QUOTE(Aune @ 2009 05 22, 23:29)
Mano valgio racionas susiaurėjęs iki bulvių, kruopų, makaronų ir virtos kiaulienos.. Vienintelis likęs produktas, kuriuo kartkartėmis papiknaudžiauju- džiūvėsiai..
Jokio baltyminio produkto nesu į burną dėjusi nuo pat lėliuko gimimo.. Tad imu mąstyt, kad tai visai ne baltymui alergija, o kur kas rimčiau?
Maitinu pilnai pati ir labai nenoriu pereiti prie mišinėlių
Mūsų pediatrė atostogauja, tai jos uslauksim geriausiu atveju kitos savaitės viduryje..
Su alergija tenka ir mum draugauti

, kai mano mažąją nuo 6 mėn pradėjo berti (kai pradėjau papildomą primaitinimą), pirmiausiai morka, paskui iš eilės ir kiti produktai, kad atrodė visai nieko negalėsim valgyt. Iš ties labai baisu ir sunku buvo, bet jau du mėnesiai kai abi laikomės dietos (taip alergologai vadina). Žinau tik tiek, kad labai svarbu neįalergizuoti, nes pradžioj gali būti keliems ar tik vienam produktui, o paskui plinta. Mes vieną savaitę, kad atrinkti produktus valgėm tik bulves, sinlac košę ir vandenį gėrėm. Dabar į savaitę bandau po vieną produktą, bet beria visa mėsa, pradžioj valgėm triušiena, dabar lyg jau ir ji netinka, nors neesu visiškai tikra, bet tik pamačiau bėrimą ir nuėmiau. Bulves pamerkiu iš vakaro, kad krakmolas išeitų. Apie duoną, bandeles ar pyragus net nesvajoju- kviečiai. Yra ryžių makaronai, bet mums ryžiai netinka. Iš kruopų tinka: miežiai, kukurūzai, soros. Savaitę jau valgom moliūgą. Įvedus naują produktą jei beria iš kart nutraukiu, tai nebūna labai daug išberta (ne taip kaip pradžioj kol nebuvau atrinkusi produktų), bėrimas mums jau po 2-3 dienų mažėja ir po savaitės praeina. Vėl bandom ir t.t.
Ar jūs buvote pas alergologą? Nežinau ar rasi ką naudingo (dar ir skirtingi gydytojai skirtingai rekomenduoja), bet surašysiu nuo ko man sakė susilaikyti. Aš taip pat maitinu ir pradžioj bandau pati, kai neberia bandau dukrytei duoti, bet... būna visaip.
DIDIEJI ALERGENAI
Šokoladas, kakava, chalva, medus, sirupai, spalvoti ledinukai, saldainiai guminukai, spalvota kramtomoji guma, riešutai, žuvis, vėžiagyviai ir jūros gėrybės, tomatų padažas, majonezas, čipsai, limonadas, sultys iš tetrapakų, citrusiniai vaisiai.
Vengti:
Karvės ir ožkos pienas, varškė, sūreliai, desertinė varškė, fermentinis ir lydytas sūris,
Veršiena, vištiena, kiaušiniai, soja, pieniškos dešrelės, rūkyti ir konservuoti mėsos bei žuvies gaminiai,grikiai, kviečiai (tame tarpe manų kruopos, makaronai, pyrago gaminiai),morkos (ypač žalios), burokėliai,ankštinės daržovės (pupelės, žirniai, lęšiai), pomidorai, paprikos,ananasai, abrikosai, persikai, papaja, arbūzai, kriaušės, braškės, žemuogės, juodieji serbentai, vyšnios, vynuogės, šaltalankiai, alyvuogės,vanilė, cinamonas, gvazdikėliai, garstyčios, lauro lapai, pipirai, krienai, prieskoninių daržovių mišiniai,limonadas, sultys (iš tetrapakų), gira, kisielius, alkoholiniai gėrimai (ypač vynas, alus) - alkoholio nepatartina gerti maitinančioms mamos, vaikučiams jo ir taip neduodame.
Linkiu stiprybės

, labai tikiuosi, kad greit pasveiksit.