QUOTE(besika @ 2009 09 08, 20:28)
globa-gauti-zymiai paprasciau-bet kam to reikia-jeigu seimos narys-taip ar taip globoji
Taip, globoji. Bet jeigu ligonio pensija ir šalpa eina ne į namus, o į banką, ir ligonis nepajėgus jau jų pasiimti, tai kartais nelabai yra už ką jį išlaikyti (ypač jeigu jau prasideda svetimo žmogaus samdymas darbo dienai). Juk tūkstantis ar du kas mėnesį papildoma suma ligonio priežiūrai įmanoma retam mūsų šalies gyventojui.

Aišku, kol ligonį dar gali palikti savaitei su apipirkinėtoju ir tvarkytoju už 20 Lt, tai viskas gal kitaip. Bet čia jau gal ir globa (juridine prasme) nepavadinsi.

Apskritai su ta globa irgi yra savų pliusų ir savo minusų. Todėl aš dažnai jau pagalvoju, ką mano mama galėjo padaryti kitaip, ir ką aš galėčiau daryti kitaip, jeigu jau grėstų (o juk gali būti paveldima

Nors gal apie tai anksti galvoti, nes viskas labai keičiasi.

Papildyta:
QUOTE(besika @ 2009 09 08, 20:28)
SP-2 ,visiskai nepriklauso nuo gaunamu pinigu-tai tik priedas,kad galetumete
pasinaudoti soc,darbuotoju pagalba i namus-ir uz tai susimoketi is tu pinigeliu-bet jei jums nereikia ju paslaugu-tada viskas lieka

Tik kad va jie neteikia reikiamų paslaugų. Jų paslaugos labai ribotos - kasdieniškos, kas tinka ir neligoniui: nupirkti, sutvarkyti kambarį...O va tų reikiamų paslaugų - pakeisti sauskelnes, padėti jas keičiant, ligonį palaikyti - jiems kaip ir nepriklauso.

Dar prieš Naujuosius prašiau, kad ateitų kas nors padėti, pašnekinti ligonį, prilaikyti rankas besiblaškančiam (kol slaugė susitvarkys), bet taip iki šiol nebesulaukiau. Tai neįeina į jų pareigas, nors ir nesudėtinga (bet gal nemalonu).

Papildyta:
QUOTE(rutulux @ 2009 09 08, 14:37)

Aišku savaime aš dar pati pas gydytojus turėsiu pasitikrint, kad galiu slaugyt kitą asmenį.Aišku, viskas yra sutvarkoma. Pati baisiausia dalis-tuskint ją į Klaipėdą, pas teismo ekspertą.
Bus ten ir linksmesnių dalykų, kai reiks gauti pažymą, ar ne narkomanė esat, ar ne policijos ,,paieškoma''.

Tik va globa apriboja pardavimus ir pirkimus (pvz., buto, sodo ir pan.), reikia atskiro teismo leidimo. Todėl jeigu norit ką nors daryti oficialiai (viršijant 5 tūkst. vertės), geriau viską susitvarkyti iki oficialios globos.