Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje

QUOTE(veiducka @ 2014 01 05, 22:59)
as 40 min ilgiau neverdu,

Tada aš jau nieko nesuprantu, kodėl man neišvirė g.gif
Palyginus ilgai viriau, nes mėsa rūkyta ir truputį padžiūvusi, bet vis tiek per tiek laiko turėjo išvirti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Daina @ 2014 01 06, 16:18)
... kodėl man neišvirė  g.gif 
...nes mėsa rūkyta ir truputį padžiūvusi,....

Klausimas ir čia pat atsakymas mirksiukas.gif
Atsakyti
Naudoju Inoxriv 9l greitpuodį. Ar normalu, kad slėgiui pilnai pakilus, pagrindinio vožtuvo pagrinde (ties ta vieta, kur vožtuvas jungiasi su dangčiu) "spjaudosi" vendens pursliukai. Nedaug, bet purškia. Pats vožtuvas veikia gerai. Ar tas "pasispjaudymas" normalu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2014 01 16, 13:25)
Naudoju Inoxriv 9l greitpuodį. Ar normalu, kad slėgiui pilnai pakilus, pagrindinio vožtuvo pagrinde (ties ta vieta, kur vožtuvas jungiasi su dangčiu) "spjaudosi" vendens pursliukai. Nedaug, bet purškia. Pats vožtuvas veikia gerai. Ar tas "pasispjaudymas" normalu? g.gif

pas mane irgi spjaudosi ax.gif juk eina garas, iš jo ir gaunasi tie lašiukai, bet aišku ten nepribėga vandens, tik paskui matosi pritaškyta ir išdžiuve nuo karščio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MeSsS @ 2014 01 16, 14:15)
pas mane irgi spjaudosi  ax.gif juk eina garas, iš jo ir gaunasi tie lašiukai, bet aišku ten nepribėga vandens, tik paskui matosi pritaškyta ir išdžiuve nuo karščio  ax.gif

Vanduo tikrai nebėga upeliais, tik nedideli pursliukai. Jau norėjau nešti dangtį parduotuvėn, maniau, kad vožtuvas nesandarus rolleyes.gif
Atsakyti
Rusiškame tinklapyje radau receptų, kaip gaminti įvairias pieniškas kruopų košes greitpuodyje. Pagrindinis principas visoms košėms tas, kad kruopos su pienu/vandeniu sudedamos į nedidelį puodą su dangčiu ir jis įstatomas į greitpuodį ant sietelio. Į dugną įpilama apie stiklinę vandens. Greitpuodis uždaromas ir verdama 10 - 15 minučių. Košė, matyt, iššunta kaip garo vonelėje. Bet tokiam virimo principui jau reikalingas ir didesnis greitpuodis. Gal pabandyti? g.gif

http://receptyotkuli...skorovarke.html
Atsakyti
Greitpuodyje virti kalakutienos kaklai be galo skanus,isverda per 1,5 val(paprastame verda 4val.).Mesa tiesiog krenta nuo kaulo.Labai skanu troskinti,su darzovem,arba daryti idarus lietiniams,zemaiciu blynams,virtu bulviu plokstainiams.Guliasas is kaklu virtos mesos labai skanus su kuskusu ir zaliomis zolemis.Likes buljonas kita diena pasidaro drebutinis.
Atsakyti
QUOTE(dadavaja @ 2014 01 25, 20:40)
Greitpuodyje virti kalakutienos kaklai be galo skanus,isverda per 1,5 val(paprastame verda 4val.).Mesa tiesiog krenta nuo kaulo.Labai skanu troskinti,su darzovem,arba daryti idarus lietiniams,zemaiciu blynams,virtu bulviu plokstainiams.Guliasas is kaklu virtos mesos labai skanus su kuskusu ir zaliomis zolemis.Likes buljonas kita diena pasidaro drebutinis.

Aš kalakutienos kaklus ir paprastame puode verdu iki pusantros valandos...
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2014 01 16, 13:25)
Naudoju Inoxriv 9l greitpuodį. Ar normalu, kad slėgiui pilnai pakilus, pagrindinio vožtuvo pagrinde (ties ta vieta, kur vožtuvas jungiasi su dangčiu) "spjaudosi" vendens pursliukai. Nedaug, bet purškia. Pats vožtuvas veikia gerai. Ar tas "pasispjaudymas" normalu? g.gif


paprastai purksti/snypsti pradeda tuomet, kai susidaro perteklinis slegis paciame puode. tokiais atvejais, kai tik pradeda purksti, reiktu sumazinti kaitinimo temperatura, priklausomai nuo vyrykles tipo.

QUOTE(kackac @ 2014 01 16, 18:41)
Rusiškame tinklapyje radau receptų, kaip gaminti įvairias pieniškas kruopų košes greitpuodyje. Pagrindinis principas visoms košėms tas, kad kruopos su pienu/vandeniu sudedamos į nedidelį puodą su dangčiu ir jis įstatomas į greitpuodį ant sietelio. Į dugną įpilama apie stiklinę vandens. Greitpuodis uždaromas ir verdama 10 - 15 minučių. Košė, matyt, iššunta kaip garo vonelėje. Bet tokiam virimo principui jau reikalingas ir didesnis greitpuodis. Gal pabandyti? g.gif

http://receptyotkuli...skorovarke.html


labai aciu, reikes pabandyti. panasiu principu greitpuodyje gaminau troskintas garuose darzoves ir mesa vaiku tyrelems. tik i puoda istatydavau paaukstinima, o ant jo metalini sieteli i kuri sudedavau maisto produktus. vandens pildavau tiek, kad nesiektu sietelio.

QUOTE(dadavaja @ 2014 01 25, 20:40)
Greitpuodyje virti kalakutienos kaklai be galo skanus,isverda per 1,5 val(paprastame verda 4val.).Mesa tiesiog krenta nuo kaulo.Labai skanu troskinti,su darzovem,arba daryti idarus lietiniams,zemaiciu blynams,virtu bulviu plokstainiams.Guliasas is kaklu virtos mesos labai skanus su kuskusu ir zaliomis zolemis.Likes buljonas kita diena pasidaro drebutinis.


butu labai idomi suzinoti, kaip jus ta laika nustatete mirksiukas.gif ar cia laikas nuo idejimo kakleliu i puoda iki isemimo, ar tik virimo (nuo maksimalaus garo slegio puode susidarymo iki lipesnos isjungimo?)

antruoju variantu net zvierienos mesa, kuri gana "kietesne" uz bet koki namini pauksti, mano greitpuodyje isverda ir issitroskina per zenkliai trumpesni laika g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 27 sausio 2014 - 09:18
as manau kad tiem kalakutu kakliukam tikrai tiek daug laiko nereikia... per tiek laiko visos kremzles istist turetu, nes as kai zuvies koncervus verdu man net dideli zuvies kaulai, stuburkauliai suverda taip kad ju nesijaucia valgant per tiek laiko
Atsakyti
QUOTE(dadavaja @ 2014 01 25, 20:40)
Greitpuodyje virti kalakutienos kaklai be galo skanus,isverda per 1,5 val(paprastame verda 4val.).Mesa tiesiog krenta nuo kaulo.Labai skanu troskinti,su darzovem,arba daryti idarus lietiniams,zemaiciu blynams,virtu bulviu plokstainiams.Guliasas is kaklu virtos mesos labai skanus su kuskusu ir zaliomis zolemis.Likes buljonas kita diena pasidaro drebutinis.

man uztenka 40 min, ir tai jau mesa krenta nuo kaulo. Jai virciau 1,5 val tai ir kaulus jau galima butu valgyt biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Ka jus tiek laiko troskinat? Man jautiena per 16-18 minuciu (nuo pypsiuko pakilimo iki duju uzsukimo) krenta nuo kaulu g.gif
Atsakyti