Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė 7

As tai esu kazkur skaiciusi, kad zyveline sokineja per lytis...ar kaip cia geriau issireiskus, pvz. is seneles gavo tetis, is tecio as, jei turesiu sunu, tai (beldziu i medi)...nors labai tikiuosi kad yra isimciu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*jolantab* @ 2009 03 09, 19:33)
Norėjau paklausti mamyčių, kurios serga šia liga, ar ligą paveldėjo Jūsų mažyliai?  ax.gif . Žinau, kad taip nebūtinai turi būti, bet pati auginu mažylę ir norėčiau žinoti, kokia tikimybė, kad ji turės psoriazė.

turiu 2 vaikucius..sunui 12,dukrai 3...kol kas nieko itartino nepastebejau..manau dar ir nuo gyvenimisku aplinkybiu priklauso..ar islis,jei paveldejo...paciai nezinau is kur atsirado..gimineje,bent jau artimiausioje,kaip ir nera g.gif
Atsakyti
Labu rytu smile.gif
aš čia pasiteiravimui - ar tas BETNOVATE kremas (o,1 %) tinka GALVOS odai? Nes vaistininkė pardavė ne losjoną, o kremą - kažkaip mes su ja užsišnekėjom ir jį man pasirodo ne tą pardavė :/
tai dabar galvoju - ar jis, seborėjos juolab, atveju tiktų :?
jei ne, tai gal kam reikia? galėčiau parduoti (nes, per durną galvą - pirma atidariau, o paskui ir lapuką paskaičiau :DDD )
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 10, 15:25)
turiu 2 vaikucius..sunui 12,dukrai 3...kol kas nieko itartino nepastebejau..manau dar ir nuo  gyvenimisku aplinkybiu priklauso..ar islis,jei paveldejo...paciai nezinau is kur atsirado..gimineje,bent jau artimiausioje,kaip ir nera g.gif

Aš irgi nežinau, iš kur paveldėjau - nieks giminėj neturi pso. Bet mano mažius (beveik 7) turi pso, ir, beje, jam prasidėjo kaip ir man - 6 metų verysad.gif Kažkada tokia žolininkė Šimkūnaitė yra sakiusi, kad paveldėjimas eina kažkokių genų kombinacijomis - jei kombinacija viena - turi pso, šiek tiek kita - diabetas, dar trečia - reumatas doh.gif taigi, jei seneliai/proseneliai turėjo kažką panašaus, gali būti, kad geną šiek tiek kitą gavome unsure.gif bet čia jau klausimas, kas iš šitų 3 blogiausias variantas g.gif
Ir dėl pavelgėjimo aplinkybių teisybė - vieniems, turintiems geną, gali nepasireikšt visą gyvenimą, o kitiems gal tik šuns išsigąst užtenka, ir išlenda pso.
Atsakyti
na va turim ir mes sia problema,manajam si liga atsirado pries kokius gerus 10 metu,taigi, tepam kuna "dermovate" tepalu, kiti visiskai nepadejo, galva plauna su sampunu kuris turi dervos, labai nemalonus kvapelis smile.gif kartas nuo karto nueina i soliariuma, kvarcines lempas, bet deja kaip visos zinom, si tie dalykai yra laikini sad.gif bet vat kazkaip dabar pradejau dometis Turkijos zuvytemis (Kangalo zuvytes) kurios apniamnioja pazeistas vietas, ir po geru 4 savaicio gydymo ta liga pasitraukia, ar ilgam tikrai nezinau, gal kas is Jusu bandet tokia procedura, gal ka daugiau galit papasakot, kur tokios proceduros vyksta , kokios kainytes, nes siu zuveliu "plantacijas" suradau tik Druskininkuose 2 SPA centruose (isivaizduoju kokios ten kainos sad.gif ), ir Vilniuje pagal nuoroda http://www.sinelite.lt, tai va ieskau toliau ir labai lauksiu bet kokios informacijos is Jusu, is anksto labai dekoju. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2009 03 18, 03:35)
bet vat kazkaip dabar pradejau dometis Turkijos zuvytemis (Kangalo zuvytes) kurios apniamnioja pazeistas vietas, ir po geru 4 savaicio gydymo ta liga pasitraukia, ar ilgam tikrai nezinau, gal kas is Jusu bandet tokia procedura, gal ka daugiau galit papasakot, kur tokios proceduros vyksta , kokios kainytes, nes siu zuveliu "plantacijas" suradau tik Druskininkuose 2 SPA centruose (isivaizduoju kokios ten kainos sad.gif ), ir Vilniuje pagal nuoroda http://www.sinelite.lt, tai va ieskau toliau ir labai lauksiu bet kokios informacijos is Jusu, is anksto labai dekoju.  4u.gif

Mano vyras pernai praleido 2 sav. Turkijoj su žuvytėm. Gydymas su maistu ir apgyvendinimu kainavo virš $2000. + skrydis į Turkiją. O visa gydymo esmė buvo ta, kad kiekvieną dieną tekdavo po 8 valandas mirkt baseine, kur visą tą laiką kūną "doroja" žuvys. Vyras sakė, kad neskausminga, tik kutena. Parvažiavo, atsimenu, visas toks atjaunėjęs, oda minkšta, švari, be židinėlių, bet po kokių 2 sav. visa psoriazė grįžo į savo vietas... Taip kad dalykas čia laikinas arba reikia pasiryžti visą gyvenimo būdą keisti. MB pasakojo, kad iš viso pasaulio žmonės suvažiuoja į tuos Turkijos baseinus ir jau ne po pirmą kartą. Kiekvienas turi savų receptų - vienam padeda budizmas, kitam meditacija, kitam dar kažkas...
Atsakyti
QUOTE(Merguzele @ 2009 03 18, 22:09)
Mano vyras pernai praleido 2 sav. Turkijoj su žuvytėm. Gydymas su maistu ir apgyvendinimu kainavo virš $2000. + skrydis į Turkiją. O visa gydymo esmė buvo ta, kad kiekvieną dieną tekdavo po 8 valandas mirkt baseine, kur visą tą laiką kūną "doroja" žuvys. Vyras sakė, kad neskausminga, tik kutena. Parvažiavo, atsimenu, visas toks atjaunėjęs, oda minkšta, švari, be židinėlių, bet po kokių 2 sav. visa psoriazė grįžo į savo vietas... Taip kad dalykas čia laikinas arba reikia pasiryžti visą gyvenimo būdą keisti. MB pasakojo, kad iš viso pasaulio žmonės suvažiuoja į tuos Turkijos baseinus ir jau ne po pirmą kartą. Kiekvienas turi savų receptų - vienam padeda budizmas, kitam meditacija, kitam dar kažkas...

drinks_cheers.gif radau as ta gydykla..tiesa pasakius,viena forumiete,gyvenanti Turkijoje imete nuoroda...tik vienoje vietoje ir yra ji,nes tos zuveles naturaliai kazkaip auginamos.
Atsakyti
QUOTE(Merguzele @ 2009 03 19, 00:09)

smile.gif na budizmu maniskis tikrai neuzsiims smile.gif kad as jam negaliu i galva ikalt del siek tiek sveikesnio maitinimosi, na planuojam birzeli lekti i turkija, bandysim ten to baseino paieskot, kazkaip noriu tiket kad kazkiek pades verysad.gif o tavo vyras kokius vaistus naudoja, kaip bando gydytis?
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 19, 08:40)
drinks_cheers.gif radau as ta gydykla..tiesa pasakius,viena forumiete,gyvenanti Turkijoje imete nuoroda...tik vienoje vietoje ir yra ji,nes tos zuveles naturaliai kazkaip auginamos.

gal gali placiua papsakot kur ta vieta randasi?
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2009 03 19, 00:48)
gal gali placiua papsakot kur ta vieta randasi?

MB kelionę rezervavo per čia http://www.psoriasisfishcure.com/. Kiek aš žiūrėjau, tai niekur tam psl. neradau konkretaus vietovės adreso, nes vyras paskui skaičiavo, kad tiesiogiai rezervuotis per gydyklą būtų buvę kažkiek pigiau. Kitam psl. radau, kad vietovė yra čia - KANGAL BALIKLI THERMAL is 13 km away from Kangal, 103 km from Sivas and 450 km from Ankara. Jis skrido į Stambulą, o paskui su vietinėm avialinijom dar skrido iki Sivas. Kiek pasakojo ir kiek pati mačiau nuotraukas, kad vietovė tikrai ne kurortas smile.gif Aplinkui nieko įdomaus nėra, veikt nėra ko, taip kad jam tos 2 sav. labai prailgo. O dar kadangi vandenyje daug sieros, pasigavo ausies uždegimą. Sakė vos ne kas antram pacientui ten taip gaunasi. Gydykloj mediko nėra, taip kad kvietė jam personalas taxi ir vežė į Turkijos kaimo gilumą į kažkokią polikliniką. MB liko pašiurpęs nuo aplinkos ir vietinių tradicijų, bet čia jau poster_offtopic.gif Kitas dalykas, jis džiaugėsė, kad skrido gruodžio mėn, nes vasaros laikotarpiu, anot buvusių, tai žmonių ten tiršta, baseine sėdi kūnas prie kūno, o aplik gydyklą įsikuria visas palapinių miestelis. O žiemą, sakė, buvo gal kokie 10 žmonių, nes ne sezonas.
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2009 03 19, 00:48)
vyras kokius vaistus naudoja, kaip bando gydytis?

Na ką, papasakosiu aš savo vyro gydymosi odisėją biggrin.gif .

Taigi, pradžioje buvo Dermovate tepalas. Paskui vaistinėj vis nusipirkdavo pabandymui kažką naujo. Mes gyvenam JAV, tai čia parduotuvėse tų tepalų tepalėlių bagalės. Aš jūsų ankstesniuose pokalbiuose buvau skaičiusi, kad domitės ta produkcija, norėtumėt atsisiųst, bet aš į visus tuos tepalus žiūriu, kaip i dietines piliules, Visi jie žada greitą ir pastovų rezultatą, o naudos ar poveikio bent jau mano vyrui nebuvo jokio. Taip kad siūlyčiau nesižavėti ir neleisti pinigų.

Tęsiu... Kažkokiam forume MB perskaitė apie skincap'ą. JAV jisai nepardavinėjamas, nes jo nesutiko registruoti vietinė vaistų administracijos tarnyba (FDA). Tai MB siuntėsi kelis purškiamus flokonėlius iš Ispanijos. Ir, o stebukle!, jau po kelių pasipurškimų situacija ėmė ženkliai keistis į gerą. Turiu pasakyti, kad prieš Skincap’a nebuvo pas jį labai ta pso išplitusi, kai kur ant kūno buvo dėmelės. Bet kažkaip ėmė baugint tas SC, juk ne veltui jo neregistravo. Vyras nustojo purkštis ir išnykusios dėmės grįžo su kaupu. Kai buvom grįžę porai sav. į LT, tėvų priprašytas pasidarė maisto netoleravimo testą. Aišku, nieko valgyt, ką mes prieš tai valgėm, negalima ir aš iš kart supratau, kad tas testas tebuvo pinigų išmetimas į balą. Na gal kokią savaitę ar dvi laikėmės nurodyto meniu, bet MB negali gyventi be “sasyskų”, čipsų ir kito gėrio. O jo gydytoja LT pasakė, kad vienintelis vaistas – nesinervuoti.

Po nesėkmingų bandymų keisti mitybą sekė Turkijos žuvys. Jau pasakojau, kad po poros savaičių viskas grįžo į savo vietas. Aš jau seniai siūliau savo vyrui nueiti pas kokį amerikietį dermatologą, gal jis pasiūlys kažką ko mes nežinom. MB ilgai spyriojosi, nes buvo įsitikinęs, kad pasaulyje nieko nėra, ko jis nebūtų bandęs, bet po Turkijos pagaliau ryžosi nueiti. Daktaras jam išrašė tepalą, už kurį vaistinėj sumokėjo $300. Grįžęs namo, paskaitė sudėtį ir iš ingredientų suprato, kad tai ta pati Dermovate tik Made in USA. Žodžiu, net nepabandęs, grąžino atgal ir atsiėmė pinigus. Po sav. MB vėl nuvažiavo pas tą patį mediką ir šis pasiūlė užpildyt paraišką dalyvauti pso vaistų tyrime, kurį vykdo farmacijos kompanija Abbott Labs. Jei juos sudomintų mano vyro atvejis, jie pilnai dengtų vaistus ir gydymo eigą iki kol vaistai bus pripažinti JAV vaistų admin. tarnybos. Taigi parsivežė vyras storiausią pluoštą dokumentų iš gydytojo, perskaitėm viską, išanalizavom, jokių baisių pašalinių veiksnių neįžvelgėm ir nusprendėm pabandyti. Esant tokiai būklei, tikrai nebuvo ko prarast.

Apie tyrimą. Taigi, MB buvo leista dalyvauti tų naujų vaistų (ABT-874) studijoj. Pradėjo jis 2008 vasarį, taigi jau virš metų. Kartą į mėn jam tenka vykti pas tą patį gydytoja ir šis jam į ranką leidžia dozę. Taip pat seka kraujo spaudimą, daro kraujo tyrimus. Pradėjo nuo didesnės dozės, paskui sumažino per pusę. Nuo kito mėn. vyras turės leistis pats. Rezultatas? Šiuo metu pas MB ant kūno psoriazės nei žymės. Išnyko pleiskanos, susitvarkė nagai, žodžiu, kaip nebuvę. Na, ant šlaunų yra likę randai, nes šlaunys buvo labiausiai paveiktos, bet įdegus saulėj tų randų nesimato. Tai va, toks yra fizinis poveikis. Bet labiausiai aš džiaugiuosi psichologiniais pokyčiais. Aš jums negaliu apsakyti ant kiek pagerėjo mūsų tarpusavio santykiai ir bendro gyvenimo kokybė. Nenoriu plėstis, bet tikrai niekada nebuvom tokie laimingi kaip dabar. Kažkokių šalutinių poveikių nei gydytojas, nei vyras nepastebėjo. Aišku, negali neigt, kad jie neišlįs ateityje, bet norim būt optimistai. Vienintelis dalykas, kas dabar baugina, kad kai vaistus pripažint FDA, už juos reiks mokėt patiems. O kaina yra žvėriška. Panašūs vaistai jau yra rinkoje (Humira) ir jų kaina apie $20000 metam. Kiek kainuos šitie – nežinia. Skaičiau forume gandus, kad kaina gali siekti ir $40000 metam, nes yra labai veiksmingi. Kad sveikatos draudimas dengtų tokią sumą - nerealu. Kaip juos paprastam žmogui įpirkti, neįsivaizduoju... Na, o kol kas džiaugiamės, kad MB gali gauti juos už dyką. Kiek dar ilgai truks iki vaistų pripažinimo irgi neaišku. Tyrimai paprastai trunka pora metų. Mes kažkada su MB planavom, kad tūstantmečio proga grįšim gyvent į LT, bet dabar, kol gauna vaistus, gyvensim čia, o paskui turbūt reiks keltis į tą šalį, kur šie vaistai bus įkandamiausi… biggrin.gif
Atleiskit, kad tiek daug prirašiau, bet tikiuosi, kad gal kažkam buvo naudinga ir įdomu 4u.gif .
O apie Abbot tyrimą galit pasiskaityt čia http://www.medicalne...icles/69923.php
Atsakyti

O apie Abbot tyrimą galit pasiskaityt čia http://www.medicalne...icles/69923.php
[/quote]
labai aciu uz informacija, tikrai idomi tavo vyro gydymosi istorija, gaila kad musu salele yra ganetinai atsilikusi tokiuose reikaluose ir nelabai turim is ko rinktis sad.gif
tiesa pasakius mane dar vienas klausimelis kamuoja, gal galesi ka papasakot, nes matau, kad tikrai daugiau turi informacijos wink.gif taigi, as irgi cia forumuose skaitinejau, kad yra nemaza dalis vyru, serganciu sia liga, yra nevaisingi? is kitos puses maniskis paveldejo is savo tevo, turiu pazystamu, kur zmona ir vyras serga sia liga ir jau antra leliuka planuoja, kiek cia yra tiesos velnias zino, bet kai paskaitai forumuose kokios pasekmes ir padariniai gali buti tai plaukai pasisiausia verysad.gif
Atsakyti

labai aciu uz informacija, tikrai idomi tavo vyro gydymosi istorija, gaila kad musu salele yra ganetinai atsilikusi tokiuose reikaluose ir nelabai turim is ko rinktis sad.gif
tiesa pasakius mane dar vienas klausimelis kamuoja, gal galesi ka papasakot, nes matau, kad tikrai daugiau turi informacijos wink.gif taigi, as irgi cia forumuose skaitinejau, kad yra nemaza dalis vyru, serganciu sia liga, yra nevaisingi? is kitos puses maniskis paveldejo is savo tevo, turiu pazystamu, kur zmona ir vyras serga sia liga ir jau antra leliuka planuoja, kiek cia yra tiesos velnias zino, bet kai paskaitai forumuose kokios pasekmes ir padariniai gali buti tai plaukai pasisiausia verysad.gif
[/quote]

g.gif Žinokit pirmą kartą girdžiu tokią informaciją
Atsakyti