Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(lucero @ 2009 01 17, 13:12)
o tu tikra , kad nuo tiroksino ? anksciau nera taip buve niekada ? man tai kai sauseja ar beria buna tai suprantu as tai kaip tiroksino trukuma , nes pvz kai man jo truko tai oda buvo klaiki , o dar melynes is niekur nieko....

Taip, anksčiau taip yra buvę, kai laukdamasi vartojau tiroksiną (turėjau ne tokį žymų kojų bėrimą, bet nesiėjau to su tiroksinu). O dabar atsikeliu ryte, praryju tabletę, už 5-10 min atsiranda bėrimas. Šiaip netrukdo, bet atrodo įspūdingai ir tikriausiai tai visgi kažkoks organizmo ženklas...

QUOTE(liūtuke @ 2009 01 17, 14:26)
Dėl maisto, tai su hipo labai rekomenduotina jūros gėrybės, nes jos turi jodo taip reikalingo mūsų skydliaukei. Ypač naudingi jūros kopūstai. Tik jie man labai neskanūs.( o mano mama valgo normaliai)  Bandžiau džiovintus malti kavamale ir dėti į maistą (tik nereikia virti, dėti į paruoštą maistą) na sugadina visų patiekalų skonį...Pirkti džiovintų yra vaistinėse ir parduotuvėse ,,Iki" tikrai, gal ir kt.

Bandžiau ir aš, kažkoks košmaras tie jūros kopūstai.
Atsakyti
QUOTE(popuri @ 2009 01 17, 15:49)
O jūs iš karto pasitikėjote savo gydytoju ar ėjote antros nuomonės, nes maniškis primygtinai siūlo, nepasitiki rajono gydytojais...

Pas mane TR paskutiniu metu daug maž norma.
Nea, aš buvau nepatikli biggrin.gif . Aplankiau 3 gydytojus, skirtinguose lygiuose smile.gif Kai visi patvirtino tą patį , nurimau (ėjau be jokio siuntimo, kad nebūtų kaip patvirtinti, ar paneigti tą, ką atsinešiau)
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2009 01 17, 15:05)
Pas mane TR paskutiniu metu daug maž norma.
Nea, aš buvau nepatikli biggrin.gif . Aplankiau 3 gydytojus, skirtinguose lygiuose smile.gif Kai visi patvirtino tą patį , nurimau (ėjau be jokio siuntimo, kad nebūtų kaip patvirtinti, ar paneigti tą, ką atsinešiau)

Manau, kad aš irgi taip pasielgsiu, ti reiks susižinoti pas ką geriau eiti... Galvoju į KMUK važiuoti. O ten be siuntimo galima, tik reikia sisimokėti, ar ne? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(popuri @ 2009 01 17, 16:17)
Manau, kad aš irgi taip pasielgsiu, ti reiks susižinoti pas ką geriau eiti... Galvoju į KMUK važiuoti. O ten be siuntimo galima, tik reikia sisimokėti, ar ne? smile.gif

Tikrai neteigiu, kad taip reikia daryti smile.gif, bet išgirdus diagnozę (na tokią visam gyvenimui) iškyla begalė klausimų, aš atsakymų ieškojau savais būdais. Nesigailiu dėl nieko, bet manau ,daro kraujo tyrimus, o kraujas nemeluoja. Nors pasitikrinus kelis kartus pas skirtingus gyd. jaučiuosi labiau užtikrinta. Paskutinė mano dgn. patvirtinusi gydytoja R. Juškienė Vilniuje, Santariškėse. Daugiau nesiblaškau smile.gif
Atsakyti
Svoris man nepadidejo nuo tiroksino smile.gif as tai patikli , juk tyrimai viska aiskiai parodo .... skaiciukai , nesinori man kazkaip lakstyt nuo vieno endokrinologo prie kito smile.gif aisku yra moteru kurios vienu metu eina pas kelis , vienas vienam mieste , kitas kitam , dar privaciai nulekia , o dar jei kiekvienas skiria skirtingas dozes , tai visai gali pasimesti zmogus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 17 sausio 2009 - 17:19
Galiu sakyti, man pasisekė, nes visi tarsi susitarę smile.gif tvirtino tą patį
Atsakyti
Hmm... o aš tik dabar susimąsčiau apie galimybę apsilankyti pas kelis gydytojus (nors dėl susiklosčiusių aplinkybių ir taip teko endokrinologę pakeisti); o kokie čia gali būti paklaidos variantai, jei TTH ir FT4 neatitinka normų?
Dargi ką prisiminiau (gal kam pravers) - prieš kokį pusmetį, kai visai dar negalvojau apie skydliaukės bėdas, labai pradėjo traukti rozmarino kvapas. Pradėjau naudoti kosmetiką su rozmarinu, arbatą su rozmarinu, rozmarinų aliejų; po kurio laiko sužinojau, kad rozmarinas teigiamai veikia skydliaukės funkciją ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pandorita @ 2009 01 17, 18:35)
kokie čia gali būti paklaidos variantai, jei TTH ir FT4 neatitinka normų?

Ką vadini paklaida?
Rozmarinas, gintariniai karoliai...viskas gerai, ką žmogus mėgsta, tik tai nėra alternatyva gydymui. O kaip pagalbinė priemonė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2009 01 17, 17:43)
Ką vadini paklaida?
Rozmarinas, gintariniai karoliai...viskas gerai, ką žmogus mėgsta, tik tai nėra alternatyva gydymui. O kaip pagalbinė priemonė  thumbup.gif

Na, man įdomu, kurioje čia vietoje gydytojas gali suklysti nustatydamas diagnozę (čia aš apie savo atvejį galvoju, jei yra tik normos neatitinkantys kraujo tyrimų rodikliai, neina kalba apie operacijas ir pan.).
Tas gydymas tai irgi gali būti tradicinis ir netradicinis. Tik, žinoma, ne vien rozmarinais smile.gif O kokios dar žinomos pagalbinės priemonės (aš ir apie karolius nežinojau bigsmile.gif )?
Atsakyti
Nu tai mums su hipotiroze reik daryt viska kas greitina medziagu apykaita , man padeda zalioji arbata , manksta , reikia daug ramybes , netradicinis sios ligos pagalbininkas yra - meile sau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 01 17, 18:19)
Nu tai mums su hipotiroze reik daryt viska kas greitina medziagu apykaita , man padeda zalioji arbata , manksta , reikia daug ramybes , netradicinis sios ligos pagalbininkas yra - meile sau wink.gif

Bijau susimaišyti, bet man rodos kažkur skaičiau, kad mums žalioji arbata nesveika... g.gif
Atsakyti
O as skaiciau , kad mum eziuole nesveika , ir kad tiroiditu sergant jodo reikia vengti ..... jo reikia vartot tik tom kuriom tik hipo .
Atsakyti