Įkraunama...
Įkraunama...

BREKETAI

Man pirmą dieną sunkiausiai ir po breketų uždėjimo, ir po paveržimo, tik kai gumytes dėjo, tą dieną nieko, o jau kitą dntų nesukandu, kaip kad Vasaroti sako - pakibę ore. Ilgiausiai nemalonus jausmas būdavo kokias 5 dienas...
Bet šį kartą tai siaubelis. Bet ką tik susiveikiau iš podrūžkės vaško, ryt į darbą atveš, eisiu makaluot juo dantis. Kaži kaip tas atrodys? Ar ilgai vaškas laiko? Ir kaip jis ten laikos iš viso? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitusia: 03 vasario 2009 - 18:44
Sveikutės
jau rašiau, kad laukiu dantukų ištraukimo vasario 12 d. ir vis dar mąstau, su jumis tariuosi, darbe diskutuoju, abejoju ir vėl apsigalvoju ir še tai, kad nori, skambina man šiandien iš klinikos ir sako, kad tą savaitę, kai reikia traukti dantukus, gydytoja nedirbs ir reikia ateiti ryt juos išsitraukti, tai aš vos iš kojų neiškritau, prakaitas tik išpylė, pasimečiau mega_shok.gif man. Galvoju kaip aš darbe tas dienas išbūsiu, dar su žmonėmis bendrauti, negaliu nei išeiti ir dvi savaites be dantų. Sakau ne ne ne schmoll.gif , mąstau ar išvis ateiti, o jūs sakot jau ryt verysad.gif Taip pasimečiau, kad siaubas unsure.gif susitariau penktadieniui, o kaip čia bus nežinau. Bijau, kad ištraukus dantis skaudės, darbas ir į mokslus reiks važiuot... ??? Ar skaudės ištraukus ???? ar labai sutinsta ??? schmoll.gif unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mazulyte0300 @ 2009 02 03, 20:49)
Sveikutės
jau rašiau, kad laukiu dantukų ištraukimo vasario 12 d. ir vis dar mąstau, su jumis tariuosi, darbe diskutuoju, abejoju ir vėl apsigalvoju ir še tai, kad nori, skambina man šiandien iš klinikos ir sako, kad tą savaitę, kai reikia traukti dantukus, gydytoja nedirbs ir reikia ateiti ryt juos išsitraukti, tai aš vos iš kojų neiškritau, prakaitas tik išpylė, pasimečiau  mega_shok.gif  man. Galvoju kaip aš darbe tas dienas išbūsiu, dar su žmonėmis bendrauti, negaliu nei išeiti ir dvi savaites be dantų. Sakau ne ne ne  schmoll.gif , mąstau ar išvis ateiti, o jūs sakot jau ryt verysad.gif  Taip pasimečiau, kad siaubas unsure.gif  susitariau penktadieniui, o kaip čia bus nežinau. Bijau, kad ištraukus dantis skaudės, darbas ir į mokslus reiks važiuot... ??? Ar skaudės ištraukus ???? ar labai sutinsta ??? schmoll.gif  unsure.gif  verysad.gif

na man itrauke 4 dantuka, tai jau rimtas atvejas buvo menesi gera gijo zaizda, bet jei savaitgaliui trauksi tai dar uzsitrauks per savaitgali ir nelabai matysis patinimas wink.gif tik tau ne viena trauks tai net nenumanau bet siek tiek kad matysis tai tikrai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmosius @ 2009 02 03, 21:45)
na man itrauke 4 dantuka, tai jau rimtas atvejas buvo menesi gera gijo zaizda, bet jei savaitgaliui trauksi tai dar uzsitrauks per savaitgali ir nelabai matysis patinimas wink.gif tik tau ne viena trauks tai net nenumanau bet siek tiek kad matysis tai tikrai wink.gif

Man viršuje iš abiejų pusių ketvirtukus ir turi traukti unsure.gif
sakai mėnesį gijo ... unsure.gif tai tikrai ilgai, o man gydytoja sakė, kad ketvirtukai, tai nesunkiai išsitraukia, nieko čia tokio, po kelių net dienų siūlė breketus dėtis g.gif tai net nežinau, gal čia kiekvienai individualiai ...
Atsakyti
QUOTE(mazulyte0300 @ 2009 02 03, 21:51)
Man viršuje iš abiejų pusių ketvirtukus ir turi traukti  unsure.gif
sakai mėnesį gijo ...  unsure.gif  tai tikrai ilgai, o man gydytoja sakė, kad ketvirtukai, tai nesunkiai išsitraukia, nieko čia tokio, po kelių net dienų siūlė breketus dėtis  g.gif  tai net nežinau, gal čia kiekvienai individualiai ...

cia pries tai kazkuri forumiete sake, kad ketvertukai turi silpniausias saknis ir lengvai traukiasi. nebijok, as tavo vietoj traukciau juos lauk, nes tada bus pirmas zingsnis zengtas ir nebebus kaip eiti atgal, tik pirmyn 4u.gif beje, pati esi minejusi, kad geriau kai nera laiko abejonems, kai viskas vyksta greit smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Gitusia @ 2009 02 03, 19:43)
Man pirmą dieną sunkiausiai ir po breketų uždėjimo, ir po paveržimo, tik kai gumytes dėjo, tą dieną nieko, o jau kitą dntų nesukandu, kaip kad Vasaroti sako - pakibę ore. Ilgiausiai nemalonus jausmas būdavo kokias 5 dienas...
Bet šį kartą tai siaubelis. Bet ką tik susiveikiau iš podrūžkės vaško, ryt į darbą atveš, eisiu makaluot juo dantis. Kaži kaip tas atrodys? Ar ilgai vaškas laiko? Ir kaip jis ten laikos iš viso? g.gif

vaskas yra permatomas. na, beveik permatomas, toks balksvai skaidrus. reikia atgnybti gabaliuka ir uzdeti ant trinancio, astraus breketo. as esu ji naudojusi tik kelis kartus, tai jis man laikydavosi ant breketo iki dantu valymo, na kokias 4-5 valandas drasiai, juo labiau kad siuo metu nekramtai nieko kieto..beje, mano ododntologe sake, kad jei labai trina, o po ranka neturi vasko tai galima uzklijuoti kramtomos gumos gabaliuka ar net paprastos vatos uzdeti ant breketo kad netrintu
Atsakyti
QUOTE(mazulyte0300 @ 2009 02 03, 19:49)
Taip pasimečiau, kad siaubas unsure.gif  susitariau penktadieniui, o kaip čia bus nežinau. Bijau, kad ištraukus dantis skaudės, darbas ir į mokslus reiks važiuot... ??? Ar skaudės ištraukus ???? ar labai sutinsta ??? schmoll.gif  unsure.gif  verysad.gif

Nesileisk į abejones ir būk stipri 4u.gif Ir aš svarščiau - ar ankščiau eit traukt dantukus, ar savaitę iki breketų... Lygiia tokios pat abejonės - kaip atrodys, kiek ilgai gis... Bet mane paskatinai eiti jau kitą savaitę, o tada iki vasario 28 manau jau bus apgiję...

QUOTE(Meri_ceri @ 2009 02 03, 22:07)
nebijok, as tavo vietoj traukciau juos lauk, nes tada bus pirmas zingsnis zengtas ir nebebus kaip eiti atgal, tik pirmyn 4u.gif  beje, pati esi minejusi, kad geriau kai nera laiko abejonems, kai viskas vyksta greit smile.gif
Papildyta:
vaskas yra permatomas. na, beveik permatomas, toks balksvai skaidrus. reikia atgnybti gabaliuka ir uzdeti ant trinancio, astraus breketo.  as esu ji naudojusi tik kelis kartus, tai jis man laikydavosi ant breketo iki dantu valymo, na kokias 4-5 valandas drasiai, juo labiau kad siuo metu nekramtai nieko kieto..beje, mano ododntologe sake, kad jei labai trina, o po ranka neturi vasko tai galima uzklijuoti kramtomos gumos gabaliuka ar net paprastos vatos uzdeti ant breketo kad netrintu

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Šiandien jau gavau všką. Ten tokia kaip mini žvakės - pailgi gabaliukai, eisiu tuoj terliūzintis biggrin.gif Dėl "kramtuškės" ir man minėjo, tik kad nelabai gavos ją užsidėt... Daug ten braižančių (vis dar) vietų yra...
Labai ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Vaško ir aš turiu, tik kolkas da neprireikė.. unsure.gif

Bet kaip dantus skaudaaaaa... cry.gif Šian pradėjo ir apatinį žandikaulį skaudėt.. blink.gif Gal dėl to, kad jau antra diena, kai dantų nesukandu..??? Bet ką ten kąsti.. doh.gif Kad jie jau nebesueina net.. biggrin.gif Siaubas kažkoks.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mazulyte0300 @ 2009 02 03, 20:49)
Sveikutės
jau rašiau, kad laukiu dantukų ištraukimo vasario 12 d. ir vis dar mąstau, su jumis tariuosi, darbe diskutuoju, abejoju ir vėl apsigalvoju ir še tai, kad nori, skambina man šiandien iš klinikos ir sako, kad tą savaitę, kai reikia traukti dantukus, gydytoja nedirbs ir reikia ateiti ryt juos išsitraukti, tai aš vos iš kojų neiškritau, prakaitas tik išpylė, pasimečiau  mega_shok.gif  man. Galvoju kaip aš darbe tas dienas išbūsiu, dar su žmonėmis bendrauti, negaliu nei išeiti ir dvi savaites be dantų. Sakau ne ne ne  schmoll.gif , mąstau ar išvis ateiti, o jūs sakot jau ryt verysad.gif  Taip pasimečiau, kad siaubas unsure.gif  susitariau penktadieniui, o kaip čia bus nežinau. Bijau, kad ištraukus dantis skaudės, darbas ir į mokslus reiks važiuot... ??? Ar skaudės ištraukus ???? ar labai sutinsta ??? schmoll.gif  unsure.gif  verysad.gif

Man taip pat abu ketvirtus rove. As cia jau ne karta pasakojau, nebesiplesiu, trumpai pasakysiu tiek - man visiskai neskaudejo ir net neisivaizduoju, kas ten istint gali blush2.gif . Pats rovimas su nuskausminamu, tai nejauti nieko. Labai lengvai paima replytem, tik 'trekst' isgirsti ir per 5min dantuku nera mirksiukas.gif . O ir po to neskaudejo visiskai thumbup.gif . Pakraujavo pusdieni ir viskas. Gal del to kad sveiki ir nera ten jokiu saknu. Po to maniau, kad tik tas skyles visi ir matys. Tris savaites vaiksciojau be dantu lotuliukas.gif , nepatikesi, bet niekas net nepastebejo cool.gif (nors darbas mano su zmonemis)...Taip kad mesk visas abejones, rauk be nervu ir tvarkyk dantukus, pamatysi, kaip dziaugsies veliau 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(Vasaroti @ 2009 02 04, 09:36)
Vaško ir aš turiu, tik kolkas da neprireikė..  unsure.gif

Bet kaip dantus skaudaaaaa... cry.gif Šian pradėjo ir apatinį žandikaulį skaudėt..  blink.gif  Gal dėl to, kad jau antra diena, kai dantų nesukandu..??? Bet ką ten kąsti..  doh.gif Kad jie jau nebesueina net.. biggrin.gif Siaubas kažkoks..  unsure.gif

Uzuojauta 4u.gif . Matai, kaip skirtingai kiekvienai... Kaip nors iskentesi tuos didziuosius skausmelius 4u.gif . As is stomatologes turiu nusipirkus toki Elgydium geli jautriem dantim. Labai padeda tokiais atvejais, atsaldo, nuima ta jautruma. Tikrai geras daiktas. Nes vaistukai nuo skausmo tai speju nelabai ir veikia unsure.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Giedre_S @ 2009 02 04, 08:52)
Uzuojauta 4u.gif . Matai, kaip skirtingai kiekvienai... Kaip nors iskentesi tuos didziuosius skausmelius 4u.gif . As is stomatologes turiu nusipirkus toki Elgydium geli jautriem dantim. Labai padeda tokiais atvejais, atsaldo, nuima ta jautruma. Tikrai geras daiktas. Nes vaistukai nuo skausmo tai speju nelabai ir veikia unsure.gif ...

Aj nuo skausmo tai vaistų nebandžiau, kaži ar ką padėtų.. unsure.gif

O tas gelis toks rožinis gal..??? Kažkokio turiu KAŽKUR.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaroti @ 2009 02 04, 08:36)
Vaško ir aš turiu, tik kolkas da neprireikė..  unsure.gif

Užsidėjau aš vašką - kitas žmogus pasijaučiau, nėra ten sudėtingai kaip kad maniau, dabar ir nuotaika pagerėjo thumbup.gif

QUOTE(Vasaroti @ 2009 02 04, 09:19)
Aj nuo skausmo tai vaistų nebandžiau, kaži ar ką padėtų..  unsure.gif

O tas gelis toks rožinis gal..??? Kažkokio turiu KAŽKUR..  g.gif

Manau, reik palaukti, kol dantukai apsipras...
O rožiniu skysčiu ir aš skalavau dantus - man jo reikėjo dėl dantenų kraujavimo, nepamenu pavadinimo, bet... mane juodai pykindavo nuo jo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaroti @ 2009 02 04, 10:19)
Aj nuo skausmo tai vaistų nebandžiau, kaži ar ką padėtų..  unsure.gif

O tas gelis toks rožinis gal..??? Kažkokio turiu KAŽKUR..  g.gif

Nea, zalias jis toks skaidriai smile.gif . Tiesiog tepamas ant dantu ir dantenu. Uztepi ir palieki - ir skanu, ir siaip padeda nuo skausmo tongue.gif mirksiukas.gif
Man vaistuku neprireike, bet jei tikrai skauda - kam kankintis ax.gif ... Dek doze, gal nors kiek apmalsins, neberzins taip 4u.gif
Atsakyti
Mazulyte0300 man atrodo eik raut tuos dantis, ir jau vienas darbas bus padarytas.

Vasaroti man kaip keista, kad tau ir apatini zandikauli skauda, juk jis pas tave be breketu.

Gitusia as vaska dar visai nesinaudojau, nors kai nusipirkau is karto kai dejau breketus, taip ir guli jau 3 men nepradetas. mirksiukas.gif Kaip tavo protinis?
Atsakyti