Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

matyt čia reikia labiau galvot 'sąlygos nekokios, gal atlaidžiau pažiūrės' rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 01 06, 20:55)
matyt čia reikia labiau galvot 'sąlygos nekokios, gal atlaidžiau pažiūrės' rolleyes.gif

g.gif
as vis tiek bijociau, juk jei isvaziuos i gatve, ten tokios salygos, paslys, nesuvalgys masinos... o ir sunku parkuotis kai liniju normaliai nesimato, nu nzn nzn ka jie galvojo
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 01 06, 21:02)
g.gif
as vis tiek bijociau, juk jei isvaziuos i gatve, ten tokios salygos, paslys, nesuvalgys masinos... o ir sunku parkuotis kai liniju normaliai nesimato, nu nzn nzn ka jie galvojo

„Regitros" vadovai kaltinimus atmeta teigdami, kad visiems vairuotojams buvo siūloma atsisakyti egzamino ir laikyti jį kitą dieną. "Be to, reikia mokėti vairuoti bet kokiomis oro sąlygomis", - teigia „Regitros" atstovai.
Atsakyti
Aš kai mokiaus, tai visi mano važiavimai panašiu oru buvo, net pirmasis, kai įsėdau vos į kelnes nepridėjau.
O dabar jau antra diena važinėju, paneša kartais galą, bet nieko, daugmaž supratau kaip valdyt mašiną, kad stabdyt bėgiais.
Atsakyti
važiuot dar nieko, bet aš aikštelėj užpakaliu nebepastatau - pusnys ir slidu doh.gif
Atsakyti
MB nupirko masina (nors teisiu dar neturejau) ir isvaziavo. Issilaikiau teises, sesuo parveze namo ir paliko mane viena su vaikais ir masina doh.gif . Tai teko nori nenori sesti paciai uz vairo ir vaziuoti. Kai gryzo MB ir atsisedo salia, tai ir prasidejo... blink.gif Truko kantrybe nuo jo bambejimo sustojau aikstelej ir liepiau paciam vairuoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jomantukass @ 2009 01 06, 22:22)
MB nupirko masina (nors teisiu dar neturejau) ir isvaziavo. Issilaikiau teises, sesuo parveze namo ir paliko mane viena su vaikais ir masina doh.gif . Tai teko  nori nenori sesti paciai uz vairo ir vaziuoti. Kai gryzo MB ir atsisedo salia, tai ir prasidejo... blink.gif  Truko kantrybe nuo jo bambejimo sustojau aikstelej ir liepiau paciam vairuoti  unsure.gif

as buciau islaipinus ir nuvaziavus cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 01 07, 00:01)
as buciau islaipinus ir nuvaziavus cool.gif

ne taip lengva islaipinti verysad.gif abu avinai ir abu su principais. blush2.gif
Nemegstu kai salia sedi ir burbuliuoja, ka blogai darai. Jau geriau as paburbuliosiu, nors ka tik naujai ir iskepta vairuotoja cool.gif
Atsakyti
Gaila, Šypt , kad neturit antros mašinos. Neįsivaizduoju, kaip galima išmokt vairuoti, kai šalia kažkas sėdi ir aiškina, neleisdamas galvoti ir veikti taip, kaip jau tavo smegenys rodo.
Aš gavusi teises, jau kitądien moviau pati darban ir buvau tokia laiminga, kad pa-ga-liau galiu tai padaryti! rolleyes.gif MB buvo už. Bet galėjo kas nori būti prieš, manęs tikrai nebūtų sulaikę, nebent su buldozeriu schmoll.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 07 sausio 2009 - 01:19
QUOTE(šypt @ 2009 01 06, 18:47)
Sveikos
........

Nuo mašinos sudaužymo saugo kasko, t.y. jei ir sudaužysi, tai bent pinigų gausit. Na čia blogiausias variantas. Pirmus metus mašiniuką draudėm, o šiais metais jau ne. Iki šiol turėjau tik vieną labai kvailą įvyki aikštelėje ir viskas.
Neseniai klausiau savo vyro, kodėl jis man taip drąsiai iškart davė mašina, ypač kai jis taip nepasitiki žmonėmis (o aš tai visai žalia buvau). Tai sakė: matyt ne viso proto buvau, ir juokiasi, taigi kasko buvo. Žinoma ir tai, kad mašina dar viena buvo.
Papildyta:
QUOTE(DaliaS @ 2009 01 06, 18:17)
sveikos. kaip sekasi važinėti žiemos sąlygom? man streso tai per akis, vairas sau - mašina sau. jau beveik galvoju, kad reiktų prisiminti savo intruktorių ir paprašyti pamokų žiemai. arba ant mašinos pakabinti spyną iki pavasario. gal kas turit kokių protingų patarimų kaip su automatu elgtis, kai pradeda "nešioti"?

Nesu važiavusi tokiomis sąlygomis su automatu, bet pas mane galas varomas, tad mašiną irgi pamėto. Tai kol kas geriausias būdas yra manipuliavimas vairu. Svarbiausia nepasimesti ir nepanikuoti. Stengis nesustoti, ypač jei yra daug sniego, palaikyk greitį tokį, kad neužgestum ir manipuliuok vairu, kai tik išlyginsi ratus ir jie važiuos viena trajektorija, tada nemėtys, tada lėtai ir tolygiai pradėk greitėti. Jokių staigių judesių: nei vairu, nei stabdžiais, nei gazu. O dar geriau, jei galėtum kur nuošaliau pasivažinėti ir pati pajustum mašiną. Žinok vairuotojai paknkamai supratingi, jei pamato, kad tave truputį mėto, stengiasi laikytis atokiau, tad mažiau panikuoji ir gali susikoncentruoti į mašinos valdymą.
Atsakyti
QUOTE(DaliaS @ 2009 01 06, 18:17)
sveikos. kaip sekasi važinėti žiemos sąlygom? man streso tai per akis, vairas sau - mašina sau. jau beveik galvoju, kad reiktų prisiminti savo intruktorių ir paprašyti pamokų žiemai. arba ant mašinos pakabinti spyną iki pavasario. gal kas turit kokių protingų patarimų kaip su automatu elgtis, kai pradeda "nešioti"?

oi nzn net ka pasakyti, as irgi bijau vaziuoti tokiom salygom doh.gif o sendien tai isviso kosmaras kazkoks blink.gif sitaip pusto, kieme kose o virsuje sniegas..... keliai vienos koses ir dar sninga ant virsaus blink.gif

QUOTE(šypt @ 2009 01 06, 18:47)
Sveikos
Atėjau pasiguost angel_sadangel.gif Koks čia skandalas kilo, kad viena išvažiavus buvau doh.gif Dar šiandien truputį sugrybavau, tai išvis doh.gif Maždaug kol bent 50 000 km nepravažiuosiu, niekur viena nevažiuosiu, nes gi jam mašinos reikia, o aš dar sudaužysiu ir t.t. verysad.gif Jau antra diena lyg nesava vaikštau, o kai mieste "lapuočius" pamatau, tai vos į ašaras nepuolu. Visos normaliai važinėja, man čia vienai tokios nesąmonės dedasi unsure.gif

nu cia tai virsune zinok, kaip man su stabdziais buvo biggrin.gif
bet as kai tik teises isilaikiau vis sakydavo vaziuok vaziuok.... tik sako jei kas bus tai man neskambink lotuliukas.gif bet liepdavo vaziuoti. Dabar nedraudzia nevercia, bet sako gal geriau nevaziuok unsure.gif vis del to bmw galas varomas ....

QUOTE(vovere74 @ 2009 01 06, 19:38)
Siaip jau labai nevienareiksmiai jausmai...ir uz ir pries. Kaip paziuresi. Bent jau as tai tikrai nebuciau laikiusi tokiomis salygomis.

nu jau as tai nelaikyciau tikrai tokiom salygom doh.gif kosmaras kazkoks....
Atsakyti
QUOTE(Signa... @ 2009 01 07, 09:03)
Dabar nedraudzia nevercia, bet sako gal geriau nevaziuok  unsure.gif  vis del to bmw galas varomas ....

Jei gatvėje tikrai košė ir sninga, tai tikrai geriau nevažiuok. Bet jei keliai valomi, tuomet gali bandyti, ypač kai apmažės mašinų srautas. Jei turi galimybę pavažinėti po nuošalias gatves ar kokią aikštelę, tai taip ir padaryk, pajusi mašiną, jos galimybes ir ką reikia daryti. Svarbiausia jokių staigių judesių, manipuliavimas vairu ir stengtis nesustoti košėje, nes gali užklimpti. Pas mane irgi BMW, šeštadienį kai buvo pragaras Kaune tai nevažiavau ir nežinau ar būčiau važiavus, jei būtų reikėję. O sekmadienį vis tik išlindau į gatvę, nors dar nebuvo pačios geriausios sąlygos, bet mašiną tai pajutau ir dabar nebėra taip baisu važinėt, kad ir per košę.

Aš šiandien net 10 min maliausi kol išvažiavau iš kiemo doh.gif Reik truputį į kalniuką, o vakar dar gatvę pavalė, tai daugiau suspausto sniego prie įvažiavimo, vis ratai atsiremia ir nevažiuoja, neištempia galas. Vis kasiau ir kasiau sau vėžes. Tikra vargo vakarienė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 07 sausio 2009 - 09:17