Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

QUOTE(Natuke @ 2010 07 21, 14:55)
. Tai gi turbūt mane asmeniškai, neišvengiamos emocinės cezario pasekmės baugina labiau negu fizines.

Taip pat esu gana smulki ir mano mažiausias vaikas yra 3.400, du po 3.800 ir vienas 4.300, nes vyras yra labai aukštas

Tai apie tai ir eina kalba, kad pvz Jus baugina emocinės Cezario pasekmės, o kitas natūralaus gimdymo pasekmės. Tame tarpe ir mane. Jeigu nebūtų buvę indikacijų cezariui, būčiau padarius viską, kad mane operuotų 4u.gif O dėl rando, tai irnesakyk.gif mažiausiai jaudinausi. Jo gi nesimato. Gal dėl to, kad prieš tai turėjau dvi operacijas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Ricca*: 21 liepos 2010 - 16:20
Na nesinori vėl prie to paties grįžti. Kalba ne apie tai, kad nesimato, o apie tai, kad galėjo komplikuotis tas randas, kuris yra gimdoj, nematomas, bet sunkiai pasiekiamas. Taip pat kad gali būti komplikacijų kitų neštumų metu. Aplamai, kalbant apie natūralų gimdymą - kuo daugiau pavyksta padaryti pačiai, be gydytojų įsikišimo - tuo mažiau šansų išvengti komplikacijų ir nukentėti nuo gydytojų klaidų. Bent servetėlių jau tikrai nieks viduj nepamirš wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 07 21, 14:55)
Aš rašiau, kodėl man asmeniškai cezaris netinka, ne bent tai kritiškai svarbu gyvybei. Nenorėčiau, kad iš manęs ir mano vaikelio komplikacijų baimė pavogtu pačias brangiausias pirmas sekundes kartu, noriu kad, gimtų tiesiai į mano gilebį wub.gif

Ui, kokia faina diskusija biggrin.gif O aš maniau, kad čia nieko įdomaus nebevyksta, netyčia užklydau.

Mano visi trys vaikai gimė sekcijos metu ir tiesiai į mano glėbį. Ir ką? Svarbiausia rasti gydytoją, kuris galėtų suteikti tai, ko nori.

Diskusija iš principo yra bereikšmė. Jei moteris paniškai bijo gimdymo, lai gimdo vaikus per cezarį. Tai niekieno reikalas, tik mamos, jos vyro ir gydytojo.

O Dangė natūralistė ir mane prajuokino. Čiotkai biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Song @ 2010 07 21, 23:28)
Ui, kokia faina diskusija biggrin.gif O aš maniau, kad čia nieko įdomaus nebevyksta, netyčia užklydau.

Mano visi trys vaikai gimė sekcijos metu ir tiesiai į mano glėbį. Ir ką? Svarbiausia rasti gydytoją, kuris galėtų suteikti tai, ko nori.

Diskusija iš principo yra bereikšmė. Jei moteris paniškai bijo gimdymo, lai gimdo vaikus per cezarį. Tai niekieno reikalas, tik mamos, jos vyro ir gydytojo.

O Dangė natūralistė ir mane prajuokino. Čiotkai biggrin.gif

Song
manau, mamytėms tavo patirtis tikrai pravers smile.gif
Parašyk kaip ir su kuo tareisi dėl sekcijos, kokia buvo tavo gimdymo eiga - kada gavai vaikutį? Ar pririšo tau rankas (girdėjau, kad pririša dar daug kur) ir ar tikrai galėjai iš karto nuogutį laikyti ant savęs, ar reikėjo nors pusvalandį palaukti kol baigs siuvinėjimą, o po to jau padavė tau? Ir jeigu reikėjo palaukti, kur tada buvo lelius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 22 liepos 2010 - 10:47
QUOTE(Natuke @ 2010 07 22, 11:46)
Song
manau, mamytėms tavo patirtis tikrai pravers smile.gif
Parašyk kaip ir su kuo tareisi dėl sekcijos, kokia buvo tavo gimdymo eiga - kada gavai vaikutį? Ar pririšo tau rankas (girdėjau, kad pririša dar daug kur) ir ar tikrai galėjai iš karto nuogutį laikyti ant savęs, ar reikėjo nors pusvalandį palaukti kol baigs siuvinėjimą, o po to jau padavė tau? Ir jeigu reikėjo palaukti, kur tada buvo lelius?

Gal ir praverstų, bet tiek nesiplėsiu.
Mūsų požiūriai ir nusistatymai labai skiriasi. Tu lygini sekciją su natūraliu gimdymu ir kaip argumentą naudoji tai, kad po sekcijos negausite tokio komforto su vaiku. Žinoma, negaunama. Kadangi cezaris yra operacija, nėra ko tikėtis, kad po jo viskas bus daroma taip, kaip po natūralaus gimdymo. Nuogučių vaikų negavau, bet man ir nereikėjo, neturiu to poreikio. Vaikus parodydavo tik išėmę ir paduodavo kelioms minutėms priglaust prieš išnešdami į naujagimius, man to užteko.
Rankų pririšimas, kaip maloniai įvardinai, skamba kaip inkvizicijos įrankis. O išties prie rankos prijungia lašinę ir gyvybinių funkcijų sekimo daviklius. Taip, viena ranka nėra laisva, bet tai yra operacija, o ne pagulėjimas ant šezlongo saulėtą dieną.
Jei moteris renkasi cezarį sava valia, ji turi įvertinti niuansus, kurie jos laukia. Jei cezarį parenka už tave-galima tik pozityviai nusiteikt ir pabandyti paimti iš jo maksimaliai viską, kas įmanoma.
Pati cezarių nesirinkčiau, bet tai kiekvienos moters reikalas, kaip jau minėjau.
Atsakyti
jei moteris renkasi cezarį sava valia, ji turi įvertinti niuansus, kurie jos laukia. Jei cezarį parenka už tave-galima tik pozityviai nusiteikt ir pabandyti paimti iš jo maksimaliai viską, kas įmanoma.

drinks_cheers.gif

aš ne dėl to. Tas kaip vadini "komfotas" yra reikalingas ne kiek man, kiek pačiam kūdikiui, kuriam toks gimimas ir atskirimas nuo mamos yra stresas, plius kuriam pirmas kūno kontaktas su mama iš karto po gimdymo palengvina žindymo pradžią.

Kažkada skaičiau paskaitas apie žindymą Archiviskupijos centre ir specialiai prieš paskaitą apie gimymą/žindymo pradžią skambinau Bangai į Kkgn ir klausiau ar įmanoma nors kiek sušvelnint tą stresą ir inicioti teisingą žindymo pradžią. Gydytojos žodžiais - reikia tik personalo supratimo, kad tai yra svarbu. Pirmam pusvalandžiui vaikuikas be drabužėlių gali būti padėtas ant krutinės tėčiui, kad jam būtų mažiau streso ir jis jaustų tą labai kelių minučių naujagimiui reikalingą gyvo kūno šilumą. Jau ilgiausiai po pusvalandžio, kai operacija baigta, kūdikis keliauja mamai ant krutinės, ji mažylį laiko, glosto, jis gali valandos bėgyje pasiekti krutinę ir pirmą kartą pats pažisti. Taip yra įmanoma, bet mažai kur daroma, pagalvojau, gal buvai viena iš laimingųjų, kuri sugebėjo tokia priežiurą organizuoti. Kai kur Europoje tai jau yra kaip ir normali praktika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 22 liepos 2010 - 12:19
QUOTE(Natuke @ 2010 07 22, 13:10)
drinks_cheers.gif

aš ne dėl to. Tas kaip vadini "komfotas" yra reikalingas ne kiek man, kiek pačiam kūdikiui, kuriam toks gimimas ir atskirimas nuo mamos yra stresas, plius kuriam pirmas kūno kontaktas su mama iš karto po gimdymo palengvina žindymo pradžią.

Kažkada skaičiau paskaitas apie žindymą Archiviskupijos centre ir specialiai prieš paskaitą apie gimymą/žindymo pradžią skambinau Bangai į Kkgn ir klausiau ar įmanoma nors kiek sušvelnint tą stresą ir inicioti teisingą žindymo pradžią. Gydytojos žodžiais - reikia tik personalo supratimo, kad tai yra svarbu. Pirmam pusvalandžiui vaikuikas be drabužėlių gali būti padėtas ant krutinės tėčiui, kad jam būtų mažiau streso ir jis jaustų tą labai kelių minučių naujagimiui reikalingą gyvo kūno šilumą. Jau ilgiausiai po pusvalandžio, kai operacija baigta, kūdikis keliauja mamai ant krutinės, ji mažylį laiko, glosto, jis gali valandos bėgyje pasiekti krutinę ir pirmą kartą pats pažisti. Taip yra įmanoma, bet mažai kur daroma, pagalvojau, gal buvai viena iš laimingųjų, kuri sugebėjo tokia priežiurą organizuoti. Kai kur Europoje tai jau yra kaip ir normali praktika.

AS PATI RINKAUSI CEZARI IR LABAI TUO LIKAU PATENKINTA.TIKRAI NIEKAS RANKU NERISO.IR MAZYLI IS KARTO PAMACIAU.RANDO VISISKAI NESIMATO.NA,AS GIMDZIAU KAUNE,KIEK ZINAU SUO CP PASIRINKIMU KIEK KEBLOKA.MAN GYDYTOJAS LIEPE MELUOT ,KAD PIRMAS GIMDYMAS BUVO KOMPLIKUOTAS.BEJE MANO KAIMYNEI TAS PATS GYDYTOJAS CP DARYT JAU ATSISAKE.KAIP KITUOSE MIESTUOSE NEZINAU.SIAIP OFICIALIAI LIETUVOJE CP SAVO NORU NEDAROMA.REIKALINGOS NESTUMO KOMPLIKACIJOS.AISKU PINIGAI VISKA SUTVARKO.
Atsakyti
QUOTE(mari73 @ 2010 07 22, 23:05)
AS PATI RINKAUSI CEZARI IR LABAI TUO LIKAU PATENKINTA.TIKRAI NIEKAS RANKU NERISO.IR MAZYLI IS KARTO PAMACIAU.RANDO VISISKAI NESIMATO.NA,AS GIMDZIAU KAUNE,KIEK ZINAU SUO CP PASIRINKIMU KIEK KEBLOKA.MAN GYDYTOJAS LIEPE MELUOT ,KAD PIRMAS GIMDYMAS BUVO KOMPLIKUOTAS.BEJE MANO KAIMYNEI TAS PATS GYDYTOJAS CP DARYT JAU ATSISAKE.KAIP KITUOSE MIESTUOSE NEZINAU.SIAIP OFICIALIAI LIETUVOJE CP SAVO NORU NEDAROMA.REIKALINGOS NESTUMO KOMPLIKACIJOS.AISKU PINIGAI VISKA SUTVARKO.

Baisu kokio lygio pas mus medicina..
Atsakyti
Ar aiškina gydytojai, kodėl oficialiai neleidžiama pasirinkti cezarį pagal norą?
Atsakyti
Kiek ieskojau informacijos, nera jokio teisinio reguliavimo, nera jokiu baudu medikams, sutinkantiems daryti CP moters pageidavimu.

Kiek supratau, pagal PSO rekomendacijas ir placiai paplitusia praktika, medikai auklejami, kad daryti CP moters pageidavimu nesant indikaciju yra NEETISKA.

Todel retas medikas Jums patars CP nesant indikaciju; jei uzsispirsite, gal palieps sumeluot apie buvusia patirti, gal kokia indikacija pripaisys, kad tik neatrodytu, jog CP tik moters pasirinkimu.

Realybe tokia, kad mediku niekas nebaudzia uz CP daryma, taciau nuolat teismuose yra bylu del komplikaciju po naturalaus gimdymo. Todel daznam medikui tikra palaima, kad moteris pati nori CP - jam maziau rizikos, o indikacijas atrast siais laikais labai norint visada galima.
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2010 07 24, 02:07)
Kiek ieskojau informacijos, nera jokio teisinio reguliavimo, nera jokiu baudu medikams, sutinkantiems daryti CP moters pageidavimu.

Kiek supratau, pagal PSO rekomendacijas ir placiai paplitusia praktika, medikai auklejami, kad daryti CP moters pageidavimu nesant indikaciju yra NEETISKA.

Todel retas medikas Jums patars CP nesant indikaciju; jei uzsispirsite, gal palieps sumeluot apie buvusia patirti, gal kokia indikacija pripaisys, kad tik neatrodytu, jog CP tik moters pasirinkimu.

Realybe tokia, kad mediku niekas nebaudzia uz CP daryma, taciau nuolat teismuose yra bylu del komplikaciju po naturalaus gimdymo. Todel daznam medikui tikra palaima, kad moteris pati nori CP - jam maziau rizikos, o indikacijas atrast siais laikais labai norint visada galima.

mano gydytojas tai tikrai neagitavo uz CP.Man pareiskus nora,isdeste privalumus ir rizikas tiek del naturalaus gimdymo,tiek del CP.Paliko kuriam laikui apsisprest.
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2010 07 24, 02:07)

Ir taip, ir ne. Info apie baudas medikams, kurie atlieka CP moters pageidavimu ir negalėjote rasti nes tose šalyse(į kurias įeina ir LT), kur CP indikacijos išskirtinai medicininės, "sutartinis" CP atliekamas atitinkamai surašant medicinius dokumentus ir suklastojant tas pačias indikacijas.Galimybė kreiptis dėl žalos atlyginimo numatyta tiek CP, tiek natūralaus gimdymo atveju, bet ne dėl paties imdymo būdo, o dėl pvz neteisingai parinktos gimdymo taktikos, dėl ko gimdyvė ar naujagimis patyrė žalą sveikatai ar gyvybei.
Dėl palaimos medikui, kurio pacientė pageidauja CP- diskutuočiau mirksiukas.gif Viena vertus CP - lengviau kontroliuojamas procesas, iš kitos pusės, pooperacinės komplikacijos(kraujavimas, operacinė infekcija, anesteziologinės komplikacijos) gali gerokai apkartinti tą "palaimą".
Atsakyti