Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (3)

QUOTE(Awita @ 2009 02 02, 19:10)
bet kai reikia svaraus žodžio - rečiau matomos yra didesnis autoritetas. Jai atrodo, kad jos ir myli labiau  smile.gif

Savam krašte pranašu nebūsi. mirksiukas.gif Bet ir tai, ligai žengiant, kinta. g.gif Iš tiesų, laimė – slaugyti savo mamą. Ta laimė teko tau. 4u.gif Tik vėliau tai pamatysi. Gal ir tik „po visko“. wub.gif Man užteko pamatyti tas mamos akis... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Awita @ 2009 02 02, 19:10)
jai ir pro langus geriau matosi ir sako baisu pirmam aukšte bus ax.gif

Taip, pro antro aukšto langus matosi obelų viršūnės. Ypač, kai jos žydi. Kaip lapai audros siūruojami šlama, žiemą, kai apšerkšniję ar kai apsnigę patalais... 4u.gif Tikrai nuostabus vaizdas atsiveria...
Dėl to galima ir kokią pusvonę viršuje įtaisyti (ar laikiną, kilnojamą), kambarį nešiojamu radiatoriumi pašildyti, kad nebūtų šalta prausiantis. Jie vis dėlto dviese. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2009 02 02, 18:22)
Aš jau kurį laiką pastebėjau, kad mamai esu svarbesnė.  g.gif Ir ligoninėje, kai man reikėdavo išeiti, akimis sekiodavo mane, net ne slaugę, su kuria daug laiko praleidžia. Kartais būdavo sunku mamą palikti kitam, kai ji šitaip žvilgsniu būdavo ,,prisisiurbusi'' prie manęs. sad.gif Lyg koks bejėgis vaikas.  verysad.gif

Pas mus kol mama buvo sąlyginai sveika, tai aš buvau toks lyg "priešas", tik, kad daugiau nėr pas ką būti, o jau kai liga prispaudė, tai net dviejų dienų nenorėjo su sese pasilikti (norėjom pas draugus nuvažiuot su nakvyne) - nemokės žaizdų išvalyt, nepaduos vaistų, o pleistrą kaip užklijuos biggrin.gif ...
Atsakyti
Siemense, kaip gražiai parašei smile.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,

Nežinau ar į šią temą rašyti ar ne, bet gal ką nors patarsite. Iškilo problema: močiutei 86 metai, sveikata nekokia, gyvena 80 km nuo mūsų, vienkemyje, tiksliau dviejų kaimynių namai vienas šalai kito. Kiti kaimynai uz 4 km. Stengiames važiuoti į kaimą kuo dažniau, bet tai būna 1 -3 kartus per menesį: nei aš, nei mama nevairuojame, tėvas savaitgaliais dirba, autobusai į tą pusę važiuoja tik darbo dinomis, kai visi dirba.

Prieš porą savaičių močiūtės kaimynę - vienintelį žmogų esantį šalia, vaikai įtaisė į reabilitacijos centrą 3 mėn. Dabar močiūtė sėdi viena, nei telefono, nei žmonių - nieko, kaip vilkas miške, nei pašnekėti su kuo, nei pagalbos pakviesti, nei ateis kas nors į svečiua. Mama pergyvena, nežinome ką daryti. Mama norėjo paimti močiūte pas save, bet tėvas griežtai pasakė ne, nes anyta ankįčiau gyveno kartų su mumis ir nei aš nei mama nesutardavome ir galiausiai jai pirkome atskirą butą kad negyventi kartu.

Ką daryti? Palikti močiūtę likimo valiai negalime, paimti mamai pas save - šeima subyrės, aš vietos neturiu - 1 kambario bute su vaikais, be to visą dieną darbe. Patarkite ką daryti.

Atsakyti
QUOTE(Pav @ 2009 02 02, 20:06)
Ką daryti? Palikti močiūtę likimo valiai negalime, paimti mamai pas save - šeima subyrės, aš vietos neturiu - 1 kambario bute su vaikais, be to visą dieną darbe. Patarkite ką daryti.

Gal pradžiai reikėtų įtaisyt mobilų telefoną, užprogramuot jūsų numerį, kad paspaudus vieną mygtuką galėtų jums pasiskambint. Labai svarbu ir ką jinai pati galvoja, ar iš viso nori kur nors važiuoti?
Atsakyti
QUOTE(Pav @ 2009 02 02, 21:06)
Dabar močiūtė sėdi viena, nei telefono, nei žmonių - nieko, kaip vilkas miške

Viena iš išeičių ieškoti žmogaus su ja gyventi, bet čia sunkiai įgyvendinamas dalykas kiek girdėjau g.gif
Palauk, gal mergaitės dar ką parašys, jos daugiau patirties turi...
Atsakyti
QUOTE(Pav @ 2009 02 02, 20:06)
Mama norėjo paimti močiūte pas save, bet tėvas griežtai pasakė ne

Telefoninis ryšys, aišku, gerai. Bet mamai reikėtų kuo dažniau pas močiutę važinėti. Jeigu ji visiškai apsitarnaujanti ir nesijaučia vieniša (nes savo! namuose), tai nieko keisti šiuo metu ir nereikėtų. 4u.gif
Kiek suprantu, ta kaimynė grįš už trijų mėnesių. Jeigu tėvelis negali tiek pakentėti, tai gal viskas ir taip savaime susitvarkys. Juo labiau, kad palikti du namai greta be šeimininko nebūtų gerai. O vienas tų namų pačios močiutės. Nė vienas šeimininkas taip nedarys. schmoll.gif
4 km kaimynams nėra taip toli (nors, aišku, žiema). Galima prašyt (ir pamokėt), kad jie nors kartą per savaitę užeitų, pabūtų, gal padėtų. Bet jei tai visiškai svetimi žmonės, gal ir nebus gerai, nes tada gali tekti juos prižiūrėt. smile.gif
Gal kartais mama pensininkė? Jei taip, galėtų (jei norėtų) ji tuos mėnesius kartu ten pagyventi. Juk ne amžinybė (gal ten dar ir jos tėviškė?). 4u.gif Šeima nuo to neiširtų, o tėveliui būtų galimybė pasvarstyt, kas geriau – ar žmona šalia, ar gal ne tokia jau ir pikta uošvienė. smile.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif na ir naujienu pas jus cia prisikaupe smile.gif ir paverkiau ir pasijuokiau beskaitidama.saunuoles kad tvirtai laikotes ir nepasiduodate.
del viduriu uzkietejimo tai yra sirupas dufalak (ar panasei) labai gerai veikia zarnina.viduriu nepaleidzia,bet minkstina.
smagu jus aplankiti ir nerasti prastesniu naujienu blush2.gif kazkuri raset kad laime slaugiti savo mama pritariu visiskai ir tos akis pilnos liudesio ir bejiegiskumo...gaila tik kita karta tai supranti jau po laiko.
laikikites 4u.gif jau greit pavasaris atsils orai , atgims gamta smile.gif o su ja atgims ir jegos
Atsakyti
Ačiu už gražius žodžius 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Awita: 03 vasario 2009 - 10:16
Labas smile.gif
Grįžau iš gydytojos. Nieko neišeina, mamos kortelėje nuo 2005 m jokio įrašo, nėra jokių pagrindinių ligų, didelių problemų. Gyd. neturi nuo ko pradėti, nėra kuom remtis. Gyvensim toliau, žiūrėsim, jei kas bus blogai tada vešim į ligoninę ir gal pradėsim kaupti tuos įrašus. Šiuo metu mama tikrai niekur nevažiuos. Gydytoja sakė, kad mes labai ją išsilepinom ir dabar turim bėdą. Kas teisybė tai teisybė, atsigulė ne nuo ligos, o taip po truputį užsigulėjo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2009 02 05, 13:55)
Grįžau iš gydytojos. Nieko neišeina, mamos kortelėje nuo 2005 m jokio įrašo, nėra jokių pagrindinių ligų, didelių problemų. Gyd. neturi nuo ko pradėti, nėra kuom remtis.

Sudėtinga situacija - žmogus iš lovos nesikelia, o ligos negali jokios pripaišyt. O tai, ką papasakojai apie mamos elgesį gydytojai nepasirodė ligos požymiai? Ir negavai jokių pasiūlymų, kaip keist padėtį?

Aš vakar parsigabenau saviškį iš klinikų praktiškai be diagnozės, bet užtat su temperatūra doh.gif . Padaryti tyrimai, apsvarstyti įvairūs variantai, bet gydymo jokio - greičiausiai kalta tulžies pūslės akmenligė, operacija jo būklėje gali būti pavojingesnė už ligą, taigi... Šiandien vėl kvietėm šeimos gydytoją, liepė gerti antibiotikus, vėl pradedam nuo ten, kur sustojom...
Atsakyti
Tai sakė gerai būtų pasidaryti sąnarių rentgeną, pasirodyti neuropatologui, gal parkinsoną nustatys g.gif , bet kokios išvados būtų svarbios. Bet ji nieko nenori, tik nelieskit jos, ir jokių ligoninių bei tyrimų. Nutariau laukti, jei kada bus koks priepuolis, kviesim greitają ir vešim, o dabar eiti prieš jos valią negaliu.

Tavo reikalai, Una Li, irgi nekokie verysad.gif Gal gi padės tie antibiotikai g.gif Vargšas tėvukas, kaip sunku gyvenimo saulėlydy unsure.gif
Atsakyti