aciu Elemire

QUOTE(Lydute @ 2009 02 10, 10:26)
O gal kas žinote ar galima
naudoti yzopą (juozažolę)? Man šiaip gerai nuo peršalimo, kosulio... 

http://www.infomed.l...s,id,d3c805d234 rašo kad negalima nėštumo metu, ko gero dėl to kad gali sukelti spazmus (tame tarpe ir gimdos).
QUOTE(Elemire @ 2009 02 10, 18:39)
http://www.infomed.l...s,id,d3c805d234 rašo kad negalima nėštumo metu, ko gero dėl to kad gali sukelti spazmus (tame tarpe ir gimdos).
Ačiukas labai

nu eina sau, ką gert nebežinau

QUOTE(Elemire @ 2009 02 10, 18:39)
Papildau - super puslapiukas, niekad nebuvau radusi... Nu bet tragedija, bent kiek žinomesnės vaistažolės, kurias turiu - daugumos negalima... išskyrus kokią melisą, kuri kosuliui nieko ir nepadarys, tik nuramins nervus

QUOTE(Lydute @ 2009 02 10, 21:45)
nu eina sau, ką gert nebežinau
liko imbieras su citrina ir medum... na, dar pienas...

Nuo peršalimo? Mano asmenine nuomone, ko gero geriausia yra vaikiška paracetamolio dozė +Vitaminas c + arbata/skysčiai. Vistiek peršalimas yra toks daiktas, kad turi persirgti, dauguma vaistų tik simptomus apmalšina, o to paracetamolio paprastai užtenka kad visi kosuliai nenulįstų giliau. Aišku jeigu jau tas peršalimas rimtas, geriausia nueiti pas gydytoją, nes gali reikėt kad kokių kitokių antibiotikų paskirtų, pvz. jeigu koks bronchitas prikimba.
Bet čia ko gero nuo kiekvieno organizmo priklauso, aš pavyzdžiui blogiau jaučiuos po visokių tų žolinių arbatų nei po paracetamolio.
QUOTE(Elemire @ 2009 02 10, 23:13)
Nuo peršalimo? Mano asmenine nuomone, ko gero geriausia yra vaikiška paracetamolio dozė +Vitaminas c + arbata/skysčiai. Vistiek peršalimas yra toks daiktas, kad turi persirgti, dauguma vaistų tik simptomus apmalšina, o to paracetamolio paprastai užtenka kad visi kosuliai nenulįstų giliau. Aišku jeigu jau tas peršalimas rimtas, geriausia nueiti pas gydytoją, nes gali reikėt kad kokių kitokių antibiotikų paskirtų, pvz. jeigu koks bronchitas prikimba.
Bet čia ko gero nuo kiekvieno organizmo priklauso, aš pavyzdžiui blogiau jaučiuos po visokių tų žolinių arbatų nei po paracetamolio.
nežinau kaip čia pavadinti - ar peršalimas ar virusas peršalimo vardu, nes peršalti tai niekur neperšalau...
kalbėjau su gydytoja, tai homeopatinius naudoju ir pienukas, svogūniukas... O vat noriu papildomai arbatų pagerti, skaitau kokias galima, tai labai daug negalima. Net juokinga

Gal dar kas žinote, noriu pasitikslinti - ar nėštukėms galima kaitinti kojas karštame vandenyje? Kiek girdėjau, kad nelabai...

QUOTE(Elemire @ 2009 02 10, 23:13)
paracetomolis mazina auksta temeperatura, o jeigu jos nera ar labai maza, nera tikslo gerti ....as kaip tik po paracetamolio blogiau jauciuosi
QUOTE(dimming @ 2009 02 11, 12:02)
paracetomolis mazina auksta temeperatura, o jeigu jos nera ar labai maza, nera tikslo gerti ....as kaip tik po paracetamolio blogiau jauciuosi
Vat čia ko gero ir reikia atsirinkti pagal organizmo reakciją.

Papildyta:
QUOTE(Lydute @ 2009 02 11, 11:43)
Gal dar kas žinote, noriu pasitikslinti - ar nėštukėms galima kaitinti kojas karštame vandenyje? Kiek girdėjau, kad nelabai... 

Su tom kojom tai įvairių tų nuomonių yra. Man atrodo kad geriausia ko gero kompromisas - tiesiog nepilt labai karšto vandens, tik normaliai šiltą ir nekaitint tų kojų ilgai. Kiek atsimenu tas kojų kaitininmas susijęs su žemutiniu spaudimu, tai kai tas spaudimas ir taip aukštas, ko gero reiktų vengt tokių kojų vonių, taip pat kai su venom visokios problemos ir pan.
sedziu su temeperatura ir isgeriau du puodelius ciobreliu arbatos, bet ka tik viska atpyliau
ji man ryskiai netiko, reiki eit avieciu prasivirti, sake gydytoja, kad tinka......

Va kaip tik dėl aviečių atėjau...
Kažkaip nėštukių skyreliuose vis perspėdavo, kad avietės negerai ir pan, o štai ką perskaičiau: kad jų vengti nėštumo pradžioje o šiaip "Aviečių preparatai jau nuo senų laikų buvo vartojami nėštumo metu, norint sustiprinti gimdos raumenis". Čia iš to tinklapio info...
Kažkaip nėštukių skyreliuose vis perspėdavo, kad avietės negerai ir pan, o štai ką perskaičiau: kad jų vengti nėštumo pradžioje o šiaip "Aviečių preparatai jau nuo senų laikų buvo vartojami nėštumo metu, norint sustiprinti gimdos raumenis". Čia iš to tinklapio info...

Idomu, kaip del paracetamolio? Ka tik MB vaistinej vaistininke grieztai pareiske, kad nestukems negalima paracetamolio, nesvarbu, koks nestumo laikas bebut, o paciam vaisto lapelyje raso, kad nebent ji galima tik III trimestre ir tik gydytojui rekomendavus...