Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

Tikrai ne , nebent hiper atveju , bet cia taip buna tik struma kai yra mazgai , o normali bet negaminanti skydliauke tikrai neturi reikalo matytis smile.gif taip kad tirkis hormonus kas puse metu ir buk laiminga ir rami....smile.gif kai bus blogi hormonai gydytoja pasakys ir pradesi gert vaistus... o dabar tik gyventi ir dziaugtis tau reik biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 12 sausio 2009 - 22:37
tikrai džiaugssiuosi, kai po gero mėnesio pasidarysiu tyrimus ir jie bus geri thumbup.gif , dabar tik lauauksiu, kol visiškai sugis randas ir pranyks tinimas,dėkui už atsakymą
Atsakyti
QUOTE(našlaitė @ 2009 01 12, 21:11)
labas mergaitės, noriu pasidalyti savo abejonėmis ar dar maža patirtimi.
  pavasarį po peršalimų, ligų netikėtai atradom, kad sergu autoimuniniu tiroid...,
kiti rodikliai buvo normos ribose, ehoskopas parodė 2 mazgus, atlikus punkcija viename mazge rasta pakitimų, konsultacija su chirurgu-operacija vienos pusės, į sivaizdavau, kad pašalinas vieną skydliaukės puse, ten kur rado pakitimų.
operavo sausio 6, prieš operaciją dar stebėjo, kaip išsidėstę mazgai, galvojau, kad jau pašalinas visą skydliaukę, bet pasirodo, kai operacijos metu padarė ekstra tyrimą, parodė, kad pakitimai nepiktybiniai, tai pašalino tik mazgus, paliko vienoje ir kitoje pusėje skydliaukės audinio, gal nereiks gerti vaistų, pati gamins-paaiškino.
  bet dabar mane kankina nerimas, jeigu jau rado, kad ji pati save suvalgys po kiek laiko(gamina antikūnius), tai ar ne geriau butu ją visą išpjovus, nes kiek suprantu ją vistiek reiks šalint, ar aš klystu?pasidalinkit savo nuomone ir patirtimi , gal kam panašiai buvo g.gif

Naslaite, tikrai buk rami, kam dabar ja dar pjauti - nera reikalo. Jei jau sues save, tai sues. Tik man keista, kad tau is vis pjove, jei tie pakitimai nebuvo piktybiniai g.gif
O gal mazgai tau buvo jau labai dideli?
Pastebiu, kad Lietuvoje tai pjauna viska is eiles - reikia nereikia.... Kiek uzsienyje lankausi pas skirtingus gydytojus - visu nuomone priesinga nei Lietuvoje, pjauna tik krastutiniu atveju, kaip buna piktybiniai pakitimai, nes daugumai niekada ta skydliauke ir nesupiktybeja, tai kam pjauti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2009 01 12, 23:49)
Naslaite, tikrai buk rami, kam dabar ja dar pjauti - nera reikalo. Jei jau sues save, tai sues. Tik man keista, kad tau is vis pjove, jei tie pakitimai nebuvo piktybiniai  g.gif
O gal mazgai tau buvo jau labai dideli?
Pastebiu, kad Lietuvoje tai pjauna viska is eiles - reikia  nereikia.... Kiek uzsienyje lankausi pas skirtingus gydytojus - visu nuomone priesinga nei Lietuvoje, pjauna tik krastutiniu atveju, kaip buna piktybiniai pakitimai, nes daugumai niekada ta skydliauke ir nesupiktybeja, tai kam pjauti  unsure.gif

tame ir reikalas, kad negalėjo be operacijos pasakyti ar tie pakitimai piktybiniai ar ne, tik pasakė jei neoperuosi po3m. bus blogai, gali suvėžėt, labai dideli pasidaryt ir t.t., kalba ėjo apie didesnį tiktai.
šiaip tai aš dekinga hirurgui, kad jis nepjovė visos skydliaukės, o bandė dalį jos išgelbėti, pakomentavo, kad likęs audinys gražus, elastigas, turėtu būti gerai.
Atsakyti
QUOTE(našlaitė @ 2009 01 13, 00:34)
tame ir reikalas, kad negalėjo be operacijos pasakyti ar tie pakitimai piktybiniai ar ne, tik pasakė jei neoperuosi po3m. bus blogai, gali suvėžėt, labai dideli pasidaryt ir t.t., kalba ėjo apie didesnį tiktai.
šiaip tai aš dekinga hirurgui, kad jis nepjovė visos skydliaukės, o bandė dalį jos išgelbėti, pakomentavo, kad likęs audinys gražus, elastigas, turėtu būti gerai.

Paprastai, ar skydliaukes pakitimai piktybiniai parodo biopsija. Na, bet gal tavo atvejis isskirtinis.
Svarbiausia, kad viskas butu gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2009 01 13, 11:24)
Paprastai, ar skydliaukes pakitimai piktybiniai parodo biopsija. Na, bet gal tavo atvejis isskirtinis.
Svarbiausia, kad viskas butu gerai  4u.gif

Man irgi darė prieš operaciją biopsiją. Piktybinio nieko nerodė, bet vistiek operavo. Po operacijos atsimenu daktaras pasakė, kad vistiek tiksliausią rezultatą sužino operacijos metu unsure.gif Mazgas piktybinis nebuvo, bet pašalino visą dešinę skiltį unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2009 01 13, 13:20)
Man irgi darė prieš operaciją biopsiją. Piktybinio nieko nerodė, bet vistiek operavo. Po operacijos atsimenu daktaras pasakė, kad vistiek tiksliausią rezultatą sužino operacijos metu  unsure.gif Mazgas piktybinis nebuvo, bet pašalino visą dešinę skiltį  unsure.gif

o aš galvojau, kad man kaip baltai varnai be reikalo išoperavo, jei biopsija nerodė, kad piktybinis, pasirodo ne man vienai, na užtenka save graužti, gygytojai geriau mato, kiek tu laiko turėjai biuletenį?
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 01 12, 13:22)
Nu va o as dirbau sirgdama bronchitu , nekreipiau demesio i save , streso turejau labai daug .... greit atejo ir pasekmes - skydliaukes hipofunkcija +tiroiditas .... doh.gif
nežinau kur buvo mano galva ... nu nemylėjau aš savęs nemylėjau.... blush2.gif

Tai va, kad mes dažnai pamirštame save mylėti, o dauguma ligų ir atsiranda nuo stresų, nervų, nesugebėjimo save palepinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tanit @ 2009 01 12, 09:54)
Labas rytas, liucero, liutuke bet vis delto vertas demesio straipsnis  mirksiukas.gif
Vaistu reikia kai ju tiktai reikia. Bet del viso kito ... http://www.delfi.lt/...php?id=20021317

Sveika, Tanit,
vertas dėmesio straipsniukas thumbup.gif daug tiesos jame. Stengiuosi save mylėti, nestresuoti, nors kartais prarandu pusiausvyrą blush2.gif, o kartais erzinu žmones savo optimizmu. smile.gif Bet va skaičiukai tyrimuose tikrai ne visada nuteikia optimistiškai. Cholesterolio daugoka...
Atsakyti
O kokiais budais mazinamas cholesterolio kiekis ? vaistais ?
Atsakyti
Mažinamas gyvulinės kilmės riebalų kiekis maiste, vartojami maisto papildai omega3. Kas 2-3 mėn kartojami kraujo tyrimai ir jeigu norimų rezultatų nebūna skiriamas medikamentinis gydymas, kaip ir TR visam laikui.
Atsakyti
Manau nereikes tau med. vaistu , juk tu dar tokia jauna ir neturi virsvorio o ir hormonai normoje wink.gif linkiu sekmes sumazinti !
Atsakyti