Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir galvos skausmas

QUOTE(*lavista* @ 2006 07 08, 23:39)
mane taip pat kankina galvos skausmai, gal greiciau cia migrena  unsure.gif  tvinksi galvoj, neimanoma nei zingsnio zengt.. o skausmas toks iki pykinimo, tai tik atsigulu ramiai, uzsidedu slapia ranksluosti  ir stengiuosi uzmigti.. o ryte stsikeliu  ir vel tas pats doh.gif  ir taip tesesi 2 savaites. dabar jau geriau, skausmas tik pora kart dienoj uzeina ir ne taip intensyviai. vaistu negeriu, tikiuosi, kad neklystu..

Man atrodo, teisingiau butu jau tokiu atveju pasirodyti gydytojai - 2 savaites tai isties labai daug! Man kokias 5 dienas panasiai skaudejo, vos istveriau, sunkiausiom minutem isgerdavau Paracetamolio - vaistineje pasake, kad be gydytojo leidimio nescioms draudziama ka nors gerti nuo galvos ir kad pries galvos skausmus nevertetu uzsimerkti ir ju kenteti - tai gali buti ryskus neigiamu reakciju, vykstanciu organizme, pozymis, c be gydytojo ju gali ir nepastebeti, o lelikui gali pakenkti. Aciu Dievui, kazkaip man praejo tie skausmai, bet vyras tai jau buvo pasiruoses per jega pas gydytoja vezti...
Atsakyti
QUOTE(*lavista* @ 2006 07 08, 21:39)
mane taip pat kankina galvos skausmai, gal greiciau cia migrena  unsure.gif  tvinksi galvoj, neimanoma nei zingsnio zengt.. o skausmas toks iki pykinimo, tai tik atsigulu ramiai, uzsidedu slapia ranksluosti  ir stengiuosi uzmigti.. o ryte stsikeliu  ir vel tas pats doh.gif  ir taip tesesi 2 savaites. dabar jau geriau, skausmas tik pora kart dienoj uzeina ir ne taip intensyviai. vaistu negeriu, tikiuosi, kad neklystu..

Man tokiu laiku kaip ir tau(nestumo savaite 12-17)buvo irgi migreniniai priepuoliai,cia nieko baisaus nera,as daktares klausiau.Tai ji sake kad isgerciau paracetamolio,nes nestuke.gif jo galima.Praeidavo man tada skaudet,nes saves kankint negalima,taip pakenki savo maziukui daugiau nei nieko nedarydama.Juk kai nestuke.gif gerai jaucias tai ir lelius gerai jaucias mirksiukas.gif
Papildyta:
Bet pridursiu,kad su daktare apie tai vistiek reikia pasikalbeti,gal taunuo kazko kito taip vyksta.As pasikalbejau ir man ji viska pasiziurejo.Juk taip ir paciai ramiau.
Atsakyti
Nebežinau ką daryti. Antra diena kaip kankinuosi su galvos skausmu, nebegaliu nieko daryti. Esu 10 savaičių nėščia. Ar yra kokių vaistų nuo skausmo, kuriuos būtų galima gerti laukiantis. Vyras vaistinėj paprašė, tai kažkokių davė, bet paskaičiusi informacijos lapelį, radau, kad negalima vartoti nėštumo metu.
Atsakyti
Labukas užjaučiu visas kam galva skauda, nes pati tokią bėdą turiu ir kai užeina tai po tris dienas praskauda. Stengiuosi vaistų nevartoti, bet kai miegas ir ramybė nepadeda tai parecatamolio puse tabletytės išgeriu, daktarytė leido ax.gif
Atsakyti
Oi,uzjauciu del galvos skausmo unsure.gif Siaubas kaip prasikankinau kokia pimus 3 men..Kol pykino tai ir galva siaubingai skaudejo doh.gif
Daktare sake ,kad taip nuo hormonu kaitos priima oganizmas....
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif
didejant nestumui siek tiek palengveja galvos skausmai, bet visai niekur nepasitraukia. As gelbsciuosi labai stipria juodaja arbata ir idedu citrinos gabaleli, nes labai stipri man neskani, o citrina susvelnina skoni. Taip pat man kartais ramuneliu arbata padeda. Tinka ramus serijinis kvepavimas: 10 letu ir giliu ikvepimu ir iskvepimu, viena minute laisvai ir vel pakartoju. Paprastai siek tiek palengveja po 8-10 tokiu seriju. Neblogai veikia galvos pakisimas po vandeniu ir kontrastinis dusas galvos odai su pamasazavimais. Tinka ir kaklo masazas. Kai niekas nebepadeda - lieka paracetamolio tablete g.gif
Atsakyti
QUOTE(beana @ 2006 07 31, 19:23)
Nebežinau ką daryti. Antra diena kaip kankinuosi su galvos skausmu, nebegaliu nieko daryti. Esu  10 savaičių nėščia. Ar yra kokių vaistų nuo skausmo, kuriuos būtų galima gerti laukiantis. Vyras vaistinėj paprašė, tai kažkokių davė, bet paskaičiusi informacijos lapelį, radau, kad negalima vartoti nėštumo metu.

Na, kai as kankinausi su galvos skausmu, tai vaistineje grieztai pasake: be gydytojo leidimo jokiu vaistu nesciai neduosim, tik Paracetamolis.... O siaip kai kita karta prasysit kokiu vaistuku, tinkamu nestumo metu vartoti, tai iskart prie vaistininko issitraukit ir persakitykit vaistu anotacija - man vyras pirko vaistus nuo slogos, dave tokius brangius, atseit tinka nesciai, tai gerai, kad maniskis dar neisejes is vaistines persiskaite lapuka - buvo parasyta, kad netinka naudoti nescioms ir maitinancioms... Taip kad reikia buti budriems!
Atsakyti
QUOTE(Sirana @ 2006 08 02, 12:51)
Na, kai as kankinausi su galvos skausmu, tai vaistineje grieztai pasake: be gydytojo leidimo jokiu vaistu nesciai neduosim, tik Paracetamolis.... O siaip kai kita karta prasysit kokiu vaistuku, tinkamu nestumo metu vartoti, tai iskart prie vaistininko issitraukit ir persakitykit vaistu anotacija - man vyras pirko vaistus nuo slogos, dave tokius brangius, atseit tinka nesciai, tai gerai, kad maniskis dar neisejes is vaistines persiskaite lapuka - buvo parasyta, kad netinka naudoti nescioms ir maitinancioms... Taip kad reikia buti budriems!

Nerasit praktiškai nei vieno vaisto, kurio lapelyje nebūtų parašytas įspėjimas dėl vartojimo nėštumo metu - vaistų gamintojai taip apsidraudžia nuo galimų skundų ir priekaištų. Net paprastų homeopatinių lašiukų lapelyje (pvz. valerijono) parašyta, kad "nėra duomenų, kad kenktų vartojant nėštumo metu, bet vis dėlto prieš vartojant reikia pasitarti su gydytoju". Manau reikia pasitikėti savo gydytojo nurodymais, o ne skaityti lapelius 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, as cia visai zalia. Sedziu nu taip galva plesia kad ragas, o cia pasirodo viskas normalu, taip ir turi but biggrin.gif Ryt pas daktare tai reiks paklaust ka galima ir ko ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2006 08 02, 13:20)
Nerasit praktiškai nei vieno vaisto, kurio lapelyje nebūtų parašytas įspėjimas dėl vartojimo nėštumo metu - vaistų gamintojai taip apsidraudžia nuo galimų skundų ir priekaištų. Net paprastų homeopatinių lašiukų lapelyje (pvz. valerijono) parašyta, kad "nėra duomenų, kad kenktų vartojant nėštumo metu, bet vis dėlto prieš vartojant reikia pasitarti su gydytoju". Manau reikia pasitikėti savo gydytojo nurodymais, o ne skaityti lapelius 4u.gif

Vaistu anotacijas butina pasiskaityti ir ne nescioms. Kalba eina apie tai, kai vaista perki be gydytojo paskyrimo ir pasitiketi gali tik tau ji rekomenduojanciu vaistininku. Tai ka daugiau skaityt, jei ne vaisto anotacija? Dar tuo labiau, kai gauni vaista, kurio lapelyje parasyta "preparatas netinkamas vartoti nestumo ir zindymo periodu"?...
Atsakyti
QUOTE(Sirana @ 2006 08 02, 18:08)
Vaistu anotacijas butina pasiskaityti ir ne nescioms. Kalba eina apie tai, kai vaista perki be gydytojo paskyrimo ir pasitiketi gali tik tau ji rekomenduojanciu vaistininku. Tai ka daugiau skaityt, jei ne vaisto anotacija? Dar tuo labiau, kai gauni vaista, kurio lapelyje parasyta "preparatas netinkamas vartoti nestumo ir zindymo periodu"?...

na aš nėštumo metu nesiryžčiau "pasitikėti" vaistininku arba užsiimti savigyda ir savo nuožiūra skaityti vaistų lapelius bei pagal tai spręsti, ar vaistas tinkamas mirksiukas.gif Kaip jau sakiau, praktiškai nėra vaisto, kurio lapelyje nebūtų tokio įspėjimo, tai ką daryti? Vienas vaistas iš tiesų kenksmingas nėštumo metu, kitas - absoliučiai saugus, tačiau jų lapeliuose tas pats įspėjimas dėl vartojimo nėštumo metu unsure.gif ir tik gydytojas gali pasakyti, kuris vaistą saugu vartoti.
Mane dažnai kamuoja migrena, o ypač priepuoliai buvo padažnėję nėštumo pradžioje - ir ką, paklausiau vaistininko, ar galiu išgerti tabletę nuo migrenos. Atsakymas buvo - galite, viena tabletė nepakanks. Labai jau atmestina konsultacija, sakyčiau g.gif Ir galite įsivaizduoti mano nerimą ir įsiūtį, kai internete susiradau apie tą vaistą info, kaip sukeliantį apsigimimus blink.gif Nuo tabletės nieko gal ir nebūtų atsitikę, bet jei būtų, ta jau ne tas vaistininkas patarėjas kentėtų blink.gif
o čia man labiausiai padėjusi info apie migreną nėštumo metu mirksiukas.gif
Atsakyti
Isvis buciau linkusi nestumo metu jokiu medikamentu nevartoti, bet kad ne visada iseina... Pirmaji nestuma isbuvau be jokiu vaisteliu, o dabar tai uzeina galva iki blogumo skauda, kad jau pajudeti negaliu, tai remuo eda...
Atsakyti