QUOTE(alfija @ 2009 02 11, 10:16)
Dar, tu teisi, bet čia tik emocijos- dabar tokie įstatymai ir mes turim jiems paklusti, nepaklusim vaiką paaims daug greičiau nei būtų galima to tikėtis. Va kur yra viskas. Kodėl tokie yra įstatymai- čia jaugalima diskutuoti. Supranti, jei Saulei yra nustatyta pasimatymų tvarka ir ji jų neįsileis- tai labai ir abai negerai, bus traktuojama kaip trukdymas susitikti bendrauti- jie gali greičiau reikalauti gražinti, arba kito globėjo, kas yra labai tikėtina. Užtai dabar labiausia reikia galvoti kaip padaryti taip, kad Saulė nebijotų tuo tarpu, kad bandytųradti tas silpnas vietas. Nežinau, daryčiau hod koniom- kaip tik žinočiau, kad jie negali atvažiuotituo tarpu, skambinčiau ir sakyčiau- atvažiuok. Taip kelis kartus padarius- turėtų jie apsiriboti su savo kišimaisis. Kai tik parodai, kad nebijai- nebelieka intereso. Čia rimtas, va tokia yražmogaus psichologija. Ne kad jie veržtųsi, o kad prievartua būtų prie to vaiko tempiami

. Jei tai yra įmanoma padaryti - tada sėkėms tikėtis, jog lankytis nebepanors- yra.
Įstatymai yra įstatymai, bet didžiausia problema, kad jų nesupranta žmonės, kurie juos įgyvendina. Kad ir kokie įstatymai bebūtų, vistiek ir pas mus yra vaiko intereso pirmumo principas, tai yra pirmiausia turi būt žiūrima vaiko intereso. Deja, šioje vietoje tą vaiko interesą kiekvienas supranta, kaip nori. Visai neseniai radau viename teisiniame dokumente, kur apibrėžta, kas yra vaiko interesas. Ten labai aiškiai viskas pasakyta, deja tu dalykų niekas nežino, ar nenori žinoti. Ir kai iškyla klausimas, ką daryti patys sėdi išsižioja ir nebegali sakinio suregzti. Nes bijo, kad vieni ar kiti skųsis, kažko bijo ir patys nežino ko. O nuo to kenčia vaikai, bet gi pas mus svarbiausia, kad "tėveliai" nekentėtų.
Pas mus nėra apibrėžta, kiek ir kada jie lankosi. Jiems tik yra palikta teisė matytis su vaiku, aišku mes turime tam netrukdyti. Deja, tie pasimatymai nori ar nenori visada būna ir su mumis, nes vaikas vienas neina. Į namu jie pas mus neina (čia jau mūsų noras), nes mano namai yra mano namai, ir neprivalau aš čia leistis tuos, kurie man emociškai nepriimtini.Turiu bent jau savo ramius namus, jeigu dar ir čia reikėtų juos priiminėti, tai ramybės niekur nebebūtų.
Tik vėlgi galvoju, jeigu jau jie pažeidžia vaiko teises, tai aš pirmiausia turiu rūpintis vaiko psichologiniu saugumu, o ne jų. Be to, kai jiems buvo palikta teisė matytis su vaiku, niekas nežinojo, kad jie pradės taip elgtis. Tad dabar tik reikia pagalvoti , ką toliau daryti.
QUOTE(carvel @ 2009 02 11, 11:50)
Laba diena
Teisingai alfija raso ,ikyreti "teveliams" reiketu,perlipti per save del savo vaikelio ir nutverus telefona skambinti,biskuti vaikas sunegalavo,din-di-lin,vedi pas gydytoja din-di-lin,svente kokia ar siaip savaitgalio vakaras, vel din-di-lin,manau cia pati geriausia atsikratymo forma,persamas reikalas labai greitai tampa varginanciu ir atgrasiu,o jei dar bent viena karta "teveliai " atsisako susimatyti su vaiku,skambini i VTAT ir graziai paaiskini,kad reikiamu metu"mylintys" vaiko gimdytojai ,neturi laiko ,o ir noro su vaiku bendrauti

.
Papildyta:
Tu turi juos sokdinti,o ne jie Tave,parodyk savo stipriaja puse,dabar jie puikiai zino,kad bijai su jais susitikimo ir tuo jie manipulioja...oi nera manes salia,suvirskinciau juos ,ju paciu metodais,vien paskaicius kaip jie elgiasi su savo vaiku ,uzverda kraujas.
Papildyta:
Ai dar pamirsau pasigirti,musu rusu melynoji atsivede sianakt tris katukus,taigi seimyna dar padidejo

,vaikai neatstoja,visi slaugo kate
Šiaip nelabai jau jie mus šokdina. Aišku labai norėtų, ir visada piktinasi, kai tai neišeina. Jie mano, kad jie turi labai daug teisių, o mes tik turime vykdyti jų norus. Deja, ne visada jiems tai pavyksta. Nes mes irgi esame šeima ir turime savo gyvenimą. Jie visada galvoja, kad mes turime prie jų derintis ir jiegu mes pasakome, kad kažkas blogai, ar kažkas mums nepatinka, tai jie baisiausiai piktinasi, kad mes per "daug visko norime". Kaip jau ne kartą supratau, jie tokie žmonės, kurie niekada nesupras savo vietos, o tik eis galvas iškėlę ir šauks, kokie jie nekalti ir kokie geri. Teisingai alfija pastebėjai, kad jie taip keršija mums. Tai supratau per paskutinį pasimatymą, nes jų pyktis dėl mūsų tam tikrų pasisakymų liejosi per kraštus. Todėl susitikimo pirmais žodžiais buvo vaikui suversta kruvą jam nesuvokiamos informacijos ant galvos. Žiūriu tą kartą į juos ir suprantu, kad jie patys nesuvokia, kad kalbasi tik su 5 metų vaiku. Jiems atrodo, kad jis viską privalo suprasti, nes jie jam sako "teisybę".
Jūsų visi patarimai geri, bet man tai sunku padaryti, nes mūsų vaikas mažas. Jis jaučiasi pilnavertis mūsų šeimos narys ir pirmiausia jis nesuprastų visų šitų dalykų. Aišku, kad jam kiltų visokiausių klausimų, kodėl dabar staiga mes turime savo gyvenimu dalintis su tais žmonėmis, kodėl staiga į mūsų šeima staiga turi būti įtraukti dar kažkokie asmenys. Be to, ir aš pati suprantu, kad tada nebeturėsiu normalaus gyvenimo, visdėlto man mano šeima, vaikai yra svarbiausia ir neleisiu, bet kam kištis į mūsų gyvenimą ir diktuoti sąlygas, kaip mes turime gyventi.
Taip pat mano vaikas dabar manęs suprastų, jeigu aš jam liepčiau arba įkalbinėčiau eiti į susitikimus. Jam šiuo metu jie asocijuojasi su smurtu ir agresija, tai kodėl dabar jis turėtų susitikinėti su jais?