Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje

QUOTE(mamukas71 @ 2013 11 13, 12:19)
O mėsos konservai verdami viduje stiklainiuose?Ar tik išvirus sudedama į stiklainius? g.gif

Galima ir taip ir taip.
Atsakyti
QUOTE(Medlieva @ 2013 11 11, 13:18)
Troškiniai, kruopų košės, sriuba. Šaltiena, mėsa, plovas, guliašas išvis pasakiškas wub.gif .Dar uogienės ir kompotas. Mėsos konservai stiklainiukuose lengvai ir patogiai smile.gif .

Gal galima būtų plačiau apie mėsos konservus greitpuodyje?
Atsakyti
Tai stiklainius užsukti ir sudėjus į greitpuodį virti?
O kiek maždaug virti (nuo užvirimo) vištienos konservus?
Nu kažkaip man baisu su tais stiklainiais, būtų labai gerai, jei kas pasidalintų patirtimi g.gif
Atsakyti
Jau radau ankstesnę žinutę smile.gif

QUOTE(AkvileZ @ 2010 12 08, 13:22)
Aš darau šį gėrį  smile.gif Į stiklainius dedu gabaliukais mėsą sluoksniuodama su druska (jokio vandens), pipirais ir lauro lapelio gabalėliais. Kai prigrūdu mėsos (gerai paspausdama) tada į greitpuodį tiesiu rankšluostėlį, dedu stiklainiukus, pridengiu dangteliais, pilu vandenį į puodą maždaug iki pusė stiklainių, gal kiek mažiau ir užsuku greitpuodį. Kai susikaupia garai, tai nuo tada kokia 30 min paverdu ant mažos liepsnos, tada išjungiu palaukiu pora min ir karštus užsuku. Į 4 puslitrinukus sugrūdu apie 3 kg mėsos jei gerai pamenu. Prisidarau daug ir nešu į rūsį. Šaldytuve laikyti nereikia, nes vandens nėra, mėsa želatinoje sustingus, tai negenda.

P.S. verdu su stiklainiais tam, kad būtų mėsa savo sultyse, o ne mėsa su vandeniu  mirksiukas.gif aišku ir tai nėra blogai, bet man skaniau be vandens  smile.gif


Tikiuosi nesupyks žinutės autorė smile.gif
Bandysiu savaitgalį daryti essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamukas71: 13 lapkričio 2013 - 14:56
QUOTE(zivile.simona @ 2013 11 13, 13:59)
Gal galima būtų plačiau apie mėsos konservus greitpuodyje?


Tai AkvileZ receptas, aprašytas 12 šios temos psl 4u.gif . Aš darau labai panašiai tik man asmeniškai kai dedama prieš tai apkepta mėsytė yra skaniau smile.gif

Papildyta:
QUOTE(mamukas71 @ 2013 11 13, 14:34)
Tai stiklainius užsukti ir sudėjus į greitpuodį virti?



Visiškai neužsukti, tik pridengti, o užsukti ištraukus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mamukas71 @ 2013 11 13, 14:34)

Nu kažkaip man baisu su tais stiklainiais, būtų labai gerai, jei kas pasidalintų patirtimi g.gif


Tikrai nieko baisaus 4u.gif , nėra buvę jokių pokštų biggrin.gif . Na, nebent su druska nenutaikau. Man asmeniškai skaniau iš liesesnės mėsos, iš paukštienos skanu. Prieskonių ypatingų nededu tik pipirai, lauro lapas, česnakas jų nepamažinu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medlieva: 13 lapkričio 2013 - 18:49
Vieną kartą pabandžiau greitpuodyje virti tokį paruoštą konservą su užsuktais dangteliais. Kuo puikiausiai viskas gavosi. Niekas nenušovė, nesprogo. Nereikėjo karštų stiklainių užsukinėti smile.gif

Vištienos konservus man labiau patinka troškinti puode ir tada išpilstyti. Nes virdama pilu vandens, kad būtų drebučiuose. Vištiena gana sausa mėsa, tai su tais drebučiais man labai skanu.
O darau paprastai, supjaustau mėsą su odelėm ir kaulais, beriu druskos pipirų, dedu kvapniųjų pipirų žirnelių, lauro lapų (kartais palieku pasimarinuoti ir vėliau troškinu), pilu vandens, kad beveik semtų ir troškinu kokia 20 min nuo užvirimo, palaukiu kol nukrenta slėgis. Išdedu mėsą į stiklainius, užpilu sultiniu, užsuku.
Atsakyti
Gaminau siandiena raugintus kopustus su mesyte.Gavosi super, tik kita kart kopustelius praplausiu,nes truputuka rugstoka,nors siaip rauginti kopustai nebuvo l.rugstus..
Atsakyti
QUOTE(rasabakiene @ 2013 11 12, 11:56)
Mergaites sakykit, kiek Jus laiko verdate greitpuodyje balandelius ir guliasa?


Guliasas (puodas 3ltr) nuo 10 iki 15 min, nuo maksimalaus slegio sukilimo. Leidziu slegiui savaime nukrist ir tik tuomet atidarau dangti. Niekada neziurejau kiek tai uzima laiko, bet "procesas" jame vis dar vyksta kol jis atvesta.
Balandeliai (6,5ltr puodas) 20-25min. Ir toliau viskas vyksta taip pat smile.gif
Atsakyti
Sveikutės,

šiandien išsiviriau vištienos konservus greitpuodyje - gavosi super super thumbup.gif , jokių avarijų nebuvo.
Kai pradėjo šnypšti - viriau 40 min, poto išjungiau palaukiau kol nukris slėgis ir karštus užsukau biggrin.gif
Man tai toks atradimas - labai patiko. Dar bandysiu su žuvimi tokius konservus daryti.Galvoju ar užteks 40min, kad kaulai suminkštėtų? g.gif
Žodžiu - ačiū mergaitės už patarimus 4u.gif

Dar reikės pasiskaityti ( gal kur temukėje anksčiau aptarta buvo) kaip verdamos košės rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamukas71: 16 lapkričio 2013 - 08:49
Skaniai issitroskino vistienos skrandukai su morkom,svogunais ir dziovintais grybais.Skrandukai minkstuciai.
Atsakyti
smile.gif Šypsenėlė (:+2013 11 18, 11:14-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2013 11 18, 11:14)
Skaniai issitroskino vistienos skrandukai su morkom,svogunais ir dziovintais grybais.Skrandukai minkstuciai.



Kiek laiko virėte?

Žuvį bandžiau taip - mažos žuvytės ( vietinio tvenkinuko)kur niekas valgyti nenori dėl kaulų gausybės, sloksniavau su morkom, pyliau tomato skiesto su vandeniu + dar aliejaus ir viską viriau 1 val.
Kaulai buvo minkštutėliai, žuvis nuostabi essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamukas71: 18 lapkričio 2013 - 13:45
QUOTE(mamukas71 @ 2013 11 18, 13:42)
Žuvį bandžiau taip - mažos žuvytės ( vietinio tvenkinuko)kur niekas valgyti nenori dėl kaulų gausybės, sloksniavau su morkom, pyliau tomato skiesto su vandeniu + dar aliejaus ir viską viriau 1 val.
Kaulai buvo minkštutėliai, žuvis nuostabi essen.gif

man po valandos kiauliena ir jautiena subyra rolleyes.gif o tai iš tos žuvies liko kasnors? jaučiu morkos tai į košę virto ar ne? mastau.gif
Atsakyti