QUOTE(AkvileZ @ 2011 12 21, 01:09)
Galima vien tik kruopas virti, tik puodas turi būt nepilnas.
O dėl užvirimo vandens, tai prarandat bereikalingą laiką. Pilkit verdantį vandenį iš arbatinio, sudėkit visus produktus ir virkit. Uždarytame puode karštas vanduo užvirs žaibiškai.
Dar noriu pasidalinti viena mintimi-keli užsienio kulinarai yra pasakę, kad šaknines daržoves (bulvės, morkos, burokai ir t.t.) virimui reikia dėti į šaltą vandenį, kad palaipsniui virtų. Taip išsaugoma geras skonis ir reikalingos medžiagos.
O dėl užvirimo vandens, tai prarandat bereikalingą laiką. Pilkit verdantį vandenį iš arbatinio, sudėkit visus produktus ir virkit. Uždarytame puode karštas vanduo užvirs žaibiškai.
Dar noriu pasidalinti viena mintimi-keli užsienio kulinarai yra pasakę, kad šaknines daržoves (bulvės, morkos, burokai ir t.t.) virimui reikia dėti į šaltą vandenį, kad palaipsniui virtų. Taip išsaugoma geras skonis ir reikalingos medžiagos.
Darau ir taip kaip pasakėte, bet vandens sriubai reikia daugiau nei telpa į arbatinį. Be to kol vanduo užverda, pasiruošiu visus produktus. Kai užverda, dar paragauju ar nieko netrūksta

QUOTE(Neringiux @ 2011 12 21, 04:37)
Pakepus mėsą į tą pačią keptuvę (tiesiai po mėsos iškepimo) pilu truputėlį vyno (vyno spalva priklauso nuo mėsos rūšies) gerai nugramdau dugną. Vištienos bulijono arba vandens. Dedu prieskonius, kartais pilu grietinėlės, ar tomatų padažo, žiūrint kokį patiekalą darau. Galiausiai dadedu arba truputį miltų arba truputį krakmolo.
Miltus arba krakmolą prieš dedant išmaišau mažame šalto vandens kiekyje.
Verdant greitpuodyje miltus arba krakmolą dadedu jau po patiekalo išvirimo, kai atidarau dangtį įdedu krakmolą arba miltus ir išjungiu kai tik sutirštėja iki reikiamos konsistencijos.
Troškinant karbonadus toks receptas deja netinka, nes iškepus karbonadus toje pačioje keptuvėje jau nebelabai tinka daryti padažą, nes lieka visokių pridegusiu džiuvėsėlių. Bet pakepus nemiltuotą ar nedžiuvėsiuotą mėsytę visados taip darau padažiukus.
Karbonadžiukus troškinau jau gatavame lenkiškame padažiuke, kurį tereikėjo sumaišyti su vandeniu. Turiu tokių extra atvejams, kai arba laiko nėra žaisti, arba neįmanoma.
Labai skanu žuvį kepti su panašaus tipo padažiuku. Pvz imu lašišą. Paprieksuoniuoju žuvies prieskoniais. kepu keptuvėje iš abiejų pusių gan trumpai. Tada pilu truputį vyno. Kain nugaruoja, pilu grietinėlę, apibarstau čiobreliais, cinamonu (priduoda labai pikantišką skonį), druska, pipirais ir abrikosų syrupu. Padažo turi likti visai nedaug, kad neplaukiotų žuvis keptuvėje

