Įkraunama...
Įkraunama...

Užsiėmimai mokiniams/-ėms po pamokų

QUOTE(You.rate @ 2010 11 08, 18:57)
Man labai įdomu, ar Jūsų vaikai būrelius, kitas po pamokų vykstančias veiklas renkasi patys ar išrenkate Jūs? Kada reikia liautis vaikui įteiginėti savo tiesas ir leisti rinktis pačiam?

Maniškiui dabar 12, lanko ne vieną būrelį. Niekur nestūmėm, visus sprendimus lankyti priėmė pats. Aišku tarėsi su mumis, vis tik visur reikia šiek tiek mokėti, todėl mūsų pritarimas jam būtinas.
Lanko meno mokykloj choreografijos klasę (čia būna pamokėlės: pramoginio, klasikiniio, liaudies ir šiuolaikinio šokio) + vieną kart savaitėj pamoka groti pasirinktu instrumentu. Pasirinko fortepioną. Iš pradžių grojimu buvo labai patenkintas, svaigo, dabar šiek tiek atšalęs, bet nemeta - gaila.
Vieną kart savaitėj lanko šachmatų būrelį.
Lanko berniukų chorą - šeštadieniais.
Na ir kad nebūtų vien dainos ir šokiai, dar pasirinko sporto būrelį - karate.
Atsakyti
Mano panele, 10 metu, lanko:
2 kartus per savaite lauko tenisa;
2 kartus per savaite ritminius sokius;
1 karta per savaite linijinius sokius;
2 kartus per savaite keramika;
1 kartą per savaitę dailes bureli;
1 kartą per savaitę karoliukų verimo bureli.

Kas antra savaite sestadieniais privaciai mokinasi piest pas dailininke.

Veiklos jai vis vien per mazai... tik jau nesugalvojam, ka daugiau galetu lankyt... biggrin.gif
Atsakyti
trečius metus lanko muzikos mokyklą, smuiko spaecialybę, užsiėmimai 4 kartus į savaitę, 2 kartus į savaitę - pramoginiai šokiai, vieną kartą į savaitę dailės būrelis ir dar Šviseoforo būrelį lanko vieną kartą į savaitę...nuo šokių atkalbinėju, bet kolkas nesėkmingai rolleyes.gif
Atsakyti
Mano viresnele,lanko aerobika ir dailes mokykla smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, smile.gif

mano dukrai 8 metai. Nuo mazumes ji kaip uzburta tyrineja visokiausius planu brezinius. Stato vis dar ir kuria visokiausius namus su lego kaladelemis. Popieriaus lape vis braizo kazkokius planus ir pasakoja kur kokie kambariai kaip apstatyti, kam kuri patalpa yra skirta ir tt.
Pries pusmeti gavo dovanu ''the sims 3'' kompiuterini zaidima. Maniau ji zaidzia siaip su tais zmonemis. Bet neseniai issiaiskinau, kad ji tik istisai stato ir kuria namus... Paklausiau kuo nori buti, sako architekte. Na gal ir gerai, tuo met noreciau rasti kokios nors literaturos jai gilinti zinias. Butu begalo smogu ir kokius kursus jos amziaus rasti.Gyvename ne LT. Literatura tinka tiek lietuviu kalba, tiek anglu kalba. skaito ir kalba laisvai abiejomis klabomis. Buciau dekinga gavusi patarimu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2011 03 07, 10:35)
Mano panele, 10 metu, lanko:
2 kartus per savaite lauko tenisa;
2 kartus per savaite ritminius sokius;
1 karta per savaite linijinius sokius;
2 kartus per savaite keramika;
1 kartą per savaitę dailes bureli;
1 kartą per savaitę karoliukų verimo bureli.

Kas antra savaite sestadieniais privaciai mokinasi piest pas dailininke.

Veiklos jai vis vien per mazai... tik jau nesugalvojam, ka daugiau galetu lankyt...  biggrin.gif

o kada laisvės diena? unsure.gif 10 užsiėmimų (po pamokų) - lipdote mis tobulybę?
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 04 05, 06:25)
o kada laisvės diena? unsure.gif  10 užsiėmimų (po pamokų) - lipdote mis tobulybę?

Argi sunku suprast, kad buna aktyviu vaiku, kuriems reikia veiklos? Ne as jai burelius parinkau, visus lanko savo noru. Vaikas vaikui nelygu... vienam gali buti dvieju bureliu per daug, o maniske grizus po keliu zyzia, kad nera ka veikti.

O laisvadienis - sekmadienis - buna zyzimo ir neturiu ka veikt diena. (Aisku, minusas, nedaznai po pamoku susitinka su bendraamziais - gyvename atokiau, bet ka cia padarysi).
Ka daryt gabiam vaikui? Pamokas ji paruosia per 15 minuciu, buna atlikta tobulai.
Atsakyti
Maniskei pakanka dailes uzsiemimo vienakart per savaite 1.5 val.Norejo dar kazka lankyt,bet akivaizdu,kad pervargs.
Atsakyti
Palaikau Atlantidą. Mūsų berniukas (9 metai) irgi pradėjo nuo dailės mokyklos, vėliau pats pasiprašė, kad palydėčiau į pramoginius šokius. Tai čia tokie rimtesni užsiėmimai. Prie šitų būrelių dar mokykloj dainuoja. Jam to per mažai. Vieną kartą atėjo, sako, mama, man dar yra dvi laisvos dienos. Gal gali jis dar krepšinį lankyti. Mes jam bandėm aiškinti, kad tiek daug gal nereikia lankyti. Bet jis pats nuėjo į treniruotę, pats dabar ir eina, ir pareina. Jam patinka. Negana to, dabar dar atrado laiko eiti ir į šachmatų būrelį. Aš pati nesuprantu, mes jam sakom, gal reikia pailsėti, gal per daug to krūvio.... Bet leidžiam jam rinktis. Uždrausti mes negalim - bus priešprieša. Įsivaizduokit, jei būčiau neleidusi į krepšinio treniruotes. Tai jo akyse būčiau pati blogiausia mama. Ir nedarau tragedijos, jei kažkas atsibos ir kažko nebelankys. Gi berniukams ateina laikas, kai jie nebenori šokti, gal ir šachmtai atsibos... Na ne tragedija. Svarbu, kad lankytų bent vieną būrelį. Tą mes jam kalė nuo seniai - kad vienas būrelis yra tiesiog privalomas. O visa kita - priklauso nuo vaiko. Net ir nežinau, čia gerai ar blogai, kad tiek lanko. Bet kitaip nieko pakeisti negalim.
Beje, Atlantida, o kaip mergaitei mokykloje sekasi?
Papildyta:
Dailės mokykloj krūvis yra: 3 kartai į savaitę.
Pramoginiai: 2 kartai į savaitę.
Krepšinis: 2 kartai į avaitę.
Šachmatai: 2 kartai į savaitę.
Savaitgaliais dažnai važiuojam į konkursus šokti.
Bet mes jo neverčiam. Žinoma, kalbam, skatinam, pagiriam.
Atsakyti
Aš tai praeitais mokslo metais lankiau būrelį,bet paskui atsibodo tai ir nebėjau. O nuo šių mokslo metų tai planuoju tikrai lankyti būrelį galbūt ir ne vieną ir jau žinau,kad eisiu į teatro būrelį thumbup.gif
Ir aš tiktai už kad vaikas daug lankytų būrelių kad nesišlaistytų gatvėmis ir panašiai. Kaip pati turėsiu savo vaikų tai leisiu į gimnastiką; muzikos mokyklą. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iewukas37: 21 birželio 2011 - 13:06
Guruguru, mano dukra mokosi gerai, bet sie metai pirmi kai negavo diplomo su pagyrimo (matematika ir anglu galima butu prilyginti 8-ukui).

Ai, bet kiekvienas sprendziam pagal save - as del poros astuonetu nepergyvenu,aisku biski papildomai pasimokysim vasara. Gyvenimo sekme mazai nuo pazymiu priklauso, kiek rodo mano asmenine patirtis - daugiausia pasiekia gyvenime ne kalikai-pirmunai, o ivairiapusiai aktyvus zmones... (na tarp pirmunu irgi tokiu aisku gali buti). Taigi manau bureliai daug prie to prisideda.

O mano dukra istojo i dailes mokykla, jau ten bus rimtas mokslas su daug pamoku.Bet nuo kitu metu visi bureliai smarkiai pasikeis,nes pereina i kita mokykla. Bet neabejoju, ju bus daaaaaug. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atlantida: 22 birželio 2011 - 23:25
Atlantida Ai, bet kiekvienas sprendziam pagal save - as del poros astuonetu nepergyvenu,aisku biski papildomai pasimokysim vasara. Gyvenimo sekme mazai nuo pazymiu priklauso, kiek rodo mano asmenine patirtis - daugiausia pasiekia gyvenime ne kalikai-pirmunai, o ivairiapusiai aktyvus zmones... (na tarp pirmunu irgi tokiu aisku gali buti). Taigi manau bureliai daug prie to prisideda.

Idomu, kiek laiko mes taip galvosime, kiek laiko bandysime suprasti savo vaikus, iki kelių metų mes jiems leisime būti tokiais?

Gera pradžia, jei tokių mamų bus daugiau su tokiomis mintimis.

Atsakyti