Įkraunama...
Įkraunama...

Nekepti pyragai, pyragaičiai, tortai

Aš,užtikau tokį receptuką žurnale"Virtuvės paslaptys"
Sumasčiau išbandyti,jis dar stovi šaldytuve,
Taip,tai nekeptas sausainių tortas su chalva

Jam naudojau 200g.chalvos,
500ml. tirštos grietinės,
pora pakelių{po 180g}
pora pakelių šokoladinių sausainių"Selga"
turimos uogienės{6-8 šaukštų}
Aš,nuo savęs naudojau "Selga"sausainiusvienos rūšies,nes neradau tų šokoladinių.
Naudojau vyšnių džemą.
Calvą su grietine išplakiau elektriniu plaktuvu.
Ir,1-2val.laikiau šaldytuve.
Sudedame sausainius 3vnt.3vnt,aptepame chalvos mase .
Ant viršaus vėl uždėti sausainių aptepti uogiene
tada vel dėti sausainių aptepti chalva.
Paskutinįjį{šestą}sluoksnį aptepti chalva.
Šonuose peiliu paskirstyti nuvarvėjusią chalvą.
Tortą laikyti šaltai ,geriausia šaldytuve.
Prieš patiekiant viršų aptepti likusia chalva.
Galima puosti šv. braškėmis,mėtomis.
Aš,naudojau 4pokučius sausainių,nors truputį liko ,bet ępokeliu truktų.
Dar laikau šaldytuve.
Atsakyti
perskaiciau visa tema,tai taip ir nesupratau,kad butu bent vienas isejes,nesupeiktas nekeptas tortas,net nekyla rankos eksperimentuoti,nes jei jau toms,kurios daznai gamina,nesigavo,tai man tuo labiau nesigaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vetruze: 18 gegužės 2010 - 10:04
Kiek žmonių, tiek nuomonių, tiek skonių. KAIP SAKOMA, DĖL skonio nesiginčijama tongue.gif
Atsakyti
Vakar uzsimaniau kazko saldaus,tai radau internete toki paprasta pyrago recepta,neuzima daug laiko,ir man visai patiko,ir svarbiausiai nereik daug produktu mirksiukas.gif


Sudėtinės dalys:
Sausainiai, 500 gramų
Varškė, 500 gramų
Sviestas, 150 gramų
Cukrus, 1 stiklinė
Kakava, 2 šaukštai
Razinos, truputį
Pienas, truputį
Gaminimas:
Ištrinti varškę, cukrų ir tirpintą sviestą.Varškės masę padalinti į dalis. Į vieną įdėti du šaukštus kakavos, į kitą razinų ir gerai išmaišyti. Sausainius suminkštinti ir sudėti pagrindą, uždėti varškę su kakava,vėl dėti suminkštintus sausainius ir vėl varškę su razinomis, viršų aptepti šokoladu.[tik as vietoj razinu dejau desertine varske su braskem]


user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(laurilija @ 2010 08 28, 10:17)
Vakar uzsimaniau kazko saldaus,tai radau internete toki paprasta pyrago recepta,neuzima daug laiko,ir man visai patiko,ir svarbiausiai nereik daug produktu  mirksiukas.gif


Viliojanciai atrodo - tik kaip tuos sausainiaus "minkstinti"? Ir ar jie turi but kokios nors rusies, ar bet kurie tinka, nes tinginys tai lyg su "selga" skanesnis?
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2010 08 28, 10:44)
Viliojanciai atrodo - tik kaip tuos sausainiaus "minkstinti"? Ir ar jie turi but kokios nors rusies, ar bet kurie tinka, nes tinginys tai lyg su "selga" skanesnis?


As dariau su paprastais,o minkstinau su pienu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laurilija @ 2010 08 28, 10:17)
Vakar uzsimaniau kazko saldaus,tai radau internete toki paprasta pyrago recepta,neuzima daug laiko,ir man visai patiko,ir svarbiausiai nereik daug produktu  mirksiukas.gif
Sudėtinės dalys:
Sausainiai, 500 gramų
Varškė, 500 gramų
Sviestas, 150 gramų
Cukrus, 1 stiklinė
Kakava, 2 šaukštai
Razinos, truputį
Pienas, truputį
Gaminimas:
Ištrinti varškę, cukrų ir tirpintą sviestą.Varškės masę padalinti į  dalis. Į vieną įdėti du šaukštus kakavos, į kitą razinų ir gerai išmaišyti. Sausainius suminkštinti  ir sudėti pagrindą, uždėti varškę su kakava,vėl dėti suminkštintus sausainius ir vėl varškę su razinomis, viršų aptepti  šokoladu.[tik as vietoj razinu dejau desertine varske su braskem]
user posted image

user posted image


O kaip ta sokolada pasigaminti ax.gif
Atsakyti
as tai taip gaminu:

sviesta istirpinu,dedu cukraus,kakavos ir siek tiek pieno,tada pakaitinu kol pradeda tirstet mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Marijka @ 2010 03 16, 16:34)
Nekeptas mėlynių-varškės pyragas.

user posted image
user posted image
Pagrindui:
200 gr. sausainių
100 gr. sviesto

Kremui:

500 gr. varškės
500 gr. grietinės
400 gr. cukraus
200 gr. mėlynių uogų (arba atitinkamai sumažinus bendrą cukrais kiekį galima dėti uogienę)
200 gr. riebios (33-35%) grietinėlės
2 valg. su kaupu šaukštai želatinos
Procesas:

sausainius sulaužome iki trupinių, sumaišome su ištirpintų sviestu ir sutrambuojame į sudedamą formą.

Varškę suplakame su cukrumi ir grietine iki vienalytės masės.
Atskirai sumalame uogas, arba tiesios paimame uogienę.

Varškės masę padaliname į 2 dalis, viena maždaug ketvirtadaliu daugiau.
Į mažesnę masę įdedame uogas, išmaišome.

Želatiną užpilame labai nedideliu vandens kiekiu, kad išbrinktų.

Grietinėlę pašildome (ne viriname!), sudedame želatiną ir išmaišome kol ištirps.

Želatinos mišinį daliname pusiau ir dedame į abu kremus.

Sluoksniais supilame kremą į formą ant sausainių pagrindo, 2-3 valandom dedame į šaldytuvą.
user posted image

wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Atrodo labai skaniai smile.gif
Atsakyti
o tai kaip tuos sluoksnius padaryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2010 10 03, 20:13)
o tai kaip tuos sluoksnius padaryti g.gif


Cia turbut tas pat pincipas kaip zebro pyragui. Tai det i viduri formos vienos spalvos tarkim pora saukstu, tada i jos viduri pora saukstu kitos spalvos, tada i sitos viduri vel kitos spalvos ir t.t. smile.gif
Atsakyti