QUOTE(kackac @ 2014 01 16, 13:25)
Naudoju Inoxriv 9l greitpuodį. Ar normalu, kad slėgiui pilnai pakilus, pagrindinio vožtuvo pagrinde (ties ta vieta, kur vožtuvas jungiasi su dangčiu) "spjaudosi" vendens pursliukai. Nedaug, bet purškia. Pats vožtuvas veikia gerai. Ar tas "pasispjaudymas" normalu?
paprastai purksti/snypsti pradeda tuomet, kai susidaro perteklinis slegis paciame puode. tokiais atvejais, kai tik pradeda purksti, reiktu sumazinti kaitinimo temperatura, priklausomai nuo vyrykles tipo.
QUOTE(kackac @ 2014 01 16, 18:41)
Rusiškame tinklapyje radau receptų, kaip gaminti įvairias pieniškas kruopų košes greitpuodyje. Pagrindinis principas visoms košėms tas, kad kruopos su pienu/vandeniu sudedamos į nedidelį puodą su dangčiu ir jis įstatomas į greitpuodį ant sietelio. Į dugną įpilama apie stiklinę vandens. Greitpuodis uždaromas ir verdama 10 - 15 minučių. Košė, matyt, iššunta kaip garo vonelėje. Bet tokiam virimo principui jau reikalingas ir didesnis greitpuodis. Gal pabandyti?
http://receptyotkuli...skorovarke.html
labai aciu, reikes pabandyti. panasiu principu greitpuodyje gaminau troskintas garuose darzoves ir mesa vaiku tyrelems. tik i puoda istatydavau paaukstinima, o ant jo metalini sieteli i kuri sudedavau maisto produktus. vandens pildavau tiek, kad nesiektu sietelio.
QUOTE(dadavaja @ 2014 01 25, 20:40)
Greitpuodyje virti kalakutienos kaklai be galo skanus,isverda per 1,5 val(paprastame verda 4val.).Mesa tiesiog krenta nuo kaulo.Labai skanu troskinti,su darzovem,arba daryti idarus lietiniams,zemaiciu blynams,virtu bulviu plokstainiams.Guliasas is kaklu virtos mesos labai skanus su kuskusu ir zaliomis zolemis.Likes buljonas kita diena pasidaro drebutinis.
butu labai idomi suzinoti, kaip jus ta laika nustatete

ar cia laikas nuo idejimo kakleliu i puoda iki isemimo, ar tik virimo (nuo maksimalaus garo slegio puode susidarymo iki lipesnos isjungimo?)
antruoju variantu net zvierienos mesa, kuri gana "kietesne" uz bet koki namini pauksti, mano greitpuodyje isverda ir issitroskina per zenkliai trumpesni laika