Įkraunama...
Įkraunama...

Alternatyvus, netradicinis stilius... Ką manote?

QUOTE(BohemianLaughter @ 2008 12 16, 21:23)
1. Nemanau, kad visi elgesi taip, kaip mano zmones kad tokio ar anokio stiliau zmones taip elgesi. Cia greiciau musu nuostata, kad visi pankai, regiukai ir pan elgesi butent taip ar anaip. smile.gif
2. <...>o as manau, kad tai yra isbandymu ir saviraiskos metas...<...>

1. Butent tai tik isorinis poziuris, to nezinant is arti. Aisku taip, yra dalis jaunimo kuris tokiu budu (elgesiu) reikalauja demesio, bet didesne dalis pasirinkdami kazkoki stiliu tikrai nera priversti riktis ir ta "sablona".Jie kaip ir mes visi gali rinktis gert ar ne, rukyt ar ne, o draugu itaka (tarp "stiliu" atstovu yra tikrai skirtingu nuomoniu) jau kita tema, ir jai zmogus negali atsispirti nieko jau nebepakeisi.
2. drinks_cheers.gif

QUOTE(buda @ 2008 12 16, 19:36)
todel zmogus,anot jaunimo budamas "formalu" isties yra zymiai neformalesnis nei tie,kurie priklauso tiems "stiliams".

Nepritariu: visi mes esame priklausomi nuo standartu,kuriuos mums kelia visuomene: pradedant nuo gyvenimo budo, mums brukamu prioritetu, mus itakojanciu madu iki galiausiai mus varzanciu taisykliu ir istatymu; todel nereikia cia kisti stiliu standartu, nes kiekvienas musu zingsnis is esmes yra standartizuojamas visuomenes.
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2008 12 16, 20:36)

todel zmogus,anot jaunimo budamas "formalu" isties yra zymiai neformalesnis nei tie,kurie priklauso tiems "stiliams".

nesutinku su siuo teiginiu visishkai, nes tie vadinamuju "formalu" yra kur kas daugiau, nei jaunimo priklausancio tam tikram stiliui, jau tas juos "ishskiria".Be to paauglystes metu dauguma perima tik ishvaizda, ne subkulturos idealogija ir pan.O pasiziurejus kaip elgiasi ir ka veikia ta vadienamieji "formalai" tai manau sunkiai kuri subkultura savo elgesiu "perspjautu".
Atsakyti
jetus,ne taip supratot ta teigini.

tiesiog manau,kad nepriklausyti kazkokiam vienam stiliui-subkulturai yra zymiai didesne laisve.

siandien noriu aunuosi kablus,rytoj kerzus,poryt einu basa.
siandien noriu buti agresyvi,todel apsirengiu juodai nuo galvos iki koju ir t.t.

as tik norejau pasakyti,kad stilius ipareigoja.

ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2008 12 17, 15:59)
ar ne? g.gif

Ne velnio tongue.gif
Stiliu pasirenki pats koki nori (arba nesirenki jokio) ir gali ji keisti kada tik nori. Nezinau nei vieno stiliaus kuris turetu nustatytus grieztus kriterijus "butent taip, o ne kitaip", galu gale galima "prijausti" kazkokiam stiliui pasiimant is jo tik tai kas tau patinka.
O jei stilius yra laisvas pasirinkimas, tai kaip tai gali ipareigoti?
Atsakyti
QUOTE(Gazelle @ 2008 12 17, 17:48)
Ne velnio  tongue.gif
Stiliu pasirenki pats koki nori (arba nesirenki jokio) ir gali ji keisti kada tik nori. Nezinau nei vieno stiliaus kuris turetu nustatytus grieztus kriterijus "butent taip, o ne kitaip", galu gale galima "prijausti" kazkokiam stiliui pasiimant is jo tik tai kas tau patinka.
O jei stilius yra laisvas pasirinkimas, tai kaip tai gali ipareigoti?

zinai,as sutinku,kad visi mes esame visuomenes suvarzyti ar dar kokio bieso,bet nereikia cia leistis i absoliutizmus.

mano pozicija buvo tokia,kad paaugliai,rinkdamiesi stiliu,ima elgtis taip,kaip tam stiliui iprasta.ima sokti,taip kaip sokama pagal tam tikra muzika,rengtis ir t.t.gal tai ir yra ju "laisvas" pasirinkimas,taciau siaip ar taip,panka atskirsi nuo reperio,nes ju stilius ipareigoja vienaip ar kitaip atrodyti,rengtis,kalbeti,mastyti,ir t.t.

tarkim,as pasakau,kas esu panke.kiti "pankai" is manes tik pasijuoktu,nes ne velnio neatrodau kaip panke,nei elgiuosi taip.
vadinasi as esu panke,bet manes nepripazysta gauja.
gamtoje toks individas zutu.todel mes visi ir stengiames prisiderinti prie tam tikru grupiu.
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2008 12 17, 17:30)
ju stilius ipareigoja vienaip ar kitaip atrodyti,rengtis,kalbeti,mastyti,ir t.t.

Tikrai manai kad zmogu galima ipareigoti kitaip mastyti? blink.gif blink.gif

Atsakyti
Taip ,manau.
ir nebutinai tai turi buti santazas,gali buti tiesiog itaka.
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2008 12 17, 20:37)
Taip ,manau.
ir nebutinai tai turi buti santazas,gali buti tiesiog itaka.

Jei tai yra itaka, tuomet negali buti ipareigojimas... na bent jau man itaka ir ipareigojimas turi labai skirtingas reiksmes. ax.gif
Atsakyti
Tai va, kad tai visiskai skirtingi dalykai: "stiliai" niekuo neipareigoja, o tik itakoja.
Atsakyti
QUOTE(Dukryte @ 2008 12 14, 21:54)
Kaip jau pastebejote mieste dazniausiai pastebimi nauji paaugliu stiliai.  Ar esate girdeje apie naujus ju stilius, apsirengima, sukuosenas ir pan?  kaip i tai reaguojate ir kokiu jums stiliai ne prie sirdies? blush2.gif

siaip teigiamai ziuriu thumbup.gif nors yra vienas kitas stilius i kuriuos pasiziurejus pagalvoju ir viliuos, kad mano vaikai tuom nesusizaves doh.gif
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2008 12 17, 18:30)
mano pozicija buvo tokia,kad paaugliai,rinkdamiesi stiliu,ima elgtis taip,kaip tam stiliui iprasta.ima sokti,taip kaip sokama pagal tam tikra muzika,rengtis ir t.t.gal tai ir yra ju "laisvas" pasirinkimas,taciau siaip ar taip,panka atskirsi nuo reperio,nes ju stilius ipareigoja vienaip ar kitaip atrodyti,rengtis,kalbeti,mastyti,ir t.t.
tarkim,as pasakau,kas esu panke.kiti "pankai" is manes tik pasijuoktu,nes ne velnio neatrodau kaip panke,nei elgiuosi taip.
vadinasi as esu panke,bet manes nepripazysta gauja.
gamtoje toks individas zutu.todel mes visi ir stengiames prisiderinti prie tam tikru grupiu.

gerokai nesutinku. Aš paauglystėje buvau reperė cool.gif bet aš pirma pamėgau repo muziką, tada pradėjau domėtis hip hop'o kultūra apskritai, o kadangi patiko repas, tai ir šokau ne tvistą. Ir tik po to, kai pradėjau gyventi hip hop'u, pradėjau ir atrodyti atitinkamai. Nes su kablais tiesiog nepatogu šokti hip hip'ą, ar patiltėse nitrucha piešt wu tang'ų ženklus lotuliukas.gif ir su miniaku važinėt riedučiais ar skeitais irgi ne kas.
O ne atvirkščiai buvo-apsirengiau vieną dieną repere, kaip "gauja", ir staiga susivokiau, kad privalau klausytis repo blink.gif

na, o jei pasakai staiga, kad esi pankė, nors elgiesi, rengiesi, mastai pagal visas visuomenės normas -tai nieko keisto, kad tikri pankai pankai tik juoksis.

Išvaizda yra kitokio mąstymo, kitoki pomėgio ar kitokio požiūrio apsekmė, o ne priežastis. Tai kas čia ką įpareigoja g.gif
Atsakyti
Nezinau , mane tai juokina lotuliukas.gif .Man nepatinka ten tie issidarkymai , saves zalojimai , ir tik juoda juoda ir juoda.
Graziausia ,kai jaunimelis tvarkingai rengiasi ,madu pasilaiko.
O tie pankeliai, emoliukai ..Na galbut jie savo rubais isreiskia savo mintis,mastyma ir,galbut, gyvenimo buda ar suvokima g.gif
Atsakyti