Įkraunama...
Įkraunama...

Pyragaitis per ... 3 minutes (Bolo de caneca)

Gal man kas nors atsakys (ziureti auksciau ) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurguras @ 2011 11 22, 17:13)
Ar dar kepate sita pyragaiti kas nors? Norejau paklausti del mikrobanges tongue.gif , nes pas mane tik pasildo maista, ir nera karscio nureguliavimo. Ar iseitu isikepti per 3 min? ,t.y.tik sildymo principu?


as tai jusu atveju pabandyciau, ypac jeigu pasildo maista taip kad jis beveik karstas smile.gif tik manau gali reiketi daugiau laiko. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurguras @ 2011 11 22, 16:13)
A pas mane tik pasildo maista, ir nera karscio nureguliavimo. Ar iseitu isikepti per 3 min? ,

pas mane irgi nesireguliuoja karstis ir pati mikrobange jau sena, bet pyragelis iskepa per 3,5 min. Tik butinai dedu puse arbat.saukstelio kepimo milteliu essen.gif
Atsakyti
Aciukas 4u.gif ,bandysiu kepti
Atsakyti
Vakar kepiau, mano nuomone- iskepe puikiai, purus nesukrites, bet skonis neipatingas, antra karta nekepsiu, nelabai patiko. ax.gif
Atsakyti
Pabandžiau šiandien tą pyragaitį. Šiek tiek guminis išėjo, bet suvalgėm bigsmile.gif
patiekiau su šviežiom trintom braškėm ir plakta grietinėle
user posted image
Atsakyti
Pristatau sveiką alternatyvą bolo de caneca pyragaičiui biggrin.gif

išbandyta šiandien ir skanumėlis essen.gif bei sąžinė rami hihihi.gif

Bananų/migdolų pyragaitis per 3 minutes

user posted image

user posted image

user posted image

Receptas
1 pyraičiui :

* 1 labai gerai prinokęs bananas
* 2 valg.š. anakardžių riešutų sviesto ( galima naudoti ir kitų riešutų sviestą)
* 1 kiaušinis
* 1 valg. š. migdolų miltų ( maltų blanširuotų migdolų)
* 1/4 arbat. š. kepimo miltelių
* geras žiupsnis cinamono

papuošimui:

* saujelės kedrinių pinijų / kedro riešutų


* gan gilaus ir plataus puodelio/ indelio, kad pyragėlis neišliptų pro kraštus.

Gaminimo eiga:

Į smulkintuvą sudėti anakardžių riešutų sviestą, įmušti 1 kiaušinį, sudėti gabaliukais supjaustytą nuluptą bananą, suberti kepimo miltelius, cinamoną bei migdolų miltus.

Viską gerai kelis kartus permalti, iki vientisos gan skystos masės.

Gautą masę supilti į platų gilų puodelį

ir pastatyti į mikrobangų krosnelę.

Nustatyti laikmatį : 2 minutes ir 50 sekundžių - šio laiko užtenka, kad pyragėlis spėtų iškilti ir iškepti.
Iškepusį pyragėlį galima valgyti tiesiai iš to pačio kepimo puodelio arba išversti į lėkštę ir šalia pabarstyti saujelę kedro riešutų.

Viskas. Paprasta. Greita. Skanu.


Taip pat galima kepti ir orkaitėje : įkaitinti iki 170-180°C ir kepti ~ 30-35 minutes.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Ooooo Vaikyyyti koks skanumelis blink.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
jau tas pyragėlis iki negalėjimo patiko, šis matos ne ką prastesnis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Koxamte @ 2012 08 24, 20:55)
Ooooo Vaikyyyti koks skanumelis  blink.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif 
jau tas pyragėlis iki negalėjimo patiko, šis matos ne ką prastesnis biggrin.gif


joa, šis - man pačiai atradimas thumbup.gif mat cukraus kiekį gerokai apmažinau, ir baltų miltų beveik nelikę racione ... biggrin.gif

dar pabandysiu orkaitėje iškepti rolleyes.gif aišku nebus per 3 minutes, užtad bent "gyvas" liks hihihi.gif
Atsakyti
Bet tai kaip įdomiai, mikrobangei 3 min kepama, o orkaitei pusę val biggrin.gif
Atsakyti
aha, na mikro bangos vis gi savo daro biggrin.gif

ai dar galima garuose virti mirksiukas.gif irgi apie pusvalandį gautųsi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sudomino, reiks pabandyti smile.gif
Atsakyti