Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus licėjus

Kaip gerai kai sekas istorija! Aš pati nei ją mėgstu, nei mokytoja gera tai tik tikiuosi, kad įstojau. Kadangi visada buvau prie tiksliųjų mokslų tai su fizika buvo mažai problemų, o matematikoje net neįsivaizduoju ką parašiau. Lygtais ėjau į tą pusę, bet dėl laiko trūkumo nebežiūrėjau ką rašiau ten.
Atsakyti
Kiek teko girdėt, matematikos egzui daugumai trūko laiko. Manau licėjus persistengė su tiek užduočių. Ir manau blogai, kad tarp egzaminų buvo tik 5 min. pertrauka.
Atsakyti

Aš asmeniškai irgi rašiau. Na, tikėjausi ne tokių užduočių. Ugne, ar tu žinojai, Romos Popiežių Zigmantą Liuksemburgietį? Aš asmeniškai, tokį pirma kartą mačiau(pažiūrėjau nuotrauką po visko) ir niekada nebuvau girdėjus.Sutinku, kad upės nebuvau girdėjus, 1392 metų sutarties irgi. Ėjau papildomai mokytis ir istorijos ir matematikos. Istorijos mokiausiai iš to ką jie buvo parašę. Tikrai pasikartojau daug žinomos informacijos,reformacija,kontreformacija, liublino unija ir visi tie dalykai kurie buvo parašyti ką reikia mokėti. Praliejau ašaras, nes tikrai, mokykloje mokausi vien 9-10. Tikrai daug dirbau, stengiausi ir atrodo lyg viskas veltui...Istorijos pirma dalis nebuvo tokia sunki kaip antra, tačiau tikrai buvo galima suklysti. Kai atsiverčiau, tikrai galvojau kad nekas bus. Bet kažką kažkaip padariau. Fizika man nebuvo labai sunku. Matematikai tikrai trūko laiko. Viską bandžiau spręsti, bet apie 3-4 užduočiu nepadariau iki galo. Įstoti nesitikiu, nes ir  lietuvių spėjimo būdu rašiau dalyvį,  pvz tokį  kaip lūžti į neveik.rūšies, vyr.g. Įn.linksnis ir t.t.(nepamenu daugiau). 

Atsakyti

Jo aš negirdėjau nei apie popiežių, nei apie žemaičius, kur  ten kažkas buvo. Žinojau, kad Licėjus mėgsta įdėti tas temas, kurios yra einamos mokslų metų gale, tai mokiausi ir jas, bet negalėjau pati sugalvoti iš dangaus tokį klausimą, koks popiežius norėjo karūnuot Vytautą (ar kaip ten?), kai net niekur, kaip ir tu sakei, apie jį užsiminta nebuvo. Jo, dar pakalbėjom su klasiokais per matematikos pamoką, tai jie irgi sakė, kad jiems laiko neužteko matematikai nors jie vos ne visose olimpiadose dalyvauja ir tikrai matematikoj susigaudo, bet, matyt, Licėjus šiais metais su matematika persistengė.. Visų dalykų buvo po lapą, o vat matematikoje net 2.. Tai realiai užduočių kiekis nė kiek nesumažėjo atsižvelgiant į tai, kad dviem dalykams skirta valanda..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugnelele2006: 17 gegužės 2021 - 11:46

nu jo, šiais metais egzaminai ne kokie gavosi. Man pačiai labai įdomu kaip visiem apskritai sekės, nes, kiek suprantu, nuo to priklauso minimumas. Tikiuos kad bent jį pasiekiau.

Atsakyti
Įdomu kiek vaikų dalyvavo egzamine.
Atsakyti

Pasidalinsiu savo vaiko patirtimi. Lietuvių buvo lengviau nei tikėjosi, manė, kad bus teksto suvokimas, bet nebuvo. Įrašyti raides buvo lengva, jokių išimtinių ar sunkesnių atvejų. Istorija taip pat buvo lengva. Visos datos ir asmenybės buvo istorijos vadovėlyje. Nežinojo vienintelio Žemaitijos vyskupystės centro, nes va jo tikrai nebuvo. Matematikai pritrūko laiko, fizika buvo lengva, bet irgi nespėjo vieno uždavinio tiesiog, nes su matematika per ilgai užsibuvo. Įdomu sulaukti daugiau patirčių kaip kam sekėsi.

Atsakyti

iš kokio vadovėlio mokėtės istoriją?

Atsakyti

Aš mokiausi iš vadovėlio, kurį mums davė mokykloje.  Pavadinimas “Atrask Istorija”. :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mokine8: 18 gegužės 2021 - 07:23

Aš iš Laiko vadovėlių, nors dar turėjau NMPP pasiruošimui skirtą istorijos santrauką.

Atsakyti

Įdomu kiek vaikų dalyvavo egzamine.

Užsiregistravusių dalyvauti stojamajame buvo virš 500, bet kažkiek tikrai nepasirodė.

Atsakyti

Maniškis irgi iš vadovėlio ,,Laikas". Ten buvo visi atsakymai į klausimus, išskyrus apie Žemaitiją.

 

Man teko dar girdėti tai, kad pirmos grupės dalyviai perdavė info antram srautui... va čia tai  ne kas.. sukelė pereinamuosius balus patys..

Atsakyti