Įkraunama...
Įkraunama...

Nekepti pyragai, pyragaičiai, tortai

QUOTE(*ultraviolet* @ 2010 01 31, 20:52)
Maciau komentaruose ten raso kad apacia visos pradejo daryt su paprastu pirktiniu biskvitu ax.gif  O virsui gal mazai zalatinos buvo g.gif  jos minimum 60 reikia 4u.gif  as siaip visur dedu daugiau nei raso ax.gif

As i apacia dedu smulkintus sausainius o ne biskvita.Visada gaunasi puikiai o zelatina ir as dedu is akies ,bet daugiau negu priklauso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magira: 01 vasario 2010 - 07:57
QUOTE(ajivlis @ 2010 01 31, 17:45)
Nežinau ,kokis vaisius dėjai .Aš tai paprastai dedu mandarinų skilteles arba pjaustytus persikus.Dėl saldumo galima dėti arbatinį šaukštelį cukraus pudros į kondensuotą pieną,bus saldesnis.Aš tai perku citrininę želė ir į ištirpintą želė karštame vandenyje dar dadedu truputį citrinos sulčių,tampa daugiau saldžiarūgštis.Jei dėti ant biskvito masę ,reiktų patį biskvitą sudrėkinti pav.skiestom citrinų sultim.Beje ar žele 2 pak .dėjai tik į pusę litro vandens?Tai labai svarbu,nes jei į 1 litrą,tai gausis košė.Bandyk daryti pradžioje vieną ,be biskvito,tada pajausi skonį ir konsistenciją.Vakar vėl kaip tik dariau tą desertą,tai apibarsčiau šaldytais raud.serbentais,buvo labai skanu.Man gaunasi labai orinis ir purus,bet ,kai kurios draugės sako,kad kartais joms susisluoksniuoja ,nėra purumo.Tiesiog nežinau,man jis pavyksta padaryti per kelias min.t.y.suplakti.

Dėjau konservuotų abrikosų skilteles. O žele dėjau 2 pakelius, bet į 0,5l vandens. Nepamiršau biggrin.gif Masė gavosi puri, tik biskvitas sausokas, nes išplaukė į paviršių g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2010 01 31, 20:49)
šuduks-apačia kieta,viršus patežęs.Gaila snikerių ir kt produktų unsure.gif


Aisku pacios noredamos geriau sugadinat visa skony lotuliukas.gif Sausainius turbut pacius brangiausius ir geriausius perkat, o reikia pacius pigiausius. Paslaptis yra tame, kad pigus sausainiai yra minksti ir netrapus, todel susitinge su sviestu jie nebuna labai labai kieti. Minstas tas pagrindas niekad ir nebus, kazkoks kietumas vistiek liks. O kad virsus patezes tik per mazai zelatinos, as dedu du kupinus valgomuosius saukstus, per daug tikrai nebuna.
Trecias bandymas su tortuku buvo su zele. I varskes maze idejau is anksto susaldyta zele kubeliai, o kai susitingo pati varske dar ant virsaus apdeliojau konservuotu vaisiu ir uzpipyliau sluoksny atvesintos zeles. Rezultatas thumbup.gif Tik zele turi buti dideles koncentracijos, as vietoj 0,5l vandens ipyliau tik 0,3 ir dar saukstely zelatinos iberiau. Sustingo puikiai thumbup.gif

Idedu nuotraukas antrojo savo bandymo kur dariau su Rududu ant pagrindo ir vaisiai varskeje. Kaip matote jis tikrai netyzta, atpjautas gabalelis islaiko savo forma. O skonis wub.gif Dabar uzsimaniau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laizanika: 01 vasario 2010 - 13:59
skaniai atrodo, reiks bandyti su žele saldainiais vietoj žele
Atsakyti
dar norėjau paklaust, o kokią želatiną dedat? Mačiau pirkt OPTIMOS, bet gal ji nelabai gera?
Atsakyti
Nesigavo man jis schmoll.gif Viršų išmečiau į šiukšlinę, o iš pagrindo, pridėjus anakardžių riešutų, padariau ,,tinginį". Man labai greit varškė sušoko į gumulėlius, ją sumaišius su želatina. Kol grietinėlę išplaikiau ax.gif Gal perdaug želetinos-50g-įdėjau? Be to, oetker firmos želatina l.greit išbrinksta, ji l.smulki. Dalį dėjau tos, dalį-Optimos, kuri stamboka. O kokią jūs dedat?
Atsakyti
Gaminau torčiuką, kuriam reikia:
1l riebios grietinės
1 biskvito
~ stiklinė cukraus
~ 2 bananai
~ 4 saujos nesaldžių sausų pusryčių dribsnių
Geriausiai žinoma ragauti.
Grietinę sumaišyti su cukrumi, įdėti supjaustytus bananus, sausus pusryčius ir ta mase reikia pertepti biskvitus. Želatinos nededu, bet ko gero galima g.gif nors viskas kuo puikiausiai sustingsta per keletą valandų.
Šiandien man gavosi taip:

http://public.fotki....u/imgp4372.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eliga: 13 vasario 2010 - 15:28
Čia ne tortas, bet tinkamesnės temos neradau
Greita, skanu, primena griliažą (kas mėgsta)
Taigi -

AVIŽINIS DESERTUKAS

Švarioje keptuvėje ištirpinti sviesto, berti cukraus, pakaitinti, pilti avižinių dribsnių, nuolat maišant kaitinti, kol cukrus karamelizuosis. Išdėti į indą, kol neataušo.
Ataušusį palaužyti (jei cukraus bus mažiau - gausis birus, bet skonis nuo to nenukentės)
Mums skanu tongue.gif

Minusas - keptuvę po visko reikės pamirkyti hihihi.gif
Atsakyti
gal dar kas žinot kokių nekeptų pyragų? g.gif
Atsakyti
Superiniai receptukai. Jau senei bedariau nekepta torta, tai reiks vel pasidaryti kazka. Ideju gavau milijona lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos. Gal zinot kaip uzdeti zele sluoksni ant torto? Nes uzpiliau jau atvesusia zele ir ji isigere i pati biskvita schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupu_mama: 10 kovo 2010 - 09:46
QUOTE(Mantilė @ 2010 01 31, 21:49)
šuduks-apačia kieta,viršus patežęs.Gaila snikerių ir kt produktų unsure.gif



nesupykit, 4u.gif bet ar tinginys buna labai jau minkstas?plius i ji dedasi pieno,tai jau ir taip aisku,kad pagrindas darytas is sausainiu ir sviesto nebuus minkstas!kitas dalykas zelatinas,reik nepamirsti,kad kiekvienos firmos skirtingo stiprumo,kaip pav. 'klingai'pilstymo ir "baivos" du skirtingi dalykai,pirmosios reik bent jau dvigubai,antrosos uztenka ir parasytos recepte wink.gif
Atsakyti