Pradėjus sportuoti man suspaudžia galvą, dažniausiai greitai praeina, o kartais tvinksi galvoje. Kaip manote dėl ko taip galėtų būti ar verta sunerimti?
Na,del skausmo gydytoja nelabai ka pasakys.Esu migrenine ir tai labai suaktyvejo,kai pastojau.Tai vienintelis dalykas,ka leido gert- po maximum tablete paracetamolio.Tai vaistinej patare imt Apap.Ne visada ir jis padeda.Tada einu gert kavos , arba bandau uzmigt.Jei pavyksta , atsikelus galvos nebeskauda
yra trys variantai : 1. brendis (labai nedaug, pora gurkšniu) 2. kava ( per diena galima išgerti 2 puodelius kavos arba arbatos,nebent gydytoja yra uždraudus) 3. išvirti buroka,ji sutarkuoti, jo skystyje pamirkyti vatos tamponelius ir isikišti i ausis. visa tai praplečia venas ir skausmas praeina
Man tai įdomūs tokie gydytojų nurodymai, kaip max pusę tabl./1 tabl. paracetamolio. O jei nepadeda, tai ką tada? Jei migrena įsivažiuoja iki vėmimo ir trunka savaitę, ko vertas toks pasakymas? Beje, jei jau paguldo į ligoninę, tai nėščioms nuo galvos skausmo Ketanovą leidžia - ir nelaukia, kol skausmas įsistiprės, tik pradeda skaudėt ir leidžia - tiek, kad neskaudėtų! Man pačiai leido ligoninėj antrą nėštumo mėn. O Ketanovas tikrai nėr nekaltas vaistas. Ką padarysi.
Beje, dabar jau man 5-tas mėn. ir mano vyrui niekas Ketanovo vaistinėj nedavė, nes receptinis.
Kaip man pas gydytoją to recepto nušliaužt, jei skausmas toks, kad greitojon skambinau - pirmąkart gyvenime... Greitoji, aišku, nesureagavo.
Vietoj Ketanovo vaistinėj davė Dolmen. Ant jo parašyta, kad nėštumo laikotarpiu vartoti negalima. O man teko išgert. Vėliau pasakiau ginekologui, kad gėriau Dolmen, ar nieko. Sako, nieko, o ką padarysi - migrena bjaurus dalykas, negali gyventi su tokiu skausmu. Jis pats turėjęs migreną. Taip kad.
O jei galit pakentėt, jei padeda kava, šalti vandeny ar acte suvilgyti rankšluosčiai, mentolio tepalai ir panašios draugiškos priemonės, jomis ir naudokitės. Aišku, kad taip sveikiau.
Sveikatos, mamytės.
Beje, dabar jau man 5-tas mėn. ir mano vyrui niekas Ketanovo vaistinėj nedavė, nes receptinis.

Vietoj Ketanovo vaistinėj davė Dolmen. Ant jo parašyta, kad nėštumo laikotarpiu vartoti negalima. O man teko išgert. Vėliau pasakiau ginekologui, kad gėriau Dolmen, ar nieko. Sako, nieko, o ką padarysi - migrena bjaurus dalykas, negali gyventi su tokiu skausmu. Jis pats turėjęs migreną. Taip kad.
O jei galit pakentėt, jei padeda kava, šalti vandeny ar acte suvilgyti rankšluosčiai, mentolio tepalai ir panašios draugiškos priemonės, jomis ir naudokitės. Aišku, kad taip sveikiau.
Sveikatos, mamytės.

QUOTE(sarafea @ 2006 06 29, 23:22)
Tai kad mums paracetamolio galima,tai as ji geriu ir saves nekankinu ir leliuko.Paskutiniu metu ilgai nelaukiu,nes pastebejau,jei laukiu kol praeis,isiskausta dar labiau,o tada jau sakes...Taip kad nereikia ilgai kankintis,o priemoniu imtis.Nusipirkau as Beladon D30,tipo homoepatiniai nuo galvos skausmo,nu absoliuciai nieko man jie nepadaro...tai mano nuomone reikia savu budu rast galvos skausmams malsinti...

Man gine tik mineralini leido gert ... ir sake jokiu vaistu... Nezinau, gal cia tik isitikinims koks ... bet padeda

Mane irgi karts nuo karto kamuoja galvos skausmas, nors per pirmąjų nėštumą šitos problemytės visai neturėjau. Dabar, kai skauda galvą, išgeriu paracetamolio, daktarė leido ir netgi sakė, kad geriau išgerti bent pusę paracetamolio tabletės, kad skausmas praeitų, negu, kad kankintis ir kęsti tą galvos skausmą

Aš tai kažkaip po kol kas be vaistų dar apsieinu,atsigulu pagulėti ar pasnausti valanėlei ar porai.Visada padėdavo

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=463648
MAMOS TAI LIECIA MUS VISAS, O NE TIK LUBAS!!!SIANDIEN LUBOS,O RYT %!!!!
MAMOS TAI LIECIA MUS VISAS, O NE TIK LUBAS!!!SIANDIEN LUBOS,O RYT %!!!!
QUOTE(Baniukas @ 2009 07 01, 17:04)
Aš tai kažkaip po kol kas be vaistų dar apsieinu,atsigulu pagulėti ar pasnausti valanėlei ar porai.Visada padėdavo 

Na as dazniausiai irgi prigulu, tik dar ledo ant kaktos uzsidedu, tai pora valandu ir skausmas aprimsta, na o jei tai nepadeda geriu citramona