Įkraunama...
Įkraunama...

Galimi/negalimi vaistai

aciu Elemire smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lydute @ 2009 02 10, 10:26)
O gal kas žinote ar galima  nestuke.gif  naudoti yzopą (juozažolę)? Man šiaip gerai nuo peršalimo, kosulio... g.gif

http://www.infomed.l...s,id,d3c805d234 rašo kad negalima nėštumo metu, ko gero dėl to kad gali sukelti spazmus (tame tarpe ir gimdos).
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 02 10, 18:39)
http://www.infomed.l...s,id,d3c805d234 rašo kad negalima nėštumo metu, ko gero dėl to kad gali sukelti spazmus (tame tarpe ir gimdos).

Ačiukas labai 4u.gif nu kaip tik pagalvojau, kad šiom dienom pagėriau truputį... ir iš tiesų, paspazmavo g.gif
nu eina sau, ką gert nebežinau doh.gif liko imbieras su citrina ir medum... na, dar pienas...
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 02 10, 18:39)

Papildau - super puslapiukas, niekad nebuvau radusi... Nu bet tragedija, bent kiek žinomesnės vaistažolės, kurias turiu - daugumos negalima... išskyrus kokią melisą, kuri kosuliui nieko ir nepadarys, tik nuramins nervus smile.gif doh.gif O imbierą irgi reikia atsargiai vartoti g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lydute @ 2009 02 10, 21:45)
nu eina sau, ką gert nebežinau  doh.gif liko imbieras su citrina ir medum... na, dar pienas...

Nuo peršalimo? Mano asmenine nuomone, ko gero geriausia yra vaikiška paracetamolio dozė +Vitaminas c + arbata/skysčiai. Vistiek peršalimas yra toks daiktas, kad turi persirgti, dauguma vaistų tik simptomus apmalšina, o to paracetamolio paprastai užtenka kad visi kosuliai nenulįstų giliau. Aišku jeigu jau tas peršalimas rimtas, geriausia nueiti pas gydytoją, nes gali reikėt kad kokių kitokių antibiotikų paskirtų, pvz. jeigu koks bronchitas prikimba.

Bet čia ko gero nuo kiekvieno organizmo priklauso, aš pavyzdžiui blogiau jaučiuos po visokių tų žolinių arbatų nei po paracetamolio.
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 02 10, 23:13)
Nuo peršalimo? Mano asmenine nuomone, ko gero geriausia yra vaikiška paracetamolio dozė +Vitaminas c + arbata/skysčiai. Vistiek peršalimas yra toks daiktas, kad turi persirgti, dauguma vaistų tik simptomus apmalšina, o to paracetamolio paprastai užtenka kad visi kosuliai nenulįstų giliau. Aišku jeigu jau tas peršalimas rimtas, geriausia nueiti pas gydytoją, nes gali reikėt kad kokių kitokių antibiotikų paskirtų, pvz. jeigu koks bronchitas prikimba.

Bet čia ko gero nuo kiekvieno organizmo priklauso, aš pavyzdžiui blogiau jaučiuos po visokių tų žolinių arbatų nei po paracetamolio.

nežinau kaip čia pavadinti - ar peršalimas ar virusas peršalimo vardu, nes peršalti tai niekur neperšalau...
kalbėjau su gydytoja, tai homeopatinius naudoju ir pienukas, svogūniukas... O vat noriu papildomai arbatų pagerti, skaitau kokias galima, tai labai daug negalima. Net juokinga smile.gif
Atsakyti
Gal dar kas žinote, noriu pasitikslinti - ar nėštukėms galima kaitinti kojas karštame vandenyje? Kiek girdėjau, kad nelabai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 02 10, 23:13)

paracetomolis mazina auksta temeperatura, o jeigu jos nera ar labai maza, nera tikslo gerti ....as kaip tik po paracetamolio blogiau jauciuosi
Atsakyti
QUOTE(dimming @ 2009 02 11, 12:02)
paracetomolis mazina auksta temeperatura, o jeigu jos nera ar labai maza, nera tikslo gerti ....as kaip tik po paracetamolio blogiau jauciuosi

Vat čia ko gero ir reikia atsirinkti pagal organizmo reakciją. g.gif Aš kiek skaičiau apie peršalimus, tai praktiškai paracetamolis tik palengvina simptomus (malšina gerklės skausmą, bet jo negydo, kaip ir dauguma kitų vaistų nuo peršalimo). Man tie gerklės uždegimai labai kibdavo, tai man kas padėdavo - tik tik pajutus pirmus simptomus, paracetamolio tabletė su vitaminu C. Bet jau kai peršalimas visam gražume, tai nieko nebepadarysi, reikia išlaukt... unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(Lydute @ 2009 02 11, 11:43)
Gal dar kas žinote, noriu pasitikslinti - ar nėštukėms galima kaitinti kojas karštame vandenyje? Kiek girdėjau, kad nelabai...  g.gif

Su tom kojom tai įvairių tų nuomonių yra. Man atrodo kad geriausia ko gero kompromisas - tiesiog nepilt labai karšto vandens, tik normaliai šiltą ir nekaitint tų kojų ilgai. Kiek atsimenu tas kojų kaitininmas susijęs su žemutiniu spaudimu, tai kai tas spaudimas ir taip aukštas, ko gero reiktų vengt tokių kojų vonių, taip pat kai su venom visokios problemos ir pan.
Atsakyti
sedziu su temeperatura ir isgeriau du puodelius ciobreliu arbatos, bet ka tik viska atpyliau blush2.gif ji man ryskiai netiko, reiki eit avieciu prasivirti, sake gydytoja, kad tinka...... ax.gif
Atsakyti
Va kaip tik dėl aviečių atėjau...
Kažkaip nėštukių skyreliuose vis perspėdavo, kad avietės negerai ir pan, o štai ką perskaičiau: kad jų vengti nėštumo pradžioje o šiaip "Aviečių preparatai jau nuo senų laikų buvo vartojami nėštumo metu, norint sustiprinti gimdos raumenis". Čia iš to tinklapio info... rolleyes.gif
Atsakyti
Idomu, kaip del paracetamolio? Ka tik MB vaistinej vaistininke grieztai pareiske, kad nestukems negalima paracetamolio, nesvarbu, koks nestumo laikas bebut, o paciam vaisto lapelyje raso, kad nebent ji galima tik III trimestre ir tik gydytojui rekomendavus...
Atsakyti