Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

QUOTE(petrovna @ 2009 06 16, 19:26)
sveika, o jei nepaslaptis,kodel antra irgi su cezario pagalba gmdei?ar kazkas buvo netaip?

Oj, tikrai ne paslaptis- pačioj nestuke.gif antrojo nėštumo pradžioj iki kokios 20sav matėsi placentos pirmeiga, paskui placenta pakilo, tačiau jau nuo 24 sav trūko vaisiaus vandenų. Mažiau nei norma, atsistato ir vėl sumažėja. Tad gydytojai nerizikuodami vaikučio sveikata suplanavo cezarį. Aš nuo pat pradžių lankiausi pas gydytoją pas kurią gimdžiau. Man ramiau buvo,kad ji stebi eigą ir mato pokyčius.
Tiksliau buvo taip - savo šeimos poliklinikoj pas vieną, na o ultragarsą ir gimdymą pas kitą. Mano šeimos poliklinikoje nėra ultragarso. O be to abi šios gydytojos dirba 2 ligoninėje, tik viena gimdykloje , o kita patologiniame skyriuje, tad kartais ir informacija apsikeisdavo dėl eigos.
Atsakyti
QUOTE(SuperMeska @ 2009 06 11, 15:56)
Kaip gali skaudeti, jei buna narkoze? Niekaip nesuprantu. Ar sakei, kad viska jauti?  g.gif  Jei man taip, tai buciau iskart zviegusi, ka darot!
As visiskai nieko nejauciau, tik is pradziu nemalonu, kai jauti, kaip tirpsta kojos. Po operacijos jau kita diena pati atsikeliau, vaiksciojau.

O gali paprastai, jei nenuskausmina pakankamai... Nejaučiau kažko ypatingo, kai pjovė ar siuvo (jautėsi tik maigymas), bet kai traukė vaiką ir valė gimdą skaudėjo labai. Po operacijos pati kėliau jau kojas nuo stalo. O žviegti man neapsimokėjo - sakė, jei skauda, visai užmigdysim. O aš norėjau kuo greičiau pamatyti kūdikį ir jį pamaitinti. Po operacijos abu išvažiavom į palatą kartu, o taip būtų dar laiko praėję, kol būčiau atsigaiveliojusi po pilnos narkozės....
Atsakyti
QUOTE(Alvyda @ 2009 06 18, 13:28)
O gali paprastai, jei nenuskausmina pakankamai... Nejaučiau kažko ypatingo, kai pjovė ar siuvo (jautėsi tik maigymas), bet kai traukė vaiką ir valė gimdą skaudėjo labai. Po operacijos pati kėliau jau kojas nuo stalo. O žviegti man neapsimokėjo - sakė, jei skauda, visai užmigdysim. O aš norėjau kuo greičiau pamatyti kūdikį ir jį pamaitinti. Po operacijos abu išvažiavom į palatą kartu, o taip būtų dar laiko praėję, kol būčiau atsigaiveliojusi po pilnos narkozės....

Cia jau truksta zodziu. Turejo buti baisu schmoll.gif Man kojos tik palatoj po geros valandos pradejo atitirpti.
Turbut per mazai tau vaistuku suleido, is pradziu nejautei nieko, o veliau pradejo skaudet. Bet kaip gydytojai gali leisti tokius dalykus. Vis vien turejo kazka daryt, juk mate, kad skauda.
Atsakyti
QUOTE(Alvyda @ 2009 06 18, 14:28)

Na matyt man nuskausmino pakankamai, nes tikrai nieko nejaučiau, maigymą šioki tokį, na toks jausmas kad paspaudžia nestipriai ir tikrai nieko daugiau. Na ir kojų nejaučiau dar kurį laiką po operacijos, net toks prisiminimas išliko, koks keistas jausmas, kai matai, kad tavo kojas kilnoja, o nieko nejauti. Po operacijos dar juokiausi, kai perkėlė į pooperacinę palatą ir sesutė atėjo vaistų suleisti, kai dūrė irgi nieko nejaučiau, tai sakiau vyrui ir mamai, kad mielai 1x1 cm lipinėlį tokiems reikalams nejautrų pasilikčiau biggrin.gif . Ir tikrai, manau, kad nėra ten ko tos operacijos tiek labai bijoti nėra ten taip baisu smile.gif, o kai dar išgirsti apie visokias gimdymo traumas, kurios nutinka natūralaus gimdymo metu...
Atsakyti
QUOTE(SuperMeska @ 2009 06 18, 13:44)
Bet kaip gydytojai gali leisti tokius dalykus. Vis vien turejo kazka daryt, juk mate, kad skauda.

Na, matyt nelabai patikėjo manim blush2.gif Siulė gi jei skauda visą narkozę padaryt... O kai jau beveik su angelais į pabaigą ėmiau kalbėtis, tai paklausta, kodėl nusisukau ir nebekalbu, sumelavau, kad klausausi, kaip vaikas verkia... O iš tikro, tai jau viskas dzin buvo pasidarę ir samonė temdinėjo. Prisimenu tik skausmą ir gydytojų šurmulį, kai staiga pasijutau kaip filme - suleisti tiek to, tiek ano, dar vieną lašinę pastatyt ir t.t. ir pan. Paskui tik sužinojau, kad kažkokių komplikacijų buvo... Vat ir įdomu, ar visoms dar pusę paros nuolat kraujospūdį matavo, nes aš tai dar gerokai praleidau laiko su lašinėmis ir automatiniu kraujospūdžio matuokliu g.gif plius antibijotikai, skysčiai...
Atsakyti
QUOTE(tomyte @ 2009 05 15, 10:03)
Del galvos skaudejimo, cia kiekvienai skirtingai. Mane irgi buvo ispejusi anestezeologe, kad organizmas gali ivairiai sureguoti i epidura, bet man nebuvo jokio salutinio poveikio, tik pirma karta atsistojus ant koju sukosi galva. Del siuliu, tai mane trecia para isleido namo, o siules po sesiu dienu iseme poliklinikoje sesute. O leliuku rupinti zinoma nera labai lengva, bet jeigu kas nors is artimuju pirmom dienom pades, tai nebus dideles bedos. Su kiekviena diena vis lengviau  biggrin.gif . Man sunkiausia buvo ligonineje issiropsti is tos baisiai aukstos gelezines lovos ir i ja isirioglinti, taciau po cezario patariama kuo daugiau judeti, tai manau, kad lova pasitarnavo kilniam tikslui mirksiukas.gif . Nusiteik, kad viskas buss gerai, tai viskas ir bus gerai 4u.gif  thumbup.gif

QUOTE(dodskis @ 2009 06 15, 20:18)
Del galvos skaudejimo, cia kiekvienai skirtingai. Mane irgi buvo ispejusi anestezeologe, kad organizmas gali ivairiai sureguoti i epidura, bet man nebuvo jokio salutinio poveikio, tik pirma karta atsistojus ant koju sukosi galva. Del siuliu, tai mane trecia para isleido namo, o siules po sesiu dienu iseme poliklinikoje sesute. O leliuku rupinti zinoma nera labai lengva, bet jeigu kas nors is artimuju pirmom dienom pades, tai nebus dideles bedos. Su kiekviena diena vis lengviau  biggrin.gif . Man sunkiausia buvo ligonineje issiropsti is tos baisiai aukstos gelezines lovos ir i ja isirioglinti, taciau po cezario patariama kuo daugiau judeti, tai manau, kad lova pasitarnavo kilniam tikslui mirksiukas.gif . Nusiteik, kad viskas buss gerai, tai viskas ir bus gerai 4u.gif  thumbup.gif

mamulka10=dodskis kada tu jau baigsi nesamonem uzsimineti doh.gif
Atsakyti
CZ su epiduru, jokiu salutiniu poveikiu (galvos ar nugaros skausku) tirkai nebuvo, na praejus narkozei teko sienom palaipio (ypac kai ateji patikrinti po keliu valandu ir "smagiai" numaige) doh.gif Pati keliaus jau ta pati vakara is lovos (aisku pirma tik atsisedau) o veliau jau ir i tualeta pati ejau smile.gif Kaip jau kazkas rase, sunkiausia pirmom dienom is tu baisiu metaliniu lovu isropoti su perpjautu pilvu, bet nieko smile.gif kai stebuklas ant ranku viskas nublanksta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(PŪKITAS @ 2009 07 02, 23:44)
CZ su epiduru, jokiu salutiniu poveikiu (galvos ar nugaros skausku) tirkai nebuvo, na praejus narkozei teko sienom palaipio (ypac kai ateji patikrinti po keliu valandu ir "smagiai" numaige)  doh.gif  Pati keliaus jau ta pati vakara is lovos (aisku pirma tik atsisedau) o veliau jau ir i tualeta pati ejau  smile.gif  Kaip jau kazkas rase, sunkiausia pirmom dienom is tu baisiu metaliniu lovu isropoti su perpjautu pilvu, bet nieko  smile.gif  kai stebuklas ant ranku viskas nublanksta  wub.gif

tikrai, buvau pamirsusi ta "fantastiska" jausma kai maigo po operacijos doh.gif as apsizliumbiau krokodilo asarom is skausmo. o daktare ir sako mano vyrui-nuraminkit savo zmona, matyt ji labai jautri asmenybe doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif boze moj ne jautr-o is skausmo vos ne apsi...au doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
oi mergaites baikit, as jau dabar visa savo esybe bijau oi kad Jus zinotumet laukiau to nestumo o dabar kai liko menesis CP planuotam jau ir naktim ir dienom negaliu miegot vis mintys apie skausma sukasi, nes as be proto jautri esu ir man net danti greziant uzsaldydavo nes sirdis imdavo kalti ir silpna pasidarydavo, kaip dabar bus doh.gif bijau gimdymo kaip kosmaro, kad ir antras bet pirmo CP pasekmes jau senokai uzmirstos, taciau kazkodel su metais baime issaugo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 07 03, 09:11)
oi mergaites baikit, as jau dabar visa savo esybe bijau oi kad Jus zinotumet laukiau to nestumo o dabar kai liko menesis CP planuotam jau ir naktim ir dienom negaliu miegot vis mintys apie skausma sukasi, nes as be proto jautri esu ir man net danti greziant uzsaldydavo nes sirdis imdavo kalti ir silpna pasidarydavo, kaip dabar bus doh.gif bijau gimdymo kaip kosmaro, kad ir antras bet pirmo CP pasekmes jau senokai uzmirstos, taciau kazkodel su metais baime issaugo blink.gif

Man taip pat su pirmuoju vaikeliu dare planini CP, o dabar laukiuosi antrojo ir panasu, kad vel nelabai galesiu rinktis schmoll.gif Kaip prisimenu, tai nelengvos tos pirmos dieneles ir skausmas nemazas, bet tikrai neverta to sureiksminti, juk kai pagalvoji, tai juk toks momentinis dalykas, palygint su vaikelio atnesta laime wub.gif Kazkaip kai reikia rupintis mazuoju stebukliuku, tai ir apie visus skausmelius pamirsti, be to labai svarbu, kad pirmosiomis dienelemis salia buti ir artimiausi zmones, man tai labai padejo 4u.gif Zodziu, tu tik nepergyvenk, juk ne pirmas kartas, jau viska zinai, nebus staigmenu, o juk ir nenumirei po to, o dar ir antra kart tam pasiryzai-vadinasi, tikrai viska iveiksi, o antrakart dar langviau manau viskas turetu buti thumbup.gif Lengvas laukimo nerimas nepakenks, bet va naktinimis nemiegoti tai tikrai nereikia, pailsek, kol dar gali biggrin.gif Dideles sekmes ir daug daug dziaugsmo jusu seimynelei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daivazek @ 2009 07 03, 09:24)
Man taip pat su pirmuoju vaikeliu dare planini CP, o dabar laukiuosi antrojo ir panasu, kad vel nelabai galesiu rinktis schmoll.gif Kaip prisimenu, tai nelengvos tos pirmos dieneles ir skausmas nemazas, bet tikrai neverta to sureiksminti, juk kai pagalvoji, tai juk toks momentinis dalykas, palygint su vaikelio atnesta laime wub.gif Kazkaip kai reikia rupintis mazuoju stebukliuku, tai ir apie visus skausmelius pamirsti, be to labai svarbu, kad pirmosiomis dienelemis salia buti ir artimiausi zmones, man tai labai padejo 4u.gif Zodziu, tu tik nepergyvenk, juk ne pirmas kartas, jau viska zinai, nebus staigmenu, o juk ir nenumirei po to, o dar ir antra kart tam pasiryzai-vadinasi, tikrai viska iveiksi, o antrakart dar langviau manau viskas turetu buti thumbup.gif Lengvas laukimo nerimas nepakenks, bet va naktinimis nemiegoti tai tikrai nereikia, pailsek, kol dar gali biggrin.gif Dideles sekmes ir daug daug dziaugsmo jusu seimynelei 4u.gif

labute daivazek, aciu labai uz grazius zodzius 4u.gif zinai su laiku ateina didesniu problemu namie, darbe ir sujaukia nervukus po ko jautresnis dar pasidarai, cia as apie save ir tie jautrumai paaugo pas mane na bet kaip nors tikiuosi kad bus geriau, bet as neesu tokia na atsiputus kaip pasakyt gyvenime gal del to man sunkiau verysad.gif tai va laikykis ir tu ypac pradzioje, o kas liecia kaip maciau info del pinigiuku paskaitinek berods kauno subforume rasi visa ir plius mazylio GM kalba buvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 07 03, 10:11)

Na nesinervinkit merginos, aš tai visai beveik to skausmo ir nepamenu. Kad nieko tokio baisaus ten ir nebuvo. Taigi žvakutę įsidedi ir tiek jei ka, na šioks toks nemalonus tempiantis deginimas. Viskas bus gerai. jus pagalvokit apie tas moterytes, kurios per gimdymą plyšta baisiausei ir po kokį gerą mėnesį normaliai sedėti negali, o dar plyšimų žaizdos ir gyja sunkiau ir skauda labiau smile.gif Gal mums dar visaia ir pasisekė. O kai dar sužinojau, kad draugė gimdė ir jos vaikiuko svorio neatspėjo, ko pasekoje sulaužė kleckučiui 3 šonkaulius, tai baika tas CP visai pasidaro smile.gif
Atsakyti