Siandien nokautavau seimyna tokiu torciuku:
is vakaro buvau iskepus kakavines smelines teslos (100 g. sviesto, pora kiausiniu, geras saukstas kakavos, cukrus pagal skoni, puse saukstelio nugesintos sodos, miltu, kad tesla butu galima minkyti, bet nekieta) pagrinda su aukstais krasteliais. Aptepiau ji vysniu dzemu.
Tada dariau krema is varskes, grietineles, cukraus, vaniles, citrinos rugsties ir zelatinos. Isplakiau puse kilo varskes su cukrum, vanile ir 100 ml. grietineles mikseriu iki purumo. Tada dar emiau 300 ml grietineles, isplakiau iki standumo su citrinos rugstimi ir cukraus pudra (pagal skoni). Sumaisiau. Ipyliau paruosta zelatina (is 6 saukstelius sausos).Supyliau ant vysniu dzemu aptepto pagrindi. Visas "dubenelis" uzsipilde.
Per tris-keturias val. saldytuve graziai susalo.
Tada emiau puse Karalisko sokolado, istirpinau ant garu, ipyliau gal 100 ml. Bailays. Siulau pilt ir ragat. Man norejosi stipresnio Bailays skonio, kad i visa reikala inestu kiek prabangos.
Na, ir ta sokoladini glaju uzpyliau paslakstydama ant sustingusio varskes kremo.
Niam.
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 13, 18:34)
Cipciuk, as negramotna. Fotografuot dar ok, nu perkelt i kompa- dar dar, bet jau idet i SM- tai man aukstasis pilotazas.
Plius, zinok, po Tavo torciuku ir pyragu ner man ka rodyt. Apsalu kaskart, kai Taviskius sedevrus pamatau. As taip nemoku. Mano saldumynus geriau valgyt uzsimerkus. Bet maniskiai neislepinti. Si karta net vyriausia dukra valge, o tai jau rodiklis, kad valgomas daiktas gavosi.
QUOTE(Elizabeht @ 2008 08 26, 22:50)
nerandu recepto
prašau
QUOTE(Sraigyte @ 2007 01 02, 18:19)
Varskes tortas su zele gabaliukais
Man reikejo:
1 pakelio sausainiu
75 g sviesto
2 pakeliu varskes
1 pakelio plakamos grietineles (200 ml)
125 ml jogurto (emiau vysnini)
75 ml pieno
pakelis (18 g) zelatinos
2 pakeliai skirtingu spalvu zele
100 g cukraus
vanilinio cukraus
Puosimui:
apelsino
1 pakelio apelsinines zele
Pirmiausia padariau zele. Kai sustingo, supjausciau gabaliukais.
Sausainius sutrupinau, sviesta islydziau ir sumaisiau su sausainiais. I torto forma patiesiau kepimo popieriu, krastus patepiau aliejumi. Sudejau sausainius ir padejau i saldytuva sustingti.
Uzmerkiau zelatina, kad isbrinktu. Tada, varske, cukru, jogurta ismaisiau mikseriu. Zelatina uzkaitinau piene ir plakant mikseriu supyliau i varkes krema. Isplakiau grietinele ir atsargiai imaisiau i varske. Sudejau zeles gabaliukus. Viska ismaisiau ir sukreciau i torto forma. Idejau i saldytuva.
Puosimui padariau apelsinine zele (ant pakuotes raso 500 ml vandens, dejau gal 300), supjausciau apelsina. Po kokios val sudeliojau ant torto apelsinus ir uzpyliau zele. Palikau per nakti saldytuve, kad geriau sustingtu.
Skaniai gavosi
skanaus!
Man reikejo:
1 pakelio sausainiu
75 g sviesto
2 pakeliu varskes
1 pakelio plakamos grietineles (200 ml)
125 ml jogurto (emiau vysnini)
75 ml pieno
pakelis (18 g) zelatinos
2 pakeliai skirtingu spalvu zele
100 g cukraus
vanilinio cukraus
Puosimui:
apelsino
1 pakelio apelsinines zele
Pirmiausia padariau zele. Kai sustingo, supjausciau gabaliukais.
Sausainius sutrupinau, sviesta islydziau ir sumaisiau su sausainiais. I torto forma patiesiau kepimo popieriu, krastus patepiau aliejumi. Sudejau sausainius ir padejau i saldytuva sustingti.
Uzmerkiau zelatina, kad isbrinktu. Tada, varske, cukru, jogurta ismaisiau mikseriu. Zelatina uzkaitinau piene ir plakant mikseriu supyliau i varkes krema. Isplakiau grietinele ir atsargiai imaisiau i varske. Sudejau zeles gabaliukus. Viska ismaisiau ir sukreciau i torto forma. Idejau i saldytuva.
Puosimui padariau apelsinine zele (ant pakuotes raso 500 ml vandens, dejau gal 300), supjausciau apelsina. Po kokios val sudeliojau ant torto apelsinus ir uzpyliau zele. Palikau per nakti saldytuve, kad geriau sustingtu.
Skaniai gavosi
skanaus!
QUOTE(Oresta3 @ 2008 03 01, 19:02)
As darau uobuoliu ir sausainiu pyraga , labai paprasta, reikia
2 pak.sausainiu (gaidelis ir pan)
4 uobuoliu.
Sausainius sulauzau smulkiai, du obuolius sutarkuoju burokine tarka, du kaip bulvems, viska gerai ismaisau, sukreciu i forma isklota celofanu gerai paspaudziu kad neliktu tarpu ir apkloju celofano krastais, tada dedu nakciai i saldytuva. Ryte isimu isvynioju ir pjaustau. Skanaus. man patinka nes nepersaldus
2 pak.sausainiu (gaidelis ir pan)
4 uobuoliu.
Sausainius sulauzau smulkiai, du obuolius sutarkuoju burokine tarka, du kaip bulvems, viska gerai ismaisau, sukreciu i forma isklota celofanu gerai paspaudziu kad neliktu tarpu ir apkloju celofano krastais, tada dedu nakciai i saldytuva. Ryte isimu isvynioju ir pjaustau. Skanaus. man patinka nes nepersaldus
vakar dariau- siandien taisau padeti kondensuotu pienu ir sviestu, nes visiskai nesukietejo ziuresim, ar gausis kas nors
tiesa, idejau i obuolius pora saukstu obuolienes (koses) o sausainius Optimos pirkau.
QUOTE(triule @ 2008 10 26, 11:40)
vakar dariau- siandien taisau padeti kondensuotu pienu ir sviestu, nes visiskai nesukietejo ziuresim, ar gausis kas nors
tiesa, idejau i obuolius pora saukstu obuolienes (koses) o sausainius Optimos pirkau.
tiesa, idejau i obuolius pora saukstu obuolienes (koses) o sausainius Optimos pirkau.
Man labai skanu obuoliukai+sviestas+sausainiai+cukrus. Greit pagaminama ir skonis
Dabar va prisiminiau, tavo receptuka perskaicius Masiania*, toki mano mociutes daroma pyraga
Sudeda lietuviskus sausainius (gaidelis ar pan.) kaip pagrinda, ant jo ustepa tokia mase padaryta is - tarkuoti obuoliai sumaisyti su cukrumi, cinamonu ir varke. Ant tos mases val sausainiai ir t.t. Po to ta pyraga paslegia. Liuks kaip skanu Jis toks sudreksta nuo obuoliu. Reiks ir man kada paciai pasidaryti..
Sudeda lietuviskus sausainius (gaidelis ar pan.) kaip pagrinda, ant jo ustepa tokia mase padaryta is - tarkuoti obuoliai sumaisyti su cukrumi, cinamonu ir varke. Ant tos mases val sausainiai ir t.t. Po to ta pyraga paslegia. Liuks kaip skanu Jis toks sudreksta nuo obuoliu. Reiks ir man kada paciai pasidaryti..
QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 10 28, 12:56)
Dabar va prisiminiau, tavo receptuka perskaicius Masiania*, toki mano mociutes daroma pyraga
Sudeda lietuviskus sausainius (gaidelis ar pan.) kaip pagrinda, ant jo ustepa tokia mase padaryta is - tarkuoti obuoliai sumaisyti su cukrumi, cinamonu ir varke. Ant tos mases val sausainiai ir t.t. Po to ta pyraga paslegia. Liuks kaip skanu Jis toks sudreksta nuo obuoliu. Reiks ir man kada paciai pasidaryti..
Sudeda lietuviskus sausainius (gaidelis ar pan.) kaip pagrinda, ant jo ustepa tokia mase padaryta is - tarkuoti obuoliai sumaisyti su cukrumi, cinamonu ir varke. Ant tos mases val sausainiai ir t.t. Po to ta pyraga paslegia. Liuks kaip skanu Jis toks sudreksta nuo obuoliu. Reiks ir man kada paciai pasidaryti..
As truputi kitoki darau, bet ir tavo mociuciu pyrago uzsimaniau
Mano receptukas:
Sausainius sulauzyti, sumaisyti su minkstu sviestu, cukrum ir sutarkuotais obuoliais. Mase sudet i forma ir prispaus. Palikti per nakti kambario temperaturoj.
QUOTE(Masiania* @ 2008 10 28, 15:32)
As truputi kitoki darau, bet ir tavo mociuciu pyrago uzsimaniau
Mano receptukas:
Sausainius sulauzyti, sumaisyti su minkstu sviestu, cukrum ir sutarkuotais obuoliais. Mase sudet i forma ir prispaus. Palikti per nakti kambario temperaturoj.
Mano receptukas:
Sausainius sulauzyti, sumaisyti su minkstu sviestu, cukrum ir sutarkuotais obuoliais. Mase sudet i forma ir prispaus. Palikti per nakti kambario temperaturoj.
Skamba skaniai!
o tuos obuoliukus tu renkiesi rugscius ar saldesnius?
o sausainius labai smulkiai turbut reikia sutrupinti ar kaip tinginiui?
P.S. grazus avataras
QUOTE(Frederika @ 2008 10 28, 20:01)
Skamba skaniai!
o tuos obuoliukus tu renkiesi rugscius ar saldesnius?
o sausainius labai smulkiai turbut reikia sutrupinti ar kaip tinginiui?
P.S. grazus avataras
o tuos obuoliukus tu renkiesi rugscius ar saldesnius?
o sausainius labai smulkiai turbut reikia sutrupinti ar kaip tinginiui?
P.S. grazus avataras
Bendramintes
Obuoliukai man skaniau kai buna rugstesni, pvz, kokie antaniniai ar ananasiniai,
o sausainiukus gabaliukais kaip tinginiui