Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje

QUOTE(AkvileZ @ 2011 12 21, 01:09)
Galima vien tik kruopas virti, tik puodas turi būt nepilnas.
O dėl užvirimo vandens, tai prarandat bereikalingą laiką. Pilkit verdantį vandenį iš arbatinio, sudėkit visus produktus ir virkit. Uždarytame puode karštas vanduo užvirs žaibiškai.
Dar noriu pasidalinti viena mintimi-keli užsienio kulinarai yra pasakę, kad šaknines daržoves (bulvės, morkos, burokai ir t.t.) virimui reikia dėti į šaltą vandenį, kad palaipsniui virtų. Taip išsaugoma geras skonis ir reikalingos medžiagos.


Darau ir taip kaip pasakėte, bet vandens sriubai reikia daugiau nei telpa į arbatinį. Be to kol vanduo užverda, pasiruošiu visus produktus. Kai užverda, dar paragauju ar nieko netrūksta 4u.gif

QUOTE(Neringiux @ 2011 12 21, 04:37)
Gal pasidalinsit kaip gaminat padaza? Nors cia kaip ir ne i tema blush2.gif


Pakepus mėsą į tą pačią keptuvę (tiesiai po mėsos iškepimo) pilu truputėlį vyno (vyno spalva priklauso nuo mėsos rūšies) gerai nugramdau dugną. Vištienos bulijono arba vandens. Dedu prieskonius, kartais pilu grietinėlės, ar tomatų padažo, žiūrint kokį patiekalą darau. Galiausiai dadedu arba truputį miltų arba truputį krakmolo.
Miltus arba krakmolą prieš dedant išmaišau mažame šalto vandens kiekyje.
Verdant greitpuodyje miltus arba krakmolą dadedu jau po patiekalo išvirimo, kai atidarau dangtį įdedu krakmolą arba miltus ir išjungiu kai tik sutirštėja iki reikiamos konsistencijos.
Troškinant karbonadus toks receptas deja netinka, nes iškepus karbonadus toje pačioje keptuvėje jau nebelabai tinka daryti padažą, nes lieka visokių pridegusiu džiuvėsėlių. Bet pakepus nemiltuotą ar nedžiuvėsiuotą mėsytę visados taip darau padažiukus.
Karbonadžiukus troškinau jau gatavame lenkiškame padažiuke, kurį tereikėjo sumaišyti su vandeniu. Turiu tokių extra atvejams, kai arba laiko nėra žaisti, arba neįmanoma.
Labai skanu žuvį kepti su panašaus tipo padažiuku. Pvz imu lašišą. Paprieksuoniuoju žuvies prieskoniais. kepu keptuvėje iš abiejų pusių gan trumpai. Tada pilu truputį vyno. Kain nugaruoja, pilu grietinėlę, apibarstau čiobreliais, cinamonu (priduoda labai pikantišką skonį), druska, pipirais ir abrikosų syrupu. Padažo turi likti visai nedaug, kad neplaukiotų žuvis keptuvėje smile.gif Visas troškinimas vyksta ant labai mažos ugnies ir su uždengtu dangčiu. Žuvytė gaunasi sultinga ir minkšta. Šitas receptas tikrai ne į temą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2010 10 12, 00:13)
Vadinamąją "tušonkę" aš verdu taip: sudedu gabalais pjaustytą mėsą (pvz., kiaulės kumpį), pridedu pjaustytų morkų, svogūniuko, prieskonių. Viską verdu ~1 val. Išvirusi mėsa tiesiog byra pailgais gabaliukais. Tuomet viską dar su bulvių trintuve patrinu ir į stiklainiukus ar indelius. Keletą porcijų įmetu į šaldiklį - labai patogu staigiam vartojimui su bulvėm, grikiais, makaronais. Kitus laikau šaldytuve.

Ir jokių stiklainių į greitpuodį dėti tikrai nereikia, ne iš stiklainių verdam, o mėsos lotuliukas.gif



noriu padaryti versienos "tusonke" blush2.gif
o kiek vandens pilti? reik ten nugarinti ar dar ka daryti? nesuprantu doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
geitpuodi turiu jau daug metu, bet perskaicius si foruma buvau nustebinta tokiu atradimu bigsmile.gif , ar teisingai supratau, kad siame puode galima apkepinti alejuje svoguna, morka, mesa, o po to patroskinti? ar nesugadinsiu dugno, ar nebus po kazkurio laiko kad negalesiu atidraskyt produktu g.gif
Papildyta:
dar radau receptu, bet lenku kalba, su visagaliu Google galima isversti 4u.gif

ir dar noriu uzklausti, gal kas turite Greitpuodi TEFAL P41007, kokie atsilepimai butu apie ji?
user posted image
parasiau temoje apie greitpuodzius tai niekas neatsake ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Packa: 14 vasario 2012 - 21:32
As kepinu pastoviai ir morkas, ir svogunus, kartais ir pacia mesa apkepinu.

Mano seiyna tinginiu balandelius pamege: paruosiu farsa kaip balandeliams, tada sloksniuoju kotletukus, morkas, kopustus, vel kotletukus ir t.t. Uzpilu padazo, ant groteliu sudedu bulves, 15min. uzstatau ir valgom skaniausius pietus smile.gif

Arba silkine kose: pakepinu smulkiai pjaustyta sonine, svoguniuka, morkytes, supilu 5grudu kose, uzpilu sultiniu, pipiriuku, lauro lapas. Uztarkuoju 4 bulves ir viska gerai permaisau, uzstatau 20min ir skanaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2012 02 14, 21:05)
Sveikos 4u.gif
geitpuodi turiu jau daug metu, bet perskaicius si foruma buvau nustebinta tokiu atradimu bigsmile.gif , ar teisingai supratau, kad siame puode galima apkepinti alejuje svoguna, morka, mesa, o po to patroskinti? ar nesugadinsiu dugno, ar nebus po kazkurio laiko kad negalesiu atidraskyt produktu g.gif
Papildyta:
dar radau receptu, bet lenku kalba, su visagaliu Google galima isversti 4u.gif

ir dar noriu uzklausti, gal kas turite Greitpuodi TEFAL P41007, kokie atsilepimai butu apie ji?
user posted image
parasiau temoje apie greitpuodzius tai niekas neatsake ax.gif

o kur tokiais prekiauja?
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 02 15, 00:04)
o kur tokiais prekiauja?

Pvz. cia
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2012 02 15, 09:24)

na vargu uz tokia kaina ar kas perka, todel ir pakomentuot sunku. betkuriuo atveju jei garantija duoda tai jei ka grazini ar pakeiti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 02 15, 11:17)
na vargu uz tokia kaina ar kas perka, todel ir pakomentuot sunku. betkuriuo atveju jei garantija duoda tai jei ka grazini ar pakeiti  mirksiukas.gif

Jau uzsakiau, pirmadieni turi pristatyti bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti
vau, si tema man atradimas bigsmile.gif
mastau apie greitpuodi kur dabar Maximose akcija prasideda, Thomas puodams, gal kas naudojat? domintu atsiliepimai
Atsakyti
ir dar toks klausimas, ant kiek greiciau greitpuodyje pasigamina maistas g.gif na pvz jautine troskinu paprastam puose apie 2,5 val kol suminksteja, o per kiek isitroskintu greitpuody?
aciu kas nepatingesit pakomentuot
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 02 16, 14:06)
ir dar toks klausimas, ant kiek greiciau greitpuodyje pasigamina maistas  g.gif  na pvz jautine troskinu paprastam puose apie 2,5 val kol suminksteja, o per kiek isitroskintu greitpuody?
aciu kas nepatingesit pakomentuot

Greitpuodyje viskas isverda per mazdaug trecdali to laiko, kuri uztruktu puode.
Atsakyti
Matuke, as jautiena verdu 13 min, gaunasi minkstutele.
Atsakyti