Žemė laikosi ant žmoniu, kurie kitiems dovanoja gėrį, žmonių atminty išlieka nesavanaudžiai, besalygiškai myleję visus...
Gero apsipirkimo dėsnis: jei neperki vos pamatęs, kai sugrįši, jau nebebus
Romėnų filosofas Seneka:
"Valdysiu savo gyvenimą ir mintis taip, tarsi visas pasaulis stebėtų, kaip aš gyvenu, ir matytų, ką aš galvoju."
"Valdysiu savo gyvenimą ir mintis taip, tarsi visas pasaulis stebėtų, kaip aš gyvenu, ir matytų, ką aš galvoju."
Pyktis neapakina, jis gimsta iš aklumo. A. de Sent-Egziuperi
Du kartus negyvename, bet yra daug žmonių, kurie ir vieną kartą gyventi nemoka. Fridrichas Riukertas
Du kartus negyvename, bet yra daug žmonių, kurie ir vieną kartą gyventi nemoka. Fridrichas Riukertas
VISKAS PRAEIS
Gyveno kartą karalius Saliamonas. Jis buvo labai išmintingas, bet jo gyvenimas nebuvo lengvas.Vieną kartą jis nusprendė kreiptis pagalbos į išminčių.
-Padėk man - labai daug kas gyvenime mane išveda iš pusiausvyros, mane dažnai valdo aistros....
Išminčius tarė:
-Žinau, kaip tau galiu padėti. Imk šį žiedą ir užsimauk jį. Ten iškalta frazė: ,,Viskas praeis", Kai tave užvaldys pyktis, ar labai stiprus džiaugsmas, pažvelk į šį užrašą ir tai tau padės.
Saliamonas paklausė patarimo. Bet vieną kartą, kai jį suėmė stiprus pyktis, jis kaip visada, pažvelgė į žiedą, bet tai dar daugiau jį įsiutino. Jis nusiplėšė žiedą ir norėjo jį numesti, bet pamatė, kad vidinėje žiedo pusėje yra dar kažkoks užrašas. Jis pažiūrėjo ir perskaItė: ,,Ir tai praeis"...
Laikas - geriausias gydytojas....
Gyveno kartą karalius Saliamonas. Jis buvo labai išmintingas, bet jo gyvenimas nebuvo lengvas.Vieną kartą jis nusprendė kreiptis pagalbos į išminčių.
-Padėk man - labai daug kas gyvenime mane išveda iš pusiausvyros, mane dažnai valdo aistros....
Išminčius tarė:
-Žinau, kaip tau galiu padėti. Imk šį žiedą ir užsimauk jį. Ten iškalta frazė: ,,Viskas praeis", Kai tave užvaldys pyktis, ar labai stiprus džiaugsmas, pažvelk į šį užrašą ir tai tau padės.
Saliamonas paklausė patarimo. Bet vieną kartą, kai jį suėmė stiprus pyktis, jis kaip visada, pažvelgė į žiedą, bet tai dar daugiau jį įsiutino. Jis nusiplėšė žiedą ir norėjo jį numesti, bet pamatė, kad vidinėje žiedo pusėje yra dar kažkoks užrašas. Jis pažiūrėjo ir perskaItė: ,,Ir tai praeis"...
Laikas - geriausias gydytojas....
Šiandien - pirmoji tavo likusio gyvenimo diena ( "Amerikietiškos grožybės" )
Sunkiausia gyvenime nuspręsti, kuriuos tiltus pereiti, o kuriuos sudeginti. D. Raselas
Baudos yra mokesčiai, taikomi padarius ką nors neteisingai.
Mokesčiai yra baudos, taikomos viską padarius teisingai.
Baudos yra mokesčiai, taikomi padarius ką nors neteisingai.
Mokesčiai yra baudos, taikomos viską padarius teisingai.
Palygink ramų ir paprastą žydinčios rožės grožį su nuolatine savo gyvenimo įtampa, pervargimu ir skubėjimu. Rožė turi dovaną, kurios tu stokoji: ji, kitaip nei tu, visiškai patenkinta būdama savimi ir neturi nė mažiausio noro būti kitokia, negu yra.
Štai kodėl rožė yra paprasta, grakšti ir neišgyvena jokio vidinio konflikto - šiomis savybėmis pasaulyje pasižymi tik vaikai ir mistikai.
Citata iš Anthony de Mello SJ knygos "Kvietimas mylėti"
Štai kodėl rožė yra paprasta, grakšti ir neišgyvena jokio vidinio konflikto - šiomis savybėmis pasaulyje pasižymi tik vaikai ir mistikai.

Citata iš Anthony de Mello SJ knygos "Kvietimas mylėti"

Niekada neužmik nepasakęs - labos nakties,
Niekada neišeik prieš tai nepasakęs - sudie...
... jei ant tavęs supyks, nenueik nuleidęs galvą, o iškelęs ją - atsiprašyk...
Niekada nesakyk - nenoriu tavęs matyti, o geriau ilgai žiurek i akis ir nieko nepasakęs nueik...
Nebijok pasakyti ačiu - tėvams... Atsiprašau - draugams...
Myliu tam, kurio pasiilgai...
...juk sie žodžiai priverčia nusišypsoti ar pravirkti, jie kiekvienam suspaudžia širdį...
Niekada neišeik prieš tai nepasakęs - sudie...
... jei ant tavęs supyks, nenueik nuleidęs galvą, o iškelęs ją - atsiprašyk...
Niekada nesakyk - nenoriu tavęs matyti, o geriau ilgai žiurek i akis ir nieko nepasakęs nueik...
Nebijok pasakyti ačiu - tėvams... Atsiprašau - draugams...
Myliu tam, kurio pasiilgai...
...juk sie žodžiai priverčia nusišypsoti ar pravirkti, jie kiekvienam suspaudžia širdį...
Matyk, ką mato visi,
mąstyk, kaip nemąsto niekas
mąstyk, kaip nemąsto niekas