Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (3)

QUOTE(besika @ 2009 09 08, 20:28)
globa-gauti-zymiai paprasciau-bet kam to reikia-jeigu seimos narys-taip ar taip globoji

Taip, globoji. Bet jeigu ligonio pensija ir šalpa eina ne į namus, o į banką, ir ligonis nepajėgus jau jų pasiimti, tai kartais nelabai yra už ką jį išlaikyti (ypač jeigu jau prasideda svetimo žmogaus samdymas darbo dienai). Juk tūkstantis ar du kas mėnesį papildoma suma ligonio priežiūrai įmanoma retam mūsų šalies gyventojui. g.gif
Aišku, kol ligonį dar gali palikti savaitei su apipirkinėtoju ir tvarkytoju už 20 Lt, tai viskas gal kitaip. Bet čia jau gal ir globa (juridine prasme) nepavadinsi. mastau.gif

Apskritai su ta globa irgi yra savų pliusų ir savo minusų. Todėl aš dažnai jau pagalvoju, ką mano mama galėjo padaryti kitaip, ir ką aš galėčiau daryti kitaip, jeigu jau grėstų (o juk gali būti paveldima doh.gif ) man pačiai tokia senatvė. sad.gif
Nors gal apie tai anksti galvoti, nes viskas labai keičiasi. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(besika @ 2009 09 08, 20:28)
SP-2 ,visiskai nepriklauso nuo gaunamu pinigu-tai tik priedas,kad galetumete mirksiukas.gif pasinaudoti soc,darbuotoju pagalba i namus-ir uz tai susimoketi is tu pinigeliu-bet jei jums nereikia ju paslaugu-tada viskas lieka

Tik kad va jie neteikia reikiamų paslaugų. Jų paslaugos labai ribotos - kasdieniškos, kas tinka ir neligoniui: nupirkti, sutvarkyti kambarį...O va tų reikiamų paslaugų - pakeisti sauskelnes, padėti jas keičiant, ligonį palaikyti - jiems kaip ir nepriklauso. verysad.gif
Dar prieš Naujuosius prašiau, kad ateitų kas nors padėti, pašnekinti ligonį, prilaikyti rankas besiblaškančiam (kol slaugė susitvarkys), bet taip iki šiol nebesulaukiau. Tai neįeina į jų pareigas, nors ir nesudėtinga (bet gal nemalonu). g.gif
Papildyta:
QUOTE(rutulux @ 2009 09 08, 14:37)
doh.gif košmaras, kol gausiu globą, reiks kryžiaus kelius nueit, kalnus pažymų pristatyt.
Aišku savaime aš dar pati pas gydytojus turėsiu pasitikrint, kad galiu slaugyt kitą asmenį.Aišku, viskas yra sutvarkoma. Pati baisiausia dalis-tuskint ją į Klaipėdą, pas teismo ekspertą.

Bus ten ir linksmesnių dalykų, kai reiks gauti pažymą, ar ne narkomanė esat, ar ne policijos ,,paieškoma''. ax.gif Pas gydytoją pažymą dėl galėjimo globoti tai gauti nesunku (bent man taip buvo).
Tik va globa apriboja pardavimus ir pirkimus (pvz., buto, sodo ir pan.), reikia atskiro teismo leidimo. Todėl jeigu norit ką nors daryti oficialiai (viršijant 5 tūkst. vertės), geriau viską susitvarkyti iki oficialios globos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(besika @ 2009 09 08, 20:41)
bet slauga-visai kas kita...tai reiskia,kad sitam zmogui reikalinga visiska kito zmogaus(ar dvieju)pagalba viskame,tada gauni 900lt,ir gali samdyti slauge,arba pati ja slaugyti.bet joks stazas del to neina,pinigai pridedami prie pensijos.tai cia tokiu atveju-jei gauni SP-1(visiskai priklausomas nuo kito zmogaus).

Tada, kai ligoniukas gauna visišką slaugą, galima apsiforminti rūpybą. Nežinau, gal dabar kas ir pasikeitę, bet kai tvarkėm Mamytei rūpybą (kadangi ji norėjo likti savo kaime, rūpintoja buvo svetima mergina) prieš pusantrų metų, tai rūpintoją Sodroj apiformino ir jai ėjo darbo stažas, kaip prižiūrinčiai.
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2009 09 09, 08:10)
Tada, kai ligoniukas gauna visišką slaugą, galima apsiforminti rūpybą. Nežinau, gal dabar kas ir pasikeitę, bet kai tvarkėm Mamytei rūpybą (kadangi ji norėjo likti savo kaime, rūpintoja buvo svetima mergina) prieš pusantrų metų, tai rūpintoją Sodroj apiformino ir jai ėjo darbo stažas, kaip prižiūrinčiai.

Aisku.bet globa reikia eiti per teisma,ar per notara?
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2009 09 09, 08:10)
Tada, kai ligoniukas gauna visišką slaugą, galima apsiforminti rūpybą.

Taip, čia mūsų atvejis g.gif Mama pradės gauti po tuos 900, bet aš noriu rupybos.
QUOTE(besika @ 2009 09 09, 11:22)
Aisku.bet globa reikia eiti per teisma,ar per notara?

Nuo ko pradėti? Buvau socialiniam, darbuotojos nieko nežino, nuėjau pas vedėja, ta irgi kaip iš medžio iškritus doh.gif Gal specialiai nesako, nežinau net ką galvot cool.gif
Atsakyti
QUOTE(besika @ 2009 09 09, 10:22)
bet globa reikia eiti per teisma,ar per notara?

Pas notarą, jeigu mama nori jums suteikti įgaliojimus tvarkyti savo turtinius reikalus ir sveikatos. Pas advokatą, jeigu norite būti mamos juridine globėja ar rūpintoja. Advokatas suruoš dokumentus teismui, kuris paskui pasiųs šaukimus kitiems suinteresuotiems asmenims (broliams ir seserims), ir spręs – galite ar ne būti globėja (rūpintoja). Jeigu nebus prieštaraujančių (savi sutiks), Jūs ja tapsite gana greitai, bet jeigu jie manys, kad galės geriau pasirūpinti senoliu, teismas nagrinės aplinkybes, kas iš tiesų galėtų geriau juo pasirūpinti. Ir psichiatrinę ekspertizę teismas skirs (ar žmogus tikrai šiuo metu negali savimi pasirūpinti, ir ar ta liga laikina ar visam likusiam gyvenimui).
Teismo ekspertizė gali užtrukti iki pusės metų.
Atsakyti

Siemense, o dėl rūpybos taip pat?
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2009 09 09, 10:36)
Nuo ko pradėti? Buvau socialiniam, darbuotojos nieko nežino, nuėjau pas vedėja, ta irgi kaip iš medžio iškritus doh.gif Gal specialiai nesako, nežinau net ką galvot cool.gif

Čia ne jų sritis.
Papildyta:
QUOTE(Awita @ 2009 09 09, 11:49)
Siemense, o dėl rūpybos taip pat?

Turėtų būti taip pat. (Įstatymai aprašomi lygia greta).

Advokatas teisme gali nedalyvauti, jis tik suruošia dokumentus. Jei atvejis paprastas, taip pigiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simense: 09 rugsėjo 2009 - 11:58
QUOTE(Simense @ 2009 09 09, 12:55)

Turėtų būti taip pat. (Įstatymai aprašomi lygia greta).

Advokatas teisme gali nedalyvauti, jis tik suruošia dokumentus. Jei atvejis paprastas, taip pigiau.

Ačiu 4u.gif Kreiptis į advokatą visų pirma?
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2009 09 09, 12:15)
Kreiptis į advokatą visų pirma?

Pradėkit nuo jo. Nežinau, kas dar galėtų teismui suruošt dokumentus. g.gif Bet advokatą reikėtų pasirinkti tokį, kuris specializuotųsi tokiose bylose. Nes jei koks besipraktikuojantis ar labiau patyręs kitose srityse, gali tekti daug beprasmiškai pavaikščioti. O ir pinigėlių tuščiai pamokėti. sad.gif
Apskritai, einant pas advokatą, reikia kuo geriau pasiruošti, turėti visus įmanomus dokumentų originalus (ir jų dublikatus!), susijusiu su ligoniu (ir jo turtu).
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2009 09 09, 07:10)
tai rūpintoją Sodroj apiformino.

Sodroj? g.gif Pasirodo, ir taip galima. (Bet ten buvo svetimas žmogus.)
Papildyta:
Radau vieno rajono aprašą dėl globos (rūpybos). Manau, kad gali būti naudinga, nes šiaip jau visur panašiai:

http://www.pasvalys....page=piln_globa
Atsakyti
Ačiu 4u.gif
Atsakyti

Labas rytas,

aš dar gyva unsure.gif, mano kelio galas-gydytojai, nes pačiai būtinai reik pasidaryt operaciją doh.gif. Aišku, galėjau susitvarkyt anksčiau, bet taip turėjo būt. Kažkaip paskutiniu metu nebekyla klausimas ką veikt-veiklos er akis.
Mamai vakar paskambino sesuo ir taip sunervino, kad galvojau koks paūmėjimas bus. Pradėjo klausinėt ar nepasiilgsta namų, kodėl balsas kitoks nei ligoninėje, kad buvo. Nu ką teko skambint ciocei ir prašyt, kad galvotų ką šneka. Šiaip mama laikosi gan normaliai, tik pergyvena labai dėl visko. Kažkaip labai ramiai su tuo susitaikiau, net pati savimi stebiuosi. O dar mislijau iš kur kantrybės reiks paraut. Viskas matyt ateina savaime.

Geros dienos 4u.gif
Atsakyti