Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje

QUOTE(Skija @ 2011 10 03, 13:19)
Labai aciu uz patarima smile.gif
Na,tikrai,taip issigandau,kad dabar i puoda tik is toli ziuriu  schmoll.gif  O kaip daryti gaminant zemame slegyje,pvz.: darzoves,irgi laukti??? Apskritai,kokiame slegyje gaminti mesa su darzovemis,nebesigaudau  g.gif Bukit gerutes,rasykit,kas ka zinot

Priprasit prie puodo ir nebijosit smile.gif Aš darau paprastai, jei reikia mėsa virti tarkim valandą, tai aš verdu 45-50 min ir išjungus karšį palieku pastovėti 10-15 min. Per tą laiką ir išvirs iki galo ir tie garai nuslūgs. Pas mane dar tarybinis puodas, tai garai nusileižia dviem būdais, tai švilpuko pakreipimas į šoną (išeina iš lėto ir gražiai) ir švilpuko nuėmimas, tai purškia skystį jei per anksti nuimtas.
Jūsų problema bus išspręsta jei ilgiau plauksit arba išmoksit išlėto garus nuleidinėti jei skubat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ania12 @ 2011 10 03, 14:44)
as viska darau ant 2 padalos.tik laikas skirtingas buna... ax.gif skaiciuoju laika mazdaug taip :jei paprastam puode virti 1 val ,tai greitpuody 3x maziau reikia virti,tai apie20 min...


Aš ir darau taip pat, tik pridėsiu, kad po virimo iš kart neatidarinėju, truputį palaukiu ax.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz patarimus 4u.gif Reikes po truputi pratintis prie savo stebuklingo puodelio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Skija @ 2011 10 03, 12:04)
Sveikos merginos.Perskaiciau visa tema nuo-iki ir dabar paaiskinkit jus man durnai  g.gif  Nusipirkau as greitpuodi "Tescoma" firmos (http://www.tescoma.es/ne/katalog/xpoloz.php?skupina0=3&skupina=2&skupina2=3&polozka=701704) pries kelias dienas (dabar akcija maximoj puodams 40 proc.).Labai senai apie toki puoda svajojau.Pagal instrukcija maista jame galima gaminti aukstame slegyje (pvz.: mesa) ir zemame (darzoves). Nusipirkau jaucio liezuvi,idejau i savo issvajotaji puoda,pridejau prieskoniu,ipyliau vandens,kad apsemtu ir viriau 45 min. ant 2 padalos,taip suprantu aukstame slegyje (viskas,kaip parasyta instrukcijoj). Nukeliau nuo ugnies,palaukiau kokias 5 min. ir pasukau slegio reguliatoriu (toks svilpukas,per kuri ir garai verdant eina) i garu isleidimo padeti.Tai kaip jau dave tie garai per visa virtuve ,jei butu kazkas buves dar virtuveje,butu nuplike baisiai  blink.gif ,pradejo skystis verztis ir per sonus,visa virtuve buvo aptaskyta,grindys,spinteles,na,kazkas baisaus  blink.gif . Labai issigandau,nors liezuvis ir skanus buvo  g.gif  Ka as ne taip dariau,gal galite pagelbeti,dabar bijau as to savo puodo


jeigu reikia staigiai greitpuodi atidaryti, reikia tiesiog ji nukelti ir pakisti po tekancia salto vandienio srove ir truputi palaikyti. tokiu budu garai greitai puodo viduje kondensuojasi (fizika) ir dangti lengva atsukti be jokiu taskymu ir svilpimu.

o siaip as jo niekada nekubu atidaryti greitai. ir virimo laikas pas mane gaunai zenkliai trumpesnis, keista g.gif , kad mesai reikia 45 min. man pakanka zenkliai maziau. tokiu budu sutaupau ir laika ir dujas. jame pakankamai suidaro auksta temperatura. ir maista "baigia" gamintis.

tarkim, i puoda sudedu kauliukus, ar bet kokia kita mesyte sultiniui. pasiruosiu darzoves sultiniui. vanduo uzverda, nugraibai putas, sudedu prieskoniu ir darzoves. uzsuku dangti. uztrunku kokias 5-10 min. zodziu veiksmas vyksta kol gaminu pusrycius seimai (sutepu sumustinius, uzplikau kava ir arbata). tuomet pavirus 10-15 min, priklausmai nuo to kokia mesa vistiena, kiauliena ar zveriena. dujas isjungiu. bet puoda palieka uzsuktu dangciu. kol isvezioju vaikus i mokyklas ir darzelius, grizus jau galiu lengvai atsukti dangti ir gaminti maista. dirbanciom gal nelabai tiktu, nes paliktas sultinio turinys visai dienai uzsuktame puode, man nelabia patinka, nors aisku valgomas ir niekas dar nenumire smile.gif
sekmes gaminant 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2009 01 15, 13:10)
va kaip tik šiandien tokį marmalą ir viriau, nes 11 tik namo grįžom, o apie 12 val maniškis mažius jau pietaut įpratęs.
Tai į greitpuodį sumečiau kubeliais bulves, morkas, mėsytę, įdėjau prieskonių, įpyliau verdančio vandens, kad greičiau užvirtų, uždariau greitpuodį ir viriau iki 12. Tai virė kažkur apie 40 min. Po to palaikiau išjungtą dar 15 min ir atsidariau valgyt. Buvo tikrai skanu.

Bet per 40 minučių labai perverda g.gif
Kelis kartus vyriau: vištienos šlaunelės, be kaulų ir odos, nepjaustytos, bulvytės, mortkytės, kelios puselės saldžių kukurūzų burbuolės ir viskas užpilta su kažkiek, bet nedaug vandens/padažo. Pirmą kartą vyriau 12 minučių nes dėjau kukurūzus, o antrą vyriau 10 minučių be kukurūzų. Abu kartus leidau garams natūraliai pasišalinti. Viskas išsitroškino idealiai. Tai kas būt likę po 40 minučių virimo ir natūralaus garo išleidimo ?
Per 20 minučių išverda sriuba su didelėm, raudonom, bet per naktį mirkytom pupelėm 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2011 12 14, 08:42)
Bet per 40 minučių labai perverda  g.gif
Kelis kartus vyriau: vištienos šlaunelės, be kaulų ir odos, nepjaustytis, bulvytės, mortkytės, kelios puselės saldžių kukurūzų burbuolės ir viskas užpilta su kažkiek, bet nedaug vandens/padažo. Pirmą kartą vyriau 12 minučių nes dėjau kukurūzus, o antrą vyriau 10 minučių be kukurūzų. Abu kartus leidau garams natūraliai pasišalinti. Viskas išsitroškino idealiai. Tai kas būt likę po 40 minučių virimo ir natūralaus garo išleidimo ?
Per 20 minučių išverda sriuba su didelėm, raudonom, bet per naktį mirkytom pupelėm    4u.gif

Speju, kad vitaminu nelieka lotuliukas.gif Mano anyta irgi ilgai verda, nesuprantu kam tip ilgai virti jei isverda per dvigubai trumpesni laika.
As troskini verdu 15 min, poto isjungiu ir laukiu kol puodas praves pats. Mesyte buna minkstutele thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2011 12 14, 03:49)
Speju, kad vitaminu nelieka lotuliukas.gif Mano anyta irgi ilgai verda, nesuprantu kam tip ilgai virti jei isverda per dvigubai trumpesni laika.
As troskini verdu 15 min, poto isjungiu ir laukiu kol puodas praves pats. Mesyte buna minkstutele thumbup.gif

Tame ir esmė, kuo trumpiau virti, visas to puodo privalumas 4u.gif Aš dar neišmokau išgarinti daržovių taip, kad spalva graži liktų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2009 04 21, 09:22)
isvardijot kad gaminat kotletus kartu su darzovemis ir troskinius, sriubas, prasom recepteliu, nors pora  4u.gif

Nors ir ne aš vardinau, bet parašysiu labai vykusį receptą, sugalvojau pati, išbandžiau 2 kartus 4u.gif

reikia:
Bulviių, supjusčiau kiekvieną bulvę į keturias dalis
Vištienos kulšys, didžiosios dalys, be kaulų ir be odos.
Morkos, pjaustytos griežiniais
Svogūnai, pjaustyti griežinėliais nestambiais
Prieskoniu
CINAMONO

Padažui:
Vanduo
Grietinele
Prieskoniai
Cinamono
Miltai
Lašas kečiupo
Viską sumaišyti dubenėlyje su kiaušinių plakimo mentele. vanduo turi būti šaltas, kad miltai gerai išsimaišytų.
Maišant visados ragauju ir dadedu ko trūksta pagal skonį.

Mėsytė pagardinama prieskoniais (česnako milteliai, druska, pipiras, kmynų milteliai, džiovinti čiobreliai)
Mėsytė dedama kepti pačiame puode ant trupučio alyvų aliejaus. Pakepama iš visų pusių. Kepama tik kol paruduos abi pusės, bet neiškepama iki galo. Kepant labai palengva pabarstau cinamonu. Be cinamono nesigaus ypatingas skonis.
Apkepinta mėsa išimama ir atidedama į šoną.
Tada ten pat pakepinu morkas ir svogūną katu. irgi atidedu į šoną.

Tada į puodą, kur kepė mėsytė ir morkos pilu pusę stiklinės balto vyno, nugramdau viską nuo dugno. Kai vynas užverda, sudedu morkas, mėsą ir bulves į puodą, užpilu padažo mišiniu , bet neapsemiu, realiai nedaug to padažo turi gautis, nes nenoriu "sriubos". Kai padažas pradeda virti, dar paragauju ar ko netrūksta ir uždarau dangtį. Kai puodas pasiekia reikiamą spaudimą, nuo to momento verdu 10 minučių. Leidžiu garams išeiti savaime.

Cinamonas būtinas. Jis priduoda nerealų skonį. Tik nepilkite kaip ant blynų, kokių, nes padauginus jaučiu negerai būtų, bet kai jaučiasi lengvas cinamono skonis, kažkas nerealaus. Mb vis nesuprantą ko aš ten pridedu ir vis prašo pakartoti bigsmile.gif
Atsakyti
...sveikutės 4u.gif Šiandien gaminau greitpuodyje tokią košę-

supyliau išbrankintas perlines kruopas, įtarkavau 4 bulves, įpyšliau vandenuko ir užstačiau 20 minučių virti. Po to , kaip jau "leido" atidaryti - supyliau svieste pakepintus svogūnus ir morkas. Laaabai skaniai gavosi thumbup.gif Kas mėgsta "palesti" kruopų - liuks patiekalas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir labai greitas.
Atsakyti
Ar galima virti vien perlines kruopas ? Neputos perdaug ?

Šiandien viriau sriubą. Kol užvirė puodas su vandeniu, nuskutau ir supjausčiau bulves su morkom, susipjausčiau krapus, petražolę. Užvirus sumečiau viską, pridėjau prieskonių, porą vištienos šlaunelių ir uždariau. Nuo to momento kai puodas pasiekė reikiamą spaudimą, paviriau 6 minutes.
Sriuba gatava per maždaug 20 minučių nuo pradžios iki pabaigos. Dar atskirai išviriau makaronų. Palikau kietai virtus, sudėjau į gatavą sriubą. Beje, makaronai virė igliau nei sriuba 4u.gif

Antram patiekalui dariau vištienos karbonadus su tokiom pupelėm. Soriukas, bet nežinau jų lietuviško pavadinimo. Pirmą kartą pavyko jas paruošti taip, kad neprarastų gražios, žalios spalvos. O jau skonis wub.gif Mano mažoji sakė, kad jai skanu labai ir atrodo, kad valgo french fries lotuliukas.gif
Kaip gaminau:
Iškepiau tradiciškus, labai plonus krūtinėlės karbonadžiukus keptuvėje. Sumečiau į greitpuodį. Apliejau padažu, bet labai nedaug padažo, kad tik vos vos apsemtu dugną puodo. Ant viršaus uždėjau garinimui skirtą pintinėlę, į ją sudėjau pupeles. Uždariau dangtį ir viriau lygiai tris minutes nuo to momento, kai pudas pasiekė pilną spaudimą. Rezultatai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2011 12 21, 03:57)
Ar galima virti vien perlines kruopas ? Neputos perdaug ?

Šiandien viriau sriubą. Kol užvirė puodas su vandeniu, nuskutau ir supjausčiau bulves su morkom, susipjausčiau krapus, petražolę. Užvirus sumečiau viską, pridėjau prieskonių, porą vištienos šlaunelių ir uždariau. Nuo to momento kai puodas pasiekė reikiamą spaudimą, paviriau 6 minutes.
Sriuba gatava per maždaug 20 minučių nuo pradžios iki pabaigos. Dar atskirai išviriau makaronų. Palikau kietai virtus, sudėjau į gatavą sriubą. Beje, makaronai virė igliau nei sriuba  4u.gif

Antram patiekalui dariau vištienos karbonadus su tokiom pupelėm. Soriukas, bet nežinau jų lietuviško pavadinimo. Pirmą kartą pavyko jas paruošti taip, kad neprarastų gražios, žalios spalvos. O jau skonis  wub.gif  Mano mažoji sakė, kad jai skanu labai ir atrodo, kad valgo french fries  lotuliukas.gif
Kaip gaminau:
Iškepiau tradiciškus, labai plonus krūtinėlės karbonadžiukus keptuvėje. Sumečiau į greitpuodį. Apliejau padažu, bet labai nedaug padažo, kad tik vos vos apsemtu dugną puodo. Ant viršaus uždėjau garinimui skirtą pintinėlę, į ją sudėjau pupeles. Uždariau dangtį ir viriau lygiai tris minutes nuo to momento, kai pudas pasiekė pilną spaudimą. Rezultatai  thumbup.gif

Galima vien tik kruopas virti, tik puodas turi būt nepilnas.
O dėl užvirimo vandens, tai prarandat bereikalingą laiką. Pilkit verdantį vandenį iš arbatinio, sudėkit visus produktus ir virkit. Uždarytame puode karštas vanduo užvirs žaibiškai.
Dar noriu pasidalinti viena mintimi-keli užsienio kulinarai yra pasakę, kad šaknines daržoves (bulvės, morkos, burokai ir t.t.) virimui reikia dėti į šaltą vandenį, kad palaipsniui virtų. Taip išsaugoma geras skonis ir reikalingos medžiagos.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2011 12 21, 03:57)
Kaip gaminau:
Iškepiau tradiciškus, labai plonus krūtinėlės karbonadžiukus keptuvėje. Sumečiau į greitpuodį. Apliejau padažu, bet labai nedaug padažo, kad tik vos vos apsemtu dugną puodo. Ant viršaus uždėjau garinimui skirtą pintinėlę, į ją sudėjau pupeles. Uždariau dangtį ir viriau lygiai tris minutes nuo to momento, kai pudas pasiekė pilną spaudimą. Rezultatai  thumbup.gif

Gal pasidalinsit kaip gaminat padaza? Nors cia kaip ir ne i tema blush2.gif
Atsakyti