Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

QUOTE(Natuke @ 2010 07 19, 23:49)
skamba taip, kad greiciausiai gulejai, o gan dideli vaika tau padejo isstumti - uzgule pilva, ir gal but dar prilasino skatinamuju g.gif
patikslink, jeigu klystu, nes neaiski tokiu suzaluojimu kilme.

Pataikei! Gulejau. Buvo skatinamieji, vaikas didelis, ant pilvo visas personalas gulejo.
Atsakyti
Marijka lt, uzuojauta Tau, kaip sekasi sveikti? Jauciu prie sarasiuko tiktu ir psichologine trauma, kada cia begali atsigaut po tokio gimdymo?

Dar gal galit pakonsultuot, kas per velnias yra slapimo kanalo islindimas ir simfizio uzdegimas?? Kaip tai gydoma?
Atsakyti
QUOTE(Taja @ 2010 07 20, 07:32)
Marijka lt, uzuojauta Tau, kaip sekasi sveikti? Jauciu prie sarasiuko tiktu ir psichologine trauma, kada cia  begali atsigaut po tokio gimdymo?

Dar gal galit pakonsultuot, kas per velnias yra slapimo kanalo islindimas ir simfizio uzdegimas?? Kaip tai gydoma?

Simfizis yra gaktos sąvarža, o šios jungties uždegimas yra simfizitas. Kadangi ši jungtis yra paslanki, o ji reikalinga tam, kad moteris lengviau pagimdytu. Bet kartais ši juntis per daug atsipalaiduoja ir per daug atsidaro. Skausmas dažniausia prasideda apie 30 sav ir tęsiasi iki gimdymo. Tokiu atveju dažniausia atliekamas CP. Bet būna, kad moterys ir pačios pagimdo. Vienoms viskas ok, o kitoms šie kaulai išsiskiria ir sukelia skausmą. Vienintelis nustatymo būdas echo arba rengenas.
Marijkos atveju simfizis išsiskyrė gimdymo metu. Man ši problema prasidėjo kažkur nuo 28 savaitės. Ir taip esu smulki. Ir žinot, mane labiausiai erzindavo, kad dalis medikų sakydavo, kad reikia pamėginti gimdyti pačiai. Ką reiškia reikia pamėginti? Jokiu būdu nenorėjau rizikuoti. Pasekmės - po gimdymo iki pusės metų gali likti suluošinta, gulėti hamakėlyje arba su ramentais vaikščioti.
Džiaugiuosi, kad sutikau taip pat mąstantį mediką, kuriam jokių abejonių nekilo ir jis atliko CP.
Labai gaila Marijka, kad tau taip atsitiko, kad tavo atveju irgi buvo bandoma "pamėginti pagimdyti" sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marijka_lt @ 2010 07 19, 22:39)
Pirma vaika gimdziau pati. Nestumo metu visi gydytojai sake, kad bus CO, nes esu coliuke, bet gimdymo metu itikino, kad be cezario viskas bus Ok. Pagimdziau pati... Rezultatai:
1. Maksties plysimai;
2. tarpvietes kirpimas iki angos;
3. Angos plysimas;
4. Uodegikaulio skausmai;
5. maksties isplatejimas;
6. islindo slapimo kanalas;
7. slapimo sulaikimas tapo problema;
8. simfizio uzdegimas.

Ar as antra vaika gimdysiu naturaliai, tikrai ne!!! Ir joks posakas, kad antra vaika bus lengviau gimdyti neprivers patirti naturalaus gimdymo euforija, nes jos nebuvo. Tokia yra mano patirtis ir nebutinai pas JUS bus lygiai taip pat! Sutinku, kad musu toks likimas - gimdyti, bet nesuprantu gydytoju, kurie mato, kad greiciausiai NG bus komplikuotas ir bus daugiau zalos negu naudos, bet vistiek jie pasirenka NG.

Oj.... žiauru.... blink.gif Niekada nesuprasiu, kas darosi galvose medikų, kurie šitaip elgiasi.....
Atsakyti
QUOTE(Taja @ 2010 07 20, 07:32)
Marijka lt, uzuojauta Tau, kaip sekasi sveikti? Jauciu prie sarasiuko tiktu ir psichologine trauma, kada cia  begali atsigaut po tokio gimdymo?

Taja, iki siol vaikstu pas ginekologus, proktologus ir traumotologus ir jie visi sprendzia ka daryti. Pasiule greit pagimdyti antra taip pat naturaliai ir daryti plastine operacija lotuliukas.gif
Del slapimo kanalo, paimk veidrodeli ir paziurek, jeigu islindo, tai iskart pastebesi arba nueik pas gydytoja ir paklausk ar turi tokia problema.

Aciu uz supratinguma ir palaikyma. Deja yra kaip yra, svarbiausia kad dukryte gime sveika thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Marijka_lt @ 2010 07 19, 21:58)
Pataikei! Gulejau. Buvo skatinamieji, vaikas didelis, ant pilvo visas personalas gulejo.

Laba uzjauciu del tokios patirties. As irgi nesuprantu gydytoju,kurie,jei mato,kad gali kilti komplikaciju,uzmerkia akis. Tik vat norejau pasakyti,kad tikrai lb skuriasi nuo organizmo. As saviske gimdziau irgi gulomis,man leido daug skatinanciu,mergyte na nzn nei lb maza nei is didziuju,bet galvyte didesne,taigi del to irgi sekesi sunkaiu,ir man ja taip pas isstume medikai. Taip mane kirpo,bet viskas daugiau nieko,na taip,reikejo poros men atsigauti,nebuvo malonu,bet aciu D,jokiu kitokiu pasekmiu nebuvo,viskas gijo gerai,gimdute greitai susitrauke ir jokiu kitokiu bedu.
Atsakyti
Idomu, kodel problemos su simfiziu niekur saltiniuose nera ivardijamos kaip indikacija cezariui? Juk is tikruju baisu, jei per gimdyma isnirs tie kaulai? Ar daug mamyciu, kam del to dare CP?
Atsakyti
QUOTE(Marijka_lt @ 2010 07 19, 22:58)

žinot, man atrodo, toks gimdymas yra turbūt ne mažiau traumojantis negu būtų cezaris. Tačiau aš manau, kad gimdymo eiga galėjo būti kitokia, ir būtų kitokie atsliepimai bei patirtis sad.gif sad.gif - tai pirmoj elėj priklauso nuo padėjejų ir jų vaidmens gimdyme sad.gif

Aplamai, skaitant čia, atrodo, kad gydytojai puikiai susitvarko su cezario operacija - nes ten yra tiesiog viskas aišku ir numatoma - viskas kaip visada, ne bent yra kažkokie netiketumai dėl mamos sveikatos - kaip bent kokoj operacijoj. Tačiau natūralų gimdymą įveikt yra daug sunkiau. Nes už moterį pagimdyt yra neįmanoma, o jeigu manoma atvirkščiai - viskas baigiasi plyšimais ir kitom komplikacijom. sad.gif. Kodėl atspėjau, kad galėjo prilašinti vaistų, užgulti pilvą - tiesiog dėl to, kad kai kūdikio kelias yra dirbtinai pagreitinamas (nenatūraliai stiprus saremiai, kitų žmonių pilvo spaudimas), vyksta panašiai, kaip jeigu pabandytum labai greitai užsidėti tau truputi mažoką neelastingą medvilnės golfą. Apykaklė gali plišti. Taip susipleša ir kaklelis, sužaluojamas vidus. Tačiau, jeigu golfą užmauni lėtai, atsargai, po truputi, viskas vyksta kitaip.

Dar vienas dalykas, jeigu mama guli, vaikui yra daugiau kliučių gimdant. Tupiant vaikui yra plačiausias kelias - vaikui lengviau išeiti ir mažiau šansų, kad jis kažką užkabins pakeliui. Mano nuomonė, kai gimdo vidutinio dydžio moteris - gali be traumų pagimdyt ir gulint, bet coliukėm gulėt tiesiog negalima. Man taip pat sūnus išstumė, dukras pagimdžiau pati. Vyriausias be mano plyšimų turėjo nedidelę galvos traumą, cista smegenyse - būtent dėl gydytojų saviveiklos. Pirmą dukrą pagimdžiau pusiau sėdint - man vis pakeldavo tą modernos lovos atlošą. O mažylę gimdžiau tupint, ji tiesiog beveik iškrito wub.gif - bet ji buvo truputi mažesnio svorio, nes gimė savaite anksčiau.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 07 21, 01:18)
žinot, man atrodo, toks gimdymas yra turbūt ne mažiau traumojantis negu būtų cezaris. Tačiau aš manau, kad gimdymo eiga galėjo būti kitokia, ir būtų kitokie atsliepimai bei patirtis sad.gif sad.gif - tai pirmoj elėj priklauso nuo padėjejų ir jų vaidmens gimdyme sad.gif

Labai būtų įdomu sužinoti kodėl? Nes cezario metu ji tikrai būtų išvengus plyšimų, problemų su šlapimtakiu ir simfizitu. Aš taip pat labai smulki buvau ir vaikelis didelis. Cezaris man padėjo išvengti daug problemų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Ricca*: 21 liepos 2010 - 08:16
Matote, man pries gimdyma padare echo ir pasake, kad vaiko svoris 2800 ir paklause kaip gimdysime naturaliai ar CO, pasake, kad vaikas mazas, tai turetu viskas praeiti sklandziai, taip ir butu, jei gimtu 2800, bet gime 3500. doh.gif Na, zodziu, esme ne tame. Tiesiog norejau papasakoti ir kita fiziologinio gimdymo puse, nes apie komplikacijas niekas nepasakoja, nors turetu, kad ivertinti visus pliusus ir minusus ir pasirinkti tinkiamausia buda gimdyti. Aisku, labai idomu suzinoti ir komplikaciju po CO, nes kol kas atrodo taip, kad NG tai blogybe (kaip mano patirtis), o CO atvirksciai. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Ricca* @ 2010 07 21, 08:14)
Labai būtų įdomu sužinoti kodėl? Nes cezario metu ji tikrai būtų išvengus plyšimų, problemų su šlapimtakiu ir simfizitu. Aš taip pat labai smulki buvau ir vaikelis didelis. Cezaris man padėjo išvengti daug problemų  4u.gif

Kodėl taip pat traumojantis? Gal todėl, kad lieka randas visam gyvenimui, galimi komplikacijos - juk jau rašėm apie tai. O randas yra viduj ir jeigu kas, daug sunkiau pasiekiamas.

Aš rašiau, kodėl man asmeniškai cezaris netinka, ne bent tai kritiškai svarbu gyvybei. Nenorėčiau, kad iš manęs ir mano vaikelio komplikacijų baimė pavogtu pačias brangiausias pirmas sekundes kartu, noriu kad, gimtų tiesiai į mano gilebį wub.gif ir turbūt tas akimirkas atpirka net komplikacijų riziką - kurias galima sumažinti, gimdant tiesiog kitaip negu priimta. Tai gi turbūt mane asmeniškai, neišvengiamos emocinės cezario pasekmės baugina labiau negu fizines.

Taip pat esu gana smulki ir mano mažiausias vaikas yra 3.400, du po 3.800 ir vienas 4.300, nes vyras yra labai aukštas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 21 liepos 2010 - 14:01
QUOTE(Natuke @ 2010 07 21, 14:55)
Tai gi turbūt mane asmeniškai, neišvengiamos emocinės cezario pasekmės baugina labiau negu fizines.

Man ir taip pat drinks_cheers.gif ,ir yra daug skaudesnės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 21 liepos 2010 - 14:54