijos neviršys išdegintų - puiku, bet ne visada pavyksta savo poreikius suprasti teisingai. Dar turi įtakos ir medžiagų apykaita. Tarkime aš kai žindau galiu šluoti absoliučiai viską nuo stalo ir niekas neina į kūną. O man tikrai praverstų bent kokie 4 kg. Bet jų maitinant man tiesiog neįmanoma priaugti.
Atsakyti
Taip pat svorio priaugimo medicininės normos priklauso nuo KMI. Toms, kurių KMI per mažas galima priaugti daugiau ir atvirkščiai.
Atsakyti