Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

Ačiū už palaikymą 4u.gif
Žiūrėsiu atidžiai ką dedu į burną (OI, kad tik budrumo neprarasčiau , neatsipalaiduočiau) ir papildų nusipirkau...Po 2mėn kartosiu tyrimus, labai noriu matyti mažesnius skaičiukus
Rezultatais neapsidžiaugiau, bet suprantu, kad daug svertų mano pačios rankose...
Atsakyti
QUOTE(našlaitė @ 2009 01 13, 13:24)
o aš galvojau, kad man kaip baltai varnai be reikalo išoperavo, jei biopsija nerodė, kad piktybinis, pasirodo ne man vienai, na užtenka save graužti, gygytojai geriau mato, kiek tu laiko turėjai biuletenį?

drinks_cheers.gif
Mėnesį 4u.gif
Atsakyti
man tai kazkaip per pms ir per mmm isryskeja hipo simptomai biggrin.gif tai tomis dienomis man vaidenasi kad man pablogejo .... rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 15 sausio 2009 - 10:23
Tomis dienomis organizmas jautriau į viską reaguoja...Juk po jų jautiesi geriau?
Atsakyti
Aha , geriau tikrai smile.gif tai toks menuo gaunasi - 2 savaites OK viskas , o po to dvi jau mazyn energija , visokie miegojimai , nemigos , saltis + karstis ,prakaitavimas , skausmai , arba pykina arba valgau kaip pamisus biggrin.gif matyt mano organizmas super jautrus bet kokio hormono trukumui , per pms juk sumazeja moters organizme kazkokio hormono jo ? estrogeno ar testerono... sumažėja estrogenų ir padidėja progesterono kiekis. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 15 sausio 2009 - 11:08
Organizmas siunčia mums signalus, kai kada įsiklausom, kai kada nelabai g.gif , nors vis sakau sau, kad reikia klausytis... Esam jautrios, priklausomos nuo savo mmm ciklo, bet taip ir turi būti. Galim mokytis reaguoti, kiek įmanoma ramiau, bet čia jau kita tema... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liūtuke: 15 sausio 2009 - 11:29
Pradėjau ir aš šiandien gerti tiroksiną, tiksliau, grįžau prie jo. Ir iš tikrųjų - išgėrus tabletę kurį laiką jaučiamas toks šleikštulys, nuovargis ir dar kažkas labai keisto. Anksčiau to nebuvo.
Kalbat apie cholesterolį. O jo kiekis kraujyje taip sparčiai keičiasi? Man gydytoja sakė, kad laukia labai ilgas darbas su savimi, norint jį sumažinti (jei tai susiję su hipo-); anot jos, kitą kartą reikėtų už kokio pusmečio pasitikrint...
Atsakyti
Aš tai nežinau ar tirsiuos ta cholesteroli , gal veliau pavasarį ar vasarą, nes tikrai šeip ar teip vengiu riebalų , valgau sveikai , geriu omega , tai nematau reikalo tirt , o gaut siuntimą pas mano gydytoją bet kokiam tyrimui reik aiškint dėl ko aš noriu to tyrimo doh.gif
atrodo kad pusė 2008 ėjau pas gydytojus , ypatingai užknisau savo daktarę , tai dabar ilsiuosi ir jie ilsisi , tikiuosi šimet kuo mažiau gydytojų regėti , noriu būti sveika bigsmile.gif
biggrin.gif Vakar dieta.lt skaičiau kurie produktai turi daugiausia cholesterolio , tai nusprendžiau , kad kiauliena , net nežinojau , kad ji taip nesveika blink.gif
Papildyta:
Pandorita , tikrai taip , as ir siandien pabudau taip gerai jauciausi , isgeriau , ir po 40 min gal , jau silpnoka , pykin.... sakau reik megint valgyt isgerus, po 30 min iskart valgyt , gal bus geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(našlaitė @ 2009 01 13, 14:24)
o aš galvojau, kad man kaip baltai varnai be reikalo išoperavo, jei biopsija nerodė, kad piktybinis, pasirodo ne man vienai, na užtenka save graužti, gygytojai geriau mato, kiek tu laiko turėjai biuletenį?

Nebutinai be reikalo - gal tavo atveju taip reikejo, bet siaip tai toli grazu tie gydytojau ne visada geriau mato schmoll.gif - vietoj sugedusio, istraukia sveika danti, operuodami pusgirciai pincetus pilve palieka ir taip toliau... belieka kartais tik melstis, kad nepribaigtu doh.gif . Man baisiausia, kad del mediku aplaidumo ir klaidu mirsta vaikai... siaubinga.
Na, bet liudnai as cia - tikekimes, kad mums bus viskas tik gerai 4u.gif

QUOTE(lucero @ 2009 01 15, 19:32)
Aš tai nežinau ar tirsiuos ta cholesteroli , gal veliau pavasarį ar vasarą, nes tikrai šeip ar teip vengiu riebalų , valgau sveikai , geriu omega , tai nematau reikalo tirt , o gaut siuntimą pas mano gydytoją bet kokiam tyrimui reik aiškint dėl ko aš noriu to tyrimo  doh.gif
atrodo kad pusė 2008  ėjau pas gydytojus , ypatingai užknisau  savo daktarę , tai dabar ilsiuosi ir jie ilsisi , tikiuosi šimet kuo mažiau gydytojų regėti , noriu būti sveika  bigsmile.gif
biggrin.gif  Vakar dieta.lt skaičiau kurie produktai turi daugiausia cholesterolio , tai nusprendžiau , kad kiauliena , net nežinojau , kad ji taip nesveika  blink.gif
Papildyta:
Pandorita , tikrai taip , as ir siandien pabudau taip gerai jauciausi , isgeriau , ir po 40 min gal , jau silpnoka , pykin.... sakau reik megint valgyt isgerus, po 30 min iskart valgyt , gal bus geriau smile.gif

O ko jus cia visos tuo cholesteroliu susirupinote? Ar cia susije kaip nors su skydliauke?
Kiaulienos tai as jau siaip senai nevalgau ir pastebejau, kad zymiai geriau jauciuosi - lengviau, skrandis atsigavo, na ir siaip pamegau gera jautienike thumbup.gif
Atsakyti
Nu tipo susije nes musu leta apykaita tai letai tvarko cholesteroli ir gliukoze biggrin.gif:D bet aš geriau nesuksiu galvos wink.gif jo aš ir atsisakysiu kiaulienos .... šeip mėsos nemegėja smile.gif
Atsakyti
Laba diena, merginos, jungiuosi ir aš į jūsų būrį jei priimsit 4u.gif
Šiandien išgėriau pirmąją pusę L-Tiroksino tabletės... smile.gif
O istorija mano tokia, kad kuris laikas nepastojau tai per profilaktišką apsilankymą pas ginekologę gavau patarimą eit išsitirti skydliaukę...
Ir kaip jūs manote... Atsakymas hipotirozė, autoimuninis tiroiditas ir beveik centimetro mazgas.
Tyrimai:
TSH 7,45
FT 1,05
Trūksta magnio.
Esu švelniai tariant priblokšta, nes net nebūčiau pagalvojus, kad sergu, nors paskutiniu metu ištaisai užeidavo tokie silpnumo priepuoliai ir nei dienos be ašarų. Bet vis nurašydavau stresui darbe ir asmeniniam gyvenime...
Kaip manote ar 50 g yra normali norma? Esu naujokė šiame reikale blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveika , aha tth tavo aukštas kaip man buvo pradžioje , tai silpnumas buvo nerealus , iš pradžių galvojau aj streso pasekmė.... bet kai prasidėjo spaudimo šokinėjimai , tiesiog akyse temo, daėjau iki to , kad nebeturėjau jėgų nueit į parduotuvę kitoj gatvėj biggrin.gif ėmiau galvot , kad aš mirštu , paskutinioji matyt .... biggrin.gif nu ir iš tikro kiek žinau nuo labai didelio tiroksino trūkumo gali ir koma ištikti .... na jei dkydliaukė negamina o vaistų negeri .
Tai va manau tau tth greit nukris ir iškart geriau pasijusi , bet šeip manau galėjo pradėt gydyt nuo 0,25 bent savaitė .... o tada 0,50 , o kaip tau ar širdis neplaka stipriau išgerus tiroksina ? smile.gif
Atsakyti