QUOTE(Lu Lu @ 2009 04 21, 09:22)
isvardijot kad gaminat kotletus kartu su darzovemis ir troskinius, sriubas, prasom recepteliu, nors pora
Nors ir ne aš vardinau, bet parašysiu labai vykusį receptą, sugalvojau pati, išbandžiau 2 kartus
reikia:
Bulviių, supjusčiau kiekvieną bulvę į keturias dalis
Vištienos kulšys, didžiosios dalys, be kaulų ir be odos.
Morkos, pjaustytos griežiniais
Svogūnai, pjaustyti griežinėliais nestambiais
Prieskoniu
CINAMONO
Padažui:
Vanduo
Grietinele
Prieskoniai
Cinamono
Miltai
Lašas kečiupo
Viską sumaišyti dubenėlyje su kiaušinių plakimo mentele. vanduo turi būti šaltas, kad miltai gerai išsimaišytų.
Maišant visados ragauju ir dadedu ko trūksta pagal skonį.
Mėsytė pagardinama prieskoniais (česnako milteliai, druska, pipiras, kmynų milteliai, džiovinti čiobreliai)
Mėsytė dedama kepti pačiame puode ant trupučio alyvų aliejaus. Pakepama iš visų pusių. Kepama tik kol paruduos abi pusės, bet neiškepama iki galo. Kepant labai palengva pabarstau cinamonu. Be cinamono nesigaus ypatingas skonis.
Apkepinta mėsa išimama ir atidedama į šoną.
Tada ten pat pakepinu morkas ir svogūną katu. irgi atidedu į šoną.
Tada į puodą, kur kepė mėsytė ir morkos pilu pusę stiklinės balto vyno, nugramdau viską nuo dugno. Kai vynas užverda, sudedu morkas, mėsą ir bulves į puodą, užpilu padažo mišiniu , bet neapsemiu, realiai nedaug to padažo turi gautis, nes nenoriu "sriubos". Kai padažas pradeda virti, dar paragauju ar ko netrūksta ir uždarau dangtį. Kai puodas pasiekia reikiamą spaudimą, nuo to momento verdu 10 minučių. Leidžiu garams išeiti savaime.
Cinamonas būtinas. Jis priduoda nerealų skonį. Tik nepilkite kaip ant blynų, kokių, nes padauginus jaučiu negerai būtų, bet kai jaučiasi lengvas cinamono skonis, kažkas nerealaus. Mb vis nesuprantą ko aš ten pridedu ir vis prašo pakartoti