Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės į šiltus kraštus nėštumo metu

QUOTE(laizanika @ 2007 01 07, 20:22)
Na del sveikatos tai manau cia kiekvienai asmeniskai ir gydytojai patars atitinkamai, tik va zinau, kad reikia tureti gydytojo leidima,nes jeigu nestumas gan didelis (ta prasme pilvukas nemazas) avialiniju darbuotojai gali taves be leidimo kad viskas gerai tiesiog neleisti. Taigi Ledutes patarimas kad leidimus reiketu pasirupinti manau labai taiklus, juk tos pacios avialinijos turbut nenori kad butu apkaltintos del kokiu sveiikatos sutrikimu. Siais laikais tapo taip populiaru uz bet ka prisiteisti pinigu, pradejo visi to ir bijoti.

O nuo kokio laiko tos pazymos reikia? Cia ginekologe turetu rasyti? As kazka puse lupu girdejau, bet nieko konkretaus.
Atsakyti
As su 7sav nestumu is jav skridau, sekes geriau nei skrendant be pilvo, nes kone visa laika pramiegojau, tad ne nepajutau mirksiukas.gif I jav grisiu 6tam nestumo menesy, tikiuos viskas praeis taip pat sklandziai, nors neneigsiu, kazkiek neramu, visgi visa kelione nuo tasko A iki Z kone para laiko uztrunka... unsure.gif
Beje, jei nera komplikaciju, iki kurio menesio leidziama skrist?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hindy: 11 sausio 2007 - 23:24
mano gydytoja sake kiek nori tiek keliau! Bet kaip visada galio ja ta pati taisykle - nepervargti! Taigi jei skrydis ilgas, tiesiog truputeli prasimakstinti, gerti daug skysciu! As pati skraidau pirmyn atgal ir jokiu sunkumu nematau!
Atsakyti
Skrydau budama 28 sav ir 30, viskas buvo gerai, tik tiek kad skrendant is LT jau reikalavo pazymos ish daktaro (jau tokia turejau parashyta mano seimos gydytojo) Manau kad sprendima reikia priimti atsizhvelgiant i savo sveikatos bukle tuo metu, jei gerai jauchiates kodel gi ne? Ypach jei zhinot kad pasikrausit teigiamu emociju 4u.gif Tik neprisivalgykit priesh skrydy, pamenu skrydau Vasario 15 d. su vyru per Valentinke nuejom y restorana, skaniai pavalgem, o skristi ankstyva ryta, tai kamavo remuo smile.gif ir pasirupinkit tureti su savimi daug vandens, nes ne visada ymanoma prisishaukti stuardeses.
Saugiu skrydzhiu Jums ir Jusu pilvukams!!
Atsakyti
QUOTE(Asta S. @ 2007 01 11, 22:06)
O nuo kokio laiko tos pazymos reikia? Cia ginekologe turetu rasyti? As kazka puse lupu girdejau, bet nieko konkretaus.

na, nuop 28 - 36 savaichiu reikia gyd. pazhymos., o nuo 36 jau nesvarbu ar su pazhyma ar ne, ar su savu gydytoju, bet esme tame, kad aviakompanijos atsisako skraidinti biggrin.gif
Atsakyti
suprantu, kad tokią pazymą Lietuvoj oro uoste išskaito ir viską supranta, o kaip užsienyje? Ar yra kažkoks reikalavimas pažymai, kokia kalba ji turi būti surašyta, kad ją suprastų kitos šalies pareigūnas? ar gal ten lotyniškai gyd. terminus parašo? g.gif unsure.gif Pasidalinkit patirtim, kas tokią pažymą esta pateikę užsienio oro uostuose. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Ledute @ 2007 01 14, 23:31)
na, nuop 28 - 36 savaichiu reikia gyd. pazhymos., o nuo 36 jau nesvarbu ar su pazhyma ar ne, ar su savu gydytoju, bet esme tame, kad aviakompanijos atsisako skraidinti biggrin.gif

na lyg ir ne visos. Vienos nebepriima nuo 28, kitos nuo 36 sav, dar kitos nuo 38. As ketinu Lietuvos avialinijom skristi, tai sake, svarbu, kad pazyma butu ir tiek. Priima kad ir iki paskutiniu dienu (jau du kartus to paties klausiau, nezinau, gal trecia karta persigalvos biggrin.gif )
Atsakyti
Ash kaip tik shiandien pazhymele gavau biggrin.gif dar paprashiau kad man mazhiau savaiteliu parashytu, kad lietuviai chia nesikabintu. o shiaip kaip ish uzhsienio skrendi tai tik check in'e tikrina, juk nereikia ten tos pazhymos veliau, nebent skrendi atostogu, tada pazhyma galioja 2 savaites biggrin.gif
o shiaip sakau, kas aviakompanijos istatuose parashyta tai dar ne viskas, daug kas priklauso nuo panos kuri sedi check in'e, nes vienos kabinejasi, o kitos praleidzhia svarbu kad pazhyma butu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledute @ 2007 01 17, 00:39)
Ash kaip tik shiandien pazhymele gavau biggrin.gif dar paprashiau kad man mazhiau savaiteliu parashytu, kad lietuviai chia nesikabintu. o shiaip kaip ish uzhsienio skrendi tai tik check in'e tikrina, juk nereikia ten tos pazhymos veliau, nebent skrendi atostogu, tada pazhyma galioja 2 savaites biggrin.gif
o shiaip sakau, kas aviakompanijos istatuose parashyta tai dar ne viskas, daug kas priklauso nuo panos kuri sedi check in'e, nes vienos kabinejasi, o kitos praleidzhia svarbu kad pazhyma butu biggrin.gif

suprantu, per pirmą nėštumą skrendant buvo užsieny chek in'e prisikabinusi panikė, pasakiau kad 6-as mėnuo, paprašė pažymos, o aš jos neturėjau (grįžinėjau Lietuvon po 2 sav. atostogų) iš Lietuos skrendant niekas nė nesusigaudė, kad nėščia, o atgal skrisdama per karščius labai prasirengus buvau, tai ir nužiūrėjo. Teko užpildyt kažkokį blanką specialų, kad neturėsiu jokių pretenzijų, jei man kas atsitiktų ir praleido.
Dabar noriu jau pasirūpint pažyma.
Tai vis dėlto, kas ten surašyta toje tavo pažymoje be to, kad nėštumo savaitės nurodytos? ir kokia kalba?
Atsakyti
QUOTE(extraño @ 2007 01 17, 08:40)
Tai vis dėlto, kas ten surašyta toje tavo pažymoje be to, kad nėštumo savaitės nurodytos? ir kokia kalba?

kalba tai lietuvu, nes gi skrendu ish lietuvos i uk, o jei reiki aatgal skrist, tada pasirupint reikia ir pazhymos vertimu biggrin.gif o parashyta tik neshtumo trukme, ir kad neshtumas normalus, be komplikaciju, todel gyd. leidimas skris yra iki 36 savaites smile.gif
viskas...
beto, niekas tiksliai nezhino kaip tas pazhymas rashyt, nes neshtukes nelabai ten ir skraido smile.gif tad tiks svarbu kad su antspaudu ir viskas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledute @ 2007 01 18, 14:13)
kalba tai lietuvu, nes gi skrendu ish lietuvos i uk, o jei reiki aatgal skrist, tada pasirupint reikia ir pazhymos vertimu biggrin.gif o parashyta tik neshtumo trukme, ir kad neshtumas normalus, be komplikaciju, todel gyd. leidimas skris yra iki 36 savaites smile.gif
viskas...
beto, niekas tiksliai nezhino kaip tas pazhymas rashyt, nes neshtukes nelabai ten ir skraido smile.gif tad tiks svarbu kad su antspaudu ir viskas biggrin.gif

tai vat aš ir įtariau, kad nelabai gali maniškė žinot, kaip ir ką rašyt, užtat ir klausinėju g.gif

gal kas nors yra rūpinęsi vertimu pažymos? Žodžiu, dar laukiu kokios patirties unsure.gif
Atsakyti
Niu man ir nusimato nemazia kelioniu, net 3 komandiruotes per vasario ir kovo menesius, paskaridysim mudu po Europa lotuliukas.gif

kakziek baugoka skristi nestuke.gif , bet kaip pasiskaiciua , kad cia visom nieko ir nepasijaute, kazko keisto.
Manau viskas bus thumbup.gif

kai grysiu po visu skrydizu parasysiu kaip en lektuve jautemes mudu su maziuku.

Atsakyti