Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės Antifosfolipidinukės

Sveikos
QUOTE(Artemidė @ 2010 04 28, 17:39)
Sveikos  4u.gif  Šimtas metų  ax.gif  JEi dar kas iš viso prisimena mane  ax.gif
Vėl grįžtu į šį skyrelį
Žinok, tiesą sakant mes tai su R. nusprendėm net nedaryti AFS rodiklių pakartojimo dabar,nes, pasak jo, AFS niekur vis tiek nedings, o jei kuriam laikui ir stabilizuojasi šiek tiek rodikliai ,tai labai greitai gali vėl pablogėti, todėl nepriklausomai kokie tie tyrimai vis tiek reikia vartoti visus vaistus kaip per pirmą nėštumą. Tiesa, dar norėjau, paklausti, čia ir kitų merginų, kurios laukiasi antrą kartą, kaip kiti kraujo krešumo rodikliai (nes AFS, o būtent kraujo krešumo), nes mano tai rodo kad šiek tiek per skystas dabar. Visgi R. sakė nenutraukti jokų vaistų, nes pasak jo, totkie maži kiekiai fraksiparino ir aspirino praktiškai nieko nekenktų ir visai sveikai būnant, o čia dar su AFS. Tiesa, gimdymo metu rizika padidinta kraujavimui, bet jau per praeitą gimdymą R. buvo paruošęs vaistus, tam reikalui jeigu prireiktų, kurie stabdo kraujavimą, o iki gimdymo, tai saugotis tik kokių traumų ir viskas. Kaip supratau, jau geriau per skystas tas kraujas nei per tirštas.

Oooo, Artemide, smagu matyt tave, kaip laikotės, kaip augat, užsuk į AFS mamyčių temą pasipasakoti mirksiukas.gif AFS mamytės
Pagal parašymą supratau, kad antro laukiesi? Kiek jau savaitėlių?
Aš kaip rašiau pirmą nėštumą nesidariau krešumų ir dabar nesidarau, kai eisiu planinio echo pasiklausiu A, ar nereikia pasidaryt, bet ir jis pirmąjį nėštumą sakė, kad čia labai labai mažos vaistų dozės ir įtakos krešumui nelabai turi, na tik traumų ir operacijų metu reik būtinai vitK suleisti, kad nenukraujuotum, o šiaip ramiai vaikščioti ir džiaugtis nėštumu.

QUOTE(*fėja* @ 2010 05 03, 08:40)
Labas rytas  4u.gif
kas kiek laiko jus lankotes pas gydytoja  ax.gif as buvau pries savaite gera, viskas buvo gerai, sake dabar ateiti po 3 savaiciu (kai bus 12), nu savaite istveriau gana ramiai...bet vel ziuriu panika artinas, bijau, kad neistversiu ir vel leksiu...nu neramu, bijau, kad vel nepasikartotu ankstesnis kosmaras..kaip jus istveriat, mm? Gi zinau, kad per daznai landzioti ir echoskopuotis nelabai gerai, alia kas dabar blogiau tas echoskopas ar nervai  g.gif ?
savaitgali buvom pas tevus, nu visi itaria (gi negeriu jokio alkoholio, kurio anksciau niekad neatsisakydavau, o ir pilvas jau toli grazu nebeplokscias...), bet tylim mes partizanai. Tegul galvoja, ka nori..  schmoll.gif

Pirmąjį nėštumą, tai iki 13 savaičių echo dariausi, gal kas 2 savaites, nes iš proto ėjau, jei siuntimo neduodavo, tai pati savo nuožiūra eidavau, kad nurimčiau. Paskui kažkaip nurimau jau. Šį nėštumą, tai buvau 6, 13 ir dabar eisiu 19 savaičių. Sunkiausia tą pirmąjį trimestą, o paskui kažkaip lengviau jau, dabar tik judesiukų laukiu, tada visai viskas kontroliuojama smile.gif
Mes irgi iki 13 savaičių (kol echo padarė) niekam nei tėvam nesakėm, patys norėjom įsitikinti, kad viskas gerai. O atrodo, kad visi mato ir žino. Pas mane dabar pilvas ant nosies lipa ir tai kai kurie nemato, sako kada nors reiktų ir jum apie antrą pagalvot, o man toks juokas, kad jau sugalvota, bet jei nemato tai ir nereikia lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mintė: 03 gegužės 2010 - 14:09
QUOTE(Mintė @ 2010 05 03, 14:07)
Pirmąjį nėštumą, tai iki 13 savaičių echo dariausi, gal kas 2 savaites, nes iš proto ėjau, jei siuntimo neduodavo, tai pati savo nuožiūra eidavau, kad nurimčiau. Paskui kažkaip nurimau jau. Šį nėštumą, tai buvau 6, 13 ir dabar eisiu 19 savaičių. Sunkiausia tą pirmąjį trimestą, o paskui kažkaip lengviau jau, dabar tik judesiukų laukiu, tada visai viskas kontroliuojama  smile.gif 
Mes irgi iki 13 savaičių (kol echo padarė) niekam nei tėvam nesakėm, patys norėjom įsitikinti, kad viskas gerai. O atrodo, kad visi mato ir žino. Pas mane dabar pilvas ant nosies lipa ir tai kai kurie nemato, sako kada nors reiktų ir jum apie antrą pagalvot,  o man toks juokas, kad jau sugalvota, bet jei nemato tai ir nereikia  lotuliukas.gif

tai va, kad kol judesiu nesijaucia, tai taip neramu... bandysiu istempti iki kito sestadienio ir tada eisiu....jei viskas gerai, gal, sakau vertetu isigyti paskui dopleri sirdutei pasiklausyti...mmm, ka manot? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*fėja* @ 2010 05 05, 06:46)
tai va, kad kol judesiu nesijaucia, tai taip neramu... bandysiu istempti iki kito sestadienio ir tada eisiu....jei viskas gerai, gal, sakau vertetu isigyti paskui dopleri sirdutei pasiklausyti...mmm, ka manot?  ax.gif

Įdomu ar su paprastu fonendoskopu kur plaučius klauso nesigirdėtų širdutės?
Pakentėk, jei neskauda, neteplioja, krūtinė jautri ir kiti nėštumo požymiai yra - viskas gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2010 05 05, 15:56)
Įdomu ar su paprastu fonendoskopu kur plaučius klauso nesigirdėtų širdutės?
Pakentėk, jei neskauda, neteplioja, krūtinė jautri ir kiti nėštumo požymiai yra - viskas gerai  4u.gif

tai vat kad, ta krutine tai nelabai jautri... o praejusi karta nei tepliojo, nei skaudejo, o jau pykino.. zodziu, panika artinasi- jau beveik dvi savaites praejo nuo paskutinio apsilankymo pas gine.. blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes,
retai uzsuku cia, nes gyvenima apkartino pykinimas.
PADEKITE... KAIP KOVOJATE SU PYKINIMU? Issivemti neiseina nors tu ka. Bandau slopinti su imbiero tabletemis, siek tiek geriau, bet... Slankioju kaip zombis, o dar dirbti nemazai tenka. Gal dar turite ka patarti is savo praktikos? Tiesa, mane kankina ne rytinis pykinimas, bet visas gerumas prasideda nuo pietu verysad.gif .

Kadangi siek tiek dalyvauju kitame forume,del dukrytes, tai vienas tevelis mus konsultuoja tyrimu klausimais (VU Santariškių klinikų laboratorinės diagnostikos centro biochemijos laboratorijos technikos vadovas - medicinos biologas (magistro diplomas), Šiuo metu studijuoja Medicinos fakultete klinikinės chemijos doktorantūroje).
Imetu info, manau, ji mums dabar aktuali.

Klausimas
ESu nėščia 26 sav. Prieš kelias dienas man buvo atliktas bendras kraujo tyrimas, tad norėčiau paprašyti, kad jį pakomentuotumėte, nes gydytoja tepasakė, kad tokie rezultatai dėl nėštumo ir reikia daugiau valgyti jautienos... Prieš tai kraujo tyrimas buvo atliktas sausio mėn., visi rezultatai buvo normos ribose, prieš pat nėštumą - taip pat viskas normoje.

RBC 3.45 (tyrimo lape rašo, jog norma 3.80-5.80)
HGB 109 (norma 115-160)
HCT 0.324 (norma 0.370-0.470)
WBC 10.4 (norma 4.0-10.0)
Visa kita - normos ribose

Atsakymas
kol nenukrenta iki 100 HGB gerti vaistu nereikia. Taciau visada geriausia patarti gali arba seimos gydytojas, arba akuseris-ginekoloagas. Mano manymu, tiek kiek as zinau, tokiu atveju kaip jusu, kai hemoglobinas krenta reikia paprasciausiai valgyti daugiau jautienos, kepeneliu, burokeliu, taip pat visko kur daug gelezies. Taip pat rekomenduociau gerti vitaminus nesciosioms. Jie taip pat gerina gelezies atsargas. Is tikro kai matome tokia hemoglobino koncentracija visuomet rekomenduoju pasidaryti gelezi ir feritina. Gelezies nustatymo atveju matytume kiek laisvos gelezies yra kraujyje, o feritinas parodo gelezies atsargas, tai ir lemtu kaip stipriai ar kaip tik nestipriai reiktu stengtis papildyti atsargas.

Lauksiu patarimu del pykinimo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KIKE: 06 gegužės 2010 - 07:53
QUOTE(KIKE @ 2010 05 06, 08:51)
Sveikutes,
PADEKITE... KAIP KOVOJATE SU PYKINIMU? Issivemti neiseina nors tu ka. Bandau slopinti su imbiero tabletemis, siek tiek geriau, bet... Slankioju kaip zombis, o dar dirbti nemazai tenka. Gal dar turite ka patarti is savo praktikos? Tiesa, mane kankina ne rytinis pykinimas, bet visas gerumas prasideda nuo pietu verysad.gif .

Kadangi siek tiek dalyvauju kitame forume,del dukrytes, tai vienas tevelis mus konsultuoja tyrimu klausimais (VU Santariškių klinikų laboratorinės diagnostikos centro biochemijos laboratorijos technikos vadovas - medicinos biologas (magistro diplomas), Šiuo metu studijuoja Medicinos fakultete klinikinės chemijos doktorantūroje).
Imetu info, manau, ji mums dabar aktuali.

Klausimas
ESu nėščia 26 sav. Prieš kelias dienas man buvo atliktas bendras kraujo tyrimas, tad norėčiau paprašyti, kad jį pakomentuotumėte, nes gydytoja tepasakė, kad tokie rezultatai dėl nėštumo ir reikia daugiau valgyti jautienos... Prieš tai kraujo tyrimas buvo atliktas sausio mėn., visi rezultatai buvo normos ribose, prieš pat nėštumą - taip pat viskas normoje.

RBC 3.45 (tyrimo lape rašo, jog norma 3.80-5.80)
HGB 109 (norma 115-160)
HCT 0.324 (norma 0.370-0.470)
WBC 10.4 (norma 4.0-10.0)
Visa kita - normos ribose

Lauksiu patarimu del pykinimo mirksiukas.gif

RBC (red blood cells) raudonieji kraujo kuneliai - eritrocitai
HGB hemoglobinas
HCT Hematoktiras(nezinau apie ji)
WBC (white blood cells - baltieji kraujo kunelaii- leukocitai)
tokai pastaba, per nestuma fiziologiskai padideja plazmo turis, todel kraujas (normalus kaip yra ne nestumo metu) prasiedziamas kokiu 1-2 litrais papildomo skyscio (plazmos) todel eritrocitai ir jose esanti hemaglobinas taip pat praskeidziami, todel ju normalus keikis esantis didesnese skysciose patampa mazas (zemiau normos) todel tai ir vadinama fiziologine anemija, kuria galima koreaguoti maistu(jautiena, versiena, spiantai, granatos, granatu sultys, zemuoges, braskes, burokeliai, ju sultys). pirkite veina men tik jautiena, gaminkite visai seimai guliasus, sriubas, kotletukus galkas su ja, ir pamatysite Hb atsistatys, o seima ne nepajus kad mesa kitokia mirksiukas.gif jeigu nesakyti hihihi.gif as granatus kirtau ir spinatu maximinius salotas thumbup.gif

teisa leukocitai nezymiai taip pat gali padideti, fiziologiskai, tikrai nereiskia kad turite uzdegima schmoll.gif tiesiog prie enstumo taip buna, organizmas vaikeli kartais palaiko svetimkuniu ir prasideda gamyba kovotoju, kurie puikiai pasitarnauja atsiradus tikroms infekcijoms thumbup.gif

teik mano ismyslo ax.gif

p.s. del pykinimo musu mergaitem padedavo kramsnojimas krekeriu sudytu, pizzos, macdonaldai visokiausi, kefyras 4u.gif
sekems
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karvute: 06 gegužės 2010 - 08:44
laba diena,

uztikau sia tema, ziuriu kai kurie nikai matyti is AF temos. Nuosirdus sveikinimai!!!!

As cia dar labai atsargiai, nors jau 12 sav. bet kol kas savaite guliu lovoje, po poros dienu nemenko kraujavimo ir vis dar patepliojimu - aciu Dievui sirduke mazylio plaka, ir tai reiskia kad ne AFS pasekmes. Tikimes viskas susitvarkys.

Cia mano jau 3 nestumas is 7.viena vaika jau pagimdziau po nustatyto AFS, su fraksiparinu ir aspirinu. Viskas labai sklandziai ir dziaugsmingai, per gimdyma ( nors nebuvo lengvas, nes sunus gime 4,5kg) jokiu "siurprizu" neturejome.

PAskaitinejau kad daznai kyla klausimas ar leistis vaistus, ar begerti aspirina - is tiesu kiekvienas nestumas labai individualus - viena vaika pagimdziau be jokiu vaistu, kita su vaistais, lygiai taip naudojant vaistus buvo ir nesivystantis... Svarbiausia surasti gydytoja kuriuo pasitiketum, tuomet zymiai lengviau tiketi tuo ka jis kalba, kyla maziau abejoniu, ir daugiau savo graziu minciu galim dovanoti po sirdim nesiojamam vaikeliui.

Noriu palinketi visoms besilaukiancioms ramybes, jau daug kas iveikta, dabar laikas dziaugtis tuo ka turim.
Atsakyti
QUOTE(li77 @ 2010 05 06, 13:23)
kita su vaistais, lygiai taip naudojant vaistus buvo ir nesivystantis...

Brrr, kaip baisu verysad.gif gal kita kokia problema buvo? Kiek savaiciu buvo.. dabar vel panikuosiu..
Sekmes 4u.gif parasyk kaip sekasi.
As vakar buvau visgi nulekus pas gine (neistveriau tu 3 savaiciu) blush2.gif . gerai, kad ji tokia normali ir ne kiek nenustebo, turbut tokiu kaip as ne viena ir ne dvi... Tfu tfu tfu kol kas viskas gerai...
Atsakyti
Labukas,
QUOTE(KIKE @ 2010 05 06, 07:51)
Sveikutes,
PADEKITE... KAIP KOVOJATE SU PYKINIMU?

man tai padėjo valgymas po truputį tai taleriai, tai agurkai rauginti, tai varškė su agurkais. Užvalgai truputį ir geriau, paskui vėl užeina. Imbiero arbatą gėriau su citrinom kol rūgštys sukilo lotuliukas.gif
Bandyk susirast maistą kurį gali valgyt ir valgyk vis
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2010 05 07, 13:55)
Labukas,

man tai padėjo valgymas po truputį tai taleriai, tai agurkai rauginti, tai varškė su agurkais. Užvalgai truputį ir geriau, paskui vėl užeina. Imbiero arbatą gėriau su citrinom kol rūgštys sukilo  lotuliukas.gif
Bandyk susirast maistą kurį gali valgyt ir valgyk vis

O man tokios uzkandeles nepadeda..pykina tol, kol soooociai nepavalgau (geriausia kokiu nors bulviniu patiekalu)... jau bijau ir svertis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*fėja* @ 2010 05 07, 20:38)
O man tokios uzkandeles nepadeda..pykina tol, kol soooociai nepavalgau (geriausia kokiu nors bulviniu patiekalu)... jau bijau ir svertis  blush2.gif

Ir as gelbejuosi bulviniais patiekalais. Nors dar kas padeda. Bet jau irgi baisu sverstis ax.gif .
Atsakyti
Labukas,
QUOTE(*fėja* @ 2010 05 07, 19:38)
O man tokios uzkandeles nepadeda..pykina tol, kol soooociai nepavalgau (geriausia kokiu nors bulviniu patiekalu)... jau bijau ir svertis  blush2.gif

jei padeda ir valgyk

QUOTE(KIKE @ 2010 05 09, 19:33)
Ir as gelbejuosi bulviniais patiekalais. Nors dar kas padeda. Bet jau irgi baisu sverstis ax.gif .

Pakalbėjot apie svarstykles, tai pasisvėriau doh.gif per 6 svaites 4 kg priaugau blink.gif siaubas, kas bus toliau unsure.gif
Atsakyti