Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio refliuksas

QUOTE(ADREV @ 2011 06 08, 13:25)
as irgi dariausi kaklo tomograma, tai pasake, kad nervas uzspaustas nuo skrandzio rugsciu doh.gif , bet man kazko nesitiki, kai galva pasuku i ta puse tai jauciasi lyg kazkas kakle butu, o kitoje puseje nieko nejauciu.Net nezinau ko ir tiketi dabar. g.gif

man kada echoskopiją darė, sako vena didelė,kiti seilių liauka lotuliukas.gif doh.gif kiek daktarų tiek komedijų. Dėl operavimo net nešneka.Sumokėčiau bet kiek kad tik sveika būčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barboraaa: 08 birželio 2011 - 14:55
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 06 08, 12:17)
Baime atsiranda nuo refliukso?  g.gif

nezinau nuo ko..gal isivariau baime kai skaudet pradeda tuoi prasideda slykstulys maistui,valgai kaip ne su savsi dantim doh.gif

QUOTE(Eriele @ 2011 06 08, 13:42)
as vakar kavos isgeriau, su pienu, taip bloga pasidare, sunku kvepuot, krate kaip drebule, sirdis paselusiai dauzesi... kvieciau greitaja, nuveze per 3 ligonines, visur viskas tvarkoj...  g.gif kazkokia nesamone vienzo... kur kreiptis, ka daryti, nzn, nes tokiu prepuoliu per 7 menesius buvo jau kokie 5... jausmas visiskai nekoks...  verysad.gif gal adrenalino kiekis kraujyje padideja...

gal cia tau baime sukyla,apie kazka pagalvoji ir pradeda sirdute talakuotis..
Atsakyti
QUOTE(ADREV @ 2011 06 08, 12:25)
as irgi dariausi kaklo tomograma, tai pasake, kad nervas uzspaustas nuo skrandzio rugsciu doh.gif , bet man kazko nesitiki, kai galva pasuku i ta puse tai jauciasi lyg kazkas kakle butu, o kitoje puseje nieko nejauciu.Net nezinau ko ir tiketi dabar. g.gif

Man irgi vienam kaklo sone jauciasi lyg kazkas istirge,kartais pamaudena tam sone gerklej g.gif unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, pasak gydytojų aš irgi turiu šį dalyką. Pirmą kartą man Gerl nustatė gal prieš 3-4 metus, nors tada skundžiaus tik kosėjimu naktį. Bet šeip viskas buvo gerai,tad nekreipiau dėmesio į tai, o dabar jau 2 mėn nerandu ramybės, temperatūra (37-37,2) padidėję kaklo limfmazgiai ir bjaurus "smaugimo" jausmas, net nežinau kaip paaiškinti, atrodo, kad kaklas kaip mėšlungio apimtas, toks visas įsitempęs. Iš pradžių galvojau, kad čia bus angina man, bet perėjus per kelis LOR gydytojus, visi kaipn susitarę sako, kad čoa refliuksas. Rijau žarną, tai rado dvylikapirštėje erozijų, nelabai suprantu kas tai, bet matyt nieko gero. Gydytojai išrašė Nexium, poto kitas gydytojas Nolpaza, tai savaitę gal buvo praėjęs tas "smaugimas" dabar vėl jis mane kankina, baigiu išsikraustyt iš proto, ir vis galvoju ar čia tikrai tas refliuksas ar dar man ieškot ligų, ar jums irgi taip yra, kad lyg smaugia, lyg užstrigę gerklėje, kažkas, ko neina nuryti, ir toks nemalonus jausmas, ir taip visą dieną. Ryte gal porą valandų nieko nejaučiu, apie piet prasideda tie smagumai. Dar gydytoja sakė, kad ir nuo nervų man čia, bet spėju pas juos populiaru viskuom nervus kaltinti, nors labai jau esu nervinga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bagyyra @ 2011 06 08, 17:08)
gal cia tau baime sukyla,apie kazka pagalvoji ir pradeda sirdute talakuotis..

butu nuo nervu jeigu susinervinciau, o cia ramybes bukleje dazniausiai, vat paskutini karta kavos igeriau, neapsakoma tiesiog buvo, o viska tikrina, viskas tip top ax.gif

QUOTE(moony @ 2011 06 20, 15:28)
Gydytojai išrašė Nexium, poto kitas gydytojas Nolpaza, tai savaitę gal buvo praėjęs tas "smaugimas" dabar vėl jis mane kankina, baigiu išsikraustyt iš proto, ir vis galvoju ar čia tikrai tas refliuksas ar dar man ieškot ligų, ar jums irgi taip yra, kad lyg smaugia, lyg užstrigę gerklėje, kažkas, ko neina nuryti, ir toks nemalonus jausmas, ir taip visą dieną. Ryte gal porą valandų nieko nejaučiu, apie piet prasideda tie smagumai. Dar gydytoja sakė, kad ir nuo nervų man čia, bet spėju pas juos populiaru viskuom nervus kaltinti, nors labai jau esu nervinga  doh.gif

Nexium iras geriau 1 tablete per diena, kaitaliojau su omeprazoliu 2 kartus per diena, dabar geriu tik omeprazoliu, bet kai prisivalgau stipriai, arba pavalgau ko nereikia, irgi tas guzas buna gerklej, ir ryti viska sunku, net girdisi garsiai tas rijimas. deja saule, pripazinsiu kad paumejimas tikrai gali buti del nervu, taigi savo nervu sistema reikia tvarkyti, ramuneles, melisa gerk, atsisakyk metos visai. Pabuk ant grieztos dietos, juk cia viskas vardan geresnes bukles.
gali man i AZ parasyti, pakalbesime ten, nes matau kad mum visai panasus simptomai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eriele: 20 birželio 2011 - 16:14
QUOTE(moony @ 2011 06 20, 16:28)
Sveikos, pasak gydytojų aš irgi turiu šį dalyką. Pirmą kartą man Gerl nustatė gal prieš 3-4 metus, nors tada skundžiaus tik kosėjimu naktį. Bet šeip viskas buvo gerai,tad nekreipiau dėmesio į tai,  o dabar jau 2 mėn nerandu ramybės, temperatūra (37-37,2) padidėję kaklo limfmazgiai ir bjaurus "smaugimo" jausmas, net nežinau kaip paaiškinti, atrodo, kad kaklas kaip mėšlungio apimtas, toks visas įsitempęs. Iš pradžių galvojau, kad čia bus angina man, bet perėjus per kelis LOR gydytojus, visi kaipn susitarę sako, kad čoa refliuksas. Rijau žarną, tai rado dvylikapirštėje erozijų, nelabai suprantu kas tai, bet matyt nieko gero. Gydytojai išrašė Nexium, poto kitas gydytojas Nolpaza, tai savaitę gal buvo praėjęs tas "smaugimas" dabar vėl jis mane kankina, baigiu išsikraustyt iš proto, ir vis galvoju ar čia tikrai tas refliuksas ar dar man ieškot ligų, ar jums irgi taip yra, kad lyg smaugia, lyg užstrigę gerklėje, kažkas, ko neina nuryti, ir toks nemalonus jausmas, ir taip visą dieną. Ryte gal porą valandų nieko nejaučiu, apie piet prasideda tie smagumai. Dar gydytoja sakė, kad ir nuo nervų man čia, bet spėju pas juos populiaru viskuom nervus kaltinti, nors labai jau esu nervinga  doh.gif

Tikrai gali dėl refliukso taip būti.Man truputėli kitokie simptomai, bet irgi labai varginantys ir vaistai nelabai padeda.O psihologinė būsena taip pat labai svarbi.
Man antidepresantai labai padėjo.
Atsakyti
Sakykit,ar mėta ir melisa skiriasi?Žinokit tikrai nežinau,žinau,kad mėtų mum negalima, jei melisa tinka tai mielai arbatas gerčiau smile.gif

Dėl gumulo gerklėje, geras aliejus neblogai,nors kuriam laikui.Alyvų,šaltalankio,sėmenų,visų turiu doh.gif Svarbiausia ramūs nervai,o man tai niekaip, doh.gif visur bėgte, tada prasideda wacko.gif
Atsakyti
Na, man irgi spėju nepakenktų antidepresantai, vienas gydytojas davė tokius Xanax, kiek skaičiau jie trumpo poveikio, tam kartui,kai pradeda stogas važiuoti, beja šiandien LOR pasakė, kad yra geresnių vaistų, tik reiktų pasikonsultuot su psichologu o gal psichiatru, dabar net pamiršau pas kurį. Nervai mano tai prasidėjo nuo tada, kai išvykome į užsienį, kaip ir visi, geresnio gyvenimo ieškot, ten kažkaip man viskas stresą kėlė, ir dabar gryžom pasiremontuot, bet tik tyrimus daraus jau beveik mėnesį, o nieks nieko neranda apart to refliukso, o va iškur temperatūra nieks nepasako, ir dabar va sėdžiu su 37,1 doh.gif kažkoks košmaras, dar paskaičiau, kad visi tie GERL gali rimtesnių pasekmių turėt, tai blink.gif Kaip MB sako, man reik atimt kompiuterį nes jo pagalba ligų sau ieškaus, ir dar termometrą sakė reik atimt, nes 20 kartų matuojuos temperaūrą doh.gif
P.s aš dar panaršiusi čia radau, kad labai daug ko valgyti negalima, netgi braškių sakė nelabai, o darže raudonuoja kaip tik doh.gif , ir visos metos, o aš kaip tik mėtines "kramoškes" pora dienų kramčiau, dar gydytoja sakė netgi "Vytauto" mineralis, tas, kurį dabar visi taip geria, negerai yra... ir pienas, tai ką bevalgyt? Šiendien prisipirkau trešnių, persikų, nektarinų ir arbuzo kažin ar juos galima valgyt? taip keista, kad visą gyvenimą nežiurėjau ką valgiau ir dabar beveik to kas mėgstamiusia buvo, negaliu valgyt. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moony: 20 birželio 2011 - 16:53
QUOTE(Barboraaa @ 2011 06 20, 17:46)
Sakykit,ar mėta ir melisa skiriasi?Žinokit tikrai nežinau,žinau,kad mėtų mum negalima, jei melisa tinka tai mielai arbatas gerčiau smile.gif

skiriasi: meta nuo streso, taip pat sustiprina imunine sistema, gerai burnos higienai, BET meta (ir produktai su ja, kai vartojami daznai) susilpnina sfinkteri, todel zmonems su refliuksu jo negalima. (o as savo laiku ejau is proto del metiniu saldainiu, gumu, cigarieciu ir arbatos, dabar nieko nevartoju)
o melisa tai pagrinde raminamasis, bet taip pat gerai gerti tokia arbatite del skrandzio, o jeigu gilintis, tai sarasa galima testi ir testi.
Skrandukui ramuneles irgi yra gerai 4u.gif

QUOTE(moony @ 2011 06 20, 17:48)
P.s aš dar  panaršiusi čia radau, kad labai daug ko valgyti negalima, netgi braškių sakė nelabai, o darže raudonuoja kaip tik  doh.gif , ir visos metos, o aš kaip tik mėtines "kramoškes" pora dienų kramčiau, dar gydytoja sakė netgi "Vytauto" mineralis, tas, kurį dabar visi taip geria, negerai yra... ir pienas, tai ką bevalgyt? Šiendien prisipirkau trešnių, persikų, nektarinų ir arbuzo kažin ar juos galima valgyt? taip keista, kad visą gyvenimą nežiurėjau ką valgiau ir dabar beveik to kas mėgstamiusia buvo, negaliu valgyt. doh.gif

taip, reikia gan grieztos dietos laikytis, priklauso aisku nuo situacijos. Deja svieziu darzoviu ir vaisiu reikia privengti, maistas daugiau virtas, be visokiausiu prieskoniu.
Atsakyti
Sveikos
QUOTE(Eriele @ 2011 06 20, 18:35)
o melisa tai pagrinde raminamasis, bet taip pat gerai gerti tokia arbatite del skrandzio, o jeigu gilintis, tai sarasa galima testi ir testi.

4u.gif jau nusipirkau.
Papildyta:
QUOTE(moony @ 2011 06 20, 16:48)
P.s aš dar  panaršiusi čia radau, kad labai daug ko valgyti negalima, netgi braškių sakė nelabai, o darže raudonuoja kaip tik  doh.gif , ir visos metos, o aš kaip tik mėtines "kramoškes" pora dienų kramčiau, dar gydytoja sakė netgi "Vytauto" mineralis, tas, kurį dabar visi taip geria, negerai yra... ir pienas, tai ką bevalgyt? Šiendien prisipirkau trešnių, persikų, nektarinų ir arbuzo kažin ar juos galima valgyt? taip keista, kad visą gyvenimą nežiurėjau ką valgiau ir dabar beveik to kas mėgstamiusia buvo, negaliu valgyt. doh.gif

Man kada krito svoris,(labai maistą ribojau,košę palaižau kaip katė ir atseit pavalgiau) vienas gyd.patarė,sako jei vaistus geri tai gali kirst kaip reikiant,tik neapsivalgyk,aišku kepto nereikia,ir tų kas nerekomenduojama labai,bet truputį ir uogos ir visa kita tikrai nėra blogai. mirksiukas.gif
Blogiausia,kad vakare,taip lašinių užsinoriu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barboraaa: 21 birželio 2011 - 08:31
Oj pažįstamas jausmas tie lašiniai biggrin.gif man irgi užeina, kad kokį vidurnaktį kažko mėsiško užsimanau ir einu tikrint šaldytuvą. Aišku, ankščiau valgant jokių problemų nebūdavo, dabar kažkaip reikia žiūrėt ką valgau, nors sunku taip iš karto "sėst" ant tokios dietos.
Atsakyti
QUOTE(moony @ 2011 06 21, 09:03)
Oj pažįstamas jausmas tie lašiniai biggrin.gif man irgi užeina, kad kokį vidurnaktį kažko mėsiško užsimanau ir einu tikrint šaldytuvą. Aišku, ankščiau valgant jokių problemų nebūdavo, dabar kažkaip reikia žiūrėt ką valgau, nors sunku taip iš karto "sėst" ant tokios dietos.

Labukas, aš ir turiu panašią bėdą ir abi mano panos taip pat...
tas guzas gerklėje tai tikrai nerviniu pagrindu, man tai gerą mėnesį atrodė kad lyg koks guzas lyg koks plaukas..... pageriau lexatanilio ir pagerėjo aišku rugscius vaisius pamiršt reiktu kokiom 2-3 sav. Gumos kramtymas taip pat kelia rūgšti... kai man buvo žaizda tai labai padėjo ryt ant tuščio skarndžio šaikštas degtinės ir šaukštas šaltalakio aliejaus ir tada dar koki 10 min pagulet.
sveikiausia pavalyti kokios 2-3 val iki miego....
tiesiog kaip sakau reikia su refliuksu susidraugauti ir smarkiai jo nenervuoti, jis labai supyksta nuo rūgštaus maisto , šampano ir pan....
Atsakyti