Įkraunama...
Įkraunama...

Graikija: įspūdžiai, kainos ir t. t.

QUOTE(turlaurita @ 2012 08 24, 09:38)
O omenyje turėjau, jog Paralia Katerini yra maždaug 70 km nuo Salonikų  smile.gif

Supratau...kažkaip čia man žodžiai susiliejo blush2.gif mirksiukas.gif ...jei kas domins, klauskite, tikrai rasiu laiko atsakyti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 24 rugpjūčio 2012 - 09:32
Esame skride i Graikija pries kokius 4metus.Organizatorius buvo Novaturas,kazkaip ir kainos buvo daug patrauklesnes nei dabar thumbup.gif Gyvenome viesbuty viskas iskaiciuota,bet nera ka lyginti su Turkijos all inclusive.Siaip ispudziu irgi nemazai parsivezeme.
Atsakyti
Na, mes jau neseniai po kelionės į Paralia Katerini. Keliavome savarankiškai į Salonikus, iš jų - į Katerini, iš ten - į Paralia Katerini kurortą (netoli Olimpo kalnų). Papuolėme į streikus, bet vietą pasiekėme ir iš jos išvykome sėkmingai.
Gaila, kad ten jau sezono pabaiga verysad.gif Vos gavome kelionę į Meteorų vienuolynus ir gidą-vairuotoją dienai į Olimpo kalnus bei nuostabų Old Panteleimonas miestelį. Pamatyti tikrai yra ką, tik truputį nuvylė aplinka: šiukšlynai, apleisti pastatai ir benamiai šunys bei katės (kai kurie kaip iš siaubo filmų). Na, bet visokia patirtis yra gerai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(turlaurita @ 2012 10 27, 13:04)
Na, mes jau neseniai po kelionės į Paralia Katerini. ...

Sveiki sugrįžę smile.gif 4u.gif Paralia Katerini miestelyje ir mums tie "šuniukai" biggrin.gif laikas nuo laiko po kojomis pasipainiodavo, tačiau kačių kažkaip neužmačiau g.gif ...gal žinodamos kaip aš jų nemėgstu pasislėpė biggrin.gif Mūsų šeimos įspūdžiai iš šio miestelio tikrai buvo puikūs, tad į tas šiukšles per daug dėmesio ir nekreipėme rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(turlaurita @ 2012 10 27, 13:04)
Pamatyti tikrai yra ką, tik truputį nuvylė aplinka: šiukšlynai, apleisti pastatai ir benamiai šunys bei katės (kai kurie kaip iš siaubo filmų). Na, bet visokia patirtis yra gerai  ax.gif

Gaila, kad liko tokia patirtis. Prieš vykadama ir aš skaičiau/domėjausi apie Graikiją ir nuolat užkliūdavo tas pats: kad Grikijoje labai daug šiukšlių ir valkataujančių gyvūnų.
Po kelionės vyras labai gerai pasakė: jų nedaugiau nei Lietuvoje. Oi kiek mūsų šalyje to savartyno galima surasti, kai labai norisi ir kai net nesitiki verysad.gif
Tarkime, net Atėnuose nemačiau valktaujančių šunų, nes ne jų ieškojau. Nemeluoju, visa Graikija man labai švari šalis susirodė. Aišku jeigu būčiau vykusi ieškoti šiukšlių ir benamių gyvūnų - garantuotai būčiau suradusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(oddity @ 2012 10 27, 17:53)
Aišku jeigu būčiau vykusi ieškoti šiukšlių ir benamių gyvūnų - garantuotai būčiau suradusi biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Vaizdai tokie, kad visa kita visai nesvarbu biggrin.gif
Yra ten ir kačių, ir šunų - šeria juos ten, tarp kitko biggrin.gif
O dėl šiukšlių tai jau skaityt nesmagu - lyg tai pas mus tai tiesiog švaruolių šalis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2012 10 29, 10:46)

Yra ten ir kačių, ir šunų - šeria juos ten, tarp kitko  biggrin.gif

Ne tik seria.. Gaudo, skiepija, sterilizuoja, uzdeda antkakli su vardu ir paleidzia. Sakyciau saunuoliai graikai, kad rupinasi smile.gif
Atsakyti
nebuciau graikijoj buvus tai galvociau kas ten per siukslynai ir valkataujanciu gynunu salis doh.gif Nuostabi salis su savo istorija, puikiu klimatu labai skaniu maistu,siltais zmonemis,, nuostabiais vaizdais, leto gyvenimo ritmu, naturalu ten juk zmones ten gyvena ir siukslina kaip ir visur kitur,..deja, pasaka ten wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pasauliosaule: 30 spalio 2012 - 11:17
Na, ir diskusijos užvirė thumbup.gif Nors tema pagyvėjo kiek smile.gif
Džiaugiuosi, kad kiti nėra matę Graikijoje šiukšlių ir valkataujančių šunų ax.gif Aš išsakiau savo asmeninį patyrimą smile.gif Nors tai nebuvo tik mano vienos pastebėjimas - visi turistai kelionės metu gido graiko klausinėjo to paties ir jis tik gūžčiodamas pečiais pripažino, jog problema, deja, egzistuojanti... Už tai aš jį tik gerbiu smile.gif
O ši patirtis tikrai leido pastebėti Meteorų vienuolynų, Olimpo kalnų ir kitų miestelių grožį, tik man labai skaudėjo širdį dėl raišų, turinčių tik griaučius, pleiskanotų, žaizdotų, be akių, gumbuotų, alkanų ir kai kada kaip iš siaubo filmų gyvūnų, kurių, deja, buvo visur, kur tik važiavome. Todėl ir įspūdžiai dvejopi. O Graikijoje dar tikrai žadu ateityje aplankyti Kretos salą ir Santorinį smile.gif Ir Rodo bei Simės kažkada aplankytomis salomis tikrai žaviuosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(oddity @ 2012 10 27, 16:53)
Aišku jeigu būčiau vykusi ieškoti šiukšlių ir benamių gyvūnų - garantuotai būčiau suradusi biggrin.gif

Na, neiškojome mes ten specialiai šiukšlių ir vargšų gyvūnų (tikrai ne to ten važiavome) ax.gif Negali nepatebėti akivaizdžių dalykų - katės jau laukdavo prie viešbučio vestibiulo ant laiptų ir vos tik išėjus bėgdavo iš paskos prašydamos maisto (taip pat pasitikdavo ir grįžtančius atgal), o šunelių irgi visur buvo: prisistatydavo paplūdimyje, atbėgdavo mus pamatę už puskilometrio kažkur iš laukų, meilindavosi ir griūdavo po kojomis mums paprasčiausiai einant, kiti net timpčiojo už kelnių skvernų, prisistatydavo nusipirkus užkandžių, taip pat kavinėse, riedavosi gatvėje, o išvykų metu atbėgdavo vos tik išlipdavom iš automobilio ar autobuso, nes tikėdavosi maisto. Net ir prekinantis mieste Katerinyje trys kaltūnuoti šunys gulėjo prie išblizgintų Bershk'os parduotuvės vitrinų. Kadangi myliu gyvūnus, man ši kelionės patirtis, deja, įstrigo ir stebino neigiama prasme. Džiaugiuosi, jei kitose Graikijos dalyse šunimis rūpinamasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo turlaurita: 01 lapkričio 2012 - 15:11
QUOTE(turlaurita @ 2012 11 01, 16:06)
Net ir prekinantis mieste Katerinyje trys kaltūnuoti šunys gulėjo prie išblizgintų Bershk'os parduotuvės vitrinų. ...

ohmy.gif net susinervinau... nieko nesuprantu g.gif , pernai vasarą Katerinyje ilsėjomės septyniais dienas, visomis miestelio gatvelėmis dar dabar galėčiau pravesti bet kuriuo paros laiku, bet sutikau tik du valkataujančius tokius didelius šunis, tačiau jie buvo labai "mandagūs" biggrin.gif , kiek pastebėjau iš greta esančio viešbučio restorano juos ten pamaitindavo, ir nebuvo jie baisūs ir paliegę...kaip ir rašiau aukščiau nė viena katytė man po kojomis nepasipainiojo, tad apie jas nieko negaliu komentuoti...na nebent krizė Graikijoje per tuos metus ne tik žmones paveikė, bet ir šunis...gal daugelis ir šeimininkus prarado unsure.gif cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 01 lapkričio 2012 - 21:13
QUOTE(ginciucha @ 2012 09 11, 11:59)
Esame skride i Graikija pries kokius  4metus.Organizatorius buvo Novaturas,kazkaip ir kainos buvo daug patrauklesnes nei dabar thumbup.gif Gyvenome viesbuty viskas iskaiciuota,bet nera  ka lyginti su Turkijos all inclusive.Siaip ispudziu irgi nemazai parsivezeme.

Laba,
gal galėtumėt pakomentuoti daugiau? Kieno naudai palyginimas Turkijos ir Graikijos? Ačiū.
Atsakyti