Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

QUOTE(ssiimmaa @ 2009 01 19, 16:16)
labai sveikinam ir su svente, ir kad taip pigiai prasisukot smile.gif  4u.gif
prasyciau dabar skambinti mamai ir klausti receptuko  thumbup.gif

Domina ir mane, nes namie raugintų kopūstų statinaitė essen.gif
Atsakyti
Šiandien pusryčiai - aš su vaiku - sumuštiniai, vyras - dešrelės, pietūs - kiaulienos kepsniukai troškinti orkaitėje su bulvytėmis ir likęs vienas pomidoras vaikui, o mums rauginti agurkėliai, vaikas pavakariams - varškytė, sausi pusryčiai, vakarienei - virti kiaušinukai su majonezu, žirneliai.

Rytojui virsiu raugintų kopūstų sriubą ir jaučiu bus makaronai su faršu g.gif
Atsakyti
KARSTAS VIRTAS BULVES SUMALTI, IDETI DRUSKOS, SUDAUZYTI SU KOKIU NORS KOCELU AR PANASIU DAIKTU, BUTELIO DUGNU, KOL MASĖ PALIKS KAIP PLASTELINAS. TADA DAR ĮDĖTI TRUPUTI MILTŲ KAD NELIPTU PRIE RANKU. RAUGINTUS KOPUSTUS PATUSINTI IR FORMUOTI IS BULVIU MASES I VIDU DREDANT KOPUSTUS TOKIUS KAIP PYRAGELIUS, ZEMAICIU BLYNU DYDZIO. APKEPINTI KEPTUVEJE smile.gif SIAIP IDARA GALIT BET KOKI SDETI, SIANDIEN VALGIAU SU VARSKE IR AGUONOMIS, LABAI SKANU, SU MESA IRGI SKANU TURETU BUTI. PABANDYSIU ĮMESTI FOTO VELIAU. SKANAUS
Atsakyti
Mes siandien kugeli kepam vakarienei, pietus - nuo savaitgalio likuciai: ryziai + namie gaminta pomidoru kose + vistiena.
Atsakyti
šiandien netikėtai (nes planavau kitaip) sumušiau kelis karbonadus ir neįtikėtinai daug padariau žemaitiškų, net nesitikėjau tiek, dar sriubytės agurkinės tai vėl jaučiu porą dienų praktiškai gamint nereikės smile.gif
Atsakyti
Šiandien žadėjau daryti guliašą, bet taip išėjo, kad susimaliau mėsą ir iškepiau faršo kepsniukų vyrui, o sau kepenėlių kotletus.kepenėles netikėtai nusipirkau labai pigiau, užsukom grietinės nusipirkti, o aišku kaip visada nepraėjau pro šalį pamačiusi kepenėles, jos man labai patinka, o bvyras negali net kvapo jų užuosti, tai kadangi jis darbe aš išsikepiau. taigi sakau jeeetau kaip noriu kepenėlių savo merginai, o pardavėja išgirdo irsako tai pirkis, padarysiu tau dar 30% nuolaid1, tai uz 600g, beveik 700g sumokėjau 2lt wink.gif ryt nereikės gaminti nieko, na tik šaltibarščius žadu padaryti smile.gif
KEPENĖLIŲ FOTO
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 01 19, 22:38)
kepenėlių kotletus.kepenėles

O kaip darai kepenėlių kotletus? Aš iš kepenėlių darau tik taip: pakepu su svogūnais, vėliau grietinė ir miltai.
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2009 01 19, 23:03)
O kaip darai kepenėlių kotletus? Aš iš kepenėlių darau tik taip: pakepu su svogūnais, vėliau grietinė ir miltai.

parašiau ten prie foto aprašymą kaip darau
Atsakyti
Kaip skanu kepeneliu kotletai essen.gif

pas mus si vakar: virti varsketukai su grietine drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
vakar viriau vištienos kauliukus,liko nukaulinus kumpelius,tai išėjo ir sriuba ir antras patiekalas viename,labai sotu thumbup.gif
O šiandien jau prisiviriau bulvių su lupynom,virsiu cepelinus su varške ax.gif
Kepenėlių kotletus aš darau pagal kažkuriosm mamytės iš forumo receptą,labai jai dėkinga,nes pradėjo juos valgyt ir mano šeima pagaliau biggrin.gif
Sumalu kepenėles,įmušu kiaušinį,manų pridedu,tada pakepinu ant sviesto svogūna su morka ir sudedu į masė,pritarkuoju bulvių(per burokinę),tada paprieskoniuoju ir kepu. Darau iš akies viską,bet panašiai 0,5 kg kepenėlių imu vieną morką ir svogūna,dvi bulves,porą šaukštų manų kruopų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2009 01 19, 17:38)
Gal galima smulkiau, ką ten su tom kojom reikia daryti ir kas gaunasi per valgis?  ax.gif

O gi visai paprastai - kojytes gerai nuplaunu, perskeliu pusiau isilgai(per nagiuku viduri)-taip greiciau isverda, kraunu i puoda, druskytes pipiriuku, cesnakiuko, lauro lapu, dar svoguno ipjaustau ir paverdu kokias 1.5 valandos. Orientuotis reikia i tai, kad kai pradeda narstytis kauliukai pakelus is puodo koja, tada jau isvire. Jei vanduo nuverda - dapilu. O zirniu kose verdu taip: neskaldytus zitnius is vakaro pamerkiu siltame vandenyje, kad isbrinktu, i puoda ipilu vandens arba sultinio nuo kojyciu ir verdu, kada isvire - ragauju. Tada paspirginu lasiniuku arba sonines karsto dukymo, svoguniuka, supilu i isvirusius zirnius ir puoda padedu siltai, kad zirniai sugertu visus riebaliukus, sultinuka ir dar pabrinktu blush2.gif va taip vat mirksiukas.gif
Nors kiauliu kojos vadinasi kaip ir subproduktas, bet musu seimynoj jos delikatesas thumbup.gif Siaip kojas pirkdavom, kai virdavom saltiena, na bet kadangi saltiena nelabai kas valgo pas mus, dazniausiai tik as su karstom bulvem ir krienais, tai kojas valgom taip. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitulka: 20 sausio 2009 - 08:32
QUOTE(deimapov @ 2009 01 20, 00:06)
parašiau ten prie foto aprašymą kaip darau

nerodo aprasymo bent jau man. bet niekis, receptukas yra prie receptu su nuotraukomis ax.gif uzmaciau nes ir man labai patiko ax.gif
siandien ziuriu netiketumu diena biggrin.gif tai ir as netiketai vakar nebeviriau barsciu, nes gavosi daug irtinuku, kuriu ir pusryciams liko, tai sriubyte virsiu siandien. smile.gif man kai vaikiukas darzelyje rami galva buna, svarbiausia pataisyti ko vakarienei, kad butu kai gris po darzelio. o vyras nedirba siandien, ka nores ta gales pasimt is saldytuvo smile.gif
Dar norejau paklausti del to zemaiciu blyniuku su raugintais kopustais - o uos kepti paprastai ar apvolioti kur tais pries tai?
Papildyta:
QUOTE(deimapov @ 2009 01 19, 19:58)
SUDAUZYTI SU KOKIU NORS KOCELU AR PANASIU DAIKTU, BUTELIO DUGNU, KOL MASĖ PALIKS KAIP PLASTELINAS.

dar kart pasiskaiciau oi negaliu lotuliukas.gif pakele nuotaika visai dienai lotuliukas.gif

atsiprasau uz savo berastsiskuma, kas antra knopkute klaviaturoj stringa, kartais mano pasisakymuose gali trukti kokios raideles... blush2.gif ax.gif
Atsakyti