Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

sveikos man tai dave pilna narkoze, sake duoda tada pilna, kada jau kaput gali but unsure.gif o as buvau prasikankinus 13walandu, tai visa nusilpus ir uzmigde, o po operacijos skaudejo kazkiek, bet taip tai nelabai, ejau gan greit net daktares stebejos hihihi.gif
Atsakyti
Sveikutes mamytes, atejau i foruma atsakymu ieskoti, bettaip ir nesuradau..... schmoll.gif gal kazkuri mamyte susidure su tuo kuom as dabar kankinuos.... pirma vaikuti pagimdziau naturaliai ir viskas buvo gerai, laukiuosi antro jau 38sav leliukas sedi, nenori apsiversti. gydytoja pasake ateiti po savaites ir ziures ar leliukas bus apsivertes ar ne, jei ne tai guldys mane anksciau laiko. gryzau namo ir tiek daug klausimu iskilo.... jei guldys anksciau tai tik stebes mano ir vaiko bukle, ar bandys ji apsukti? o gal planuos CP? labai pergyvenu, parasykit gal kuri patyret ta pati .... blink.gif
Atsakyti

Del galvos skaudejimo, cia kiekvienai skirtingai. Mane irgi buvo ispejusi anestezeologe, kad organizmas gali ivairiai sureguoti i epidura, bet man nebuvo jokio salutinio poveikio, tik pirma karta atsistojus ant koju sukosi galva. Del siuliu, tai mane trecia para isleido namo, o siules po sesiu dienu iseme poliklinikoje sesute. O leliuku rupinti zinoma nera labai lengva, bet jeigu kas nors is artimuju pirmom dienom pades, tai nebus dideles bedos. Su kiekviena diena vis lengviau biggrin.gif . Man sunkiausia buvo ligonineje issiropsti is tos baisiai aukstos gelezines lovos ir i ja isirioglinti, taciau po cezario patariama kuo daugiau judeti, tai manau, kad lova pasitarnavo kilniam tikslui mirksiukas.gif . Nusiteik, kad viskas buss gerai, tai viskas ir bus gerai 4u.gif thumbup.gif

Atsakyti
gal kas zinot,kiek laiko turi buti praeje po pirmos cezario operacijos,kad antra galetum naturaliai gimdyti?jei neklistu,tai gydytojas,kuris mane operavo tai skae,kad 4-5 metai.Ar tikrai? Nes gimdysiu po 2,5 metu po cezario...
Atsakyti
QUOTE(pilarasal @ 2009 06 15, 20:13)
Sveikutes mamytes, atejau i foruma atsakymu ieskoti, bettaip ir nesuradau..... schmoll.gif  gal kazkuri mamyte susidure su tuo kuom as dabar kankinuos....   pirma vaikuti pagimdziau naturaliai ir viskas buvo gerai, laukiuosi antro jau 38sav leliukas sedi, nenori apsiversti. gydytoja pasake ateiti po savaites ir ziures ar leliukas bus apsivertes ar ne, jei ne tai guldys mane anksciau laiko. gryzau namo ir tiek daug klausimu iskilo.... jei guldys anksciau tai tik stebes mano ir vaiko bukle, ar bandys ji apsukti? o gal planuos CP? labai pergyvenu, parasykit gal kuri patyret ta pati .... blink.gif

Va mano tiksliai tokia situacija, tik lelius skersai guli.. irgi turiu i priemima prisistatyti kai bus 39 SAV. tik man is kart sake, jei stebuklas neivyks, ir lelius padeties nepakeis - darys CP. Jei ta diena bus laisva operacine - tai darys ta diena, jei ne, matyt guldys ir darys kita diena.. Planinis CP daromas dazniausiai 39 sav. Sukti jo tikrai niekas nesuks... jau per velu.. nebent pats sugalvotu, bet klausimas ar jam yra vietos... realiai netikeciau, nes i pabaiga nestumo ne tik kad vietos mazeja , bet ir vaisiaus vandenu mazeja.,.
Pirmaja pati pagimdziau lengvai ir pati be jokiu bajeriu... o sitas lelius sumaste vat skersai isitaisyti.. ir ka.. ne viena skerso leliuko dar nepagimde.. tai teks dabar ir CP paragauti..
Bijoti - tai nebijau, bet kai pamenu savo pirma labai lengva gimdyma pries 9 metus be jokiu plysimu, be skausmu... tai biski liudna darosi, kad si karta teks buti kuri laika nerangiai ... verysad.gif
Bet labai jau laukiu leliuko, tai kaip tik jo karaliska didenybe pageidaus gimti, taip ir bus wub.gif
Sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donatuke: 16 birželio 2009 - 00:28
QUOTE(petrovna @ 2009 06 15, 21:16)
gal kas zinot,kiek laiko turi buti praeje po pirmos cezario operacijos,kad antra galetum naturaliai gimdyti?jei neklistu,tai gydytojas,kuris mane operavo tai skae,kad 4-5 metai.Ar tikrai? Nes gimdysiu po 2,5 metu po cezario...

pataria po 2-3 m.
Atsakyti
QUOTE(pilarasal @ 2009 06 15, 20:13)
Sveikutes mamytes, atejau i foruma atsakymu ieskoti, bettaip ir nesuradau..... schmoll.gif  gal kazkuri mamyte susidure su tuo kuom as dabar kankinuos....  pirma vaikuti pagimdziau naturaliai ir viskas buvo gerai, laukiuosi antro jau 38sav leliukas sedi, nenori apsiversti. gydytoja pasake ateiti po savaites ir ziures ar leliukas bus apsivertes ar ne, jei ne tai guldys mane anksciau laiko. gryzau namo ir tiek daug klausimu iskilo.... jei guldys anksciau tai tik stebes mano ir vaiko bukle, ar bandys ji apsukti? o gal planuos CP? labai pergyvenu, parasykit gal kuri patyret ta pati .... blink.gif

sveika,
mano lelius sedejo. tai vat-pasake kad jei neapsivers guldys i ligonine ir bus planinis cezaris. tai vat-taves laukia tas pats. tikrai leliuko nebeapsukines, nes jau per velu ir be to siais laikais retai beapsukineja. man irgi turejo buti planinis cezaris. turejau vaziuot gultis i ligonine, bet kadangi vandenys nubego anksciau laiko-nespejo net paguldyti. tai gavosi skubus cezaris mirksiukas.gif nepergyvenk, viskas bus gerai ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus, ramiau gal ir nera, bet jau aisku darosi, kad nieko jau nepakeisi kaip vaikutis sugalvojo taip jau ir bus.... unsure.gif tik dar klausimelis, kaip ten jums su maitinimu buvo? ar leliuka atnesdavo kai maitinti reikedavo? ar nenese? as labai noriu maitinti ir si leliuka, ir klausimas ar man ji duos jau pirma diena maitint?
Atsakyti
QUOTE(pilarasal @ 2009 06 16, 16:03)
Aciu uz atsakymus, ramiau gal ir nera, bet jau aisku darosi, kad nieko jau nepakeisi kaip vaikutis sugalvojo taip jau ir bus....  unsure.gif  tik dar klausimelis, kaip ten jums su maitinimu buvo? ar leliuka atnesdavo kai maitinti reikedavo? ar nenese? as labai noriu maitinti ir si leliuka, ir klausimas ar man ji duos jau pirma diena maitint?

Sveikos merginos.
man 2 cezariai daryti. Pirmą kartą neplaninis. Bandžiau gimdyt pati, bet kaip po 8 val gimdos kaklelis vis tiek neatsidarinėjo vežė operuoti. Buvo didelis stresas, nes norėjau gimdyt natūraliai ir labai bijojau operacijos. (Viskas buvo prie 5 metus). Antroji jau planinė cezario operaija buvo prieš 3 savaites. Žinokit kaip negimdžius. Nei ką skaudėjo, nei blogai jaučiausi, viskas super. Matyt kaip nuo nėštumo pradžios žinojau, jog bus cezaris tai jau man jokio streso nebuvo. Operaciją darė ta pati gydytoja kaip ir pirmą kartą, labai ja pasitikėjau ir tikrai viskas buvo be problemų. Pirmą leliuką gimdžiau vakare, tai jis miegojo nuvežtas naujagimių skyriujeir valgyt užsimanė apie 5 ryto, iškart atvežė. O antrą leliuką gimdžiau ryte, tad kaip tik parvežė mane po operacijos į palatą, už kokių 10 min atvežė ir leliuką. Akušerė atėjo, padėjo pamaitinti. Suprantu,kad cezaris tai operacija, tačiau vienintelė laukiama operacija kuri atneša džiaugsmą-mūsų stebukliukus.
Taip kad į klausimą ar duos leliuką maitinti sakau TAIP, tikrai duos. Vienintelis dalykas ko operacinėje nedaro, t.y. nepadeda leliuko ant krūtinės tik ką gimusio, nes nelabai yra kur dėt, be to dėl sterilumo. Nors sako būna ligoninių kur deda. (Kauno II ligoninėje nea.) .
Linkiu gimdyti taip,kaip pačios norite, tačiau jei tektų daryti Cezarį, tikrai nebijokite. Pasiūlo narkozę (spinalinę arba pilną) ir tikrai nieko nejauti. Man dar degunies davė pakvepuot, sako leliukui geriau, tai išvis užsimerkiau ir jaučiausi kaip grynam ore prie jūros. buvau labai psichologiškai pasiruošus šiai operacijai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pilarasal @ 2009 06 16, 17:03)
Aciu uz atsakymus, ramiau gal ir nera, bet jau aisku darosi, kad nieko jau nepakeisi kaip vaikutis sugalvojo taip jau ir bus....  unsure.gif  tik dar klausimelis, kaip ten jums su maitinimu buvo? ar leliuka atnesdavo kai maitinti reikedavo? ar nenese? as labai noriu maitinti ir si leliuka, ir klausimas ar man ji duos jau pirma diena maitint?

na as tai pagimdziau 6:30val ryte, leliuko man niekas neatveze, o po operacijos negalejau atsikelti ir pati nueiti, be to bent pas mano mergyte buvo labai mazas svoris tai vaiko mums nedave i palata 1.5 paros, nes norejo atlikti visus tyrimu. pas savo mergyte vaziavau pati jos maitinti. tik vakare sugebejau atsikelti ir vyras nuveze su invalido vezimeliu. na del to maitinimo irgi idomiai. man pasake kad vaika galiu maitinti 8 ryto, 13val, 17 val 20val ir 23val vakare. na nezinau kodel tokios idomios val buvo, tuo labiau kad naujagimiai maitinami kas 2 val g.gif doh.gif na visa tai buvo pas mus Klaipedoje, manau kad kituose miestuyose buna kad vaikus atveza i palata, kaip minejo Gintagne.
Atsakyti
QUOTE(gintagne @ 2009 06 16, 19:25)
Sveikos merginos.
man 2 cezariai daryti. Pirmą kartą neplaninis. Bandžiau gimdyt pati, bet kaip po 8 val gimdos kaklelis vis tiek neatsidarinėjo vežė operuoti. Buvo didelis stresas, nes norėjau gimdyt natūraliai ir labai bijojau operacijos. (Viskas buvo prie 5 metus). Antroji jau planinė cezario operaija buvo prieš 3 savaites. Žinokit kaip negimdžius. Nei ką skaudėjo, nei blogai jaučiausi, viskas super. Matyt kaip nuo nėštumo pradžios žinojau, jog bus cezaris tai jau man jokio streso nebuvo. Operaciją darė ta pati gydytoja kaip ir pirmą kartą, labai ja pasitikėjau ir tikrai viskas buvo be problemų.  Pirmą leliuką gimdžiau vakare, tai jis miegojo  nuvežtas naujagimių skyriujeir valgyt užsimanė apie 5 ryto, iškart atvežė. O antrą leliuką gimdžiau ryte, tad kaip tik parvežė mane po operacijos į palatą, už kokių 10 min atvežė ir leliuką. Akušerė atėjo, padėjo pamaitinti. Suprantu,kad cezaris tai operacija, tačiau vienintelė laukiama operacija kuri atneša džiaugsmą-mūsų stebukliukus.
Taip kad į klausimą ar duos leliuką maitinti sakau TAIP, tikrai duos. Vienintelis  dalykas ko operacinėje nedaro, t.y. nepadeda leliuko ant krūtinės tik ką gimusio, nes  nelabai yra kur dėt, be to  dėl sterilumo. Nors sako būna ligoninių kur  deda. (Kauno II ligoninėje nea.) .
Linkiu gimdyti taip,kaip pačios norite, tačiau jei tektų daryti Cezarį, tikrai nebijokite. Pasiūlo narkozę (spinalinę arba pilną) ir tikrai nieko nejauti.  Man dar degunies davė pakvepuot, sako leliukui geriau, tai išvis užsimerkiau ir jaučiausi kaip grynam ore prie jūros.  buvau labai psichologiškai pasiruošus  šiai operacijai smile.gif

sveika, o jei nepaslaptis,kodel antra irgi su cezario pagalba gmdei?ar kazkas buvo netaip?
Atsakyti
QUOTE(dodskis @ 2009 06 15, 20:18)
Del galvos skaudejimo, cia kiekvienai skirtingai. Mane irgi buvo ispejusi anestezeologe, kad organizmas gali ivairiai sureguoti i epidura, bet man nebuvo jokio salutinio poveikio, tik pirma karta atsistojus ant koju sukosi galva. Del siuliu, tai mane trecia para isleido namo, o siules po sesiu dienu iseme poliklinikoje sesute. O leliuku rupinti zinoma nera labai lengva, bet jeigu kas nors is artimuju pirmom dienom pades, tai nebus dideles bedos. Su kiekviena diena vis lengviau  biggrin.gif . Man sunkiausia buvo ligonineje issiropsti is tos baisiai aukstos gelezines lovos ir i ja isirioglinti, taciau po cezario patariama kuo daugiau judeti, tai manau, kad lova pasitarnavo kilniam tikslui mirksiukas.gif . Nusiteik, kad viskas buss gerai, tai viskas ir bus gerai 4u.gif  thumbup.gif

Taip greitai išleido thumbup.gif Kodėl rinkaisi epidurą, o ne spinalinę g.gif Klausiu šiaip, nes įdomu ax.gif greitai laukia tas pats
Atsakyti